Alle innlegg Sukkerforum

Sommermelankolsk

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Jente68 to. 17 april 2008 14:18

Snart er sommeren her. Folk er ute med alle vennene sine, folk er forelska, folk er gravide, folk ser så vellykket ut der de sitter med slanke kropper på utekafeer med dyre solbriller og colgatetenner mens de smiler, flørter, spiser middag ute og nyter livet.

Jeg lurer på om det er noen andre enn meg som ikke alltid har noen å ringe til, som ikke alltid føler meg så kul, som føler at sommeren kan virke tyngende. I Norge tenker mange av oss med lengsel på sommeren hele vinteren, så kommer sommeren og jeg lurer på hvor jeg skal gjøre av meg hele tiden. Noen som føler det litt som meg her, eller er jeg alene om å ha et sammensatt forhold til denne årstiden?

Skjult ID med pseudonym Lilleulv to. 17 april 2008 15:16

Det er sant som skjult ID sier.. Vi er veldig vant til å tenke at jeg kan ikke gå ut for jeg har ingen å gå ut med... Det er litt rart å kjøpe en kinobillett første gangen, men så går det greiere neste gang... skal ikke si at jeg synes norske gutter er så flinke til å ta kontakt når jeg er ute alene... må stort sett gjøre det selv. Og et smil holder vanligvis ikke....(treiginger :-) Men de er da hyggelige stort sett hvis man er litt tøff selv. Treningssak. Men synes litt sjenanse (for det er jo det det er), er å foretrekke framfor land lenger syd hvor du absolutt aldri får være i fred hvis en jente er ute alene....

(mann 47 år fra Oslo) to. 17 april 2008 15:52 Privat melding

Jeg kjenner meg igjen i det du skriver Jente68. Noen ganger er det deilig at det ikke er sol for da kan man sitte inne med god samvittighet. Men jeg er også av og til veldig glad for at det er lysere, for at det er varmt, og man kan gå i sandaler og shorts, og for at det er sol som man kan myse mot.

Bare tenk på hvor fint det kan bli hvis man treffer noen som man kan myse mot solen sammen med? Og traske langs stier og kjenne duften av natur, vekster og vår/sommer.. Noen som kan myke opp litt stive skuldre, og bare være noen timer.

Jeg holder ofte, eller av og til, på med noe som fokuserer tankene. Da glemmer man at man er alene og av og til kan man føle at man holder på med noe som er viktig og vensentlig, som en slags kunstner eller en tenkende i ensom stillhet. Men det kan bli for mye av det også. Tiden går fort da, men tenk om man kunne hatt litt av begge delene? Det hadde vært fint.

(kvinne 66 år fra Telemark) to. 17 april 2008 16:42 Privat melding

Jeg kjenner meg veldig godt igjen i det jente68 skriver. Ser ut som om alle er vellykka utnom meg, snufs.
Men jeg vet at alle ikke er det, men........ Har prøvd å få med mine venninder, som selvfølgelig har mann. Når jeg spør om dem vil bli med for å ta en øl, kino eller en teatertur, sier dem nei, har ikke ork eller tid er svaret.

Er litt usikker på meg selv, så da blir det til at man sitter inne istedet eller finner på andre ting.

Er veldig enig med deg draupne.

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) to. 17 april 2008 17:28 Privat melding

Man tror ofte at alle andre har det mer moro og mye bedre enn en selv. Dette er for det meste bare vås.

(mann 47 år fra Telemark) to. 17 april 2008 18:10 Privat melding

Brødmannen: Jeg er så utrolig enig. Velig mange mennesker lever et liv bak fasader, og det er viktigere å oppretholde denne, en å virkelig leve livet. Og lykken er bare en maske.

Jeg tror ikke mennesker i parforhold i snitt er mer lykkelige en single mennesker, og den indre gleden bør man kanskje få på plass i sg selv, før man kan bidra positivt i en eventuell relasjon?

Nyt øyeblikke, det er nå vi lever, om singel livet vedvarer elle rikke vil fremtiden vise, men vi kommer aldri unna øyeblikket her og nå.

Skjult ID med pseudonym Jente to. 17 april 2008 18:21

TS, du må huske at du ser disse personene akkurat i det øyeblikket da de er lykkelige og solen skinner og alt er fint. Alle har stunder som ikke er noe særlig å skryte av, noen mer enn andre.

