Alle innlegg Sukkerforum

Kostholdstips

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Smarty ti. 15 april 2008 11:45

Det er ikke så enkelt å få til varige endringer av kostholdet. Alle mine gode intensjoner glemmes gjerne etter en uke eller to og så er jeg tilbake som før...

Hva er dine beste slanke / kostholdstips som det er mulig å holde over tid? Og hvordan huske på det?

Glad for svar (badesesongen nærmer seg :-)...


Skjult ID med pseudonym charmy68 ti. 15 april 2008 11:54

Jeg kan komme med noen enkle tips som jeg følger selv.

1. Spise lite og ofte. Helst hver 3-4 time.
2. Drikke minst 2 liter vann pr. dag.
3. Ha en kosedag 1 dag pr. uke og ikke hver dag.
4. Kjøpe inn lettere produkter, og sjekk kcal pr. 100 gr. og fettinnholdet
5. Føre kostholdsdagbok. Dvs. veie og føre opp det man spiser. Vær ærlig!!
6. Planlegge handlelisten.

Dette er noen tips, og skal du ut på middag kan man faktisk enten kutte ut dressinger/sauser og evnt. velge magrere alternativer. Da kan man faktisk spørre om man kan bytte ut noen produkter og det kan man ofte.

(mann 49 år fra Østfold) ti. 15 april 2008 11:59 Privat melding

Vel, jeg er ingen kosthold eller treningsekspert, men jeg tok av 20 kilo på 4 måneder, så noe riktig gjorde jeg nok hehe..

Frokost er svært viktig. Så jeg startet hver dag med 2 knekkebrød og en halv liter vann. Til lunsj, mere vann eller frukt.
Jeg kutta da selvsagt ut alt godteri og brus drikker. Det er forresten kun 2 drikker som er 'lov'. Det er eplejuice og vann. Men pga syren anbefaler jeg vann. Så tok jeg en mindre tallerken til middag. Er det fullt så er det fullt, og lurte da meg selv til å tro at jeg fortsatt inntok de samme mengdene. Til kvelds hadde jeg så salater i mange varianter.. Det var en kjedelig tid sånn kost messig, men variasjonen som teller.

Treningsmessig, parkerte jeg bilen så ofte jeg kunne og syklet i steden. Skulle jeg et lenger sted kunne jeg ta med sykkelen eller rollerblades og brukte de siste biten. Hver gang jeg gikk i trapper passet jeg på å gå i alle trinnene, litt raskere enn vanlig. Når jeg støvsuget overdrev jeg,, danset gjerne samtidig.. Lekte eksta med barna. Om jeg gikk med barnevogn, så gikk jeg alltid ekstra runder osv..Her er det i grunn bare kreativiteteten som stopper. Og det er opp til deg selv hvor mye du vil gi. Men greia er at jeg greide da gå ned 20 kilo uten å overanstrenge meg på noe vis. Og samtidig fortsette ha det gøy. For gøy skal det være.

Jeg innrømmer selvsagt at etter 4mnd var jeg møkk lei knekkebrød hehe
Anyways,, dette funket for meg.. Etter ca 14 dager var alt allerede inne i en vane så det funket overaskende bra.
Andre sideeffekter var at jeg stadig ble bedre i fysisk form og da føler man seg bra. Samtidig ble jeg 'klarere' i hodet og mye mer våken. Åja,, jeg la også om søvnrutinene. For søvn er veldig viktig :)

Det var en gratis kur som kun var avhengig av meg selv :)

Skjult ID med pseudonym Dame ti. 15 april 2008 12:16

@arve68, skjønner godt at du trenger å hvile deg etter et slikt opplegg.........;-) Bli nå ikke liggende for lenge der, da må du kanskje på'n ogjen? (Men dansende støvsuging høres jo artig ut!)

Jeg har tro på ideen om å endre livsstil. At man etablerer en del gode vaner som forhåpentlig skal bli permanente, og mange av dem skal være lystbetont. Du velger altså treningsaktiviteter som du liker fra før, og du velger matvarer som du liker OG er sunne. Og litt sjokolade kan man godt unne seg hver dag, om man er en sjokoladeelsker. Og for all del, ikke slike strenge kostholdsregimer med sånne tullete kurer som er så kjedelige at man sprekker før helga!

Frokost er utrolig viktig, det er der du setter kroppen i gang med å forbrenne, og så må du fylle på regelmessig gjennom dagen, slik at kroppen ikke tror at nå er det slutt, og derfor begynner å spare på forbrenningen.

Lykke til - og når du kommer i gang vil du kjenne at dette er så moro at du ikke skjønner hvorfor du ikke begynte for lenge siden - det er helt sant!!!

Skjult ID med pseudonym Arve68 ti. 15 april 2008 12:22

Endre livstil er viktig,, og man BØR kutte ut all sjokolade, brus osv...
Ikke som røykere som 'trapper' ned.. Er alt eller ingenting :) Ellers garanterer jeg sprekk :P

DAME
Jeg ligger og lader opp for ny kur, hehe

Skjult ID med pseudonym Dame ti. 15 april 2008 12:27

Sjokolade er antioksidanter, og mørk sjokolade unner jeg meg selv om jeg skal ned noen kilo. (Men det skal jeg ikke i år, jippi!)

(mann 51 år fra Oslo) ti. 15 april 2008 13:25 Privat melding

Har krympet en del i vask selv.

Det som var min linje:
Kaloriunderskudd. Uansett hva du spiser og hvordan du trener, skal du ned i vekt må du forbrenne mer enn du tar inn. Det er ingen "gratis" kalorier. Skal du ned en del, tar det tid.

For å kjøre kaloriunderskudd over lengre tid, måtte jeg etablere treningsvaner. Store mengder kondisjonstrening. "Fordelen" en har som overvektig er kraftig muskelatur, bare for å slepe kroppen rundt. Bruk de store muskelgruppene som gir minimal belastning. Sykling fungerte for meg. Jeg får lett "runners high" og er nå avhengig av det.

Kostholdsmessig foksuerte jeg på sunne produkter. Langsomme karbohydrater, nok protein og minimalt med mettet fett. Men en skal også leve, så pils med gutta ble alltid prioriter.

Skjult ID med pseudonym hnnng ti. 15 april 2008 14:10

Husk å veie alt du spiser, samt veie avføring.

Skjult ID med pseudonym FEMINI ti. 15 april 2008 14:51

Jeg er heller ingen ekspert, men gikk også ned ca 20 kg i fjor, brukte litt lenger tid enn Arve68 - 5-6 mnd.

Jeg kuttet egentlig ikke noe helt ut, men reduserte inntaket av feks meieriprodukter og potetgull, som nok har vært et par av mine syndere. Jeg ble flinkere til å spise frokost og spiste mye salat. Spiste meg ikke stappmett, men mett. Alt med måte og å bruke sunn fornuft kom jeg langt med. Jeg begynte også å trene. Etter kort tid føltes det på kroppen at jeg ble lettere og sterkere. Resultatene kom fort og ga motivasjon. Jeg kom inn i en god sirkel og det hele gikk egentlig av seg selv.

Det som overrasket meg mest, var faktisk hvor enkelt det var og hvor lite som skulle til. Hadde såvidt prøvd et par sånne dietter tidligere og et par venninner sverget til den der pulvergreia. Jeg har sett det virke og, men var ikke noe for meg. Gjort på den måten jeg gjorde det, føltes det aldri som en slankekur, men mer som en måte å gjøre livet enda bedre enn det var. For jeg orket etterhvert mer, var mer opplagt og humøret steg osvosv. Men det ble litt som å kutte røyken, timing, motivasjon og omstilling i hodet. Våren er forøvrig en fin tid for meg å legge om vaner har jeg funnet ut.

Det er en 7-8 måneder siden vekta stoppet på turen nedover. Vekta holder seg jevn. Jeg nekter meg ingenting, men spiser og drikker det jeg har lyst på. Men lystene og livsstilen har endret seg.

Skjult ID med pseudonym kit001 ti. 15 april 2008 14:57

Motivasjon, mest for menn :-)

http://www.kk.no/php/art.php?id=519344

jada, leker med stereotyper her :-)

(mann 47 år fra Telemark) ti. 15 april 2008 15:09 Privat melding


vær fornøyd med din egen kropp.. .positiv instilling og en sunn psyke er stort sett nøkkelen for å lykkes med det meste i livet, også vekt. Jeg har jo ikke sett noen bilder av deg, men spør deg selv hvorvidt du trenger å gå ned (sjekkk BMI) og hvor mye.

