Alle innlegg Sukkerforum

Hvorfor så viktig med forhold? Og hva er egentlig et forhold?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Brunette ti. 21 feb. 2012 19:07

Hvordan et forhold skal være, og hva det skal inneholde er vel en kulturell og innlært standard? Men hvorfor må en absolutt være i et forhold med et annet individ? Hvorfor kan en ikke slå seg til ro med å være single?
Vi har alle fått innprenetet og lært at en aldri blir lykkelig før en har funnet mannen/kvinnen i sitt liv og havnet i et forhold/ekteskap. Derfor streber vi alle så fælt etter å oppnå denne fornmen for lykke. Det får oss til å føle oss ufullendte/halvferdige når vi ikke har oppfylt denne standarden.
Kan dette bare være en livsløgn? Hadde livet blitt lykkeligere dersom en ikke strebet etter å oppnå denne vedattte formen for lykke og tilfredshet? Blir en egentlig så mye lykkeligere av å være i et forhold?

Skjult ID med pseudonym Brunette ti. 21 feb. 2012 19:28

Begge deler, kommode :) Hvorfor skal det være så viktig å ha et annet individ (med egen ånde, egne meninger, matvaner, toilettvaner osv) så tett innpå seg hele tiden? Er det bare slik at det har blitt til en slags imaginær sannhet (livsløgn) at en kun blir happy når en er i et forhold, også tror vi at det skal være slik.
Det er liksom lov for de single å glorifisere par-livet, mens det skal være feil å glorifisere singlelivet? Det er vel litt sånn her også: at gresset er grønnere på andre siden. Når jeg virkelig går i dybden og ser de jeg kjenner som er i forhold, så er det faktisk ikke alltid så mye bedre enn de fordelene jeg har som single

Skjult ID med pseudonym Mia ti. 21 feb. 2012 19:30

De fleste av oss ønsker å være i et fohold. Det er helt naturlig at vi vil tilbringe tid sammen med andre mennesker og er ikke skapt til å leve alene (det finnes selvfølgelig unntakk når en trives best på egen hånd,
vi kan kalle ham/henne en ensom ulv :) - men jeg har stor tro på at vi er lykkeligere av å være i et forhold som
er verdifullt, som bygger og ikke ødelegger oss. Det er ikke vits i å ha et forhold kun for å ha et forhold.. men hvis samlivet gir oss glede, gjør at vi er sett og satt pris på, føler oss bra, at vi ser at den andre bryr seg og viser
oppmerksomhet - hvorfor da skal vi være single? Finner man den rette partneren så er det som å vinne i lotto :)
Trist å være singel... synes jeg, men finner man ikke den som passer så er det jo best å være singel enn å leve i et destruktivt forhold.

Skjult ID med pseudonym Brunette ti. 21 feb. 2012 19:33

Leve alene som single? jeg har så mage venner at jeg knapt klarer å følge opp alle. Så det argumentet klarer jeg ikke å følge Mia :)

Skjult ID med pseudonym kvinne39 ti. 21 feb. 2012 19:34

Ekteskapet er en gammel instutisjonsform. Og et forhold er samme greia bare uten de formelle papirene. Jeg har stor glede av å leve alene, akkurat som det også er fint å være to. Begge deler har sine positive osv..
Så ja, jeg tror det er en livsløgn og innlærd sandard - og så er det status å være gift.. status, tradisjon, kultur og forventninger.

Skjult ID med pseudonym :) ti. 21 feb. 2012 19:34

Slutter meg til @Mia eg.... :) er ikkje desperat.... men søkende - derfor EG i allefall er HER,. :) Om eg ville vere singel for evig... da hadde eg ikkje oppsøkt en side som Sukker.no - eller andre lignende sider.. :/

Skjult ID med pseudonym Brunette ti. 21 feb. 2012 19:37

Følger deg, kvinne39. Hadde livet blitt bedre dersom en avglorifiserte det med forhold. Sluttet å strebe så hardt etter å oppfylle denne forholdsstandarden, og tok ting som de falt seg, og var like blid :) Og dersom en skulle havne i en situasjon der en havnet i et forhold, så var en forts like happy som før.

