Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym Snillmann ti. 6 mars 2012 07:41

Kom til å tenke på en potensiell problemstilling her jeg sitter å skriver førstemelding etter førstemelding:P Meldingene er jo som regel bare en måte å få motparten til i alle fall å lese profilen din (dvs for oss gutta er det vel sånn?). Men rett som det er skjer det jo at en ikke får noe svar i det hele tatt og en ser de har vært der. Mulig jeg er fersk og naiv, men i min bok tolker jeg det som respektløst å ikke gidde å skrive noe så enkelt som "tror ikke du er noe for meg".

Akkurat nå er jeg i et videreutdanningsløp som vil gjøre meg kvalifisert til mange toppjobber. Da tenker jeg, hva om en jente som ikke har giddet å svare, plutselig viser seg å bli en underordnet? En ting er jo hva jeg vil tenke om vedkommende i forhold til respekt for andre mennesker, men hva tenker hun?:)

(kvinne 28 år fra Sør-Trøndelag) ti. 6 mars 2012 08:11 Privat melding

Jeg vil helst tro det er du som har et problem om du klarer å miste respekten for folk basert på at hun ikke likte bildet ditt på sukker.no :-P

(kvinne 38 år fra Oslo) ti. 6 mars 2012 08:16 Privat melding

Skjønner at du kan tenke sånn, men allikevel tenker jeg at man ikke må ta seg så nær av det som skjer på nettet. Selv om personen kan virke respektløs her, så trenger man ikke være det i virkeligheten.

En annen ting er jo at du som evt sjef også bør tenke over hvordan du skal tenke om evt underordnede.

Sumasumarum: Ikke ta avvisning på nettet personlig!!!

Skjult ID ti. 6 mars 2012 08:19

Hvor er liker-knappen når man trenger den :)

(kvinne 49 år fra Buskerud) ti. 6 mars 2012 08:23 Privat melding

TS har rett i at det er respektløst ikke å svare. Jeg tror en del lett glemmer der faktisk er mennesker bak hver eneste profil i denne virtuelle dating verden og at det i bland kan ha krevet mye mot å ta kontakt.

Man bør derfor vise samme høflighet, som man ville ha gjort om man møtes "live". Det er vel de færreste der snur ryggen til eller totalt overser en person der hilser høflig på byen?

Omvendt kan man heller ikke forvente å få mer igjen enn man selv er villig til å gi. Sender du f.eks. bare et "hei" tolker jeg det bare som et "se meg/min profil" og du skal ikke forvente mye mer enn det og et "hei" i retur.

Sender du derimot et par linjer, der viser du har lest profilen og viser interesse for noe av det der står der - evt kombinert med et oppfølgende spørsmål - er der pludselig lagt opp til en dialog. Og da synes jeg man bør takke for oppmerksomheten, ta opp dialogen eller på en pen måte si ifra om at man ikke er interesseret.

TS har rett i at det er fullt mulig å møte på hverandre i andre sammenhenge senere. Har selv møtt flere kjente ansikter fra nettet tilfeldigt "live". Da er det godt å vite man har behandlet de med respekt tidligere og unngå at møtet blir pinlig for noen av partene.

Men det er åpenbart ikke alle der tenker slik. Ikke bruk det imot de, om du møter de senere...da setter du bare deg selv ned på samme nivå!

Folk utvikler seg heldigvis også og jenta som ikke fikk svaret deg i tide, kan ha endret seg til den tid.

Dessuten vil et godt svar på en henvendelse ofte kreve at man ser profilen til avsenderen an et par ganger før man svarer. Gi det tid...

Og får du ikke svar....så gå glad videre. Det var likevel ikke den rette for deg!

Skjult ID med pseudonym Snillmann ti. 6 mars 2012 16:50

Siden gode verdier er så grunnleggende for meg må jeg bare si at det blir jo en gjensidig avvisning på en måte. Fordi hun ikke gidder så blir hun bare mer uaktuell enn om hun hadde vist vanlig høflighet.

Merk at jeg aldri skriver bare "Hei". Jeg bruker gjerne en del minutter på å skrive 2-3 avsnitt om hvorfor jeg fant henne profil interesant og hvorfor jeg mener at hun skal lese min.

@barestine: Vanligvis tror jeg alltid det beste om folk og så får de heller "overaske negativt" og dra seg selv ned istedet for at jeg gjør det. Så i dette tilfelle ville dama hatt et dårligere utgangspunkt og måtte ha bevist det motsatte på en måte. Men merk: Jeg er selvsagt profesjonell nok til ikke å blande noe slikt med jobb, og siden dama blir uaktuell når vi jobber på samme sted så holder jeg ikke dette mot henne i forhold til det arbeidet hun gjør. Men som person så måtte hun gjort noe senere som løftet henne opp i mine øyne. Mulig jeg har et "problem" slik @aksja tydeligvis mener. Men om det å ha et respektfylt forhold til andre mennesker er et problem så er jeg glad for å ha det.