Der finnes ingen fasit, og f.eks. er det ingen kliniske studier som viser noen sammenhen g med frokost og dens angivelige betydning for vekttap. Likevel sverger mange til dette. Men det er altså så langt jeg vet ikke bevist noen steder at det øker forbrenningen på noe vis. Derimot regelmessig inntak av mat, som ineholder langsomme energikilder for å opprettholde et stabilt blodsukker innebærer jo at på et tidspunkt må man starte med inntaket, så hvorfor ike til frokosten? Men er du slettes ikke sulten på morgenen, så er det nok ingen katastrofe heller!

Kroppen bruker fett som reserve brennstoff, skal du brenne fett, må man sørge for et underskudd av energi i maten. For mange kan det være greit å kutte dramatisk ned på sukker og karbohydrater, og holde seg til protein, litt fettt, og rikelig med væske.

Om du er i aktivitet er det moderat intensitet som gjelder, og treeningsøkter på en time eller lengre -den første halve timen bruker kroppen stort sett opp brennstoffet vi har fått gjennom mat, trener du for intensivt, holder du ikke ut lenge nok til at fettforbrenningen kommer skikkelig i gang. Så her gjelder det å holde ut over litt tid, og heller litt sjeldnere.

Uansett hva du finner ut av har jeg tro på at trening skal være lystbetont, finn ting du liker å holde på med, og mat bør nytes -så for min del som er veldig glad i sjømat kan jeg fråtse i fisk og skalldyr med god samvittighet, og i relativt gode porsjoner.

Lykke til med endringene.

(mann 51 år fra Oslo) ti. 15 april 2008 15:40 Privat melding

Nimex, det er vel heller ikke dokumentert noe sted at hvilken type energi kroppen forbrenner, har noe å si for vekttapet?

Det som betyr noe er at du over dagen har ett samlet kaloriunderskudd. Hvordan dette oppstår, om det er økt aktivitet eller redusert inntak er ikke viktig for vekttapet. Så en har størst effekt av å trene på så høy inntensitet en klarer på den tiden en har avsatt til trening. En forbrenner mer kalorier, og dermed fett, i løpet av uka med 5 økter a 1 time på maks intensitet enn 2 økter på 2,5 timer. Klart, noe særlig over en time på høy intensitet krever påfyll av karbohydrater, men da er en på ett noe annet treningsnivå.

Skjult ID med pseudonym ela ti. 15 april 2008 15:46

bytt ut hvetemel med spelt, rugbrød er også sundt.
Og ha vannflasken med deg hvor enn du går :=)

(mann 49 år fra Østfold) ti. 15 april 2008 15:48 Privat melding

Snakker om avansert heeh... Slanking skal da være gøy også.. Bruk LANG tid ellers blir det jojo effekt.
Husk på 2 ting som i grunn er de aller viktigste.. matinntak og trening! Utover det, kan du være så kreativ du bare vil :)

(kvinne 50 år fra Akershus) ti. 15 april 2008 15:49 Privat melding

Å ha et sunt kosthold og en livsstil som er aktiv nok til å gi helsegevinst, er egentlig ikke så vanskelig som mange tror.....
Du trenger verken å følge strenge dietter eller harde treningsprogrammer i utgangspunktet --- men er målet ditt å gå ned noen kilo så vil det rent generelt selvfølgelig kreve innsats, struktur og disiplin. Det kommer man ikke bort i fra uansett hvordan man snur og vender på det......

Jeg vil anbefale disse nøkkelrådene for kostholdet:

• Spis minst tre porsjoner grønnsaker og to porsjoner frukt daglig
• Velg kokte eller bakte poteter fremfor chips og pommes frites
Ris er også et godt alternativ.
• Spis grove korn- og brødvarer
• Spis mer fisk – både som pålegg og middag
• Velg magre kjøtt- og meieriprodukter
• Velg myk vegetabilsk margarin eller olje framfor hard margarin eller smør
• Kutt ned på inntaket av sukker, særlig i form av brus og godteri
• Vær varsom med salt
• Drikke: Fortrinnsvis vann og farris. Lettbrus er ok innimellom, og eventuelt et lite glass juice om morgenen.
Du kan gjerne drikke vin, men i moderate mengder.

Vann er uansett den beste tørstedrikken!

Lever du etter disse kostrådene vil du dekke kroppens behov for vitaminer, mineraler og andre viktige næringsstoffer.

I tillegg vil jeg anbefale – noe Charmy også er inne på i sitt 1. innlegg i tråden:

Spis ofte, dvs. hver 3.-4.time (3 hovedmåltider + to mellommåltider pr. dag)
Drikk rikelig med vann - ca. 2 liter hver dag!
Èn kosedag pr. uke --- ikke litt sjokolade hver dag!


Til slutt vil jeg på det sterkeste anbefale:

Vær fysisk aktiv! Endringer i kostholdet vil gi stor gevinst, men regelmessig trening ved siden av vil øke gevinsten betraktelig!

Om du ønsker et VARIG vekttap, så vil jeg ikke anbefale å gå ned mer enn ca. 0,5 kg pr. uke (til å begynne med er det naturlig at vekttapet er noe større, siden du nå gir kroppen din en hel del endringer, og den reagerer positivt bl.a. med å kvitte seg med overflødig vann og avfallsstoffer)

Den beste huskeregelen jeg kan gi;

Velg bort ord som diett, slanking , kur osv --- og tenk HELSE! Jeg vil ha god HELSE!

Lykke til!

Bloomie :-)))

Skjult ID med pseudonym Gladgutt81 ti. 15 april 2008 15:56

Bytt ut dårlig mat med GOD mat! Da blir det ikke bare et motivasjons-spørsmål:)
-Snacks: ymse grønnsaker som du liker, dipmix blandet i cottage cheese f.eks. Snabla godt.
-Smågodt, og søtlysten?: sukkererter, smått og gått:)

Bare ikke bli helt Idiot på hva du spiser.... som noen har nevtn over, er det viktigste at du rører på deg, og dette trenger ikke nødvendigvis være i tradisjonell forstand(kjedelig tredemøller osv), bruk fantasien! ...masse morsomt:)

Er trossalt essensielt med fett og karbohydrater, men med måte:)

Dette er jo ganske basic, som de fleste sikkert vet dog^^,
...om ikke....voila!:P


Skjult ID med pseudonym Bloomie ti. 15 april 2008 15:57

Kit....just so you know....Nimbex er inne på noe svært vesentlig når det gjelder trening som forbrenner fett.....det er nemlig IKKE høyintensitets-øktene som forbrenner mest!

Les om sonetrening f.eks., og du finner fort ut at roligere treningsøkter på 60-70% av makspuls gir større uttelling for forbrenningen enn økter på 80-90% av makspuls......

Legger ved et par linker, slik at du (og andre interesserte) kan lese litt om Sonetrening:

http://www.sykkelmagasinet.no/index.php?p_type=art&read=843

http://www.madshus.com/mhtemplates/Page.aspx?id=1627

Skjult ID med pseudonym charmy68 ti. 15 april 2008 16:06

Er enig med bloomie og noen til som mener at det hele dreier seg om livsstilsendring og ikke en enkel slankekur.

Selv om jeg fører dagbok så vil jeg gå bort ifra det når jeg føler kostholdsendringen sitter som den skal. En ting er å endre kosthold/treningsvaner, men det tøffeste er å holde dette ved like og ikke gå tilbake til gamle vaner. Det er der den virkelig jobben ligger..:)

(kvinne 50 år fra Akershus) ti. 15 april 2008 16:07 Privat melding

Og dere:

Selvfølgelig ---- skal man gå NED i vekt, så MÅÅÅÅ inntaket av mat være mindre enn forbruket!

Ren matematikk!

MEN: Gapet i mellom inntak og forbruk bør ikke være for stort -- da setter man kroppen fort i sparebluss, så anbefalt bør inntaket ligge fra 500-700 kcal lavere enn forbruket..... :-))

Og hvor mye skal man spise hver dag? Ja, se det må man regne litt på, fordi det er forskjell på hvor aktive vi er hver dag, og hvor mange kg. man ønsker å gå ned...

