Alle innlegg Sukkerforum

OM REKER & ALT DET INNEBÆRER !!

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Engel lø. 25 feb. 01:43

Har søkt i forumene her, og finner ingen om REKER !!!

Så her er det, forumet man kan skrive om reker, sushi og alt mulig annet ;)

Skjult ID med pseudonym Engel lø. 25 feb. 01:48

Hehe;) Viss fuglen er bura inne, kan vi snakke om reker :p

Skjult ID med pseudonym kjeks lø. 25 feb. 01:52

ja

Skjult ID med pseudonym Engel lø. 25 feb. 01:54

Ah, reker <3

(mann 62 år fra Akershus) lø. 25 feb. 01:56 Privat melding

Jeg lagde meg lasagne med grønne(spinat)plater, laks og reker i dag. Det var ordentlig godt!

Skjult ID med pseudonym Engel lø. 25 feb. 01:58

Så flink du har vært stianen ;) Det hørtes veldig godt ut ;) ¨
¨
Jeg laget scampi indiana i dag, veldig fornøyd :)

Skjult ID med pseudonym stianen_ lø. 25 feb. 02:03

Har ikke smakt det, men googlet oppskriften, og det hørtes godt ut. :)

Skjult ID med pseudonym cruella76 lø. 25 feb. 02:04

sushi r jo bare såååå godt!!!

Skjult ID med pseudonym Engel lø. 25 feb. 02:05

Finnes flere varianter, jeg lager en litt hot utgave med karrisaus ;)

Skjult ID med pseudonym Engel lø. 25 feb. 02:07

Sushi er min store favoritt, gleder meg masse til i mårra, SUSHI it is !!! ;)

Skjult ID med pseudonym stianen_ lø. 25 feb. 02:10

Sushi er oooh, så godt! :) Salmalaks er en selvfølge. Fast, fin og smakfull. Deilige makiruller med laks, vårløk, chili, slangeagurk og kanskje litt rogn. Og noen med reker i. Og dyppe bitene i japansk soyasaus med en god dæsj wasabi... *sikle*

Skjult ID med pseudonym Kalle lø. 25 feb. 02:14

Sushi er digg. Anbefaler Tokyo Sushi på majorstuen. Prøv Futo Maki der...mmmmmm. Digg.

Reker er også gøy da. Har reker i akvariet mitt. Litt nerdete ja, men det er forsatt gøy:)

Skjult ID med pseudonym kjeks lø. 25 feb. 02:16

reker er bare utrolig godt!

Skjult ID med pseudonym stianen_ lø. 25 feb. 02:17

Jeg har makiruller og sashimi i akvariet mitt. Neida. Joda. Neida.

Skjult ID med pseudonym Engel lø. 25 feb. 02:18

@Sianen
Sushi med reker i favoriseres over dem med rogn ;)

@Cruella
Drøm søtt;)

@Kalle
Ah, Futo Maki...NAM!!!! ;)
Hehe, synes rekene har så creepy øyne ..:p

Skjult ID med pseudonym Engel lø. 25 feb. 02:20

@kjeks

Men det lukter ikke så godt vel? Hehe :p Holder du deg for nesa når du spiser reker ? :p

(mann 46 år fra Rogaland) lø. 25 feb. 08:07 Privat melding

Ahhh reker. Har planer om å spise det til lunch i dag

Skjult ID med pseudonym fang lø. 25 feb. 08:18

Google
site:sukker.no reke
site:sukker.no reker

(kvinne 26 år fra Sør-Trøndelag) lø. 25 feb. 09:32 Privat melding

Jeg spiste reker i går og forleden faktisk! marinerte reker med fullkornspasta og ymse grønnsaker, og rekewok :-):-):-)

(kvinne 35 år fra Oslo) lø. 25 feb. 09:42 Privat melding

jupp.. blir reker i dag ja.. rett og slett!