Selv går jeg dit jeg har lyst til å gå, alene eller sammen med andre om det passer sånn. Det plager meg ikke å gå alene, det er noen ganger en fordel også, faktisk. Lettere å komme i kontakt med andre folk, har jeg merket. Men kanskje ikke andre par, da ;-(

Gå nå ut og nyt våren, og slutt å synes synd på deg selv! Bruk store solbriller om du trenger å gjemme deg bort litt, det er jo også hot i år. (Eller var det i fjor?)

Skjult ID to. 17 april 2008 18:48


Hvorfor skal noen alltid ta dette frem, at folk syntes synd på seg selv?
Det er folk her som forteller hva dem ser og om hvordan dem føler seg. Jeg har tittet på noen inlegg her, så er det også folk som kommer med arogante komentarer. Om noen går med nesa i sky og er veldig selvsikkere så gjør ikke alle det.
Det er kanskje en av grunnene til at noen er her.

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) to. 17 april 2008 18:48 Privat melding

Og det er jo grunn nok til å forandre det, skjult ID.

Skjult ID med pseudonym vita134 to. 17 april 2008 20:46

Her var det jammen mange fine og sanne ting å lese, i så kort ein tråd! :)
Forstår godt kva trådstarter meiner, er der sjølv innimellom. Men faktisk mindre om sommaren fordi vi då har denne livgivande varmen og sola, og eg kan godt gå ut og kose meg aleine då, enten det er på eit teppe ved vannkanten eller om eg pynter meg litt og går på uterestaurant.
Eg er jo så velsigna heldig (i denne sammenhengen) at eg bur på ein liten plass, og om eg bestemmer meg for å gå ut og ta ei øl utan nokon avtale, så treffer eg som oftast kjende likevel. Men eg vente meg til å gå ut åleine mens eg budde på ein større plass (Bergen) og syntes det var enklare å gjere det der enn når eg flytta "heimatt" :)
Det er både godt og vondt med det å kunne forsvinne i mengden på ein større plass og det å alltid ha kjende rundt seg på ein liten plass. Eg er glad for å bu her eg bur, men er likevel avhengig av å kunne ta avstikkarar nokre gongar i året til større plassar der eg kan være "ein i mengden" eg og. Men no havna eg visst litt utanfor tråden, sorry :)

Skjult ID med pseudonym ID to. 17 april 2008 22:05

En trenger vel ikke å synes synd på seg selv fordi at man noen ganger føler seg litt alene vel. Det tenker jeg i alle fall og synes det er lett å kjenne seg igjen i det trådstarter skriver.

Skjult ID med pseudonym kravstor to. 17 april 2008 22:42

Sommeren er da bare topp:)

Det er mange situasjoner jeg synes det er veldig greit å være alene om sommeren. Prøv å finne dine ting du liker å gjøre alene. Jeg har mange situasjoner der jeg trives godt alene om sommeren:

- Sykle i marka og sitte ved et skogsvann eller på kikut og ta pause.
- Gå tur i skogen. Spesielt tidlig en lørdag eller søndag.
- Sitte på kafé og ta en kaffe eller matbit.
- Dra på stranden, bade og lese bok.
- Trene på elixia.

I alle disse situasjonene er det veldig mange andre enslige. Felles for de er jo også at man ikke nødvendigvis er så veldig alene. Man kan jo kanskje føle et fellesskap med alle de andre du ser som også er der alene. Kanskje du ikke føler deg så alene da.

PS! Sitter og ser på listen jeg nettopp har skrevet og gleder meg til sommeren. Ikke rart jeg er singel:)

Skjult ID med pseudonym femme to. 17 april 2008 22:49

Jeg forstår deg godt jente68.
Hadde noen juli måneder som jeg hadde store forventnigner til i hovedstaden, abre for å oppleve at mesteparten av venninnene mine dro på tur emd typen, jeg jobbet for å la foreldre få pri på felelsferien, og hadde veldig lite selskap - det var stille på jobben, og stille i byen. Dro selvsagt ut til øyene, gikk på kaffebar, i parken etc., men man blir jo litt koko av å være alene lenge, i alle fall når man er vant med å være sosial. Det varskikkelig endtur å oppdage at somemren var den ensomste tiden av alle.
Noen ganger er det slik at man trenger noen "allierte" for å gjøre ting. Ikke bare for å sitte på Aker Brygge og drikke vin - det er jo faktisk hyggliegere med selskap i lendgen enn alene i lengden - andre ganger for å gå på diskotek, for en skiferie (det er dyrt å bo på dobbeltrom for en), og bare det å spille tennis er jo vanskelig å gjøre alene.

