Alle innlegg Sukkerforum

Langtur seilas

Vis siste innlegg
(mann 42 år fra Vestfold) on. 22 feb. 2012 09:13 Privat melding

Rondø gjorde det I 1957, Rød Admiral gjorde det I 1977, Empire gjør det nå, og hvis planen holder så gjør jeg det sommeren 2013. Helt siden mor leste for meg om Elisabeth og Martin og pappa kjøpte plastik pioner til meg da jeg var tre år gammel har drømmen ligget å ulmet i asken og nå blir det bål. Båten er (nesten) klar og alt som mangler er manskap. Og det er her du kommer in. Kom igjen! Det holder ikke å drømme om drømmene, de må gjoere virkelige og du må ta all angsten og streve med på kjøpet.

I august I sommer seiler jeg I tre uker fra Nantes på den franske vestkyst til Bilbao i Spania og tilbake med stop som det passer. Jeg trenger manskap til turen og tenkte å bruke muligheten til å bli kjent med noen som kan bli med på langtur sommeren etter. Har du lyst og kan ta deg tid så ta kontakt så kan vi snakkes nærmere.

Båten er en 22 ton stål hjemmebygget seilbåt fra Tyskland og litt tung på roret, så fint om du er I rimlig god form. Den er treg men trygg og full av nykker som rettes på underveis så litt arbeids vilje er viktig. Den har to dobble og to single senger med to bad og en god bysse, så det er plass men blyg trenger du ikke være. Alt innen rimlighetens grenser av sikkerhets utstyr er ombord men forsikring må du stå for selv. Ellers dreier det seg om ferie så ingen stress eller ‘race’ mentalitet. Det blir sol og sangria selv om overseilings distansene kan være litt harde.

Det er sukker dette her så jeg ønsker meg selvfølgelig drømmekvinnen, men det vet vi jo ikke før vi møtes. Og single menn er velkommen de også. Kan jo bli vell så morro med gutte tur til stillehavet sån som Eling of Carl Emil gjorde det. Turen I sommer vil jeg ha med fra en til fem avhengig av hvor sosiale vi er og på langtur 2013 holder det med en hvis jeg finner den rette.

Jo da, denne skulle helst vært på oppslagstavlen men der var det kraftig begrensing på antal tegn, så som plaster på såret diskuter gjerne temaet sjenerelt. Jeg tar diskusjonen også.

Skjult ID med pseudonym Paraply on. 22 feb. 2012 09:19

I utgangspunktet: Jeg vil, jeg vil!

Men hjemmebygget, treg, full av nykker, ikke helt ferdig og ikke testet gir en litt skummel klang til det hele ;)

(mann 42 år fra Vestfold) on. 22 feb. 2012 09:49 Privat melding

Du har så rett så rett. Men der er bare så utrolig viktig å ikke legge ut på havet uten å vite at ting kan gå galt og være forbreredt på det. Hjemmebygget = sterk, treg = null stress og nykker er nykker og problemere er noe helt annet. Alt det viktige fungere bra, men det er noe ting som kanskje ikke matcher folk flests syn på det perfekte båt liv og noen ting som kan forsinke, med andre ord forbredt på å fikse litt om nødvendig. Det gjelder egentlig enhver båt om en tenker seg litt om. Og så er det ikke min stil å male alt rosen rødt. Er kanskje litt direkte og over ærlig noen ganger?

(mann 57 år fra Oslo) on. 22 feb. 2012 09:51 Privat melding

Dette står egentlig på listen over drømmer jeg har regnet med å aldri realisere. Håper du finner noen som du får en virkelig flott tur med. Og sett meg gjerne opp på venteliste B.

(kvinne 34 år fra Buskerud) on. 22 feb. 2012 13:06 Privat melding

Og for all del, ta med kamera! Det er en dokumentar jeg vil se :)

(mann 34 år fra Hordaland) on. 22 feb. 2012 16:14 Privat melding

Er gjerne med.