@fjellbabe: Helt enig med deg jeg. Og jeg mener jeg gjør akkurat det du sier, jeg bruker tid til å prøve å forstå personen bak profilen mest mulig fra det som står der før jeg setter meg ned med noen meldinger.

Begynner vel å tro at nettdating slett ikke er noe for meg. Det jeg er god på er sosial interaksjon. Jeg er typen som er midtpunkt og liker å ta kontroll hvis folk gir meg muligheten. Kan uanfektet stå foran store menneskemengder og brilljere, samtidig som jeg kan la andre prate hvis de ønsker. Dette gjør ofte at jeg får mange tilbud fra damer, men jeg har følt at de dypere verdiene aldri har vært der. Nettdating skulle jo være det motsatte, men virker mer som bare å se på bilder og gå videre.

Hvor i all verden er de seriøse?

Skjult ID med pseudonym Snillmann ti. 6 mars 2012 16:52

Glemte:

@fjellbabe: Og ja, jeg går glad videre akkurat med den tanken og gidder ikke bruke mer tid på det. Problemet var at jeg kanskje kunne bli påminnet det senere en gang:)

Skjult ID med pseudonym barestine ti. 6 mars 2012 16:56

Det har jeg også lurt på!!

....altså hvor de seriøse er.

Skjult ID med pseudonym Tingeling ti. 6 mars 2012 16:59

@Snillmann
Ref startinnlegg:
Dersom DET er din bekymring som potensielt kommende leder/toppleder, tror jeg faktisk jeg vil anbefale deg på det sterkeste å a v s l u t t e nettdatingen. Rett og slett.

Skjult ID med pseudonym Snillmann ti. 6 mars 2012 17:03

@Tingeling

Nei haha, det er jo slett ikke noen bekymring! Snarere en observasjon og et forsøk på å tenke over hva som kunne skje en gang i fremtiden slik at jeg kan være forberedt :)

Og du kan være sikker på at jeg er borte fra dette stedet med en gang utdanningen er ferdig:P

Skjult ID med pseudonym reg ti. 6 mars 2012 17:20

Enn om noen du prøver å sjekke opp på byen senere blir en underordnet?
Bare å kutte ut det også?
Og hva om ei tar vare på mailen og bruker den senere til utpressing?

Skjult ID med pseudonym L ti. 6 mars 2012 17:23

@Snillmann
Min erfaring så langt på sukker er at man først som sist bare må venne seg til at meldinger ikke blir lest, at profilen din ikke blir besøkt og at et svar som oftest er milelangt unna uansett hvor interessant/gjennomtenkt melding man sender.....

Skjult ID med pseudonym Tingeling ti. 6 mars 2012 17:24

@Snillmann
Jeg vil anta, og håpe for din del, at det er andre utfordringer som vil stjele ditt jobb-/lederfokus. Som det kan være mer hensiktsmessig å være forberedt på. Enn tause Sukkerdamer, mener jeg. ;-)

Skjult ID med pseudonym LilliMi ti. 6 mars 2012 17:26

Han: "Heeeeeeiiiiii schnuppa! :)))) Du er litt av ei scnelle!"

Meg: "Beklager. Vi passer nok ikke sammen."

Han: "vordann kann du vite det når du ike kjenner meg?"

Meg: "Bare en magefølelse."

Han: "Overflattiske bitsj. Jeg er mye mer værdt enn deg."

Skjult ID med pseudonym LilliMi ti. 6 mars 2012 17:27

(Og fordi damene får opptil flere mail av den typen i løpet av sin karriere her inne, blir det ofte til at en slutter å sende høflige avslag til de som ikke er interessante.)

Skjult ID med pseudonym Snillmann ti. 6 mars 2012 17:37

@Tingeling
Det er det jo selvsagt. Dette var jo bare en random observasjon og tanke som dukket opp som jeg ville høre hva damer ville tenke om det. Hvis det er så enkelt de slett ikke ville ha følt det som vanskelig eller kleint senere så er det svar på spørsmålet. Jeg får bare tilpasse meg det her :-)

@LilliMi
Ja uff, trasig å stadig oppleve at idiotene ødelegger for oss mer seriøse :(

(mann 34 år fra Oslo) ti. 6 mars 2012 22:28 Privat melding

Merker litt av den samme frustrasjonen, sender ikkje ut tilfeldige meldinger men kun til de som eg faktisk vil ha kontakt med.. Men til dags dato er det kun en som har skrevet eit høffelig svar. Tilpasser selvfølgelig meldingen til den eg skriver til... Har egentlig avfeid det med at eg har ein dårlig profil, eller at damene ikkje tar meg seriøst...;p

Skjult ID med pseudonym Jadda ti. 6 mars 2012 22:37

Hvorfor skrive til dem da? La de oppleve litt tørke i innboksen og profilvisningene. La de sitte der å vente, så skal vi se.. Så kan vi menn sitte her i vårt oppblåste ego å vurdere en etter en der de kommer krypende og spør om vi kan tenke oss å bli litt kjent.

