Alle innlegg Sukkerforum

Hvordan runde av en date som absolutt IKKE fungerer?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Eve lø. 3 mars 2012 15:07

Trenger noen ideèr på hvordan man på en høflig men forståelig måte kan runde av en date om den overhode ikke fungerer? Kunne vært interessant å høre hvordan både gutter og jenter tenker om dette.
Ønsker ikke fornærme noen, men heller ikke gi falske forhåpninger.

(mann 38 år fra Østfold) lø. 3 mars 2012 15:11 Privat melding

Er da bare å si at det ikke fungerer, takke for oppmøtet, også avslutte daten (altså dra derfra).

(mann 51 år fra Akershus) lø. 3 mars 2012 15:30 Privat melding

bare å være ærlig å si : syns dette ble litt kleint jeg, stikker nå,ha en fin dag videre og lykke til videre ...

Skjult ID med pseudonym nref lø. 3 mars 2012 15:36

Har et helt lass med ideer på hvordan man kan avslutte en date på en ikke-hyggelig måte (la oss si hvis vedkommende faktisk fortjener det... Har skjedd, vil skje igjen), men inntil videre slutter jeg meg til KongKebabs innspill ovenfor... Behøver faktisk ikke være mer komplekst enn som så.
MEN det er veldig viktig at man husker godt på den lille, men viktige detaljen han skriver helt til sist (i parentes), ellers blir det veldig rart... :)

Skjult ID med pseudonym -missi- lø. 3 mars 2012 16:26

Enig gjør det enkelt og greit :)

Skjult ID med pseudonym fjesløs lø. 3 mars 2012 17:11

"Du var dårlig kjip ass, gidder ikke det her lissom!"

Skjult ID med pseudonym Kjetil lø. 3 mars 2012 17:16

Møtte en date en gang på byen, da vi var ute med hver vår vennegjeng. Vi hadde avtalt å møtes ute. Men da vi møttes syntes jeg hun var mer opptatt av å prate med venninnene sine enn meg. Mens jeg var på do bestemte jeg meg for at dette gidder jeg ikke. Tilbake ved bordet sa jeg "jeg synes ikke du virket så interessert, så jeg stikker et annet sted med kameratene". Enkelt og greit.

(kvinne 43 år fra Møre og Romsdal) lø. 3 mars 2012 17:25 Privat melding

jeg satt i nesten halvannen time og hørte på han snakke om jobben og barna som betyr ALT for ham.. til slutt bare reiste jeg meg og sa "hyggelig å møte deg, men det kommer ikke til å fungere, så jeg går nå.. takk for kaffen" han ble sur da, og sendte meg stygge sms når jeg gikk *ler*

Skjult ID med pseudonym råny lø. 3 mars 2012 17:54

jeg kjører løpet ut selv om jeg ikke liker hun jeg dater..

Skjult ID med pseudonym nref lø. 3 mars 2012 18:02

Kanskje bare dra det ut i det uendelige og/eller absurde for å se hvor lang lunte eller toleransegrense daten du ikke liker faktisk har? Hvis vedkommende ikke tar noen hint uansett?
"Nei... du vet, jeg pleier ikke klippe tåneglene, jeg BITER dem..."

Skjult ID med pseudonym Anon lø. 3 mars 2012 18:22

Dette her går det an å ta høyde for på forhånd, bare si at du skal treffe en kompis eller noe slikt litt senere (en kaffedate behøver ikke vare mer enn 30-45 minutter og såpass bør det vel gå an å holde ut?), så har du en unnskyldning for å stikke uten å måtte forklare deg nærmere.

Skjult ID med pseudonym Lurer... lø. 3 mars 2012 18:22

Nortibia, og folkeskikken har vi hvor? Det kaller jeg respektløst. Det var ikke noe morsomt engang.

Skjult ID med pseudonym Eve lø. 3 mars 2012 18:23

Mye som høres enkelt ut når man tenker på det, en annen ting er jo å gjøre det. Har lettere for å tenke på å ikke såre andre, fremfor å gjøre nettopp det som føles riktig.
Når man da har snakket sammen på på meldinger og tlf, og noen i løpet av den perioden klarer å følelsesmessig involvere seg før man har treffes, synes jeg det er vanskelig å være så direkte.
Men det blir jo slitsomt i lengden å bruke tiden på noe man vet aldri vil bli noe som helst av.
Så medmenneske eller egoist???........blir feil uansett, men tar med meg noen tips herfra jeg og prøver.......shit happens!!

Skjult ID med pseudonym Eve lø. 3 mars 2012 18:26

@ Anon
Men hva med veien videre da?? Kan holde ut en stund jeg........men det er å få avsluttet hele greiene som er poenget.....på en måte som ivaretat begge parter.

