Alle innlegg Sukkerforum

Barn på bilde???? personvern etc

Vis siste innlegg
Skjult ID ma. 27 feb. 2012 20:50

Til alle stolte fedre: Ikke ta med barna i albumene/profilbildene deres!

Skjønner at dere er stolte, men for min del vitner det om at dere ikke helt har forstått noen basic nettvettregler. Aner ikke om dette gjelder damer også, for jeg kikker ikke på dameprofiler, men jeg synes at det er skremmende mange fedre som skyver ungene ut i et forum de absolutt ikke hører hjemme i. Hva er hensikten?? Se så fin h'n er? Se så flink pappa jeg er? Det finnes mer kreative måter å vise dette enn å vise lett gjenkjennbare unger. Så nettopp på en profil hvor barnets navn kommer frem på ting i bakgrunnen av ett bilde, så nærbilde av barnet rett etterpå.

Dette lærer barna tidlig at de ikke skal gjøre på nett. Ikke kult om pappa ikke har skjønt greia.

I min bok virker det altså mot sin hensikt å vise frem de søte små. Og ja, jeg har barn selv....

- sånn.. da var det sagt.

PS. det samme gjelder de som tar med gjenkjennbare bilder av andre voksne. Vi er da ikke interessert i vennene/kollegene/mora di??? Og du har vel strengt tatt ikke lov til å publisere bilder av andre uten å spørre dem først.

Skjult ID med pseudonym Snurr.. ma. 27 feb. 2012 20:51

Spurte mamma om hun ville være med på mitt sukkerbilde jeg, tenk!

(kvinne 48 år fra Oslo) ma. 27 feb. 2012 20:53 Privat melding

Veldig enig!!! Bilder av barna dine har ingenting på en nettdatingside å gjøre, og det er foreldres plikt, hvilket burde være en selvfølge, å beskytte barna sine så langt det er mulig....og beklager, men å ha bilder av de i profilene er rett og slett naivt og tullfære som vi sier på vestlandsk!

Skjult ID med pseudonym Snurr.. ma. 27 feb. 2012 20:55

Ehh, blir jo det samme som om man legger ut bildet av barna sine på facebook. Man elsker sine egne barn og vil gjerne vise dem frem for å skryte.

Hva er forskjellen? ..Og ja, man kan skjule ting litt bedre på FB, dog så er den generasjonen som legger ut barnebilder ikke riktig så datakyndige så i 90% av tilfelle så er de åpne for allmenheten der og.

Skjult ID med pseudonym Snurr.. ma. 27 feb. 2012 20:56

ONE MORE THING!

Og er dere virkelig moralens voktere? Går det utover dere?

..Bortsett fra at det plager dere så er det virkelig ikke deres sak.

(mann 46 år fra Akershus) ma. 27 feb. 2012 20:59 Privat melding

Snurr...
Jeg synes faktisk mange foreldre skal være flinkere til ikke å legge ut alt av "morsomme" barnebilder også på fb jeg. Tror ikke det er så kult for alle barn å vokse opp med masse lite flatterende bilder av seg på nett.. Det er nok mobbing blandt barn om de ikke skal få enda en grunn til å mobbe.

Skjult ID med pseudonym arneand ma. 27 feb. 2012 20:59

@ts
Greit å se at noen tenker litt på dette.
Jeg regner med at dere heller ikke har bilder av barna på facebook?
Det blir faktisk samme greia.
selv om settingen er annerledes, blir barna eksponert mye bredere på facebook, og der er man slett ikke anonym.

Skjult ID med pseudonym Paraply ma. 27 feb. 2012 21:00

Jeg pleier å legge ut bilder av naboungene på profilen min, men bare de av dem jeg ikke liker.

Skjult ID med pseudonym Snurr.. ma. 27 feb. 2012 21:02

@Eikers1

Det er klart. Legge ut med omhu, og skulle de ikke gjøre det så får vel det være deres problem. Og skulle det vise seg at deres barn blir mobbet så er det nok en oppdragelse som ligger til grunn for det, og ikke pga noen usle bilder.

Uansett - Ikke vår sak.