Et eksempel for "kvinne, middels aktiv":

Normalt inntak ca. 2300 kcal pr. dag. Dvs. at inntaket under en vektreduksjonsperiode bør være ca. 1600-1800 kcal. Og husk at trener du mye, så MÅ du fylle på med mere mat! På en aktiv dag forbruker man ca. 400 kcal mere enn hva man gjør på rolige dager....

Dette er som sagt IKKE fasit, og det er SELVFØLGELIG variasjoner fra individ til individ med bakgrunn i vekt, høyde, hvor aktiv man er, hvor mye man trener, hvor mange kg. man ønsker å gå ned osv osv osv.....

Bloomie :-))


Skjult ID med pseudonym Bloomie ti. 15 april 2008 16:11

Charmy:

Helt enig også i siste innlegg! Dagboken gir deg en suveren hjelp i å holde kontroll inntil kosthold/livsstilsendring har blitt en vane.......og skulle man mot formodning skli litt ut innimellom (hvem gjør ikke det selv om livstilen har blitt en helt annen?), så er det et flott materiale å ta frem igjen..... :-))

(kvinne 61 år fra Telemark) ti. 15 april 2008 16:33 Privat melding

Hei ;-)
Jeg klarte å gå ned fra 101,4 til 77kg på et år, og det er jeg veldig stolt av.
De ekstra kiloene mine raste på da jeg sluttet å røyke, og jeg valgte derfor å begynne igjen, for så å konsentrere meg om å få tilbake litt mer normal vekt. Jeg sluttet helt å spise godteri og potetgull, og gikk over til å drikke Farris med eplesmak. At jeg hadde en jobb hvor jeg gikk mye var jo ikke noe minus.
Jeg er ikke særlig glad i frukt og grønt, bortsett fra en spesiell sort epler. Derfor byttet jeg ut endel brødmåltider med disse eplene, og resultatet var at vekta begynte å gå den riktige veien.

Å være fet (hvilket jeg var) er grusomt, og du får hverken overskudd eller ork til å gjøre noe som helst. Den lille bakken jeg måtte gå for å komme meg på jobb kunne like godt vært unnarennet i Holmenkollen, så ille var det. Knytte skolisser ble et problem, for magen kom jo i veien, og pusten strakk ikke til. Medlemsskapet i Rock & Swingklubben ble en vits, for etter en dans var jeg klar for å legge meg ned og dø. Nesten da.

Selv om jeg ideelt sett burde gått ned enda tre - fire kilo, så er jeg nå såpass fornøyd at jeg ikke stresser med det. Jeg er i stand til å danse det jeg har lyst til igjen, og jeg både får på meg skoa og går opp lange bakker uten å bli utslitt.
Vekta mi ser ut til å ha stabilisert seg, for nå har den ligget på det samme i flere måneder, og nå spiser jeg det jeg har lyst på, uten å tenke over det.
Jeg spiser imidlertid mye mindre godteri og potetgull enn jeg gjorde før, av den enkle grunn at om jeg gjør det, så er jeg skikkelig uggen dagen etterpå. Da blir jeg seig i munnen, tørr langt ned i halsen og får vondt i hodet. Derfor er det ikke noe stort offer å holde seg unna denslags.

Det kan vel hende jeg tar en liten "eplekur" til før sommeren, men i følge venner og arbeidskolleger er det ikke nødvendig.
Jeg vil ønske alle dem som sliter med vekta lykke til. Når jeg klarte, så klarer hvem som helst.

God sommer til alle ;-)

Loppis56

(kvinne 49 år fra Oslo) ti. 15 april 2008 16:35 Privat melding

Bloomie det fungerer veldig fint for meg å ha den dagboken, da har jeg en viss kontroll over daglig inntak.

Når jeg var 1 uke på fjellet før påsken så hadde jeg ikke den med, men det gikk greit likevel.

Er ellers ganske enig med deg angående inntak i forhold til kalorier. Skal selv ligge på rundt 1650 ved normal trening, men spiser litt mer når jeg har trent mer. Sliter enkelte dager å få i meg så mange kalorier.

En ting er form forbedring, men merker godt at jeg har mye mer energi nå.

Tidligere drakk jeg mye Pepsi max og nesten ikke vann, og nå går det mest i vann og en sjelden gang Pepsi max. Det smaker ikke så godt lenger har jeg merket meg.

Skjult ID med pseudonym Bloomie ti. 15 april 2008 16:36

Loppis56

EN SOLSKINNSHISTORIE!!! Glitrende!! :-)))

Alt sitter i topplokket, det er DER det må skje noe! :-)))

Skjult ID med pseudonym charmy68 ti. 15 april 2008 16:42

Loppis56 da har du vært flink og gratulerer..:))

(kvinne 50 år fra Akershus) ti. 15 april 2008 16:51 Privat melding

PS: ...selv HAR jeg slitt med 25 kg for mye.....de er nesten borte nå....slik at dere skjønner at jeg ikke bare øser ut fag-teori etter 3 år på skolebenken...men også har egen erfaring med vektreduksjon.....kostholdsendringer....livsstilsendringer..... :-)))


Bloomie :-)))

(kvinne 61 år fra Telemark) ti. 15 april 2008 17:03 Privat melding

Takk skal dere ha.

Det jeg finner litt merkelig, er at BMI sees forskjellig på ettersom hvilken nettside du går inn på.

Min BMI er nå på 25,7, og i følge norske nettsider hvor du kan regne ut din BMI, så er jeg såvidt litt overvektig. Jeg var inne på en utenlandsk side (husker ikke hvilken) og der var min BMI regnet for å være normal og sunn. Derfor har jeg bestemt meg for å blåse i alt som heter utregninger, og bare passe på at vekta ikke kryper oppover igjen.

"Godt" å høre at du vet hva du snakker om Bloomie, og flott at du snart er fornøyd.
Har du noen gode råd i forhold til oppstramming av for løs hud så kom igjen. De mottas med takk.

Loppis56 ;-)

Skjult ID med pseudonym charmy68 ti. 15 april 2008 17:06

At man både innehar faglige kunnskaper og har egen erfaring er jo kun positivt tenker jeg bloomie, og TS spør jo om kostholdstips og dette har hun fått mange av nå.

Du vil nok klare det fint Smarty hvis du først har bestemt deg og er motivert for å gjøre en kostholdsendring. Lykke til..:)

Vet jeg syntes det var veldig motiverende at hun som var min kursleder på Grete Roede hadde gått ned over 60 kg, og hun var flink til å gi mange gode råd underveis.

Skjult ID med pseudonym Bloomie ti. 15 april 2008 17:17

Loppis56

BMI var et heftig tema tidligere i uken her inne i diskusjonsforumet --- om du scroller litt nedover på forsiden, så finner du tråden som heter "Pynte litt på sannheten".......det er en god del å lese der.....den røde tråden i det hele, er nok kort oppsummert at man bør bruke BMI som en indikasjon på hvor i landet på vektskalaen man ligger, det er mange andre elementer som teller inn for å få et riktig totalbilde.

Egenerfaring tror jeg er svært vesentlig når man skal praktisere yrket som ernæringsrådgiver, noe du også Charmy bekrefter i så måte :-))

Oppstramming av løs hud.......det kommer an på hvor mye løs hud man har etter så mange kg vektnedgang, Loppis ---- men kan du ikke sende meg en mail, så kan vi snakke privat om de detaljer? Mail: nutrition@live.no

(kvinne 61 år fra Telemark) ti. 15 april 2008 17:18 Privat melding

Bloomie

Det skal jeg gjerne gjøre... Takk skal du ha ;-)

Skjult ID med pseudonym sportylady ti. 15 april 2008 17:21

Beklager men har ikke lest igjennom alle innlegg, men en god ting kan ikke sies for mange ganger:-)

Dersom man trener vekter/styrke først...og så kjører litt cardiovaskulær/kondisjontrening som mølle...gå...sykle...steppmaskin osv....vil...kroppen være i gang allerede FØR du setter i gang med kondisjonsbiten...og gå over på fettforbrenning.

I fysisk aktivitet er det i første rekke det man har spist som først forbrennes..fint nok det, men dersom man holder det gående i lengre tid vil kroppen bruke fettreservoarene som energikilde for å holde koken:-)) og da redusere de:-))
Det har seg også slik at å øke muskelmasse øker forbrenningen...da musklene forbrenner av det vi spiser osv og man kan innta mer da kroppen forbrenner mer....eller man vil kunne gå ned i vekt.