Når alle skriver til de peneste damene blir de litt... bortskjemt? De sitter bare og siler på øverste hylle.

Skjult ID med pseudonym Charleene ti. 6 mars 2012 22:48

Uansett utfall, er det hyggelig med et svar.... ja eller nei/vet ikke.. Koster ikke så mye å svare. Jeg avviste en fyr fordi jeg hadde kontakt med en annen..og fikk meget hyggelig svar tilbake om takk for at jeg svarte.. Det var jo ikke så vanskelig..!!!

Skjult ID med pseudonym Tingeling ti. 6 mars 2012 22:49

Noe som er kleint, forresten...er når en mann tar kontakt her inne, og kjapt fyrer avgårde nettobilder av seg selv. Helfigur, foran, bak...full frontal. Det er lett å avvise, og jeg trekker på skuldrene. Glemt.
Men jeg sliter med å ta fyren seriøst i jobbsammenheng. Han har dukket opp i nettverket mitt på LinkedIn, og vi har endel felles "arenaer". Vel...det blir ingen business fra MIN side ihvertfall. Hverken brutto eller netto...;-)

Skjult ID med pseudonym nref ti. 6 mars 2012 23:03

"Kleint" er et kleint ord, forøvrig... :)
MEN. Får pinadø (pardon my north-norwegian!) meg inntrykk utfra trådene som tangerer innom dette "temaet" for tida, at visstnok snart bare er jeg og et par-tre andre av gutta/karene/herrene her inne som IKKE har enten onanert live på på chatten via webcam, sendt avgårde "grisete" bilder (eller har ett par disse "gjemt" i albumet sammen med bar-overkropp-på-badet-fotoene... Som jeg HELLER ikke har, for alle sitt velbefinnendes skyld, inkludert mitt eget..!) eller skrevet førstemld til 30-40 stk samtidig fulle av selvforherligende halv/hel-perversiteter med "subtile" hentydninger om antall "cm" (omvendt proporsjonale med "iq") på strategiske steder...
Kanskje vi som er såpass "ute" på dette feltet skulle ofre en tråd på dette for å "lære"? "Hvordan tar DU gode penis-bilder?", for eksempel..? :)

Skjult ID med pseudonym Jadda ti. 6 mars 2012 23:12

De som skryter av 23 cm, tror de at damer er bunnløse? Jeg har aldri skjønt hva jeg skulle trenge 23 cm til :)

Skjult ID med pseudonym hei ti. 6 mars 2012 23:18

hvis en person tar seg tid og skriver utfyllende post til en profil,så er det vanlig høflighet å takke for posten.
får du derimot en flørt eller kun hei,så kan du la det ligge og ikke svare tilbake.

har selv vært her noen uker og får ikke mer en maks 5 post fra jenter hver dag;)

(mann 34 år fra Oslo) ti. 6 mars 2012 23:19 Privat melding

Det kleineste som finnes er når folk bruker ordet "kleint"....

Skjult ID med pseudonym Snillmann on. 7 mars 2012 00:42

Nåvel, synes vel Tingelings historie er værre enn bruken av et ord. Uff...

Jeg må bare beklage at jeg ikke brukte "situasjon som potensielt sett kunne oppfattes av en av partene som vanskelig å håndtere":P

Skjult ID med pseudonym L on. 7 mars 2012 17:44

@hei

antar da du mener førstemeldinger.?
Da vil jeg gjerne vite hemmeligheten din? jeg har vel et snitt på omtrent 1 pr 2 mnd...

Skjult ID med pseudonym Guybrush on. 7 mars 2012 18:08

Denne diskusjonen har vel vært tatt over 1000 ganger nå her inne på forumet.

Faktum er at du TS her er ekstremt farget av din egen virkelighetsoppfatteles og hva DU ønsker. Saken er nemmelig den at veldig mange av oss heller foretrekker å ikke måtte bruke tid på folk som er uinteressert. Endel av oss synes faktisk det er mer frekt å komme med en klisje tilbake når man like godt kunne la være.

Noen synes det er folkeskikk å få et svar, andre vil føle det som en spiker i kista - skjønner du?

Hele innlegget ditt lukter av fordommer - du setter din mening over andres og mener du innehar sannheten om folkeskikk. Å kontakte vilt fremmede personer i fleng som du ikke engang snakker med eller møter blikket til i og med at man sitter på en pc. Det er noe helt annet enn å strekke frem hånda til noen på et utested. Ergo bør du la være å blande hvordan man reagerer.

Jeg vil tro at du ikke har for vane å kontakte flere personer kanskje samtidig ute på byen heller - om du hadde gjort det ville dette også blitt ansett som uhøflig og respektløst. Altså å prøve å få "napp" hos flere på en gang.