(kvinne 48 år fra Oslo) ma. 27 feb. 2012 21:06 Privat melding

Enig med deg Eikers1, man skal være restriktiv når det gjelder å legge ut bilder av barna sine på FB også...skal man dele bilder med venner og familie så finnes der mange alternativer hvor man kan dele bilder på nett, men da med begrenset adgang.

Jeg selv legger konsekvent ikke bilder av hverken eget barn eller tantebarn på FB.

og Snurr! Ja er gjerne moralens vokter når det gjelder barna, og er ikke foreldre selv i stand til å se farene ved å legge ut bilder av barna sine så har jeg ingen skrupler med å si ifra, og gi barna en stemme....hvem beskytter barna!? Det sies at det tar en landsby å oppdra et barn, vi har alle en plikt til å bry oss.

Skjult ID med pseudonym Aqueena ma. 27 feb. 2012 21:09

....og mobbing er ikke det værste som kan skje med et barn...og såpass har vi vel fått med oss hva som kan skje med bilder av barn, så det burde ikke være vanskelig å se hvorfor man skal la være...!?!

Skjult ID ma. 27 feb. 2012 21:15

Det er jo selvfølgelig opp til den enkelte forelder hva de vil utsette ungen sin for, men for meg er det altså diskvalifiserende i sjekkesammenheng.

Skjult ID med pseudonym Aqueena ma. 27 feb. 2012 21:15

Ble inspirert til å dele denne, av Arnulf Øverland:

"Du må ikke sitte trygt i ditt hjem
og si: Det er sørgelig, stakkars dem!
Du må ikke tåle så inderlig vel
den urett som ikke rammer dig selv!"

http://www.barnasrett.no/Dikt/du_ma_ikke_sove.htm

Skjult ID med pseudonym Skjegg29 ma. 27 feb. 2012 21:19

Uansett om det er min sak eller min oppgave å være pekefinger om hva som er vettug eller ikke reagerer jeg negativt på damer som har bilder av ungene sine på Sukker. Og jeg skriver gjerne med damer som allerede har barn så det er ikke det som er greia. Selv har jeg ikke barn. Tilfelle det skulle ha en betydning i sammenhengen.

Hvis jeg er på profilen til ei dame jeg gjerne skulle skrevet til og ser at hun har bilde av ungen sin der så dropper jeg faktisk å skrive. Samme hvis de har bilde av seg selv sammen med "verdens beste nevø/niese" eller hva det måtte være også. Reagerer mindre på bilder av andre voksne, det er ikke en deal breaker, men ser ikke helt poenget med det heller. Nå påstår jeg ikke at det er et stort tap for de foreldrene at jeg ikke skriver til dem, men det er mitt bevisste valg og det står jeg for.

Landsby for å oppdra et barn...hvor mange trengs for å oppdra foreldre?

Skjult ID med pseudonym Skjegg29 ma. 27 feb. 2012 21:25

"Det er jo selvfølgelig opp til den enkelte forelder hva de vil utsette ungen sin for..."
Tenker du mener at foreldre kan bestemme om de legger ut bilder av ungene sine på nettet eller ikke, men for seg selv er den eksepsjonelt protestverdig og i beste fall uheldig formulert. Og jeg synes det er flott at man informerer mennesker som gjør noe potensielt dumt eller farlig om ulike syn og potensielle konsekvenser. Så kan man velge sine slag med omhu og man kan gjerne være uenige, men at man skal slutte å bry seg eller bare mumle iltert i skjegget på hver sin tue...det ser jeg ikke gevinsten i.

(kvinne 48 år fra Oslo) ma. 27 feb. 2012 21:28 Privat melding

Ja, si det Skjegg29.....godt at jeg er så perfekt da.....så skyt meg gjerne folkens....men å beskytte barna sine, og andres barn, burde som sagt være opplagt....

Skjult ID ma. 27 feb. 2012 21:48

@skjegg29

formuleringen kom fra meg, trådstarter, ble nok litt uheldig alene, ja... ;)

Skjult ID med pseudonym Aqueena ma. 27 feb. 2012 22:24

Mulighet for å finne ut hvem eventuelle barn er, er ikke hele problemstillingen... Poenget er å være føre var, hvorfor ta sjansen på at ditt barns bilder skal havne på pedofiles nettsider??? ... Og ja, det skjer! Oftere enn man tror! Fatter egentlig ikke at dette ikke er innlysende for enhver?