Å gå en morgentur på 30-60 min på fastende mage er et skikkelig kikk for fettforbrenningen..men kanskje ikke å annbefale for alle;-)

Erfaringsmessig er en moderat intensitet ....ca 120-140 i puls over 60 min eller mer om du vil....langt mer fettforbrennende enn....korte intervaller med høy intensitet (melkesyre)
Skjult ID med pseudonym Bloomie ti. 15 april 2008 17:35

120-140 pulsslag i minuttet vil altså si mellom 60-70% av makspuls...som er moderat intensitet som nevnt ovenfor...og moderat intensitet er den treningssonen man forbrenner mest fett i.....

Det er viktig å si følgende om makspuls: Den bør måles, fordi vi alle har individuelle tall her.... :-)))

Sporty:

Det har forøvrig ikke vært diskutert så mye trening i denne tråden, Smarty lagde denne tråden for å fokusere på kosthold og få tips rundt det temaet... :-)))

Skjult ID med pseudonym sportylady ti. 15 april 2008 17:35

Bloomie:

Ser den ....burde muligens ha skrevet eks. 120-140 i puls over 60 min osv:-)....men du har rett der;-)

"Det har forøvrig ikke vært diskutert så mye trening i denne tråden, Smarty lagde denne tråden for å fokusere på kosthold og få tips rundt det temaet... :-)))".
....men tar jeg ikke helt feil så står det det slanketips også eller?.....og mine "tips" som gammel treningsveileder...går ut på at det ER fettforbrennede å øke muskelmasse osv for å få opp forbrenningen...og da slankende:-)... ikke værre;-)

(mann 47 år fra Telemark) ti. 15 april 2008 17:36 Privat melding

Dette var jo mange spennende inlegg, Jeg er så utrolig enig med morgentur 30-60 min på fastende mage som forbrenningsøkende tiltak. Har selv stått opp en drøy time tidligere en "vanlig" før arbeidstid og løpt ca 60min. Rask gange gjør omtrent samme nytten. Få ting fungerer bedre en det, men krever ganske høy grad av motvasjon. (jeg gjorde det primært ikke for slanking, men i forbindelse med forberedelse til konkurranse)

Jeg holder fremdeles på at det er viktig å trene minst 60min -i alle fall noen av øktene, fordi først når energien vi har i magen/kroppen (som er summen av karbohydrater, protein og fett) er brukt opp at kroppen begynner en aktiv forbrenning av fettet vi har lagret som "reserve"

For de som faktisk har en sykelig høy BMI finnes det et par effektive preperater man i samråd med fastlege kan få skrevet ut på resept. Reductil (som i all hovedsak øker fettforbrenningen, og stoffskiftet slik at vi lettere bruker av reservene) og Xenical (orilistat) som effektivt hindrer kroppen i å absorbere fett vi spiser. sistnevnte brukes i tilfeller ved "alvorlig" overvekt begge har god dokumentert effekt, og bivirkningene er forskjellige, og varierer. For enkelte kan det være greit å vite at det finnes moderne hjelpemidler tilgjengelig som ikke er "jukse" preperater. -de krever imidlertid oppfølging av lege, og bør ikke handles på internett.

Skjult ID med pseudonym Bloomie ti. 15 april 2008 17:39

Sporty:

Jeg sa kun dette med at det ikke har vært diskutert trening så mye i denne tråden, kun for å "trøste" deg på din beklagelse over at du ikke hadde lest alle innleggene, og at en god ting ikke kunne gjentas for ofte.........så i så måte kom du med ting som det ikke har vært så mye fokus på i denne tråden = Positivt!! :-))))

Skjult ID med pseudonym sportylady ti. 15 april 2008 17:40

"Dette var jo mange spennende inlegg, Jeg er så utrolig enig med morgentur 30-60 min på fastende mage som forbrenningsøkende tiltak. Har selv stått opp en drøy time tidligere en "vanlig" før arbeidstid og løpt ca 60min. Rask gange gjør omtrent samme nytten. Få ting fungerer bedre en det, men krever ganske høy grad av motvasjon. (jeg gjorde det primært ikke for slanking, men i forbindelse med forberedelse til konkurranse)

Jeg holder fremdeles på at det er viktig å trene minst 60min -i alle fall noen av øktene, fordi først når energien vi har i magen/kroppen (som er summen av karbohydrater, protein og fett) er brukt opp at kroppen begynner en aktiv forbrenning av fettet vi har lagret som "reserve" "

Akkurat hva jeg prøvde å få frem i mitt innlegg;-) Takk for at du sa det på en mer forståelig måte:-))..litt for mye jobbing her..og nattevakter:-(

Skjult ID med pseudonym sportylady ti. 15 april 2008 17:42

Takk for oppklaringen Bloomie:-))))

(kvinne 50 år fra Akershus) ti. 15 april 2008 17:49 Privat melding

Reductil (10mg) øker forbrenningen med ca. 100 kcal hver dag (forutsatt at du inntar 1 kapsel pr. dag), og er et meget godt og veldokumentert alternativ for å få hjelp om man er sterkt overvektig (BMI må overstige 30 --- eller 27 hvis andre overvektsrelaterte risikofaktorer som type 2-diabetes eller dyslipoproteinemi er tilstede.). Detter er reseptbelagt som Nimbex sier, og må derfor følges opp av lege. Man er spesielt oppmerksom på å måle blodtrykket ofte i den første tiden (det kan øke hos enkelte).

Bruker du Xenical, så vil du rett og slett få FETT-DIARÈ ved minste inntak av fett, og dette er SVÆRT ubehagelig iflg. konkrete erfaringer fra nære bekjentskaper. Den hindrer altså ALT fettopptak, og dette er etter mitt syn IKKE gunstig, da kroppen SKAL ha noe fett. I tillegg så vil dette medikamentet indirekte hindre deg i å lære deg hvilke mengder fett i kostholdet som er akseptabelt, fordi du faktisk må holde deg unna ALT av FETT.......

Derimot: å få hjelp til ekstra forbrenning på ca. 100 kcal pr. dag er et adskillig bedre alternativ, samt at den ikke er et hinder for å innføre de riktige og anbefalte kostendringer.

Forøvrig slår jeg med letthet følge på 30-60 min morgentur på fastende mage i fettforbrenningssammenheng --- samt at morgenturen i seg selv faktisk gir en fantastisk flott start på dagen! Og hvilket tidspunkt er vel bedre å starte en slik aktivitet med enn VÅREN? :-)))

Bloomie :-))

Skjult ID med pseudonym Dame ti. 15 april 2008 18:30

Nok nå snart, ts?

Jeg tror vi trenger en tråd om hvordan vi skal stelle oss slik at vi slipper å gjennomgå disse tortur-slankekurene. Forebyggende arbeid / livsførsel, altså - veldig interessant!

Sjokolade hver dag, jeg insisterer!!!!!!!!!! Skal være mørk (min 70%).

Skjult ID med pseudonym Smily:o) ti. 15 april 2008 18:37

Spis hva du vil!!! men hold deg i aktivitet!!!!
Går du 15 min mer hver dag enn du pleier å gjøre og spiser det samme som du alltid har gjort vil du gå ned.
ikke få panikk om du glipper en dag , det er en ny dag i morgen. :o)

Skjult ID med pseudonym Bloomie ti. 15 april 2008 19:23

Smily

Flott å ha lette, "ukompliserte" løsninger i mange tilfeller --- men for et menneske som ønsker å endre kostholdet sitt (evt. gå ned noen el. mange kilo, forebygge livsstilssykdommer), og forøvrig foreta en livsstilsendring (komme i bedre form osv), så er ikke "spis hva du vil og 15 min ekstra bevegelse hver dag" tilstrekkelig! Hverken for å gå ned eller å komme i bedre form........det vil du skjønne hvis du leser tidligere innlegg fra mange personer som har god kompetanse på området både gjennom egenstudier, egenerfaring, og formell utdannelse.