For min egen del; jeg ble filnkere til å planlegge - tok emr ferie i juli selv, koordinerte med venner, og meldte meg på noen opplegg på ting jeg helst ville gjort med gode venner men som mine single venner var uinetressert i, eller for late til (feks fjelltur), eller ikke hadde råd til. Og det ble ganske bra. Hadde end ate i fjor sommer, og nå har jeg truffet Mannen emd stor M, men glemmer ikke den overraskende ensomheten som kom i juli, og skal i alle fall huske på de single venninnene mine i år.

Skjult ID med pseudonym belezza fr. 18 april 2008 10:42

Etter skilsmissen opplevde jeg desverre det samme som mange andre - venner gjennom mange år sluttet å invitere - er visst farlig med single damer på fest!!! Følte meg ganske alene en god stund, men fant ut at det bare var JEG som kunne gjøre noe med ensomheten.... Ble flinkere til å invitere folk hjem på middag, foreslå turer osv. Har nå en ny omgangskrets , ikke stor men solid. Og så hjelper det å ha noe å le av, god bok eller studere måten folk går på f.eks. :-) Man blir gladere av å le.

Skjult ID med pseudonym Skjult ID fr. 18 april 2008 13:09

Jeg har ikke så mange rundt meg å invitere hjem, og ikke synes jeg det er lett å finne noen heller i hele juli når andre er på ferie.

Skjult ID med pseudonym Jokke fr. 18 april 2008 13:26

Er du av typen som aldri blir brun og aldri heller prøver særlig på å bli det...
Er du ansett som en kjedelig kujon, fordi du stort sett ikke gidder å bade...

Har du problemer med å overgås overdrevne positive folk...
Du ække aleine, vi er mange som har det sånn...

Er du av typen, som liker å sitte inne...sitte inne å pimpe når sola skinner...
Er du av typen som er svak for sport, men bare på skjermen og bare når vi vinner

Da har du problemer, i følge peanøtthjerneforbundet
Men du er ikke aleine, vi er mange som har det sånn...

....osv..fritt etter Jokke og valentinerne! ;o) HUSK! DU ER IKKE ALEINE, VI ER MANGE SOM HAR DET SÅNN! ;o)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv lø. 19 april 2008 12:28

Sommeren er helt klart den beste tiden å være singel på, synes jeg... Da kan man slenge seg ned ved et utebord og nyte livet. Om vinteren med slaps og kulde er det mer tiltak å gå ut i det hele tatt. . Henge fra seg klær i garderoben og få et bord for en person... det er litt stusselig... Men å raske til seg en meny på et utebord om sommeren, er noe helt annet. Alt ser mer tilfeldig ut, da...
Dessuten er det lettere å få et smil for man ser ikke i bakken fordi det blåser surt rundt nakken...

Om man ikke har noen venninner å gå ut med... Det går jo an å spørre noen her, for eksempel... Har selv gått ut med flere flotte jenter herfra... Eller man kan ta initiativet til dater... Lettere å få til uformelle dater ute om sommeren... Det du skriver om colgate- smil og kropper, kan tyde på at du har litt lavt selvbilde.. Det er riktig at det er vanskeligere å gjemme seg om sommeren.
Prøv derfor å fokusere på alt som er bra med deg. De færreste av oss er fotomodeller uansett. Og mange av de som er i et forhold har det langt fra rosenrødt... Det vet du jo egentlig. Plutselig har du barn og mann og savner den tiden du kunne gjøre akkurat hva du ville... Og kanskje du da lurer på: Hvordan kunne jeg unngå å sette pris på den tiden? Nå må jeg få med meg litt av solen... :-)

Skjult ID med pseudonym Zitelle to. 1 mai 2008 14:37

Du er nok ikke alene. Det er bare synd at det er mange av oss som er single uten å være sammen, ikke sant?

Selv sitter jeg og funderer på hva sommeren vil bringe meg. Det er tiden da jeg ofte føler jeg har fryyyyktelig mye alenetid for min del.
Men når jeg tenker på det nå - kanskje jeg kan gjøre noe fint som beriker meg og inspirerer meg til å nyte sommerdagene enda mer?

Uansett: Håper alle dere single som føler et snev av sommermelankoli får en nydelig sommer! :-)

Skjult ID med pseudonym Bloomie to. 1 mai 2008 14:38

Kanskje vi single kan gjøre flere ting sammen også, når vi først ER single?

"Felles skjebne - fellest trøst" ----------------- men jeg mener FOR ALL DEL IKKE at vi skal sitte å sutre sammen!
Da blir jeg ikke med!

