Alle innlegg Sukkerforum

Den nye alders trenden

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym C. fr. 2 mars 2012 18:45

Før var det langt vanligere at damer valgte eldre menn, og menn valgte yngre damer. Jeg ser nå at jeg både får henvendelser og ser langt etter yngre og yngre "menn". Jeg har jo forstått at dette er en trend, men hva tenker dere om at ei jente dater ned i alder, og hvor går evt grensen før det blir ansett som "panisk"? Jeg skjønner jo at dette er litt alders avhengig, men om en f.eks dater noen som er seks år yngre som kvinne, er dette legitimt? Kun for nysgjerrighets skyld, har ikke turt å kaste meg uti datingen av disse unge mennene....

(mann 41 år fra Oslo) fr. 2 mars 2012 18:47 Privat melding

Sikkert ikke så nøye.. Alder er bare et tall.

Skjult ID med pseudonym Paraply fr. 2 mars 2012 18:47

Det kommer an på personene, ikke alderen.

Skjult ID med pseudonym C. fr. 2 mars 2012 18:50

Joda, er enig i det Paraply, men det er jo noe med hvordan folk ser på slike par. Seks år er eksempelvis ganske stor forskjell og en ønsker jo ikke å fremstå som desperat, eller at en har nådd noen midtlivskrise...

(mann 38 år fra Østfold) fr. 2 mars 2012 18:51 Privat melding

...kan du ikke heller bare gjøre som midtlivskrisegutta da, kjøpe deg en kabriolet eller motorsykkel?

Skjult ID med pseudonym C. fr. 2 mars 2012 18:54

@kongkebab; det har jeg absolutt ingen grunn til å gjøre. Jeg ER ikke i noen midtlivskrise, men de fleste som kommer bort til meg, eller er interessert er en del yngre enn meg, så spm mitt er om det er feil. Ikke hvordan jeg kan få bukt med en ikke eksisterende midtlivskrise. Forresten... cabriolet er blodharry, hadde aldri fått meg til å kjøpt en slik...

(mann 49 år fra Østfold) fr. 2 mars 2012 18:55 Privat melding

Det er vel ingen som har noe med det? Hver sin smak. Ta lang fart og drit i hva folk mener og tror om livet du fører. Livet er for kort til å bry seg.

Skjult ID med pseudonym gerimax fr. 2 mars 2012 18:55

Hvorfor er det veldig viktig for deg hva andre synes ?

(mann 38 år fra Østfold) fr. 2 mars 2012 18:56 Privat melding

Hehe... Altså.

Om det er feil eller ikke må jo du og den andre som er involvert finne ut av selv. Spiller det egentlig noen rolle hva naboen syns?

Skjult ID med pseudonym C. fr. 2 mars 2012 18:56

Det er ikke viktig for meg hva andre tenker nødvendigvis, jeg var bare interessert i å høre om deres holdninger til trenden, og hvordan dere ser på slike "par".

Skjult ID fr. 2 mars 2012 18:57

Skal andre svare på om det er feil???? Det er det vel bare du selv som kan. Eller vil du ha en avstemning der du retter deg etter flertallet?

Skjult ID med pseudonym Paraply fr. 2 mars 2012 18:58

Ja, jeg skjønner det.

Jeg har flere vennepar hvor hun er eldre enn ham. Hvis jeg ikke husker helt feil skal aldersforskjellen være 5,6,6 og 8 på de det er støst aldersforskjell mellom. Og man enser ikke at det er noen forskjell overhodet der. De gjør det ikke til noe issue, og det er ikke det. Jeg kan til og med med letthet si at det er de fire parene jeg kjenner som gir mest uttrykk for at de har det fantastisk sammen. Ikke det at dette skyldes aldersforskjellen da, men de synes ihvertfall ikke det er vanskelig.

Det er vel noe med seriøsiteten i forholdet. Når de tar forholdene sine seriøst, gjør også folk rundt dem det.

Skjult ID med pseudonym Kjetil fr. 2 mars 2012 19:01

Kanskje du bare ser ung ut for alderen?

(kvinne 48 år fra Oslo) fr. 2 mars 2012 19:03 Privat melding

Velg den mannen du vil ha du, uavhengig av alder :-) ... Dessuten, det er ikke helt nytt...bestemoren min var 30 og bestefar var 21 da de giftet seg og det var ikke fordi de måtte pga av bolle i ovnen, men fordi de elsket hverandre, og lykkeligere ekteskap skal du lete lenge etter, selv etter at de ble gamle, var de lekne, fulle av humor og var de ikke redde for å vise at de elsket hverandre :-)

Lykke til med kjærligheten :-)

Skjult ID med pseudonym C. fr. 2 mars 2012 19:04

SkjultID; jeg er kun ute etter folks holdninger omkring trenden, ikke noe annet. Jeg klarer lett å se hva som er rett og feil for meg selv, og om jeg ikke gjorde hadde jeg nok brukt andre arena for å få råd i forhold til valg enn sukker. Andres erfaringer og holdninger interesserer meg, samt jeg er noe forundret over at noen som er helt ned i ni til ti år yngre enn meg er interessert. Om spørsmålet ikke passer deg står du fritt til å ikke svare ;)

Paraply; Spennende. Det er et ukjent fenomen i min omgangskrets, men det virker å være en trend blant single.