WHO anbefaler MINIMUM 30 min bevegelse hver dag --- og selv dette tyder nå på å være for lite, med tanke på den utviklingen vekten har hatt på gjennomsnittet av den norske befolkningen. Det er nok ikke lenge før det kommer en anbefaling på min. 60 min bevegelse hver dag. Og dette gjelder DAGLIG, helt vanlig ordinær bevegelse -- trening bør komme i tilegg... Men klart; hvis du overhodet IKKE er i bevegelse, så er det en god start med 15 min -- det er tross alt bedre enn ingenting...men spise hva du vil??? Nope, tror ikke det er gunstig i det lange løp.... :-)))

Skjult ID med pseudonym Smily:o) ti. 15 april 2008 19:36

ok .. hva andre har gjort vet ikke jeg ,men jeg gikk ned 20 kg på 6 md... bare ved å røre litt mer på meg... det er min erfaring. :o)

Skjult ID med pseudonym fastpupp ti. 15 april 2008 19:39

Forbrenn mer en dere inntar:-)

Skjult ID med pseudonym Smily:o) ti. 15 april 2008 19:41

Og det med å spise hva du vil ... mener jeg at det ikke er nødvendig å kutte ut noe...er jo så mange som sier : Du skal ikke spise det og du kan ikke spise sånn..... bare spis det du vil .. det er bare snakk om å begrense inntaket.

Skjult ID med pseudonym Bloomie ti. 15 april 2008 19:46

Smily

Det vil da I SNITT si at du gikk ned 3,3 kg hver måned i 6 mnd'r, hvilket I SNITT er nesten 0,8 kg i uka hver uke i 6 måneder uten stagnasjon.......og at det virkelig er mulig med å spise HVA DU VIL + KUN 15 min bevegelse hver dag det er jo supert........ :-S

Skjult ID med pseudonym haha ti. 15 april 2008 19:54

Skal du yppe til bråk med ungmøene i dag også bloomie ;-)

Ganske logisk at om du spiser det du vil men i mindre mengder, og samtidig beveger deg mer enn vanlig...da går man i hvert fall ikke OPP i vekt...

Skjult ID med pseudonym Smarty ti. 15 april 2008 19:54

Hei!
Tusen takk for alle flotte innlegg... Inspirerende lesing!

Et par ting... Jeg har alltid hørt at det var så viktig å ikke sluntre unna frokost, men er det altså bedre å gå litt på tom mage og evt. spise når man kommer på jobb, tro?

Vi kan ofte lese utsagn som: Dersom du bytter ut vanlig ost med magerost, vil du spare x antall kalorier og dermed gå ned f.eks. 10 kg. i året... Den typen argumenter tror jeg rett og slett ikke på. Hva mener andre?

Det er jo klart at regnestykket må gå opp - mer må forbrennes enn inntas fo å gå ned i vekt.. Men jeg aner jo ikke hvor mye jeg forbrenner... Så jeg klarer ikke selv å holde styr på det... Jeg er heller ikke typen som klarer å notere hva jeg spiser hver dag. Det ser jeg på som en jobb, som jeg gir opp etter kort tid. Det er slitsomt å måtte tenke på hver dag at man slanker seg... Det er derfor jeg ønsker sunne endringer som kan inngå uten at jeg tenker på det...

Det å drikke masse vann er f. eks. noe jeg glemmer... Har kuttet ut brus og saft, men er jeg ikke tørst, er det slitsomt å drikke.
Jeg tror jeg spiser sundt, men det blir nok litt mye brødmat med ost, og litt mye sjokolade...

SÅ var det dette med å spise lite og ofte... Der sliter jeg. Er jo så godt å bli mett når man er i gang. En annen ting er hva man få kjøpt når man er på farten... Savner bokser med oppkuttet frukt i kiosker og butikker... Ender ofte med å kjøpe småsulten eller atkins-barer o.l. Er det lurt, tro. Andre tips?
Skjult ID med pseudonym Perle ti. 15 april 2008 20:02

Dersom du spiser noe som inneholder ca 100 kcal innen 15 minutter etter at du har trent lar kroppen være å gå over i hvileforbrenning etter trening. Dette betyr at du fortsetter å forbrenne like mye som du gjorde under selve treningen i 2 - 3 timer etterpå. Dersom du lar være å spise, eller venter forlenge med å spise, vil kroppen gå over i hvileforbrenning etter en treningsøkt.
Eksempel på hva som inneholder ca 100 kcal: 1 banan eller 1 beger yoplait 0,1% yoghurt.
Kilde: Nimi.

Skjult ID med pseudonym Bloomie ti. 15 april 2008 20:08

*ler!

Til Haha,

Neida - jeg skal ikke yppe meg med ungmøene -- men uttrykket "SPISE HVA DU VIL" i en sammenheng hvor man skal gå ned i vekt...tenk over hva det betyr..... Men det å begrense inntaket av vanlig mat, kutte ut sjokolade og potetgull, og å bevege seg litt mer; det er klart det vil gi effekt! DET har jeg ALDRI protestert på.... :-))

Skjult ID med pseudonym kit001 ti. 15 april 2008 20:18

Takker for linkene bloomie, pulsklokke er ett fint hjelpemiddel. Ja, jeg er helt enig i at det er viktig å trene opp kroppen til å forbrenne fett i mange sammenhenger spesielt langvarig utholdenhet. Det er jo veldig vanskelig, i praksis umulig for en syklist å få i seg nok karbohydrat til å holde ut ett ritt.

Poenget mitt er at hvis målet er å redusere fettmengden på kroppen, er det viktigste å forbrenne mest mulig kalorier i den tiden du har til trening i løpet av uka. Dette uavhengig av om det er karbohydrat eller fett kroppen bruker. Har du tid nok, så er langvarig trening med lav intensitet og tilhørende fettforbrenning viktig. Har du ikke så mye tid, må du høyne intensiteten i den avsatte tiden. Det er tross alt kaloribalansen som avgjør om du mister eller får fett.

Skjult ID med pseudonym haha ti. 15 april 2008 20:19

Bloomie...måtte jo bare :-)

Mitt poeng er bare at alt hjelper..selv i små mengder...men effekten blir selvfølgelig bedre hvis man går litt mer drastisk til verks

Men man må vite litt hva en driver med. Snakker litt av egen erfaring. Har lagt om stilen litt i det siste. 3 harde gåturer i uka på 90 min + noe styrketrening. Drastisk kutting av cola og sjokolade og erstattet med sunn smoothi på kveldene +++. Men tror du jeg har gått ned i vekt...snarere tvert i mot...men liker meg bedre foran speilet da ;-)

(kvinne 50 år fra Akershus) ti. 15 april 2008 20:19 Privat melding

Smarty

Sitat "Et par ting... Jeg har alltid hørt at det var så viktig å ikke sluntre unna frokost, men er det altså bedre å gå litt på tom mage og evt. spise når man kommer på jobb, tro?"

Hvis du klarer å spise frokost, så er det det aller beste. Da setter du i gang systemet, og ergo forbrenningen. Klarer du ikke å spise frokost, så kan du godt ta et lite måltid når du kommer på jobb.

Sitat "Vi kan ofte lese utsagn som: Dersom du bytter ut vanlig ost med magerost, vil du spare x antall kalorier og dermed gå ned f.eks. 10 kg. i året... Den typen argumenter tror jeg rett og slett ikke på. Hva mener andre? "

Dette går på prinsippet om å "spare inn" kalorier, og det kan du begynne å tro på. Eks. spiser du to brødskiver med vanlig ost (som inneholder mye fett) og bytter ut den osten med magerost, så er antall kalorier mindre.

Sitat "Det er jo klart at regnestykket må gå opp - mer må forbrennes enn inntas fo å gå ned i vekt.. Men jeg aner jo ikke hvor mye jeg forbrenner... Så jeg klarer ikke selv å holde styr på det... Jeg er heller ikke typen som klarer å notere hva jeg spiser hver dag. Det ser jeg på som en jobb, som jeg gir opp etter kort tid. Det er slitsomt å måtte tenke på hver dag at man slanker seg... Det er derfor jeg ønsker sunne endringer som kan inngå uten at jeg tenker på det... "

Jeg vet ikke hva du veier og hvor aktiv du er. Men som jeg nevnte i et tidligere innlegg, så vil en kvinne i middels aktivitet forbrenne ca. 2300 kcal hver dag. Det betyr at du må spise MINDRE enn 2300 kcal -- vil du gå ned noen kg, så bør du spise 500-700 kcal mindre enn hva du forbruker. I en startfase, så ER eneste løsningen at du sjekker innholdsdeklarasjon på maten du spiser, noterer ned hva du spiser og regner ut. Det er ingen annen måte å konkret finne ut hvor mye du får i deg pr. dag.
Sunne endringer uten at du tenker på det: I ett av mine første innlegg (kl. 15:49) så fikk du en hel del nøkkelord.... :-)

Hvor mye det kan antas at du forbrenner, det kan du finne ut ved hjelp av en kalkulator på www.dinkost.no. Gå inn i hovedmenyen "kalkulator" og velg "energiforbruk". Her kan du velge energiforbruk på en rolig dag, og en aktiv dag, legge inn høyde og vekt, og så får du et resultat på det..