*smiler*

Skjult ID med pseudonym pigalopp to. 1 mai 2008 14:56

Ser ingen grunn til å sitte og sutre når våren er her og sommeren er like rundt hjørnet... Trives i eget selskap, men har masse venner, noen nære og noen litt mer perifere, så jeg trenger ikke være alene om jeg ikke ønsker det.

Vi har vel alle dager hvor vi kjeder oss litt og ikke helt vet hva vi skal finne på, men da er det vel litt om å gjøre at vi tar oss selv i nakken og kommer oss ut i verden. Eller man kan sitte her på sukker og fordrive tiden med å lese innlegg, eller se om det har dukket opp noen nye menn/kvinner man kan bli kjent med...

I dag regner det i bøtter og spann, så etterpå blir det en god bok, og en tekopp i godstolen for min del... Mr.Right dukker nok opp etterhvert, gjerne når man minst forventer det... Noe å se frem til, ikke sant?

Skjult ID med pseudonym Zitelle to. 1 mai 2008 15:01

Fin innstilling, Pigalopp! :-)

Men slik jeg leser trådstarters innlegg så har hun ikke så mange å ringe til. Kanskje det føles litt tyngre å ta seg selv i nakken da?

Skjult ID med pseudonym pigalopp to. 1 mai 2008 15:12

@Zitelle
Du har nok rett i det, jeg er nok litt priviligert som har så mange gode venner... Hvis du har lyst til å få en ny venn "Jente68" så får du si i fra, så kan det godt hende vi kan bli det.... Venner får man aldri nok av ;-)

Skjult ID med pseudonym Bjørk to. 1 mai 2008 15:53

Kanskje vi single damer (både med og uten barn) her inne kan møtes for å dra på stranda, i skogen, på uterestaurant eller annet i sommer. Etter at dette temaet har vært tatt opp går det kanskje an å legge ut tråder hvor man foreslår å møtes de dagene hvor det virker som om man er litt alene i singeltilværelsen sin. Eller blir dette helt feil på et singelforum? Selvfølgelig er det mulig for menn å være med også, men i utgangspunktet virker det da kanskje mer som sjekking og blir en større terskel å trå over?

Skjult ID med pseudonym meg to. 1 mai 2008 16:01

Jeg kjenner meg igjen å grue seg til sommeren. Da er alle mine venninner på tur med mann og familie. Min familie er ikke så sosial. Og jeg føler meg alene. Vinteren er en tid jeg med god samvittighet kan sitte inne, kose meg med en god bok og fyre i peisen. Sommeren er jeg ensom. Alltid. Jeg har en stor vennegjeng, men man blir likevel ensom når alle vennene er på ferie med kjærsten. I år får mange av mine venninner babyer og går i permisjon under sommerferien. I år gruer jeg meg ikke så mye, håper at ting kan bli litt bedre i år. Slippe å gå på stranda alene hver dag i år..

Men problemet med at jeg er ensom om sommeren ligger ikke hos mine venninner, men hos meg. Jeg må lære å like meg selv bedre for at jeg skal få det bedre i mitt eget selskap.. Og det jobber jeg med nå.. Kan ikke bli lykkelig med en mann før en er lykkelig med seg selv. Jeg er ikke det ennå, men er på vei..

Skjult ID med pseudonym Bloomie to. 1 mai 2008 16:40

Bjørk

Jeg var jo inne på det samme litt tidligere her........det er jo hyggelig å gjøre ting sammen som single når vi først ER single........og bruke den tiden sammen til noe positivt og energigivende :-))

Om det er både jenter og gutter tror jeg ikke gjør noen ting, bare tenk på alle de gangene vi har møttes på Venner for å høre Chandler spille.....noen kan finne hverandre, men faktisk hittil så tror jeg de aller fleste har møttes i vennskapelig ånd :-)) OM Amors Pil skulle skyte blink under evt. sammenkomster allikevel, så er jo DET bare hyggelig.......eller? :-))

Vi har jo oppslagstavlene som gjerne brukes til annonsering av slike ting, men jeg tror jammen i meg Forumet er en bedre plass å frembringe forslag jeg... :-))

Skjult ID med pseudonym Bloomie to. 1 mai 2008 16:43

Kjære meg

Du er absolutt inne på noe vesentlig......man bør nok allerhelst like seg selv, være i trygghet og harmoni med sitt eget "jeg" før man blir komplett lykkelig i et forhold..... :-))

Stå på ---- jobb med det du føler er viktig for deg ----- tilfredsstillelsen når du "kommer i mål" med "deg" er enorm!