Skjult ID fr. 2 mars 2012 19:07

min x er 9 år eldre enn meg. det eneste "problemet" er at vi ikke hadde noen felles venner i begynnelsen. (+at jeg kunne mobbe gamla litt da .ikke at det var noe problem for meg ;)

(mann 32 år fra Oslo) fr. 2 mars 2012 19:08 Privat melding

Bryr du deg om hva andre synes når du velger partner?

Om seks år yngre er mye kommer vel an på din egen alder. Selv var jeg nylig på date med en fire år eldre jente. No problem.

(mann 38 år fra Østfold) fr. 2 mars 2012 19:11 Privat melding

"det virker å være en trend blant single"

Hehe...

Jeg har et par kompiser som hang seg på den "trenden" for endel år tilbake, og for å si det sånn, så ja... Omtrent ingen av de ønsket noe seriøst med disse damene. Det var kun for sexens skyld.

...så hvorfor eldre damer fremfor yngre eller jevnaldrende, spør du? (Det lurte egentlig jeg på også).

Vel, ifølge de selv så er det fordi de somregel er mye enklere å få til sengs.

Skjult ID med pseudonym C. fr. 2 mars 2012 19:15

@Aqueena; Takk d samme :)

@Indigo85; Nei det bryr meg ikke, og dette er ikke en kokret problemstilling for meg for tiden. Det er ikke slik at jeg har en seks år yngre beiler som ber om min gunst. Det virker forøvrig som dette er en trend at yngre menn vil ha "eldre" damer og jeg etterspør folks holdninger, tanker, og erfaringer med dette. (føler jeg gjentar meg selv til det kjedelige...).

Skjult ID med pseudonym Kjetil fr. 2 mars 2012 19:17

KongKebab: Mer erfaring?

Skjult ID med pseudonym C. fr. 2 mars 2012 19:20

@kongkebab; takker for du deler erfaringer, men det er uanz ikke grunnen for min/deres del iallefall. Det kan jo være at det ikke er slik at de bevisst er ute etter noen eldre, men finner noe eldre interessant allikevel. Har hørt at det faktum at en etterhvert er mer sikker på seg selv er mer attraktivt enn usikre 19,5 åringer, ikke vet jeg. Jeg mener ikke å si at alle 19-22 åringer er usikre, men en er langt tryggere på seg selv etter en viss livserfaring. Kanskje for et one nights stand kan det være gøy med en eldre, som du skisserer overfor, men det er ikke dette jeg snakker om. Det er som sagt ikke slik her.

Skjult ID med pseudonym gerimax fr. 2 mars 2012 19:21

Jeg har vært gift med ei som var 5 år eldre enn meg , Syntes ikke noe særlig om det eterhvert . Senere i livet har jeg alltid valgt yngre kvinner , jeg har tenkt en del på dette og kommet fram til at alder yngre/eldre bidrar til en slags balanse i forholdet som kan være bra for enkelte .. Altså en partner som er eldre enn seg selv har i de fleste tillfeller mer livserfaring og desto lettere for å ta ansvar i et forhold .

Personlig tror jeg det er fordel for en mann å ha et forhold til en eldre kvinne enn seg selv men etterhvert vil mannen søke yngre kvinner , tror det er naturen som påvirker oss .

Jeg tror kvinner i et forhold med yngre mann vil savne balansen jeg har nevnt

Trender kommer og går

(mann 32 år fra Oslo) fr. 2 mars 2012 19:24 Privat melding

To av mine aller nærmeste kompiser har eldre kjærester. Det funker veldig bra, det ene paret har giftet seg.

Jeg tror trenden med eldre damer er en illusjon. Trenden er nok heller at aldersforskjeller har lite å si, verken den ene eller den andre veien. Da kan det se ut som om gutta har begynt å gå bevisst etter eldre damer, mens det som i virkeligheten har skjedd er at de bryr seg mindre om at hun absolutt må være yngre. Det er i hvert fall min erfaring.

Skjult ID med pseudonym Paraply fr. 2 mars 2012 19:30

Jeg blir helt matt!

Jeg mener det er aldeles tilbakestående å skylde alt sånt utelukkende på genetikk, natur og aper og jeg vet ikke hva annet.

Ja ja ja. Klart det er ab betydning, det vet vi. Men vi har da for (fyll inn det som passer) skyld utviklet litt egen vilje over tiden. Innse det. Vi er ikke aper. Og du er ikke lik din neste.