Bloomie :-))

Skjult ID med pseudonym Smily:o) ti. 15 april 2008 20:21

vel det funker sikkert ikke for alle ,men det funket for meg :o)
Gikk ned fra 84 til 64 kg.... trente litt fra før også ,men la til 15 min gåtur på ettermiddagen , pluss at jeg spiste litt mindre porsjoner .... men spiste ris , pasta, hamburger og pizza ol når jeg ville det... og godis på lørdager... ;oP

Skjult ID med pseudonym Bloomie ti. 15 april 2008 20:25

Til Haha,

*ler igjen! Skjønte at du bare "måtte"...hehe... Og du: jeg poengterte jo helt klart på slutten f.eks. at "15 minutter bevegelse er selvfølgelig bedre enn ingenting"....

Og du....du har begynt å trene ganske hardt....og da ØKER MUSKELMASSEN....og muskler veier som kjent dobbelt så mye som fett..................en tanke mht. det du forteller og vekten som ikke beveger seg helt dit du vil.....men det er noe som heter livvidde og omkrets i cm vet du....målte du det før du begynte? DET kan hende cm er mindre nå.....

:-))

Skjult ID med pseudonym m i i e ti. 15 april 2008 20:29

veldig mange har nytte av lavkarbokurer eller ketolysedietter...sjekk ut f.eks lavkarbo.no på nett :)

Skjult ID med pseudonym FEMINI ti. 15 april 2008 20:37

Bloomie, ang spise det en vil så kommer vel det litt an på hva en vil spise og det:).

For noen er det faktisk kanskje bare å bevege seg mer som skal til i det kostholdet er greit nok fra før. Det å bevege seg for lite, er vel ofte det som gir overvekt osv. Min erfaring er at det å komme i gang med trening nesten automatisk fører med seg andre positive ting. Selv opplever jeg at jeg faktisk ikke lenger lyster på samme maten som for et år siden og spiser dermed egentlig fortsatt alt jeg har lyst på når jeg har lyst på det. Har forøvrig ingen produkter jeg ikke spiser i det hele tatt. Jeg koser meg med potetgull, sjokolade, hamburger, pizza osv og jeg når jeg får lyst på det. Men en skjønner jo hva en bør spise mer og mindre av, det merkes faktisk fort på kroppen om en får i seg det en trenger eller ikke og det skader ikke lære seg å ta de signalene.

I dag får vi jo også mer enn nok informasjon om hva som er bra for kroppen og ikke. Mye er så motstridende at det kan være like greit å bruke sunn fornuft innimellom og finne det som passer en selv best.

Tror det går an å gjøre hele greia for komplisert og jeg. Telle kalorier, minutter, måle BMI og trampe på vekta i tide og utide. For noen er det sikkert greit med en sånn plan. Men for noen holder det å legge om litt i hodet - trives med seg selv og bruke fornuften. Jeg tror rett og slett det er en stor sammenheng mellom vekt og trivsel.

Har som sagt vært 20 kg for mye selv og vet litt om hvordan det er. Men det å gå rundt å tenke at uff, nå veier jeg alt for mye, hjelper lite. Det å fokusere på det negative, er aldri av det gode. Det som fikk meg i gang var faktisk at jeg trivdes bedre, jeg gjorde etterhvert et par veldig enkle grep og resten gikk av seg selv.

Skjult ID med pseudonym Smily:o) ti. 15 april 2008 20:51

godt sagt ,femini... det er dette jeg mener ,selv om jeg ikke er tydlig nok i det jeg skriver :o)

Skjult ID med pseudonym Bloomie ti. 15 april 2008 21:00

Femini

...det ser ut til at flere misforstår meg mht. HVA jeg ville med mitt innlegg (19:23) til Smily's SPISE HVA DU VIL....og bare bevege seg 15.min hver dag... ALT jeg ville til livs var at man kan ikke råde andre til å spise hva de vil eller bevege seg så lite om de ønsker VARIGE kostholdsendringer, livsstilsendringer osv........med tanke på å forebygge og å få GOD HELSE... :-)) Det er godt mulig jeg ordla meg litt for klønete til at leserne med letthet kunne forstå poenget mitt...... :-)))

Rent generelt så er "LITT INNSATS" alltid bedre enn "INGEN INNSATS".....


Og tilbake til noen av de første innleggene her idag, så kom det enkle, greie og gode råd fra blant annet både Charmy, Nimbex og meg -------- NETTOPP med tanke på å IKKE gjøre ting for vanskelig.....

Nå gir jeg meg i denne diskusjonen ----- Smarty har fått en hel haug med innspill, nå gjelder det bare for vedkommende å sette seg ned å lese godt, og gi det noen tanker......alt skjer som sagt i hodet først og fremst.... :-)))


Skjult ID med pseudonym FEMINI ti. 15 april 2008 21:31

Tror nok jeg skjønte deg greit jeg, bloomie. Men du sier jo også at det smily har gjort, ikke er bra nok. Hun har funnet en måte som virket for henne og må da få lov til å dele av sin erfaring hun og.

Jeg sier bare at jeg tror det er fullt mulig å legge om både kosthold, livsstil og få god helse uten å gjøre det veldig komplisert ved å tenke bare kg, kcal, bmi osv. Vanlig, fornuftig tankegang kommer en langt med. Trives, tenke positivt og starte enkelt. Kommer en først i gang med å legge om noe, følger fort resten etter. Da slipper en å gå rundt resten av livet og telle kalorier osv, det kommer naturlig. Nettopp fordi en har lagt om livsstilen på en, etter min mening, sunn måte. Det virket ihvertfall greit for meg og smily ser det ut til. Men som sagt, jeg er ingen ekspert og jeg har bare egne erfaringer og observasjoner å bygge dette på.

Skjult ID med pseudonym charmy68 ti. 15 april 2008 21:37

FEMINI: Det å bevege seg for lite, er vel ofte det som gir overvekt osv.

Det er ikke helt tilfelle det du sier der, da usunt kosthold også er en medvirkende faktor til at man legger på seg og ikke kun for lite aktivitet. Det er en kombinasjon av disse to.

Har forøvrig ingen produkter jeg ikke spiser i det hele tatt. Jeg koser meg med potetgull, sjokolade, hamburger, pizza osv og jeg når jeg får lyst på det.

Der er jeg faktisk enig med bloomie at man kan ikke spise slik usunn mat når man får lyst på det. Det kan jo bli hver eneste dag hvis man er 100% ærlig mot seg selv. Da går man ikke ned 20 kg og kun ved å bevege seg 15 min mer hver dag.

Det går jo også på å forbedre helsa, og da spise junkfood så ofte vil ihvertfall ikke forbedre den. Har man kun et par kilo så er den grei, men ikke kraftig overvektig. Er man egentlig ærlig da når man påstår at man har ikke endret kostholdsvanene og spiser like mye junkfood som tidligere, men kun økt aktivitet. Er dere helt ærlige da?

Jeg vet godt at jeg hadde aldri gått ned hvis jeg fortsatte å spise sjokolade + annen junkfood når jeg ønsket det og kun trente mer. Da hadde vekta stått rolig eller gått opp litt mer.

Skjult ID med pseudonym haha ti. 15 april 2008 21:40

Tror faktisk vi ble enige om både mindre mat (alt mulig) OG mere aktivitet... eller hva charmy ;-)

Skjult ID med pseudonym charmy68 ti. 15 april 2008 21:49

haha...Joda vi andre ble enige om det, men ikke femini og smarty. De sier de har lagt om kostholdet, men fortsetter å spise junkfood så mye de vil. Det er snakk om usunn mat som faktisk er en trussel mot helsa våres, og da spesielt hvis man har Diabetes, hjerte- kar sykdommer, høyt kolestrol i familien m.m. da er det ikke sunt med daglig inntak av slike produkter.