(mann 49 år fra Østfold) ma. 27 feb. 2012 22:24 Privat melding

Hvorfor er folk med på Paradise Hotel, hvorfor digger folk Plumbo og Ole Ivars, hvorfor går det folk rundt blandt oss med hockeysveis og bart, hvorfor skjønner ikke folk rundkjøringer, hvorfor klager folk på at det er så mange utlendinger på hotell i utlandet.. hvorfor hvorfor... du vet hvorfor..

(kvinne 44 år fra Aust-Agder) ma. 27 feb. 2012 22:48 Privat melding

Man er aldri noen "moralens vokter" når man som ansvarlig voksen reagerer på noe som kan være negativt for barn. Man har jo strengt tatt plikt til å si ifra dersom man ser eller opplever noe som ikke er bra.
Selv om det i verste fall betyr slutten på vennskapet med en venn/venninne, så er det å tørre å si ifra når det er fare for / mistanke om at barn blir utsatt for noe de ikke bør bli, det aller viktigste.

Nå regner jeg jo ikke med at man mister sine venner om man sier til dem at de kanskje bør tenke seg om to ganger før de legger ut bilder av barna sine på nettet. I så fall så var vel ikke det vennskapet det største tapet akkurat.

Men gjennom livet så vil mange av oss også få mistanke om eller se mer graverende ting foreldre kan utsette sine barn for. Og dessverre så lar mange mistanken komme sine venner / bekjente til gode fordi man jo ikke kan tro noe slikt om noen man "kjenner".
Man skal jo aldri rope ulv. Men når det kommer til barn, så er det bedre å rope en gang for mye, enn en gang for lite.

Så til dem som skriker opp om "moralens voktere" når folk sier ifra på vegne av barn.....dere skriker til døve ører ;)

(kvinne 48 år fra Oslo) ma. 27 feb. 2012 22:51 Privat melding

Takk Tresnitt!

Skjult ID med pseudonym tresnitt ma. 27 feb. 2012 22:55

Takk du også. Du skjønner...jeg klarer bare ikke helt å forstå hvor syke enkelte er. (Vet det er naivt.)

Skjult ID med pseudonym Aqueena ma. 27 feb. 2012 22:57

Ja Minney! Veeeeldig døve ører!!! ...håper bare flere øyne åpner seg...og ser de barna som trenger at noen ser de...og ikke minst håper jeg selv blir flinkere å se de OG gjøre noe med det!

(kvinne 48 år fra Oslo) ma. 27 feb. 2012 23:03 Privat melding

Jeg forstår deg Tresnitt og skulle også ønske det ikke finnes slike mennesker og velger også å være bevisst naiv på noen punkter.... Men verden er som den er og vi må være realistiske og våkne for hva som skjer rundt oss og i resten av verden, vi er en del av det hele om vi liker det eller ei, like fullt kan vi gjøre vårt for å gjøre verden til et bedre sted, ved å gjøre noe rundt oss og det begynner med å bry seg...

Skjult ID med pseudonym sans ma. 27 feb. 2012 23:23

Jeg ser ikke egentlig problemet med mammaer eller pappaer som har et bilde av seg og barnet sitt i albumet, hvis bildet er et helt vanlig, trivelig bilde - men derimot har jeg sett eksempler på foreldre som legger ut bilde av sin lille datter som har "lekt sminkedame", hvor ungen poserer med hele ansiktet fullt av grotesk glorete sminke av typen blå øyenskygge og utgnidd leppestift, og hvorpå de morer seg på barnets bekostning og fleiper om at lille jenta er en modellspire og "haha, se på dét blikket" og lignende kommentarer... >:(( *sint*
Sånne bilder, og typ badebilder og denslags bør man av hensyn til barnet ikke legge ut på nett, og jeg forstår ikke hvorfor man skulle VILLE det heller, når man vet at de kan havne i hendene på ekle/skumle/forskrudde folk som dessverre finnes der ute og som gjør barns liv til et helvete... >:(((

(mann 39 år fra Akershus) ma. 27 feb. 2012 23:27 Privat melding

(Skjult ID med pseudonym sans) - man 27 feb 23:21
Jeg er forsåvidt enig. Men jeg er mere bekymret for identifisering av barna jeg da.
Jeg har tre bilder hvor min datter er med. Og ettersom de er litt gamle så ser hu slett ikke sånn ut lenger. Ergo ikke mulig å identifisere.
Og hvorfor viser jeg? Jo. Fordi jeg er stolt. Og min fremtidige partner må vite dette.