Skjult ID med pseudonym sushibabe lø. 25 feb. 09:47

http://www.youtube.com/watch?v=UXNUmpTtcAQ&feature=fvst

http://en.wikipedia.o rg/wiki/Sushi

http://www.youtube.com/watch?v=RFKdhvEx6Zwhttp://www.alexsushi. no/

http://www.alexsushi.no/

(kvinne 26 år fra Sør-Trøndelag) lø. 25 feb. 10:00 Privat melding

Har faktisk fiskekraft kokt på rekeskall i frysen.. Kanskje det blir å slå til med hjemmelaget fiskesuppe i dag.. ? Namnam.

(kvinne 26 år fra Sør-Trøndelag) lø. 25 feb. 10:00 Privat melding

Med reker såklart.

(kvinne 41 år fra Østfold) lø. 25 feb. 10:47 Privat melding

Reker er insekter. Mye mulig det smaker godt, men det er ikke mat.
Hadde de levd på land, hadde ikke dere spist dem heller.

Ja, jeg er sprø. Men reker er insekter.

(kvinne 26 år fra Sør-Trøndelag) lø. 25 feb. 10:50 Privat melding

Ikke unormalt å spise insekter vel! :-) ta deg en tur til afrika, asia, australia, sør-amerika.. Knask knask :-D

Skjult ID med pseudonym Lillah lø. 25 feb. 10:52

Askja, jeg vet, jeg vet. Men det er likevel ikke mat. Ikke for denne jenta. :-)

Skjult ID med pseudonym Engel lø. 25 feb. 13:46

Reker, snegler, blåskjell.... Masse NAM ;)

(mann 31 år fra Oslo) lø. 25 feb. 13:50 Privat melding

Reker til middag i dag ;) mmmm nam nam

Skjult ID med pseudonym bønna lø. 25 feb. 13:52

Reker er visstnok det mest støyende vesen i havene. Reker som går i store stimer seff.

Rekefiskere nordaførr er ikke glad i oppdrettsnæringa, når de får store ankere liggende i "trålruta" og de er bekymret når oppdretterne avluser med kraftige "anti-krepsdyr"- midler.

Reker kan ikke være et særlig miljøvennlig produkt, en kjører rundt med halvstore fiskebåter, og sleper på en laang redskap, for å få opp noen få kg reker per liter diesel brukt.

Sammen med rekene en masse fiskeyngel etc. som ikke blir kokt ved brygga og solgt.

De store rekene fra oppdrett i utlandet er ære være. Ødelegger mangroveskog og kystøkologi for alltid for kortsiktig gevinst.

M.a.o.

SPIS NORSKE BLÅSKJELL; PLUKK DEM SJØL

Skjult ID med pseudonym Engel lø. 25 feb. 14:12

En del ting ei jente fra indre østland ikke var klar over:)
Men tror nok uansett at jeg kommer til å fortsette å spise reker ..:)

(mann 29 år fra Vestfold) lø. 25 feb. 16:35 Privat melding

næmmen har dere laga en tråd til meg? laget luksus sushi sist jeg laget: kongekrabbe/avokado maki med hummerkorall, sjøkreps nigiri med mango, spicy tuna maki og masse deilig sashimi av smørflyndre, tunfisk og fjellørret servert med chillimajones, rømme og hvitløkstapenade! er man kvalitetsbevisst spiser man villfangede fisk og krepsdyr!

Skjult ID med pseudonym fyr84 lø. 25 feb. 16:58

Herregud, jeg fikk lyst på reker.

Skjult ID med pseudonym wilma lø. 25 feb. 17:11

Vårtreff på brygga med ferskkjøpte reker, medbrakt hvitvin og dingling med beina over bryggekanten er jo et must!