For min del er helsa mi den viktigste faktoren til min livsstilsendring. På kosedagen så unner jeg meg litt, men ellers går det i sunnere produkter.

Skjult ID med pseudonym Smily:o) ti. 15 april 2008 21:54

kom bare med noe som funket for meg .Jeg mener man har et godt kosthold så lenge man er bevist på hva man spiser og hvor mye . lykke til til de som prøver å gå ned i vekt .. Hver positiv, da er alt enklere :oD

Skjult ID med pseudonym haha ti. 15 april 2008 21:55

Charmy...etter det jeg fikk med meg spiser de mindre men fortsatt de typer mat de har lyst på. Jeg innser at dette ikke fungerer for dem som er skikkelig overvektige men det kan hjelpe for mange andre. Og det kan i lengden være med på at man går over til enda sunnere matvaner...

Håper dere ser at det finnes alternativer til teorien...vi er alle forskjellig og synes dere "eksperter" skal være litt varsomme med å dømme andre sine erfaringer nord og ned

Altså; jeg er ikke uenige rådene deres men jeg er også åpen for individuelle erfaringer :-)))

Skjult ID med pseudonym Bloomie ti. 15 april 2008 22:01

Tusen takk Charmy --- du poengterer og forstår NØYAKTIG det jeg ønsket med mitt svar på Smilys innlegg.


Femini:

21:31: Beklager - nei - du forsto nok ikke hva jeg mente. Ref. Charmy's siste innlegg.

Les forøvrig det som står tidligere i tråden, jeg gjentar enda en gang at det var flere av oss som kom med enkle, sunne, fornufige råd som overhodet ikke kompliserer noen ting. Tvert i mot. Og nå er det du som kompliserer ting.


:-))) En fortsatt fin kveld til dere alle!

Skjult ID med pseudonym Bloomie ti. 15 april 2008 22:06

Haha

Jeg forstår at min uttalelse til Smily ytterligere muligens misforstås av flere. Jeg har IKKE dømt noens erfaringer nord og ned ---- og her går jeg faktisk så langt som at jeg overdrar ansvaret for den tolkningen til Femini, fordi hun er den som via egne følelser og påstander trer de nedover mine utsagn og utifra det presiserer at jeg har uttalt meg om at Smilys tiltak ikke er bra nok (noe som overhodet ikke er tilfelle), samt at jeg skal ha indikert samtidig at Smily ikke skal få lov til å komme med sine uttalelser (noe som overhodet heller ikke er tilfelle.

Kan ALLE nå en gang for alle forstå at det var løsninger mht. varige kostholdsendringer og livsstilsendringer jeg ville fram til? Og at jeg faktisk også selv har kommentert at jeg muligens uttrykte meg klønete???


Kan vi legge den ballen død nå, vær så snill???

Skjult ID med pseudonym haha ti. 15 april 2008 22:07

Anbefaler smoothie-maskin på det sterkeste smarty...men den drinken blir en gooood del dyrere enn et glass cola...men det er nok verd den daglige ekstra kostnaden... :-))

Skjult ID med pseudonym stargate m ti. 15 april 2008 22:12

Problemet mitt er at når kvelden kommer så "klikker" det oppi hjernen en plass og så lasser jeg på med brødskiver, kavring, knekkebrød, rosiner og nøtter mm. Supersunn og mye trening ellers, men om kvelden da er jeg fortapt.

Hva i h... skal jeg gjøre for å kutte ut det tullet om kvelden før jeg legger meg?

Skjult ID med pseudonym Smily:o) ti. 15 april 2008 22:13

hahhahahahahahha... :o)

Skjult ID med pseudonym FEMINI ti. 15 april 2008 22:16

charmy68. Legge på seg gjøre en vel når det er misforhold mellom kosthold og forbrenning såvidt jeg har skjønt.

Tror ikke du helt har fått med deg hva jeg har sagt. Jeg har endret kostholdsvanene mine jeg. Ikke sagt noe annet heller. Gjorde også et par enkle grep på et tidspunkt. Kuttet litt i mine største syndere og begynte å trene. Men da hadde jeg faktisk allerede tatt av 5 kg uten å gjøre noe bevisst. Det eneste jeg kan komme på som en forklaring på det, er at jeg for første gang på lenge virkelig trivdes. Så de grepene jeg gjorde var motivert av et resultat som allerede var der.

Nå spiser jeg fremdeles det jeg vil, det er hva jeg lyster på som har endret seg. Den endringen kom faktisk overraskende raskt synes jeg. Jeg spiser faktisk ikke særlig mye junkfood, men det er rett og slett fordi det ikke er ofte jeg har lyst på det - og det er 100% ærlig. Jeg har ikke målt bmi, teller ikke kalorier, trener og spiser det jeg vil, når jeg vil. Jeg fant bare en helt ukomplisert og god måte for meg å legge om livsstilen på og gikk samtidig ned 20 kg. Det er egentlig hva jeg har sagt.

Skjult ID med pseudonym Anti ti. 15 april 2008 22:17

Selv har jeg hatt mye av den samme tilnærmingen til dette som FEMINI og Dame i starten, og helt på slutten her kommer Benno1 fra Hordaland med supre, konkrete råd som bare er helt fantastiske!!!

Så enkelt kan det gjøres, og så enkelt BØR det gjøres, dersom du skal holde ut i lengden og klare å gjøre det til en livsstilsendring. Mange råd i denne tråden, men selv tror jeg ikke så mye på professoral tilnærming til denne typen utfordringer. Men - det funker sikkert for noen. Lykke til!

(mann 49 år fra Oslo) ti. 15 april 2008 22:20 Privat melding

Kjøp joggesko og løp , sitt mindre i sova og sett ræva i gir... da slipper en tenke så mye hva en kan spise

Skjult ID med pseudonym charmy68 ti. 15 april 2008 22:21

haha...nå har vel ikke hverken bloomie eller meg selv sagt vi er eksperter her. Hun har sitt fagfelt i forhold til kosthold, og jeg har litt i forhold til trening men mest helse. Der har jeg en 4 årig utdanning. Vi begge har også personlig erfaring med kostholdsendring.

TS ville ha gode råd i forhold til endring av kosthold, og når man da er noe uenige så må man kunne yttre sine meninger, sin kunnskap og erfaringer uten at andre føler seg truet av det.

Det som er viktig for meg trenger ikke å være viktig for andre, og jeg har endret min livsstil til å ha et sunnere kosthold pga helsa. Det er et valg jeg har tatt og da sier ikke jeg at alle andre må gjøre det samme.

Fakta er at sjokolade og junkfood som pizza, burger m.m. er IKKE SUNN MAT og det er mitt poeng.

Skjult ID med pseudonym haha ti. 15 april 2008 22:23

Charmy....du er litt av en sta dame ;-)))

Skjult ID med pseudonym Bloomie ti. 15 april 2008 22:24

*ler!

Helt enig Anti ---- Benno1 kommer med supre, fine råd! Og noe av de samme rådene kom også helt i starten av tråden!

----- Også dette med å tenke GOD HELSE fremfor diett, slanking, kur etc.......

Nattaaa! :-)))

Skjult ID med pseudonym Smarty ti. 15 april 2008 22:27

Stargate... Du sa det.. Kom akkurat tilbake fra 3 boller Kelloggs K med syltetøy og melk.. OG en brødskive med honning...Godt :-)
Det er nok kvelden som er problemet mitt og...

Klarer ikke legge meg på sulten mage... Men ser at jeg nok bør gjøre noe med kveldsrutinene, ja...
Noen som har noen sunne og mettende kveldsmat-råd?

Å ta bilder hver uke skal jeg også begynne med...

Skjult ID med pseudonym Anti ti. 15 april 2008 22:28

@haha: BÅDE Bloomie og charmy68 er ganske sta, tror jeg, haha............;-) Natta!

Skjult ID med pseudonym Anti ti. 15 april 2008 22:32

Ååååhh Smarty, du skulle laget en annen tråd, dersom det er kvelden som er problemet. "Hva skal man gjøre om kvelden, istedenfor å spise", kan den tråden hete. I morgen?

Skjult ID med pseudonym charmy68 ti. 15 april 2008 22:35

Femini du forklarte deg litt bedre denne gangen, og jeg er ikke uenig at når man trener så avtar suget etter usunn mat og det har skjedd med meg også. Vi har nok bare forskjellig måte å tilpasse oss et nytt kosthold, og jeg er nok mer streng mot meg selv enn hva kanskje noen andre er. Det er den måten som fungerer for meg.

