Alle innlegg Sukkerforum

Bo i båt...

Vis siste innlegg
(mann 46 år fra Akershus) ti. 21 feb. 2012 20:32 Privat melding

Dersom jeg ikke kommer til en enighet med ny huseier, så må jeg iløpet av ett par mnd finne meg ett nytt bosted. Siden boligmarkedet er som det er, så har jeg to alternativer. Jeg kan fortsette å leie. Eller som jeg også vurderer, kjøpe en rimelig romslig båt og bo i den. En av grunnene til at det er ett alternativ, er at man savner å kunne ta noen båtturer i løpet av året. Jeg er oppvokst med båt og vært på sjøen siden jeg var en neve stor.

Det jeg lurer på er jo hva dere jenter tenker om det?? Hvordan vil dere reagere om en potensiell date forteller at han bor i båt??

Er det evt andre her som har erfaring med denne livsstilen?

(mann 32 år fra Oslo) ti. 21 feb. 2012 20:34 Privat melding

Hadde du bodd på en stor båt til mange millioner kroner tror jeg ikke jentene hadde sagt nei, men hadde heller brukt pengene på leilihet da :p

Tror ikke det å bo på båt er noe som kan være en varig ting?

(mann 38 år fra Østfold) ti. 21 feb. 2012 20:36 Privat melding

Jeg tipper det kommer anpå båten. Er det noe lurvete greier til 150.000.- så er det sikkert turnoff. Er det en fancy yacht til flere millioner så går det nok helt greit.... =P

(kvinne 34 år fra Sogn og Fjordane) ti. 21 feb. 2012 20:38 Privat melding

Kjenner et par stykker som bor i båt på aker brygge.. Det jobber turnus, så bor der 14 dager i slengen. Funker bra det og tror ikke de sliter av den grunn :)

Skjult ID med pseudonym kar ti. 21 feb. 2012 20:39

De fleste båter er rimelig kalde om vinteren, og du blir grundig lei av pumpedass og hånddusj etter en stund. Det går fint deler av året, men ikke hele.

Skjult ID med pseudonym 456 ti. 21 feb. 2012 20:42

Jeg gikk forbi et par som bodde i båt på vei til skolen i ”gamledager”. Det så egentlig veldig okay ut de første gangene jeg passerte, men tiden gikk – jeg passerte dette paret hver morgen, etter hvert kom også vinteren og tilslutt virket det hele veldig lite fristende. Det så for så vidt ut som de fortsatt trivdes da, men jeg hadde nok tenkt meg om både to og tre ganger:)

(mann 51 år fra Oslo) ti. 21 feb. 2012 20:43 Privat melding

En kompis som bodde i båt hadde store problemer med at det var så rå luft inne vinterstid at det var umulig å få tørket tøy, selv sengetøyet ble rått. Sikkert mulig å gjøre noe med, men det er noe å ta med i vurderingen for det koster.

Skjult ID med pseudonym Noka$ ti. 21 feb. 2012 20:45

Båt er bare utgift...

Du kan få min billig...

Skjult ID med pseudonym blindebukk ti. 21 feb. 2012 20:47

trur eg før hadde kjøpt meg ein bobil:)

(mann 46 år fra Akershus) ti. 21 feb. 2012 20:47 Privat melding

På Aker Brygge så bor det ganske mange i båt i vinterhalvåret. Der har man også tilgang på toalett, dusj og vaskemaskiner. Så de har ett skikkelig tilbud til de som har den livsstilen. Men Aker Brygge er ikke stedet å ha båten liggende om sommeren, da det koster en liten formue.
Det kommer jo selvsagt an på båten man kjøper. Finnes mange båter som er isolerte, og har gode varmeapparater ombord som gjør tempen fullt levelig også i den kalde årstiden.

JSSJ..
Men hvordan ville du reagert om en som ville date deg sa han bor i båt?

Skjult ID med pseudonym Paraply ti. 21 feb. 2012 20:48

En venninne har nylig solgt huset til fordel for en svær seilbåt. Helt sjef! Løsning på rå luft: Vedfyring ombord.