Skjult ID med pseudonym nref fr. 2 mars 2012 19:30

Alt med måte... Jeg har grenser 5 år opp og ned fra min alder på "søker", og vil i hvert fall ikke trekke den grensa lenger hva angår "nedover"... Rett og slett fordi jeg vil at kvinner jeg roter meg borti skal ha vært litt ute i "verden", billedlig talt. Kan ikke se for meg et forhold med en jente på 22, altså 10 år yngre enn jeg er nå. Men det avhenger av person, seff... Vet jo om både menn og kvinner i min egen alder og eldre som mentalt ikke har kommet ut av puberteten enda.

(mann 38 år fra Østfold) fr. 2 mars 2012 19:33 Privat melding

@C.

Jeg tipper dette ikke er noe problem, siden det er snakk om såpass "moderat" alderforskjell. Ei vennine (32) er sammen med en fyr på 24. Er ikke noe stress det, selv om det selvfølgelig er litt artig å erte hu litt. Gamle purka og greier, ute etter småripsa... =P

(kvinne 48 år fra Oslo) fr. 2 mars 2012 19:35 Privat melding

Det kan gjerne være at yngre menn foretrekker eldre kvinner for one night stands...men der er også de som foretrekker en litt eldre kvinne som kjæreste, det handler om preferanser helt enkelt, og det er vel like stor sjanse for at en ung mann faller for en eldre kvinne, som at en ung kvinne faller for en eldre mann...

Det har vel kanskje bare blitt mye fokus på dette de siste åra, ref utrykk som cougars osv... Men jeg bryr meg mindre om alder selv, heller hva slags menneske han er, og om vi har det fint sammen, men der er en nedre grense, dater menn ikke gutter :-)

Har forøvrig datet både yngre og eldre (og noen av de yngre var faktisk interessert i mer enn bare sengekos ;-))

Skjult ID med pseudonym C. fr. 2 mars 2012 19:40

nref; Joda, er kommet langt ut av puberteten, men når en har bikket 30 er min erfaring at forskjellene mellom folk har en tendens til å bli stor. Enkelte av mine venninner beveger seg ikke utenfor huset med mindre de skal til bakeren for å kjøpe sjokoladekake, eller på butikken for å handle til forening. Det er absolutt ingenting galt med dette, men selv er jeg voksen og ansvarlig når situasjonen tilsier det, men synes enda det er kjekt å gå ut/ danse/ trene/ drite seg ut/ dra på jenteturer.... gjøre spontane ting, når situasjonen tillater det..... og er helt avhengig av å le godt og mye i løpet av en dag. En må jo kunne være både voksen og reflektert, samtidig som en kan ha det morsomt med både yngre og eldre mennesker selv om man mentalt har kommet langt forbi puberteten...?

Skjult ID med pseudonym nref fr. 2 mars 2012 19:53

@C; Skjønner ikke helt pointet ditt her, men du beskriver jo fra biten "men selv er jeg voksen og ansvarlig..." det jeg faktisk stiller som et slags krav til jenter/damer, uavhengig av alder.
Erfaringsmessig for MIN del (må presiseres!) er nok dessverre biten "voksen og ansvarlig når situasjonen krever det" ikke bestandig tilfelle hos jenter i tidlige tjueaåra...
Men "satte" damer som ikke vil gå ut av huset (alene, sammen med meg på noe spontant tøv vi finner på i farta, eller på byen for å danse og fjase med venninner) finnes ikke interessant i min verden uansett... :)
Og disse "satte" finnes i de fleste aldersgrupper, men morra mi på 70 er ENDA ikke blitt "sånn", for eksempel!

Skjult ID fr. 2 mars 2012 19:56

nref
mora di på 70 er litt for gammel ;)

Skjult ID med pseudonym Lysstråle fr. 2 mars 2012 19:57

Var tidlig ute jeg da.
Kanskje jeg startet trenden?
Giftet meg da jeg var 33 år med en gutt på 25.
Det er i dag 15 år siden.
Vi har 2 flotte barn i sammen,men ikke gift lengre.Og det har ingenting med alder å gjøre:)

@ C
HÆ? Har vennene dine bikket 30 og lever som de er 70?
Et råd fra meg: Skaff deg nye venner!!!!!!

Skjult ID med pseudonym nref fr. 2 mars 2012 19:58

...til hva? Bruker bare henne som eksempel! ;)

(mann 34 år fra Rogaland) fr. 2 mars 2012 20:24 Privat melding

Har ingen problem med ei jenta som er nokre år eldre enn meg. Dei er mykje meir sjølvsikre enn yngre jenter, ergo dei veit kva dei vil :)

Skjult ID med pseudonym nref fr. 2 mars 2012 20:28

@vaffelmaen oppsummerer det jeg prøver å lire av meg over. Istemmes! :)

(mann 33 år fra Akershus) fr. 2 mars 2012 22:04 Privat melding

Kjenner en på min alder som gifta seg med ei 11 år eldre jente. Det er så klart et samtaleemne, men jeg synes det er helt greit. Så lenge de trives med hverandre, og det tror jeg helt klart de gjør, så er alt greit. Eneste "problemet" jeg ser for meg er at hun blir gammel og udelikat lenge før ham :p