Skjult ID med pseudonym Anon lø. 3 mars 2012 18:45

Vel, konseptet er enkelt;

Du sier fra på et tidlig tidspunkt at du ikke kan sitte så lenge (f.eks 1 time), fordi du skal på jobb/fest/korøvelse/whatever. Bare finn på noe. Enten daten går bra eller dårlig, så må du uansett gå om en time. På denne måten begrenser du tiden du trenger å sitte der og ha det kjipt - uten å virke ufin og uhøflig. Og går daten bra, så er vel 1 time uansett nok i første omgang. Blir det veldig mye lenger, så øker sjansen for at du enten driter deg ut på en eller annen måte eller gir for mye av deg selv på en gang.

Ikke det at jeg har så mye peiling, altså. De fleste datene jeg har vært på, har gått i dass for å være ærlig. Men det er litt fint å prøve å unngå å såre noen, altså... tror jeg. Det oppnår man iallefall ikke ved å fortelle vedkommende rett ut at "gudameg, dette var kleint!" Heh.

Skjult ID med pseudonym Eve lø. 3 mars 2012 18:52

@ Anon
Tenkte på veien videre etter daten jeg da.........
Når neste melding eller tlf kommer.....da er man jo like langt...........

Skjult ID med pseudonym Anon lø. 3 mars 2012 18:58

Får du direkte spørsmål på sms eller telefon, så er det nok best å bare si det som det er. At du ikke tror det vil fungere å gå videre med. Godtar de ikke det, så kan du begynne å ignorere meldinger, blokkere osv.

Skjult ID med pseudonym nref lø. 3 mars 2012 18:59

@Eve; Hvis dette er så viktig; Fake et hjerteinfarkt og avtal på forhånd med en venn at han/hun skal posere som "lege i salen" og ærklære deg død på stedet. DA avluttes daten uten noe "fuzz" (vel, alt er relativt) og det kommer neppe flere mld/tlf. i ettertid ;)

(mann 47 år fra Oslo) lø. 3 mars 2012 19:07 Privat melding

Jeg pleier å runde av ved å fortelle at jeg må skynde meg hjem og rydde rommet, ellers får jeg ikke ukelønn av mamma. Sjelden jeg hører noe mer etter det.

(kvinne 48 år fra Oslo) lø. 3 mars 2012 20:05 Privat melding

Hihihi morroklumpen HerrFekt! Fabelaktig!!

Jeg er sannsynligvis riktig gullrompa (dvs heldig), siden alle dater jeg har vært på har vært hyggelige og praten har gått fint og ubesværet, helper nok at man på forhånd har hatt litt kommunikasjon og skjønner at det er stor sannsynlighet for at vi får god tone :-) Skulle jeg likevel havne på en date hvor det bare blir kleint, er det like godt å si ifra at man ikke tror man passer for hverandre, takke for praten og si farvel :-))

(kvinne 37 år fra Oslo) lø. 3 mars 2012 20:58 Privat melding

Jeg prøver å ha en avtale om noe annet jeg skal gjøre 1,5 time uti daten, så jeg har gyldig grunn for å dra uavhengig av åssen det går. 1,5 time kan man jo holde ut med hva som helst, vel?

(kvinne 48 år fra Oslo) lø. 3 mars 2012 21:01 Privat melding

...eller ha en venn i nærheten du kan signalisere til hvis det går helt på dass.. Som da ringer deg om en eller annen krise....

(mann 42 år fra Buskerud) lø. 3 mars 2012 21:02 Privat melding

Enig med Aqueena, den fungerer ganske bra. Avtale at en venn ringer etter avtalt tid, så tar man responsen ut fra hvor bra eller dårlig daten går.

Skjult ID med pseudonym Paraply lø. 3 mars 2012 21:06

Haha, @nortibia!

Må man ta affære, så må man. Jeg synes du holdt lenge. Pluss i boka for at du ikke krøp ut gjennom toalettvinduet :)

Skjult ID med pseudonym Anon lø. 3 mars 2012 21:12

Å, jeg husker noen dro den på meg en gang da jeg var 20. Litt uti daten fikk fyren plutselig en telefon og trakk seg litt unna bordet vårt. Da han kom tilbake så hadde visst en kompis havna på sjukehuset og greier, så han måtte stikke. Jeg husker jeg ble faktisk litt gretten, hehe. Ikke fordi han trakk seg, men fordi jeg følte at han fornærmet intelligensen min med måten han valgte å gjøre det på. Hvor dum trodde han jeg var, liksom? Hvorfor kunne han ikke bare si det som det var, tenkte jeg da.

