Alle innlegg Sukkerforum

Frivillig tvang

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Mr.Darcy ma. 20 feb. 2012 23:13

Ja til tvangssammenslåing av kommuner!

Norge er et vidstrakt land med få innbyggere og mange kommunesentra. Gj.sn.-kommunen i Norge har 1500 innbyggere om vi holder de største byene utenfor. For hvert kommunesenter kreves administrasjon og endel vitale funksjoner. Ideelt sett skal kostnadene ved disse kunne betjenes av skatteinntektene til 1500 innbyggere. 1500 gj.sn.innbyggere genererer i størrelsesorden syttifem mill. i skatteinntekter. En kommunal arbeidsplass koster i snitt en million. Det betyr at snittkommunen har økonomi til syttifem stillinger. Selv i en kommune som har gått igjennom kraftig omstrukturering vil en tredjedel av stillingene være bundet opp i administrasjon. Det betyr 25 stillinger. Dette innebærer at hver av kommunene får 12,5 ekstra stillinger til å utføre den stadig økende etterspørsel etter kommunale tjenester.

Når innbyggerne går imot kommunesammenslåinger trass det åpenbart er best for dem er det rimelig å benytte statens rett til å skjære gjennom ved bruk av tvang. Staten kan ikke sitte stille uten å foreta seg noe når flertallet innbyggere i visse kommuner stemmer imot hva som er best for samtlige innbyggere.

Kommunene det er aktuelt å slå sammen er blitt hørt og kun i noen få unntakstilfeller er det funnet vektige innvendinger imot sammenslåing. Det vil bli lenger reisevei for å oppsøke visse kommunale tjenester. Trass dette er en klar ulempe for i det minste en del av innbyggerne kan dette ikke måle seg med den kraftige forbedring vi kan oppnå ved effektivisere bort administrasjon. Det er foreslått fra motvillige kommuner at stillinger deles opp og på denne måte sørge for å frigjøre arbeidskraft, men dette blir ikke kvitt den kostnadene ved bygningsmasse som utgjør minst en tredjedel. Det er stor grunn til å tro at den lokale motstand i mot sammenslåing er ledet av kommunalt ansatte og har ikke gitt et rettferdig inntrykk av effektene. Særlig ikke de positive. Kommuner som kan vise til underskriftskampanjer hvor praktisk talt samtlige innbyggere er imot sammenslåing kan derfor ikke vektlegges.

I min nabokommune bor det ei veldig søt jente. Hun har nydelige øyne og en stemme som kan få deg til å smelte. Når vi er sammen så er det som verden utenfor ikke eksisterer. Det er bare oss. Det er likevel et problem. Jeg vil at hun skal flytte hjem til meg på gården, men hun vil ikke bytte kommune for grunner jeg ikke kan nevne her. Derfor trenger jeg hjelp til å oppmuntre Staten til å tvinge gjennom kommunesammenslåingen

Skjult ID med pseudonym neptun ma. 20 feb. 2012 23:15

Så du vil altså slå sammen kommuner for å få ei jente til å flytte inn hos deg? Sjarmerende...

Selv er jeg skeptisk til tvang, i enhver form, egentlig.

Skjult ID med pseudonym Veteran ma. 20 feb. 2012 23:18

Nei til ulv! Ja til lammekoteletter! ( Fordi jeg fortjener det).

Skjult ID med pseudonym 456 ti. 21 feb. 2012 00:08

Å da valgte du å be om den hjelpen på sukkerforum!?

(mann 47 år fra Oslo) ti. 21 feb. 2012 00:29 Privat melding

Skjønner godt hva du mener, TS. Sleit selv med å overtale dem til å slå sammen Oslo og Svolvær da Kari Bremnes var på sitt hotteste.

Skjult ID med pseudonym bat ti. 21 feb. 2012 08:12

@.
Nei, det der virker i det hele tatt ikke som Datageek.
Jeg har sett hans nye profil, og den har de samme fellestrekkene som hans tidligere profiler.