Skjult ID med pseudonym bønna ti. 21 feb. 2012 20:50

Jeg har ligget (overnattet) på Aker brygge. Sammen med kajakken min. Det var et hyggelig par ved siden av, i en 50-foter. De vasket klær for meg såvidt jeg husker, hadde det meste på stell i den båten :-)

(mann 46 år fra Akershus) ti. 21 feb. 2012 20:52 Privat melding

@chef
Man må selvsagt ta med slike ting i betraktningen når man ser på båt, og ikke kjøpe hva som helst. Men det er mange båter som fungerer godt som såkalte helårsbåter, og den råheten er også mulig å slippe unna.

@Noka$
Hvor stor og hvor billig?? hehe

@blindebukk
En bobil er ikke noe bedre egnet som bolig i allefall.

(kvinne 34 år fra Sogn og Fjordane) ti. 21 feb. 2012 20:57 Privat melding

Tja, kommer jo ann på daten det da og hvor interessert æ e :))
Liker æ han, så spiller det jo ingen rolle hvor han bor... Æ kan jo uansett gå hjem til mitt eget hus, så hn kunne bodd i en gapahuk for min del :)

(mann 46 år fra Akershus) ti. 21 feb. 2012 21:03 Privat melding

JSSJ :) Det er sant nok.. og jeg ser jo ikke på dette som en varig løsning. Skal ikke tvinge en potensiell kjæreste til å måtte flytte ombord med meg :)

acer :) Joda, jeg er det. Men er litt greit å kunne skille mellom jobb og fritid også ;) Har jo bodd i bilen hele uka i perioder tidligere, og da er det jo godt å få litt avveksling fra det når helga kommer :)

Skjult ID med pseudonym sushibabe ti. 21 feb. 2012 23:09

Hadde jeg datet en som bor i båt om sommeren, hadde det vært stas.....men om vinteren , hmmm....litt usikker

(kvinne 39 år fra Akershus) ti. 21 feb. 2012 23:32 Privat melding

Syns det er kult jeg, tenkt tanken selv!

Skjult ID med pseudonym charleene on. 22 feb. 2012 00:28

næææh... vil ikke bo i båt, men om det er midlertidig så kunne jeg så klart date en i båt... kan bo hos meg vettu, jeg har hus ;)

Skjult ID med pseudonym Elregn on. 22 feb. 2012 00:38

Det er jo en del vedlikehold som følger med en båt også da.Plutselig sprenger den jo lekk.Må jo opp på slipp nå og da.

Hva en stor husvogn? De er jo ofte veldig luksuriøse innvendig og.

Håper du finner en løsning på det :)

Skjult ID med pseudonym chuckboris on. 22 feb. 2012 08:18

Følger det ikke et visst stigma med å bo i husvogner, campingbiler etc?

(mann 41 år fra Vestfold) on. 22 feb. 2012 09:34 Privat melding

Jeg bor i båt og har ingen problemer med varme eller fukt, men så har jeg også utstyret i orden. Hjelper til litt med landstrøm (inkludert i havne avgiften) men ellers dieselfyring. Lekker varme som en sil og regningen blir nok høyere enn den ville vært i en leilighet, men så får jeg heller ingen regning i posten. Styrer det selv.

Må vel si at økonomisk er det ikke noe lurt (i forhold til å kjøpe på land). Kanskje kostnaden dag til dag er ok, men ingen verdiøkning i båten, vanskeligere å selge og det går med en del til vedlikehold.

Hvis du bestemmer deg så kjøp under 12 meter. De fleste havner setter grenser der og det kan være vanskelig å finne plass til større båt. Plus mindre er billigere i deler og kankje du kan være uavhenging av manskap for å flytte båten.

Og jeg ambefaler det absolut! Jeg stortrives selv om det kan bli vanskelig å finne en partner. Men den rette burde kanskje ha noe av den samme holdning til livet på haven som meg alikevel.

(kvinne 37 år fra Oslo) on. 22 feb. 2012 16:13 Privat melding

Båt er kult!!!!