Skjult ID med pseudonym kvinne39 ti. 21 feb. 2012 19:42

Brunette: ja jeg mener det ville blitt bedre. I dag er det nesten slik at en "skammer" seg litt om en er alene på femte året. Og så kan en spørre seg hvorfor. Mye er rettet mot det du sier: hus, mann, bil og sofa. Har hørt noe om at samfunnet er lagt opp slik og tjener beste på det. Så da så...

Skjult ID med pseudonym Brunette ti. 21 feb. 2012 19:43

Dersom du lærer opp et barn, i hele dens oppvekst, til at det ikke kan bli fullendt og lykkelig før det har skaffet seg en lambourgini, så vil barrnet antagelig føle seg ufullendt og ikke helt lykkelig før han har skaffet seg en lambourgini

(kvinne 46 år fra Oslo) ti. 21 feb. 2012 19:49 Privat melding

Det å ha venner er helt noe annet enn det å ha et forhold til en flott partner som er der for deg livet ut (helst)
Venner kommer og går, noen er der hele tiden og noen blir plutselig borte. Venner er venner og en god partner er noe mer enn alle dine venner. Brunette, har du det så bra som singel så hvorfor er du på sukker egentlig?
Du vil ikke overbevise dem som ønsker å ha en flott partner at det er best å være singel :-)

Skjult ID med pseudonym Brunette ti. 21 feb. 2012 19:53

Jeg har ikke ment at det er bedre å være single. Heller at ikke at det nødvendigvis er så mye bedre å være i forhold. Partnere kommer vel og går i stadig større grad også, the future,, iflg alle staistikker ;)

Skjult ID med pseudonym Mia ti. 21 feb. 2012 19:56

Håper at du finner lykken om du blir singel eller i et forhold :)

Skjult ID med pseudonym Lysstråle ti. 21 feb. 2012 20:00

@thefuture
Er da vitterlig lov å være på Sukker selv om man ikke søker samboer eller giftemål???

Jeg søker kun særbo..kunne aldri tenke meg noe annet.!

Skjult ID med pseudonym 456 ti. 21 feb. 2012 20:03

Hvor mye man "trenger" eller strever etter et forhold har kanskje noe å gjøre med hvor mange nære venner man har også, og hvilke livssituasjon disse vennene er i, vet ikke... Som du skriver 19:33, Brunette; "Har så mange venner at jeg knapt klarer å følge opp alle", ikke sikkert et forhold da trenger å virke like appellerende eller "nødvendig". Ser og hører ofte mennesker skriver/si; jeg leter etter noen som kan være min beste venn. Det er vel denne nærheten til et menneske, har du mange nære venner er det ikke sikkert du strever så mye.
Har du mange venner,men er den eneste som sitter der uten "kjerring og unge" og har lyst på guttetur, men ingen kan være med pga forpliktelser - da er kanskje et forhold en god måte å finne seg en ny venn på.

thefuture
Kanskje man er på sukker for å få dekket det ene behovet en venn ikke kan gi:p

(mann 38 år fra Østfold) ti. 21 feb. 2012 20:09 Privat melding

"Kan dette bare være en livsløgn?"

Ja.

"Hadde livet blitt lykkeligere dersom en ikke strebet etter å oppnå denne vedattte formen for lykke og tilfredshet?"

Ikke nødvendigvis.

"Blir en egentlig så mye lykkeligere av å være i et forhold?"

Det kommer vel anpå hvordan man trives i det gitte forholdet, sammenlignet med å være singel.

...og det er vel ikke for ingenting at sivilstatusen forrandres med jevne mellomrom. Folk inngår jo forhold når det er noe de vil og får mer positivt enn negativt ut av. Samme som at de avslutter forholdet, når man får mer negativt enn positivt ut av det.

Alt er relativt.

...og man MÅ ingenting.