Så da samma fyren kontaktet meg en måned senere og plutselig ville gå videre alikevel, så ba jeg han om å dra dit pepper'n gror, ja, selv om jeg egentlig likte han. Det skal ikke være enkelt. :p

Skjult ID med pseudonym Eve lø. 3 mars 2012 21:12

He he......høres ut som det fleste synes det er enklest er å bare tilfeldigvis "gli" unna daten.........kan jo være verdt å prøve og se hvor godt jeg egner meg som ål.......
Så er det sånn at har man ikke noe godt å komme med, så lar man heller være og håper det går over av seg selv......??
Har litt å lære eller ihvertfall prøve ut her skjønner jeg, og kanskje trenger det ikke alltid være en voldsom forklaring på hvorfor det absolutt ikke fungerer når man knapt har møttes.
Setter pris på tipsene og får teste ut underveis....man lærer så lenge man lever :)

Skjult ID med pseudonym watkins lø. 3 mars 2012 21:25

@Anon
Han hadde antagelig bare et ønske om hva han ville gjøre.

Skjult ID med pseudonym Anon lø. 3 mars 2012 21:27

Jepp, du har nok rett i det. Så det var nok like greit at det gikk som det gikk.

(mann 42 år fra Oslo) lø. 3 mars 2012 21:28 Privat melding

Er det ikke bare å være ærlig da?

Skjult ID med pseudonym Anon lø. 3 mars 2012 21:32

For å være helt ærlig så foretrekker jeg stillhet. Man møtes, prater og hygger seg sammen en liten stund (eller holder ut, hvis det ikke er så hyggelig), og så går man hver sin vei. Hvis ingen spør om en ny date, så er heller ingen forklaring nødvendig.

(mann 33 år fra Akershus) sø. 4 mars 2012 16:14 Privat melding

@Lurer...

Usikker på hva du sikter til. Er det respektløst å kjede daten sin til døde, eller er det respektløst å ikke holde ut i halvannen time?

Skjult ID med pseudonym mjau sø. 4 mars 2012 16:27

Siste daten jeg hadde, så stilte han det enkle spørsmålet "hvordan syns du dette var da?" og det var så utrolig lettende! Jeg svarte som sant var, at jeg hadde hatt det veldig hyggelig, men at jeg ikke trodde at det ville føre til noe mer. Og han svarte at han tenkte det samme (det svarer man uansett tenker jeg), og vi ga hverandre en klem og ønsket hverandre lykke til videre og sånn endte den daten.
Den tenker jeg at jeg tar en neste gang - rett og slett stiller det spørsmålet. Det er jo egentlig så enkelt. Og man kan være ærlig uten å være ufin, dersom man vil avslutte det hele.

(kvinne 43 år fra Oslo) sø. 4 mars 2012 16:44 Privat melding

Engang var jeg på date med en i 7 timer, enda jeg visste fra første øyeblikk jeg så han at det ikke kunne bli noe mer. Han hadde løyet om høyde, vekt og at han røyka. Så godt med noen tips om hvordan man kan sifra på en pen måte:)
Er ikke så tøff som jeg ser ut til, hehe ;)

Skjult ID med pseudonym Million sø. 4 mars 2012 16:57

Tror de kleineste datene er de der man har skrevet lite sammen på forhånd og hoppet nærmest rett til en date. Blir litt lotto da...
Jeg har bare vært på date med menn jeg har skrevet så mye og morsomt med at en av oss til slutt har sagt at nei nå må vi bare møtes. Begrenset hvor mislykket en date da kan bli. Når det så har vist seg at det bare var hyggelig, ingen gnist, så har min variant vært å ta ham på skulderen i starten av avskjeden og si akkurat det, at dette var veldig hyggelig, og så fortsette med et stort litt sånn oss venner i mellom-smil; at VI, vi blir jo aldri noe par. Dette gir den andre parten mulighet til å være veeeldig enig, selv om han kanskje ikke er det (hva vet jeg..?). Da kan vi gå videre uten at noen er tråkket på.
@Mjaus variant har jeg også vært borti fra en mann, og det var veldig greit og ryddig.

Skjult ID med pseudonym Lurer... sø. 4 mars 2012 22:12

Godt å se noen som har litt folkeskikk på date, fikk jo helt sjokk av å lese hva noen gjør...respektløst!

(kvinne 34 år fra Buskerud) sø. 4 mars 2012 22:14 Privat melding

Veldig enig med Million!

Skjult ID med pseudonym L ma. 5 mars 2012 21:52

Som både Million og Lurer... sier, hva er i veien med litt ærlighet og respekt?
Si det som det er på en pen måte, selv om du har kjedet deg/hatt dårlig klaff så gikk du faktisk med å ha en date.

Skjult ID med pseudonym Date ma. 5 mars 2012 21:58

Dra på date, spis eller drikk kaffe, hva som helst. Gå hjem når det er "ferdig" og "vi snakkes"...
Snakk sammen på tlf, sukker eller hvort som helst, si det var ikke den kjemien du trodde/ hadde håpt på..... For all del ikke rams opp alle andres feil, feilen kan ligge hos deg selv/begge (snakker ikke om TS nå...)

Bare vær snille med hverandre...!!!

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ma. 5 mars 2012 21:59

Så mange gode forslag, men hva skjedde med; "Jeg tror ikke dette fungerer. Men takk for møte, så får du har lykke til videre."?
Det enkle er som regel det beste.