Skjult ID med pseudonym Aqueena ma. 27 feb. 2012 23:32

Sven Åke, din fremtidige kvinne kan få vite det på flere måter enn at du har bilder av de i profilen din...som kan ses av hvemsomhelst... men det er ditt valg...bare vær klar over at bildene som ligger ute kan lett misbrukes...

(mann 39 år fra Akershus) ma. 27 feb. 2012 23:34 Privat melding

(Skjult ID med pseudonym Aqueena) - man 27 feb 23:32
Klar over det. Derfor jeg valgte de med omhu:)

(kvinne 48 år fra Oslo) ma. 27 feb. 2012 23:42 Privat melding

Ja Spongebob1 og det var en vidunderlig verden å vokse opp i....men slik er den ikke lengre...hvis barn skal lære å stille kritiske spørsmål og lære å tenke igjennom hvordan man skal bruke eller ikke bruke sosiale medier, så må vi voksne gå foran som gode eksempler... Og jeg tror ikke helt på at du ikke forstår hvorfor man ikke skal dele bilder av barna sine på nettet, såpass vet du!

Skjult ID ti. 28 feb. 2012 00:21

noen som begynner å bli litt vel paranoide?
skal ungene begynne med burka når man skal på butikken også slik at man ikke blir gjenkjent også?

Har lite tro på at de folkene som dere er så redde er på sukker. Alt for mye jobb. De bruker nok andre sider som f.eks facebook....

(kvinne 48 år fra Oslo) ti. 28 feb. 2012 00:37 Privat melding

Godt poeng Spongebob1, jeg var heldig som hadde en vidunderlig barndom og kanskje nettopp derfor reagerer jeg så kraftig på at mange barn ikke engang kommer i nærheten av den tryggheten jeg selv opplevde, og fatter ikke at mange av dagens foreldre ikke skjønner omfanget av det ansvaret de har for barna sine og at de utsetter barna sine for risiko ved å legge ut åpne bilder av de på nettet.... Jeg har ikke noen egne eksempler på galskapen, men et raskt googlesøk på -misbruk av barn- gav en lang liste, desverre skriver jeg fra en iphone og skråstreker vil ikke funke her, og får ikke lagt inn linker, men google selv så vil dere få se hvor sykt det kan være, man hører om mange nok eksempler der bilder av barn har blitt manipulert og misbrukt på pedofile nettsider. Folkens, vi har jo hatt tråder her inne hvor noen har funnet bilder av venner på fremmedes profilsider, klippet og limt fra andre nettsider... Som facebook! Der er kyniske mennesker der ute som tjener penger på dette og de skyr ingen midler for å tjene mer. Hva skulle da hindre de i å bruke lett tilgjengelige bilder av barn?

I tillegg har vi gjenkjennelsesproblematikken nevnt ovenfor...og risiko for mobbing...

Sjekk også ut sidene til både barnevern og barneombudet, så vil dere raskt nok se hva virkeligheten er for mange barn.

Jeg ønsker ikke å male fanden på veggen, men vi må ta ansvar og når det gjelder barna har alle vi som er voksne en plikt å beskytte de, uavhengig om de er våre egne eller ei, eller om vi er foreldre eller ei, vi er voksne og da skal vi beskytte og vise vei for de som kommer etter oss. Dagens barn er morgendagens voksne! ... Og det er opp til oss å gi de verdier eller gi faen!

God natt folkens.... Nå skal ikke denne presten preke mer idag....

Sov godt og drøm søtt! Peace and love! :-)

Skjult ID med pseudonym isterbaby ti. 28 feb. 2012 00:44

Jeg tror frykten for at bilder av barna dine skal havne i pedofiles hender er en unødvendig frykt.

Hvis det mot all formodning skulle skje; hva kan fysisk skje med barnet ditt dersom bildet misbrukes? Sett at en utøvende pedofil fikk tak i et bilde av seksåringen din på fotballtrening. Hva i alle vide verden skulle kunne skje med ditt barn? Hvor stor er sannsynligheten for at vedkommende ville spore opp barnet for så å kidnappe og misbruke det? Det er totalt urealistisk!