Det blir noe feil å kalle det et missforhold mellom kosthold og forbrenning ved normal overvekt, men har man da en BMI på over 35 så er det nok tilfelle og da kan det være en genetisk årsak. Poenget mitt er at usunn kosthold og null aktivitet medfører vektøkning, og selvfølgelig har man da heller ikke en høy forbrenning.

Skjult ID med pseudonym Smarty ti. 15 april 2008 22:37

Hehe... Ja, den tråden får komme i morgen... :-))

Har jo kommet litt lenger i å lokalisere problemet, da... Og jeg er tydeligvis ikke alene heller...

Skjult ID med pseudonym charmy68 ti. 15 april 2008 22:40

haha...slutt å være så usaklig fordi du ikke klarer å argumentere. Det blir for dumt!!

(kvinne 49 år fra Hedmark) ti. 15 april 2008 22:47 Privat melding

Jøss!!! holder dere på enda...reine maraton dette:-))))))...det er forresten også fettforbrennende;-)

Skjult ID med pseudonym kit001 ti. 15 april 2008 22:48

Benno1, var det ikke aktivitet, og ikke latskap, som var en av de viktigste argumentene på denne tråden? ;-)

Men, enig i det du skriver :-)

(kvinne 50 år fra Akershus) ti. 15 april 2008 22:55 Privat melding

Benno 1

*ler! Du er helt sikkert ikke en lat jævel --- det er jo tross alt mye å lese i denne tråden... Men begynnelsen er vel mest sannsynlig ganske greit å få med seg i alle tråder --- om man ønsker å kommentere sånn mot slutten...hehehe :-))

Du og jeg (med flere) er uansett veldig enige i denne casen!

Bloomie :-))Skjult ID med pseudonym FEMINI on. 16 april 2008 00:20

Bloomie, Jeg har ikke sagt at du har dømt noe som helst nord og ned. Men du sa jo at smily sitt råd ikke var bra nok, det var noe du ville til livs faktisk. Du sier jo også at lite innsats er bedre enn ingen innsats, noe som jo er sant, men det kan vel leses slik at det går an å gjøre det bedre?

Vet ikke om det jeg skriver er uklart eller om noen her har enveisbriller på. Klart en må endre kosthold og livsstil. Det har jeg gjort, noe som faktisk kan leses ut fra det jeg har skrevet. Men det finnes flere måter å gjøre det - folk er forskjellige - og jeg har fortalt hva som virket for meg.

For å ta det en gang til: Etter at jeg har endret livsstil og kosthold, faller det stort sett naturlig for meg å velge de sunne alternativene fordi jeg rett og slett foretrekker dem. Men nekter meg faktisk ikke noe usunt de gangene jeg får lyst på det.

Det å bare spise usunn mat på faste dager som kos, eller nærmest en slags premie, er forøvrig en tankegang som ikke funker for meg.

Ikke helt natt for meg enda.

Skjult ID med pseudonym Bloomie on. 16 april 2008 08:56

Femini,

Helt klart ----- nå begynner du å nærme deg det jeg faktisk sa....

MEN: det å gi et generelt RÅD om at man kan gjøre kroppen sin en enda større tjeneste ved å være enda flinkere til å velge bort usunn mat og gi den mere bevegelse, det er noe HELT ANNET enn å påstå at det et menneske har gjort IKKE er bra nok!

----- for det var akkurat DET du påstå at jeg hadde gjort tidligere (med utg.pkt i ditt innlegg 21:31). I siste innlegg har DU imidlertid FØYD TIL ORDET "RÅD" for å mildne din tidligere påstand.

Flere med enveisbriller? ;-)

Vær så snill, kutt nå med å tviste og vri mine utsagn, Femini. Det bir litt for dumt.

Skjult ID med pseudonym FEMINI on. 16 april 2008 12:37

bloomie, Ja, jeg formulerte meg dårlig i det innlegget. Jeg har faktisk aldri oppfattet deg som om du mente at det som var gjort ikke var bra nok. Så tror jeg vi er enige om å stoppe der.

Vil legge til at jeg synes både bloomie og flere har kommet med mange gode råd her. Men jeg vil også si at jeg fortsatt er av den oppfatning at det å nekte seg enkelte ting og legge inn kosedager, ikke nødvendigvis er en god løsning. Kanskje i en startfase, men i lengden blir det for meg gi det for mye fokus. Mitt valg er at jeg ikke gjør de usunne varene til noe spesielt. Så får andre finne sin måte.

Også måtte jeg på nettet og prøve en sånn bmi-kalkulator jeg og. Fant ut at den har gått fra ca 32 til 22.
Skjult ID med pseudonym Bloomie on. 16 april 2008 13:20

DER kom du i mål, Femini ---- tusen takk for det! :-)))

BMI kan man forøvrig regne ut enkelt selv:

Vekt i kg delt på kvadratet av høyden (i meter)

eks.: 65 kg og 170 cm høy:

65 kg / (1,7 x 1,7) = BMI 22,49


www.dinkost.no har en grei kalkulator, om du prøvde en av de så antar jeg at du fikk opp en oversikt over andre muligheter også - dvs. utregning av energiforbruk på rolig og aktiv dag osv... Forøvrig kan det leses mye interessant på disse sidene, og til informasjon, så er siden drevet av svært anerkjente ernæringsfysiologer, slik at materialet som er lagt ut skal være godt kvalitetssikret :-)))

Skjult ID med pseudonym FEMINI on. 16 april 2008 16:27

Har ikke flytta meg mye egentlig, men fikk vel avklart litt kanskje:).

Joda, var nysgjerrig nok til å finne ut av min bmi før og etter. Så også litt på alt det andre en kan kalkulere og prøvde ut litt, bare for moro skyld. Ifølge alle de der kalkulatorene er visstnok kostholdet mitt i orden det, men det har jeg jo allerede regna ut selv. Jeg må få lov til å si at jeg ikke akkurat ble mektig imponert av alle de beregningene. Fortsetter på min måte jeg. Ingen som får meg til å begynne å telle kalorier osv. Men, som sagt, alle må finne sin metode for å få det til. Så jeg skal ikke si at andre ikke skal bruke dem.

Skjult ID med pseudonym Bloomie on. 16 april 2008 17:20

Femini

Du har flytta deg en hel del du i løpet av forklaringene dine! *smiler*

Forøvrig --- nok en gang --- nesten til det kjedsommelige:

ALLE må få gjøre det de vil --- INGEN forsøker å tvinge NOEN til å telle, eller regne, eller noe som helst annet --- ikke DEG en gang! Hva du er imponert over av kalkulatorer og andre ting spiller forsjåvet mindre rolle (med all respekt for dine valg!), så lenge de kan være til hjelp for noen som strever litt mere, og ikke har funnet fram til så mye som du har :-)

POENGET var å komme fram til en del variabler for TS, og i tillegg har man forsøkt å komme igjennom med
noen KALDE FAKTA....som er opplest og vedtatt gjennom 100-års forskning....fakta som like lite lar seg vende og vri på som hva 2+2 =4 gjør.....

:-)))

Skjult ID med pseudonym FEMINI on. 16 april 2008 19:16

:)Har nok bare sagt det samme på forskjellige måter bloomie. Synes fremdeles det enkle er det beste. Det å telle kalorier, måle bmi osv blir bare å gi det hele for mye fokus etter min mening. Har faktisk prøvd det der med å telle kalorier en gang, følte at mat tok for stor plass i livet og at jeg brukte alt for mye tid på det. For meg ble det bedre å begynne med en enkle ting som å bevege seg litt mer, ta trappa osv, deretter ikke spise meg veldig mett, bare passe mett, det satte i gang en prosess som har gitt meg både bedre helse og mindre kilo.

For øvrig føler jeg ikke at noen forsøker tvinge meg til noe som helst. Jeg har heller ikke sagt annet enn at alle må finne sin måte å gjøre ting på.

Dessuten har du rett i at dette begynner å bli veldig kjedelig.

Skjult ID med pseudonym sportylady on. 16 april 2008 19:19

Jøss...holder dere på enda da jenter.....tror jeg tar meg en sjokolade jeg...for å opprettholde BMI`n min...må jo holde den ved like..*smiler litt skøyeraktig her nå*