Been there, done that..... :-))

Skjult ID med pseudonym meg to. 1 mai 2008 16:56

Takk, godt å bli forstått Bloomie. Før trodde jeg at jeg ble lykkelig bare jeg fikk en mann. Skjønt nå at jeg må gå en annen vei innom meg selv først.. Det er kjipt, men den veien må jeg gå.. Og den veien må jeg gå alene..

Skjult ID med pseudonym Bloomie to. 1 mai 2008 17:01

Meg...

..jeg forstår godt hva du mener, og hvordan du føler det. Selv har jeg nok ikke vært der hvor jeg har trodd at lykken kommer alene med en mann. Men mange andre ting i livet har gitt meg god pekepinn på at den reneste form for lykke er FØRST å bli GOD venn med seg selv. Og believe me: da du kommer ut på andre siden av tunnelen, så vil du kaste et blikk tilbake å kunne si "det var verdt å gå denne veien alene!"

:-))

Skjult ID med pseudonym Zitelle on. 4 juni 2008 19:02

Hei!

I dag føler jeg det litt akkurat som dette! Min planlagte ferie gikk fløyten i dag, og nå har jeg mange, mange, mange dager jeg skal fylle med noe fint. Det er jo en gave i seg selv, selvsagt! Men som singel kan det for meg føles bra å planlegge litt av ferien......fordi akkurat nå er i alle fall jeg litt småmikrobekymret for at jeg skal gå og sparke småstein.

Så ja, jeg forstår følelsen din! :-)

Skjult ID med pseudonym ElFrodo on. 4 juni 2008 19:22

Er litt der i dag jeg også...Sitter her i leiligheten og DEILIG grilluft siger inn og det klirrer i glass og latteren sitter løst fra naboene...En grillseanse med gode venner/kjærste eller egentlig hvem som helst kunne gjort seg :-) Eller selvfølgelig hvitvin og reker da...;-)

Skjult ID med pseudonym Felix on. 4 juni 2008 19:31

@ jente 68

Situasjonen er ikke alltid slik man tror den er.

Det var sikkert noen som misunnte meg, og trodde jeg var sammen ei jente her om dagen.

Var bare ei venninde som jeg ikke hadde sett på nesten ett år som jeg gikk hånd i hånd med.
Ett par er vi langt i fra, men det var koselig å gå slik. Satt sammen på restaurant og ruslet rundt i gatene etterpå.

@ Zitelle.

Det er snart en super sukkerfest i Oslo snart.
Gå dit da vel.

Kanskje han bare er der,,,,,,

Skjult ID med pseudonym Zitelle on. 4 juni 2008 19:42

Det høres ut som om du har hatt en nær og fin kveld, Felix. Hyggelig å lese :-)

Skjult ID med pseudonym FantaFree on. 4 juni 2008 19:58

Sukkerfestene ser skumle ut...må bli tatt bilde av ved inngangen og få matcher osv.

Skjult ID med pseudonym Hansomspør on. 4 juni 2008 20:42

Jeg får nok noe av den samme følelsen når det blir senhøst og nærmer seg jul. Jeg gjør selvfølgelig det motsatte av det jeg bør gjøre, nemlig murer meg inne på jobb til 9-10-tiden om kvelden for så å gå på fylla mer enn hva godt er.

Utrolig slitsomt.

Vet ikke helt hvorfor det skjer, men sannsynligvis fordi flere av de aller nærmeste vennene mine (som vanligvis er veldig sosiale) tar det mye mer rolig denne tiden og ikke finner på så veldig mye.

Når det er sagt, så tror jeg mange har godt av å ikke henge seg opp i hva som ser ut som lykke og slutte å måle sitt liv opp mot det. Vi er alle forskjellige med forskjellige preferanser, og hvis din lykke innebærer at andre tror du er lykkelig, så ser jeg for meg en katastrofe.

Trådstarter skriver: "....folk ser så vellykket ut der de sitter med slanke kropper på utekafeer med dyre solbriller og colgatetenner mens de smiler, flørter, spiser middag ute og nyter livet."

Man kan alltids få seg en slank kropp, dyre solbriller og bruke 3500 kroner på en tannbehandling. Men vil det gi deg lykke? Det er ikke det å bli "kul" som gjør at venner plutselig popper opp. Det er at man evner å ta intiativ til nye relasjoner og at man evner å vedlikeholde de relasjonene man har (dette er selvfølgelig det aller viktigste). Selvtillit vil nok spille stort inn når det gjelder å ta intiativ til nye relasjoner, men den selvtillten kommer av ting man mestrer i livet, ikke D&G-klær, kule briller og et dyrt smil.

Lykke til videre.