Hele denne "bevisstgjøringen av pedofile på internett" er et godt eksempel på en liten fjær som har blitt til en hel storby full av hønsegårder. Man oppfører seg som om det lurer pedofile rundt hvert gatehjørne, som bare venter på å stjele barnet ditt.

Skjult ID med pseudonym mandrake ti. 28 feb. 2012 01:11

Les artikkelen, og tenk på om du ønsker at ditt barn skal bli det neste internettfenomenet. før du poster bilder...

http://e24.no/media/slik-ble-dette-bildet-til-et-globalt-fenomen/20 157360

(kvinne 35 år fra Buskerud) ti. 28 feb. 2012 16:21 Privat melding

Jeg har valgt for min datters egne privatliv å ikke ha bilder av henne på nettet offentlig.
Dette har familien min og fått streng beskjed om. INGEN bilder av mitt barn legges ut uten forsvalig låsning til det bildet!
Samme med de bilder jeg velger å legge ut på face. Jeg har forhørt meg uendelig ganger med de av mine venner som vet om slike "sikkerhets" løsninger.
Face er den enste siden hele min chilenske familie har, hvor jeg kan presentere dem for min datter. Hun er deres familie og. Og fler av dem etterspør oppdateringer.
Men jeg skriver ikke navnet hennes, har det stengt for alle andre enn familien og tagger ingen på bilder av henne/ hvor hun er med.
Og da er det og en selvfølge hun ikke har noe å gjøre med å være med på bilder på andre nettsider.
Jeg er mer enn bare litt stolt av jenta mi.
Men uansett om det er med tanke på pedofile, gjennkjenning av henne for stalkere eller for hva det nå en annet det skulle være, prøver å jeg å ha minst mulig ute på nett om henne hvor man kan gjenkjenne henne. Det er til syvende og sist hun som tilslutt sitter der som voksen og angrer på mammas handlinger om jeg sprer ansiktet hennes her og der og overalt.
Om hun velger å gjøre det selv som myyyye eldre, er opp til henne selv. Og da håper jeg at jeg innen den tid har lært henne sunt nettvett.

Men dette er selvsagt min mening da....

(kvinne 48 år fra Oslo) ti. 28 feb. 2012 18:55 Privat melding

Takk Mandrake, Huldra og Calienta for innleggene, håper de hjelper flere å se fornuften i å ganske enkelt la være å dele bilder av barna i åpne nettforum!!

(kvinne 44 år fra Oslo) ti. 28 feb. 2012 19:16 Privat melding

Nå har jeg ikke lest hele denne tråden, men jeg vil bare si at jeg synes det er helt tullete å skulle ha bilder av sine egne barn på ett slikt nettsted som dette....!!!!

Det har jeg overhodet ikke sansen for og kommer i alle fall ikke til å gjøre selv.

Skjult ID med pseudonym tresnitt ti. 28 feb. 2012 19:40

Jeg har alltid ment man skal være forsiktig med å vise barn her. Slett ikke ha nærbolder og slikt. (Jeg har ikke barn selv, men har noen bilder med barn der deres utseende er skjult.) Jeg synes det er litt enkelt å si at dette er "tullete". Noen menn har et ønske om å vise denne siden ved seg.

Skjult ID ti. 28 feb. 2012 21:09

Herregud å glad jeg er for at det finnes slik skikkelig nabokjerringer som dere som passer på oss andre!!!!!

(kvinne 48 år fra Oslo) ti. 28 feb. 2012 21:14 Privat melding

Takk -pseud-, om å bry seg og synes det er viktig å beskytte barna er å være nabokjerring, ja da er jeg jammen stolt av å være Nabokjerring med stor N!! Wake up and smell the coffee ;-)) .... Og mens jeg ennå er i gang... Ingen orntli nabokjerring uten koppen med god kaffe :-D

(mann 49 år fra Østfold) ti. 28 feb. 2012 21:19 Privat melding

En ting er personvernet. Noe annet er at andre ikke har noen interesse av å se ukjentes barn. De kommer inn i bildet etterhvert.