Alle innlegg Sukkerforum

Parfymeplager

Vis siste innlegg
(kvinne 41 år fra Hordaland) ma. 5 mars 2012 08:38 Privat melding

Viss du ikkje tåler parfymen til ein arbeidskollega(får migrene),og du har på ein fin måte sagt frå til kollegaen to gangar,men parfymen fortsatt blir brukt. Kva ville du gjort då?
Når ein i tillegg har gitt beskjed til sjefane ved fleire anledningar,og har måtte gå frå jobben fleire gangar pga parfymen. Kva gjer ein då,når sjefane fortsatt ikkje har snakka med den det gjeld etter 2-3 veker?
Er det feil av meg å gå frå jobb(i "protest") kvar gang ho har på seg parfymen? Det blir jo meir jobb/stress for dei andre kollegaene,og eg har veldig dårlig samvittighet ovenfor dei,sjølv om alle skjønnar kvifor eg går...
Skal eg heller halde ut arbeidsdagen,og gå med hodepine og migrene nesten kvar dag,av hensyn til kollegaene,eller ta hensyn til meg sjølv?

(kvinne 38 år fra Oslo) ma. 5 mars 2012 08:42 Privat melding

Kan du si til sjefen at slik situasjonen er nå, så ser du ingen andre alternativer enn å jobbe hjemmefra, evt ta ut sykemelding frem til du kan jobbe uten å få migrene?

(mann 36 år fra Oslo) ma. 5 mars 2012 08:46 Privat melding

Det er snakk arbeidsmiljø så henvis til dette når du prater med vedkommende igjen. Fortell om hvordan dette ødelegger din arbeidshverdag. Vær gjerne litt krass, oppgitt eller frustrert over denne problemstilingen.

Skjult ID med pseudonym nref ma. 5 mars 2012 08:47

Begynn å røyk inne på jobb, de fleste tar poenget da... Satt forøvrig bak en 80+-dame på bussen her om dagen, og hun var så intenst parfymert at jeg faktisk ble noe som kan minne om bilsjuk(!), noe jeg ikke har vært siden pre-pubertal alder...

(kvinne 41 år fra Hordaland) ma. 5 mars 2012 08:48 Privat melding

Å jobbe heimefrå er ingen alternativ for meg. I dag er ein av dagane eg har måtte gå frå jobb. Har gitt beskjed om at eg kjem til å gå heim kvar einaste gang ho har på seg parfyme.
Eg har tilbudt dei ei legeerklæring el.sjukemelding,men fekk beskjed om at det var ikkje nødvendig,fordi dei visste om problemet. Kva med å faktisk gjere noko med problemet,når dei veit om det?!

(kvinne 41 år fra Hordaland) ma. 5 mars 2012 08:51 Privat melding

Eg har vore krass og oppgitt og forbanna. Det einaste eg har att,er å grine. Kanskje eg burde gjere det?
I mitt yrke står det faktisk i lover og reglar at ein ikkje skal bruke parfyme,og når eg nemnte det,fekk eg beskjed om at det var ingen vits i å blande inn lover og reglar,for dette gjekk jo på å ta hensyn til sine kollegaer..
Er ikkje så fristande å røyke inne på jobben,då me jobbar med mat,men kanskje eg burde vurdere det snart? :P

Skjult ID med pseudonym :-) ma. 5 mars 2012 08:52

Du må selvfølgelig ta hensyn til deg selv! Veldig respektløst og egoistisk av din kollega å ikke ta hensyn til dine plager. Kan ikke forstå at ikke sjefene har tatt tak i dette for lengst. Det der er jo og en sak for verneombudet på din arbeidsplass (om dere har det). Ta kontakt og krev en løsning. Skulle da være meget uproblematisk for din kollega å droppe den parfymen på jobb... :/

Lykke til! :)

Skjult ID med pseudonym nref ma. 5 mars 2012 08:57

Elwa123; Ja, ER det konkrete lover og regler, synes jeg saken er relativt grei. True med Arbeidstilsynet bør vel få noen bjeller til å ringe selv hos de mest tungnemme sjefer. Må man, så må man.
Og du KAN hverken få sparken/bli degradert for å true med dem heller, da bryter arbeidsplassen enda flere lover/regler og kan risikere feks dagbøter..! Penger skjønner de fleste seg på, om ikke folk...

(mann 35 år fra Oslo) ma. 5 mars 2012 08:58 Privat melding

Snakk med verneombudet.

Fører det ikke noe sted så ville jeg snakket med advokat som kan noe om arbeidsmiljøloven. Nevn dette for verneombudet når du snakker med h*n.

(kvinne 41 år fra Hordaland) ma. 5 mars 2012 09:14 Privat melding

Hadde eit håp om å greie å få orden på dette,uten å blande inn utenforståande.
Verneombudet blir nok kontakta viss det ikkje blir noko endring snart.
Men eg føler faktisk at eg er den vanskelige i denne situasjonen. Veit at det ikkje er slik,men den følelsen er der likevel..