Skjult ID med pseudonym Brunette ti. 21 feb. 2012 20:21

Noen selvmotsigelser har du da, kjære kommode :)

"Det handler vel til syvende og sist hvilke valg vi tar, uten å tenke glorifisering av alternativene", skriver du. Det var nettopp det jeg mistenkte at mange faktisk gjør, nettopp å glorifisere fremfor å stikke fingeren i jorda og kjenne etter om de kan være tilfreds slik tingene faktisk er og gjøre mest mulig ut av singlelivet

Videre skriver du: "Drømmende og romantiserende 20åringer har en helt annen forutsetning for slike standpunkt enn skilte 40åringer" Jeg tror ikke det. Som jeg skrev i innlegget, kan også -og særlig de unge være oppdratt både ihht status, tradisjon, kultur og forventninger at det er et forhold som det skal strebes etter. Det begynner med snehvit, askepott osv. -også lever de lykkelig i alle sine dager.
Klart: de unge forelsker seg nok lettere enn en 40-åring. Da er det naturlig at ting munner ut i et forhold. Men når forelskelsen er over, er jeg ikke så sikker på at alle som er i et forhold er så mye lykkeligere enn de single.

Du skriver: "Jeg har en svigermor på 80 som har vært alene de siste 25 årene, og hun sa til meg nylig at -det er vel ikke sex-en eller felleshverdagene jeg har savnet mest, men en stabil hånd å holde i alle kveldene jeg har hatt alene og en person mentalt nær meg skulle jeg ønske jeg hadde sluppet inn på meg.
Vi skal høre på de gamle"
Det er naturlig at din bestemor har glorifisert den hånden hun ikke har hatt. kanskje har hun ikke tenkt så mye på at den hånden har noen baksider, bivirkninger og laster også.

Skjult ID med pseudonym Brunette ti. 21 feb. 2012 20:26

Jeg treffer stadig nye partneremner på sukker. Jeg har det fint, festlig og gøy her, dersom noen skulle mistenke meg for å ønske å være single, eller undre på hvorfor jeg er på sukker :). Denne tråden var bare ment for å debattere litt rundt temaet og høre hva andre tenker om saken.

Skjult ID med pseudonym ????? ti. 21 feb. 2012 20:29

En svigermor er vel ikke en bestemor!? Og forøvrig...?

Skjult ID med pseudonym Danty ti. 21 feb. 2012 20:40

Jeg var borti en svigermor som også var bestemor,,, en gang

Skjult ID med pseudonym ????? ti. 21 feb. 2012 20:46

Gratulerer! Hvis det var til samme person så...må jeg bare dobbelt gratulere!!

Skjult ID med pseudonym råny ti. 21 feb. 2012 20:49

Et forhåld er en base for å fostre opp sine gener, ikeno anet. såkrydrer me litt kultur og mensskeleg utvekling . Det vile Richard Dawkens sagt

Skjult ID med pseudonym Danty ti. 21 feb. 2012 21:06

Du hevdet vel at bestemoren din ikke var svigermor, vel, -kommode? eller var det omvendt? eller var det bare slik at svigermoren din kun var svigermor og ikke titulerte seg med noe som helst annet? jeg mener at svigermoren din også - i det minste - må ha vært en mor
........uansett en selvmotsigelse, kommode

Skjult ID med pseudonym ????? ti. 21 feb. 2012 21:18

?????

Skjult ID med pseudonym Danty ti. 21 feb. 2012 21:22

Såååå.. hun hadde rett da, kommode, når hun betegnet din svigemor som bestemor? -men så er det vel ikke lov for henne å kalle din svigermor for bestemor heller da.. Men hva om brunette er din datter da, kommode?

Skjult ID med pseudonym Tingeling ti. 21 feb. 2012 21:28

Sitat Brunette:
"Derfor streber vi alle så fælt etter å oppnå denne fornmen for lykke. Det får oss til å føle oss ufullendte/halvferdige når vi ikke har oppfylt denne standarden."

Nope. Ikke alle.
:-)

Skjult ID med pseudonym Åh ti. 21 feb. 2012 21:36

Nei! Brunette refererer noe Kommode1 har sagt der han omtaler sin svigermor, derav”---”. Senere omtaler Brunette denne svigermoren som bestemoren til kommode1! Men nå synes jeg du er utenfor tema Danty, så håper dette var oppklarende!

Skjult ID med pseudonym Danty ti. 21 feb. 2012 21:40

Kanksje brunetten ikke refererte til kommodes svigermor, men at hun - faktisk - siktet til hans bestemor. Du og jeg, Ah, vet vel ikke særlig mye om bestemoren til kommoden - gjør vi vel?

Skjult ID med pseudonym Brunette ti. 21 feb. 2012 21:44

Ehhh. Hva skjedde med tråden min?

