Alle innlegg Sukkerforum

Handling på nettet

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym usikker ma. 20 feb. 2012 23:57

Har hørt at mange handler på nettet, men lurer på om det lønner seg. Man må vel betale både frakt og moms? Er det noen som vet om det er lurt å kjøpe mye på en gang eller å dele det opp i flere mindre forsendelser? Og er det noen som vet hvor mye man kan kjøpe for uten å måtte betale moms, og betaler man da moms for det varen koster uten frakt? Er det noe som lønner seg å kjøpe over nett mer enn noe annet eller noen land som er gunstigere enn andre å handle fra?

Mange spørsmål dette, men har hørt om flere som har fått seg en overraskelse på tollkontoret når de skal hente varene sine, så takknemlig for svar. Det er jo mange som leser forumet, så tenkte at dette kunne være et smart sted å spørre :)

Skjult ID med pseudonym Elregn ti. 21 feb. 2012 00:01

200 kr er grensen for momsfri innføring til Norge.

Mener du må betale moms av frakten også.

Du kan jo stikke inn på Toll.no og lese mer..

Skjult ID med pseudonym neptun ti. 21 feb. 2012 00:12

Du må ikke betale moms av frakten hvis den oppgis på tollseddelen som følger med. Noen velger også å krysse av for at det er en gave, da er grensa 1000 kroner.

Husk også at bøker og trykksaker er tollfrie.

Skjult ID med pseudonym sta ti. 21 feb. 2012 00:13

Kan anbefale merverdiavgiftsloven med forskrifter, står mye spennende der :p
http://lovdata.no/cgi-wift/wiftldles?doc=/app/gratis/www/docroot/all/nl-2009 0619-058.html&emne=MERVERDI*&&

Ellers er nok toll.no like grei å lese tenker jeg :)

Skjult ID med pseudonym usikker ti. 21 feb. 2012 00:20

Er alt av trykksaker tollfrie sier du?

(mann 35 år fra Rogaland) ti. 21 feb. 2012 00:43 Privat melding

Å handle frå kina er gøy! Dei sender masse småting med gratis frakt. Ellers pleier eg å handle for tusenvis av kroner så eg betaler minst mogleg toll og heller vanleg moms.

Brukar veldig mykje jetcarrier.com for frakt frå statene. Er som regel mykje billegare å bruke dei enn vanleg frakt med UPS/ USPS/DHL osv.

Eg har f.eks handla ein palle med datautstyr(150kg) som kosta meg totalt 2000kr i frakt! Ikkje verst med tanke på posten tok 600kr av dei 2000kronene for å frakte det innanlands heim til meg.

(mann 39 år fra Sør-Trøndelag) ti. 21 feb. 2012 01:44 Privat melding

1. du henter ikke varer på "tollkontoret"

2. du betaler sjeldent eller aldri toll på varer. Det mange blander inn er moms og tollklareringsgebyr (prisen posten tar for å beregne hva du skal betale i moms)

3. du betaler kun toll på klær og motorkjøretøy(av vanlige varer privatpersoner kjøper)

4. du betaler moms på varer som koster over 200 norske kroner eks frakt. Så om varen koster 199 og frakta 500 så slipper du fremdeles unna.

5. tollvesnets grunnlag for valuttakurser er ikke de samme som du finner den dagen du handler. De henger ca 2 uker etter og har en egen metode for utregning. Kjøp derfor minst for 1 krone under 200 grensen.

6. Bøker, filmer, klær, leker, hårprodukter, parfyme, sminke, instrumenter, bildeler, sportsutstyr, solbriller, kontaktlinser. En liten liste av mange som er typisk mye billigere å kjøpe i utlandet

7. kjekke butikker/steder å handle er lookfantastic.com , ebay.com , amazon.com , amazon.co.uk ,

8. å få en butikk til å sende noe som gave er ingen sikkerhet. Hvis det står et firma som avsender vil dette bli avslått. Hvis det derimot står privatperson som avsender så øker grensen for å slippe moms opp fra 200 til 1000 kroner.

9. denne 200 kronersgrensen har stått fast siden 1972. Omregnet til dagens kurs tilsvarer det nesten 1500 kroner - noe å tenke på.

10. alltid kjøp med kredittkort - pga den særegne norske kredittkjøpsloven har kredittkortutsteder ansvaret for at det ikke blir noe krøll med kjøpet ditt. Dette betyr at om varen forsvinner og du blir lurt må kortselskapet betale deg tilbake pengene. Om du ikke får service på vare kjøpt i utlandet så skal kortselskapet true firamet til å ordne opp evt måtte betale deg om det ikke da skjer noe.

11. firma som selger mye til utlandet har stort sett meget gode fraktpriser. Disse har som oftest visning av fraktpriser før du betaler. Om de ikke har det er det stort sett et dårlig tegn. Selger de lite til utlandet er fraktprisene gjerne meeeget høye og mange kvier seg for å gjøre det med tanke på papirarbeid og ukjente rutiner og tar seg da gjerne ekstra betalt.

12. har du ikke peiling på hva du skal handle så ikke begynn å kjøp i utlandet enkelt og greit. Jeg selv vet stort sett langt mer enn norske butikkansatte og vet nøyaktig hva jeg skal ha og kjenner prisene. Jeg har derfor ingen grunn til å betale ekstra for norsk service i norske butikker. Personer uten kunnskap og innsikt vil ofte ha langt mer utbytte av å bare kjøpe lokalt.