(mann 36 år fra Oslo) ma. 5 mars 2012 10:56 Privat melding

Selv blir jeg uvel/ kvalm og svimmel av for ille parfyme. Men kommer helt an på om jeg liker lukta eller ikke. Jeg forstår absolutt at man skal overholde slike lover og regler på arbeidsplasser.

(mann 57 år fra Oslo) ma. 5 mars 2012 11:03 Privat melding

@Elwa
Du har fått beskjed om at det ikke er noe vits i å blande inn lover og regler, fordi detter dreier seg om å ta hensyn.

Ja, det er riktig at dette egentlig bare dreier seg om å ta hensyn. Og det burde være enkelt. Skal du ta hensyn til en kollega som vil bruke parfyme, eller skal din kollega ta hensyn til deg, en kollega som reagerer på parfymen? Selvfølgelig er det deg det skal tas hensyn til.

Når du i tillegg har lover og regler på din side....

(mann 42 år fra Telemark) ma. 5 mars 2012 11:05 Privat melding

Migrene...mange blander hodeverk med migrene! Er du sikker på at det dreier seg om migrene og ikke vanlig hodeverk? Såkalt "overfølsomhet" er en tilstand som ligner på allergi, den kan gi hodeverk i kontakt med det en er overfølsom mot.

(mann 42 år fra Telemark) ma. 5 mars 2012 11:14 Privat melding

http://nhi.no/sykdommer/hjerne-nervesystem/migrene/migrene-arsaker-7252.html?pag e=2

Skjult ID med pseudonym nref ma. 5 mars 2012 11:23

@Sweet_spot; Det koker likevel ned til (uansett hva som evt "feiler" Elwa123) at hun, som HaraldBK også påpeker, har lover og regler så til de grader på SIN side at dette burde/skulle (i en såkalt "ideel verden"...) være en såkalt ikke-sak, og opp-og avgjort fra det øyeblikket hun gav beskjed om dette i utgangspunktet (arbeidsgiver har "bare" å følge arbedismiljøloven)... Så ja, det er MYE rart det blir kranglet om! :)
Skakke værra enkelt, nei...

Skjult ID med pseudonym sta ma. 5 mars 2012 12:03

Har mye med hvordan man sier fra også da :) Dersom man blir krass, påståelig og går ut hardt er det mange som lukker ørene og fortsetter mer på trass enn noe annet. Så det å si ifra på en fin måte er mye bedre.

Dersom det ikke gjøres noe selv om man sier fra på en grei måte kan man ta det med verneombud, evt om dere har avdeling fos HMS. Selv om man har loven på sin side, hjelper det lite mot grinete folk. Ala visse røykere, hundeeiere osv.

Er jo ikke så vanskelig å kutte ut å bruke parfymen på jobb, men noen insisterer på å være vanskelige så da er det greit å ta det opp, men gjennom riktige kanaler da :)

Det å hakke tilbake fører veeeeldig sjelden til at det skjer noe kontruktivt ihvertfall, var de vanskelige før blir de enda vanskeligere gjerne.

(mann 46 år fra Akershus) ma. 5 mars 2012 12:50 Privat melding

@TS

Du kan ta omskolering og begynne som yrkessjåfør. I lastebilen din er du som regel alene, og kan bestemme akkurat den lukten du selv vil ha i den ;-)

Skjult ID med pseudonym nref ma. 5 mars 2012 13:17

@Eikers1; Wunderbaum? :)

(kvinne 41 år fra Hordaland) ma. 5 mars 2012 13:39 Privat melding

@Strings: Etter 22 år med migrene,greier eg i 99% av tilfellene å skille mellom hodepine og migrene. Og dette er ingen tvil om at er migrene.

@Sweet_spot : Det er sjølve parfymen eg reagerer på,men i tillegg brukar ho,som regel,masse av den.
Tykkjer ikkje det er rett at eg skal bruke masse tid og pengar på ei behandling,når alternativet er at ho rett og slett lar være å ta på seg parfymen. Kall meg gjerne vanskelig av den grunn...

@sta: Eg har tatt det veldig fint opp med den det gjeld 2 gangar. Når ho har fortsatt med parfymen,har eg tatt det opp på ein fin måte med sjefane. Når det ikkje har hjelpt,har eg blitt krass med sjefane. Har ikkje sagt noko meir til kollegaen,fordi eg meinar det no er sjefane si plikt å gje ho beskjed.

@Eikers: Blir nok ikkje aktuelt med nokon omskulering for min del...

(mann 57 år fra Oslo) ma. 5 mars 2012 13:41 Privat melding

@Elwa123
Det jeg lurer på etter å ha fulgt denne tråden, er hvorfor sjefene ikke klarer å ta opp dette med din kollega på en måte som gjør at hun slutter med den parfymen.