Skjult ID med pseudonym cruella76 ti. 21 feb. 2012 21:45

..den ekke merka grønn, da skjer slike ting. Du er på sukkerforumet nå :P

Skjult ID med pseudonym Åh ti. 21 feb. 2012 21:46

Det var tydeligvis vanskelig dette Danty, men helt ærlig ser du noe moro i det du driver med så gjerne for meg. Les teksten så får vi håpe det skjer en åpenbaring. Melder meg ut!

(kvinne 43 år fra Møre og Romsdal) ti. 21 feb. 2012 21:46 Privat melding

For min del så dreier et forhold seg mye om det Kommoden sier, nærhet. Den nærheten har ikke jeg til venninner ihvertfall, ikke de nære venninnene heller :p

Skjult ID med pseudonym Danty ti. 21 feb. 2012 21:47

Hvem kan brunette være når hun ikke er den andre brunetten som sitter å ser på tv. Og hvorfor vet den andre brunetten så mye om kommoden?

Skjult ID med pseudonym bønna ti. 21 feb. 2012 21:50

... kanskje bruker brunetten egentlig parykk - som hun gjemmer i en skuff i kommoden...

vem veet...

Skjult ID med pseudonym Moniker ti. 21 feb. 2012 23:04

Enig med Nortibia.

For min del handler det om samhørighet. Jeg savner den ene personen "som jeg hører sammen med og som hører sammen med meg". Venninner og venner er naturligvis kjempeviktig, men de har ofte andre i livet sitt som er viktiger enn meg, nemlig egne kjærester og barn. Men den ene, den personen som alltid er der for meg, - det er ham jeg søker.

Skjult ID med pseudonym fang ti. 21 feb. 2012 23:08

Fordi det er den dypeste relasjonen og integrasjonen en kan ha med en annen.
Mye dypere og på et helt annet nivå enn vanlige venner.
Det gjelder bare å velge rett.

Skjult ID med pseudonym Møkkamann ti. 21 feb. 2012 23:15

jaja. klamre dere til de klisjeatige livsløgnene dere. Uten den forgår dere naturligvis. Forelskelsesfasen er fin, men når den er over har dere en fyr der som har forpester toilettet minst èn gang om dagen, som blander seg opp i alt du driver med, som kommer hjem med dårlig ånde og krever at du stiller opp. Men da har du iallefall oppfylt alle forventninger og har et finere liv enn dn gang du var single og gjorde som du ville

Skjult ID med pseudonym bat ti. 21 feb. 2012 23:31

Single kan ha fritt seksualliv. Kveldene er fritt disponible.
Med en vibrator og litt trening skulle det gå greit å gi seg selv 100 orgasmer på en kveld.

Skjult ID med pseudonym mjau on. 22 feb. 2012 23:21

Film i tradisjonell 2D er fint. Mange bra filmer i 2D.
Film i 3D kan gi en litt heftigere opplevelser.

For meg er et godt forhold metaforisk som film i 3D. Ikke et must, men gir en ny dimensjon til livet som jeg ønsker meg og setter pris på, gitt at regissøren er flink. Selv om jeg tidvis kan syns det blir litt nært og skummelt.

Dessuten vil jeg ikke sove med ullsokker lenger.

(mann 39 år fra Akershus) on. 22 feb. 2012 23:38 Privat melding

Hvorfor leve i ett forhold. Hmm. For min del er det fordi jeg føler en tomhet. Det mangler noe vesentlig i livet mitt. Og det har jeg definert som en kjæreste.
Hvorfor dette? Jo fordi jeg har erfart at denne tomheten har vært fraværende i forhold tidligere.
Ett forhold bidrar til stabilitet, forutsigbarhet, kjærlighet, ømhet, sex, samtaler, nærhet og masse masse mer som bare en kjæreste klarer å gi meg.
Klar over at dette virker noe banalt og tørt i enkeltes øyne. Men dette er min erfaring rundt dette.

Skjult ID med pseudonym mann44 to. 23 feb. 2012 00:30

Har det helt utmerket som single, jeg. Kos og nærhet med single damer akkurat når det passer og ingen som irriterer hverandre i hverdagen. Har kompiser i akkurat samme livssituasjon som jeg gjør interessante og morsomme ting med i helgene, og vi ser oss ikke tilbake.