Været i Oslo den siste uka har lurt meg til å tro at nå er det vår, så dingler vel snart med beina mot saltvannet og mumser reker :-)

Skjult ID med pseudonym Engel lø. 25 feb. 17:23

Har vært utrolig flott vær lengre inn i landet også, strekker meg så langt som å kalle det påskevær;) Med snømengdene vi har ennå aner det meg at våren er et stykke unna :) Elsker sola, elsker at det drypper fra taket, at verandaen er blitt bar og at menneskene kryper frem fra vinterdvale :)
Tror jammen meg det blir et glass lett nedkjølt hvitvin i kveld;) Vi snuser jo tross alt på våren ;)

Skjult ID med pseudonym bønna lø. 25 feb. 17:35

Engel: Jeg spiser reker. Blander gjerne inn noe ekstra reker i Denjas rekesalat (uten palmeolje), da reker stort sett er fraværende i rekesalat. Men jeg holder meg til norske reker. Da slipper jeg unna med normalt dårlig samvittighet, haha.

Reker nytes best ute, m loff, majones og øll. Særlig etter en lengre padletur. Men sommerstid kan en like gjerne spise krabbeklør av norsk krabbe.

Skjult ID med pseudonym Engel lø. 25 feb. 17:40

Kjenner at jeg gleder meg massevis til vår & sommer nå ;) Tenk så herlig å sitte ute på kvelden, pille reker & skåle i kaldt drikke ;)

Skjult ID med pseudonym er-du-der lø. 25 feb. 17:44

Stemmer det at reker spiser opp mennesker og dyr som drukner?

Skjult ID med pseudonym bønna lø. 25 feb. 17:50

Marflo (små reker) er iallefall åtseletere av rang. Der de finnes i mengder gumler de fisken ut av skinnet på nattstått garnbruk. Tipper de kan ta seg av kjøtt og.

Skjult ID med pseudonym bønna lø. 25 feb. 17:55

Marflo: storkrepsart i ordenen tanglopper, for ikke å erte på meg biologene, så er det strengt tatt ikke en reke, hehe.

Skjult ID med pseudonym bønna lø. 25 feb. 17:59

Jeg leser litt på nettet, og ser at åtseladferd er registrert også hos matreke (som hører inn under tifotkreps).

Da er det vel sannsynlig at de er en av mange organismer som kan være med og resirkulere også større dyr som drukner.

Skjult ID med pseudonym bønna lø. 25 feb. 18:02

...om åtseletere i vann, hehe, jeg husker en scene fra en passe småkvalm film. Noen fisket ål, - en av fiskemetodene var å slenge uti et grisehode m.m. festet til et tau. Så var det å dra hodet på land etter noe tid og dra ålen ut... hehe.

Skjult ID med pseudonym er-du-der lø. 25 feb. 18:07

Det har hendt seg jeg har tenkt på at rekene jeg spiser kanskje har vært og spist på h*n som druknet for litt siden...kommer fra nordvestlandet. Men takk for innføringen:)

Skjult ID med pseudonym bønna lø. 25 feb. 18:26

Det er visst en gammel oppfatning langs kysten at reker er åtseletere og dermed ikke menneskeføde. Men, det er mange lignende forestillinger om annet i havet og.

Det som for noen er uff og ærsj er for andre helt kurant mat. Så alt sitter i ens eget hode. Tenk på allslags planter. De vokser i det vi kaller "jord" som er en "grøt" av nedbrytere og døde organismer, avføring etc, og mineraler fra jordskorpa.

Og det er jo ikke bare en sjøl som spiser maten en inntar, vi er vandrende bakteriekolonier, vi har bakterier over hele kroppen og i magen vår er det et rikt samfunn av levende organismer som holder liv i oss :-)

Skjult ID med pseudonym er-du-der lø. 25 feb. 18:37

Personlig er jeg ganske rolig på akkurat det der:) ernæringsfysiologi er litt greia mi...

(mann 37 år fra Akershus) lø. 25 feb. 18:38 Privat melding

Hmm. Reker er ok det. Men måkeegg dere. DET er snadder det. For ikke å snakke om breiflabb:-)

Skjult ID med pseudonym øyvind sø. 26 feb. 15:56

Inenting er som loff med reker. majones og sitron!!!