Alle innlegg Sukkerforum

Om du ikke har tid til trening, må du sette av mye tid til å være syk senere!

Vis siste innlegg
Skjult ID ti. 21 feb. 2012 19:00

Jeg skal skrive en oppgave om bevegelseglede i barnehagen. Derfor ønsker jeg litt synspunkter på hva dere ser på som bevegelseglede i barnehagen?
Det er vel mange som enten har barn selv eller jobber eller har jobbet i barnehage en gang?

På forhånd takk :)

Skjult ID ti. 21 feb. 2012 19:09

Bruker ingen kildereferanse på det :) Bare trenger litt tanker :)

(mann 47 år fra Oslo) ti. 21 feb. 2012 19:14 Privat melding

Har hverken egne unger eller erfaring fra å jobbe i barnehage, men fem års onkelerfaring har lært meg følgende: Start en hvilken som helst lek basert på prompehumor, Pippi Langstrømpe, Pocahontas eller Kaptein Sabeltann, så kommer ihvertfall DU i form.

(kvinne 35 år fra Buskerud) ti. 21 feb. 2012 19:16 Privat melding

du kan gå mye bevegelses gleder gjennom herme leker, sisten og dans =)
Barn elsker som regel å danse!!!

(kvinne 43 år fra Oslo) ti. 21 feb. 2012 19:19 Privat melding

Dansing er jo fultt av bevegelsesglede, når de går opp akebakken for å ake ned, når de går på ski, når de hopper bortover istedet for å gå, når de husker, når de endelig klarer å komme seg opp i klatretreet.

Barn er i bevegelse hele tiden, og de utstråler glede over å mestre ting de ikke klarte før og når de gjør alle de tingene jeg har nevnt over her:)

Skjult ID med pseudonym Armani ti. 21 feb. 2012 19:28

Utrolig så useriøs og flåsette HerrFekt ofte er på forumet. Litt lei av den fyren kan du si...

(mann 47 år fra Oslo) ti. 21 feb. 2012 19:34 Privat melding

Tja, Armani, de lekene funker utnerket for ungene også. Ellers har jeg hatt et par gjesteopptredender med musikk og dirigering i barnehager også, noe som gjorde stor lykke. Har ingen problemer med at folk ikke tåler trynet på meg, men hva med å presentere et par egne forslag ettersom du er så nøye på at folk skal holde seg til temaet i tråden?

(kvinne 41 år fra Buskerud) ti. 21 feb. 2012 23:41 Privat melding

barna har stor glede av bevegelses- sanger, og dem finnes det jo utallige av! Fra de små enkle som man bruker fingrene og hendene og til de mer kompliserte. Bevegelses sanger er med på å utvikle språket til ungene.

Dans som er nevnt, vi har dansa fugledansen i dag, haha... barna stod bare og kikka dumt på oss voksne, men i morra er de nok med selv også! De lærer fort, og de lærer sanger fortere når det er med bevegelser, og spes morsomme ting som skjer... boogie boogie, gir masse glade barn og litt forundra i starten der også ;)

De yngste kalles toddlere eller tumlere... de trenger plass til å bevege seg, det beste de vet er jo å løpe, hoppe klatre og herje... . gi dem plass til det

Gym ved hjelp av en tunell, sklie, baller og litt tumleplass.. hinderløype.

Skjult ID med pseudonym neptun ti. 21 feb. 2012 23:43

Min erfaring med nevøene er at det beste er å gi dem beskjed om noe de ikke skal gjøre - da vil de gjøre det!

(mann 57 år fra Oslo) on. 22 feb. 2012 00:12 Privat melding

Voksne er barn som ikke tør å leke lenger.

(mann 57 år fra Oslo) on. 22 feb. 2012 09:20 Privat melding

Enig i at HerrFekt er flink til å leke med oss. Og tror han blir likt for sin lekenhet.

Og denne ordleken vi driver med her, er vel en slags voksen lek?

Og det finnes jo annen lek vi voksne driver med også, lek vi ikke driver med barn.

(kvinne 46 år fra Akershus) on. 22 feb. 2012 10:02 Privat melding

Bevegelse med eller uten musikk er veldig bra for barn i ulike aldre. Bevegelse er med på å utvikle fin- og grovmotorikk, og som en indirekte virkning; læringsforutsetningene. Balanseøvelser er flotte og morsomme, f.eks stor ball. Eller det spillet jeg ikke husker navnet på, men der man legger ei matte på gulvet med fargersirkler og deltakerne skal sette høyre/venstre fot/arm på henvist plass. Øvelse i motorikk, motta beskjed, tenke logisk, begreper som arm, fot, venstre, høyre, farger ol. Ble litt engasjert her jeg.

(kvinne 32 år fra Oslo) on. 22 feb. 2012 10:32 Privat melding

Under min utdanning skulle vi undervise dans i en barnehage. Så vidt jeg husker var de fleste med på opplegget hele veien, men det var lett å miste konsentrasjonen deres, og da ville de finne på noe annet. Da vi begynte på en ny "oppgave" var konsentrasjonen deres tilbake. En av guttene løp rundt i sirkel mye tiden, og vi prøvde febrilsk å få han med på opplegget, men han mente at han danset så det var ingen grunn til å stoppe han - mente han selv.