(mann 46 år fra Akershus) ma. 5 mars 2012 13:43 Privat melding

@nref
Wonderschön ;-)

Skjult ID med pseudonym nref ma. 5 mars 2012 13:45

@Eikers1; (dyp, langom røst) "Aah, Helga... Ich komme jetzt!" :)

(kvinne 41 år fra Hordaland) ma. 5 mars 2012 14:08 Privat melding

@HaraldBK: Sjefane mine har rett og slett ikkje tatt det opp med ho endå....

(mann 57 år fra Oslo) ma. 5 mars 2012 14:13 Privat melding

Huff.

Jeg vet det ikke er alle medarbeidere det er like lett å ta opp noe med. Men dette viser at du har særdeles inkompetente ledere, i hvert fall i forhold til å drive personalarbeid. Dette er ubehagelig for en leder å ta tak i, men det må gjøres. Og det er et lederansvar å få dette på plass på en måte som gir minst mulig friksjon blant de ansatte.

Skjult ID med pseudonym Conan ma. 5 mars 2012 14:14

TS:
Hvis du, som du skriver, kan holde ut på jobben med migrene så skal du selvfølgelig gjøre det.

Hvis du drar blir det mere arbeid for de andre, og som du skriver kunne du ha klart å jobbe, så sorry mac; jobb hvis du kan. Er slikt det er ment. Er i alle fall ikke meningen å skippe jobben bare fordi man føler seg pjusk. Slikt det blir nedgangstider av det.

Og det sier seg jo selv at personen som gir faen i dine plager har noe i mot deg og ikke liker deg av en eller annen grunn og at sjefen din er en spak skapning, men det er så innlysende at det trengs vel strengt tatt ikke skrives.

(kvinne 41 år fra Hordaland) ma. 5 mars 2012 14:14 Privat melding

Sweet_spot: Eg har sagt frå.. Fleire gangar,men ho bryr seg ikkje.
Dei andre på jobben synest og at ho brukar for masse,og at den absolutt ikkje finnest noko god,men ingen reagerar med migrene,så er ingen som har sagt noko.
Når til og med ein kunde har sagt frå,burde det jo begynne å ringe nokon bjeller etterkvart.. Finnes mange allergikarar der ute,som aldri seier noko. Og dei får nok gjerne ein litt meir alvorleg reaksjon enn meg.. Men det veit du nok alt om..

(mann 57 år fra Oslo) ma. 5 mars 2012 14:21 Privat melding

Når en kunde har sagt fra, er det minst 10 som bare slutter å være kunde hos dere. Det burde til og med sjefene skjønne.

Det er nesten så jeg begynner å lure på om dette er en flott dame som sjefene sikler etter, så de ikek tør å snakke til henne som leder til ansatt. Men så inkompetente kan de vel ikke være? Det er jo bare i vitsetegningene.

(mann 36 år fra Oslo) ma. 5 mars 2012 14:36 Privat melding

Hadde dette hendt for mye og ødelagt for mye av min hverdag uten at det skjedde endringer ville jeg blitt sint.

Hva med å ha en 10 liters bøtte med kaldt vann klart med håndkle når hun kommer på jobb neste gang med denne parfymen?? Gi henne et ultimatum om å vaske den av seg eller stikke? Hadde hun ikke gjort noen av delene hadde det vært syyyyykt fristende å helle hele bøtta over a.

(mann 33 år fra Akershus) ma. 5 mars 2012 20:21 Privat melding

Høres ut som det er på tide å bli krass med den det gjelder, ikke bare sjefene. Og kontakt verneombud med en gang. Fortell gjerne den det gjelder at sjefer og verneombud er involvert i problemet, og at du forventer en snarlig løsning. Stå på krava, du har rett til et sunt arbeidsmiljø og det er til bedriftens beste at ikke kundene blir forgiftet.

Skjult ID med pseudonym Charleene ma. 5 mars 2012 20:26

Jeg tåler ikke parfymer og diverse lukter selv.. Jentungen min spør alltid om hvilke lukter jeg tåler før hun bruker noe.. Når barn kan være hensynsfulle, burde voksne skjønne bedre.. Jeg kan få huepine/migreneanfall, whatever av lukter...
Gikk i et kor en gang. Dirigenten sa alltid før en konsert : dropp parfymen når vi står så tett, det er mange som reagerer.. DET var dame som hadde skjønt noe...!!!!
Føler definitivt med deg, vet åssen det er .... (får noen ganger så huepine at jeg spyr av det og...)

Skjult ID med pseudonym Guybrush ma. 5 mars 2012 20:31

Du bør gå til legen og få testet hva du reagerer på slik at du har en medisinsk erklæring som bekrefter at du faktisk ikke tåler denne. Da har jobben valget mellom å enten sykemelde deg, gjøre endringer i plasseringen der dere sitter eller å overtale denne personen til å slutte med sin favorittparfyme.

Vi er vanemennesker og de fleste av oss er faktisk skrudd sammen slik at vi har problemer med å innse at en "filleting" kan være alvorlig for noen andre.

Start med fastlegen er mitt råd.