Etter vår erfaring hadde barna stor glede av opplegget. Mye av opplegget hadde rammer, så fikk de improvisere seg frem innen de grensene vi satte for dem. Jeg tror flesteparten hadde stor glede av det.
Etter opplegget vi hadde der var barnehagetantene veldig fornøyd og mente barna hadde hatt stor glede av dansingen.

(mann 57 år fra Oslo) on. 22 feb. 2012 10:33 Privat melding

Fra min tid som sivilarbeider i barnehage husker jeg i grunnen best hvor stor glede de hadde av et stort tre som var lett å klatre i. Og andre ting jeg husker fra min barndom var de lekene som ga litt sug i magen. Men de er ofte fjernet fordi de hadde et snev av risiko for skader.

Skjult ID med pseudonym Luna on. 22 feb. 2012 16:57

Er ikke "barnehagetanter " et litt gammeldags ord for de som jobber i barnehage? Pedagogiske medarbeidere og pedagosike ledere vil jeg si er mer riktig benevnelse. Vil ha meg frabedt og bli kalt tante.

(kvinne 32 år fra Oslo) on. 22 feb. 2012 17:42 Privat melding

Sukk....

Det var virkelig ikke meningen å fornærme dem. Det var heller ikke brukt/ment som et skjellsord.

Pedagogisk medarbeider/leder. Fornøyd?

(mann 45 år fra Oslo) on. 22 feb. 2012 18:10 Privat melding

Hvis ikke jorda er for hard nå i februar så grav ned en skatt i 100 meter-skogen som er et opptak av sanger i barnehagen. (Kan også være noe helt annet.) Så spilles musikken under jorda uten at barna vet det.
Dere går ut, og alle holder hverandre i hendene imens dere danser dere frem til lydene. Der fremme står spader, og dere graver opp skatten. (Alt fra fine steiner til tegninger og annet.) Dette digger barna.
Dette handlet om trening så husk husk å danse i ring rundt de underjordiske lydene før dere graver dem opp.

Skjult ID med pseudonym Veteran on. 22 feb. 2012 19:59

Sunt bondevett er bedre enn all verdens utdannelse og titler! Bruk fantasien, men vær forsiktig i omgang med overutdannede tanter! :-)
( Regner med at innlegget blir slettet snart, alt jeg skriver er visst negativt for tiden).-)

Skjult ID med pseudonym Skjegg29 lø. 25 feb. 2012 01:02

Jeg føler problemstillingen er litt uklar. Over er det nevnt masse forslag til aktiviteter hvor barn kan ha bevegelsesglede, men det *er* ikke bevegelsesglede i seg selv. Skal man prøve å definere bevegelsesglede så må det blir noe ala "lystbasert fysisk bevegelse av ulik vanskelighetsgrad hvor inntrykk via kroppens taktile sans står i fokus." Eller noe sånt. Til en viss grad beskriver jo ordet seg selv, men er som sagt litt usikker på hva du er ute etter.
Også har man jo bevegelsesglede med ulik grad av mental stimulans. Den reneste formen blir ting som løping, hopping og spontan bevegelse til musikk. Man ser også jevnlig barn som forsker på hvordan kroppen fungerer ved å for eksempel snurre seg svimle og falle gang på gang. Trolig det søteste rusmidlet noensinne.

På mer avanserte aktiviteter, som f.eks klatring, hvor det logiske iverksettes mer blir det en litt annen form for bevegelsesglede. Selv om denslags også kan bli "rutine" og en mer lystbetont mekanisk aktivitet. Altså at hvis man ikke får nye klatreutfordringer så kan klatretreet eller klatrestativet bli kjent og det den mentale gåten er utfordret med kunnskap. Man gjør det for det fysiske og ikke den mentale utfordringen. Repitisjon og vedlikehold av kunnskap. På gøy. På fysiske aktiviteter hvor det er økt grad av fysisk og mental utfordring og vil jeg påstå at mestringsfølelsen er et sterkt element. Så varierer det vel mellom ulike barn og aktiviteter hva som er den sterkeste drivkraften.

Skjult ID med pseudonym Skjegg29 lø. 25 feb. 2012 01:11

Tror det også er lurt å snevre det inn noe. Barn er jo ekstremt fysiske. Det er voksne også, men det er masse avanserte kroppslige ting vi ikke tenker på. Som å smøre pålegg på brødskiva. De aller fleste barn digger å få lov til å gjøre selv. Så de får f.eks glede av å ordne maten sin selv. Men jeg vil ikke kalle det bevegelsesglede likevel. Jeg har ennå ikke sett en unge som vil smøre tjue skiver på rappen for underholdningens skyld. Det er mer glede over at man gir de en viss myndighet og tillit og at de klarer selv. Nå kunne jeg tenkte mer på dette og formulert det bedre, men det er seint for pokker. Skulle ikke jeg sovet?

Skjult ID med pseudonym er-du-der lø. 25 feb. 2012 01:13

Fortsett du skjegg29......finner det du skriver interessent .....enda.....flere det begynner å bli sent for kjenner jeg