Alle innlegg Sukkerforum

Fortsatt behov for kvinnedagen?

Vis siste innlegg
(mann 57 år fra Oslo) to. 8 mars 2012 07:52 Privat melding

Som en avsporing fra en annen tråd tar jeg det her.

Jeg mener det fortsatt er behov for kvinnedagen. Og da tenker jeg ikke på markeringen av kvinnene som sådan. Kvinnene er flotte, det er dem vi lever for, osv, men dagen for politiske markeringer.

Kvinner har i stor grad de samme muligheter som menn i Norge. Men det er noen unntak. Det er gjort unntak for likestillingsloven for religiøse samfunn.

KrF mener fortsatt det ikke skal være adgang til selvbestemt abort, og det samme standpunktet har en rekke trossamfunn.

Kvinner velger fortsatt i stor grad tradisjonelt i forhold til arbeidsdeling og karriere. Det er viktig at mange av dem viser at de setter pris på valgmulighetene. Hvis ikke opparbeidede rettigheter brukes, forvitrer de.

Vi må se ut over kanten av egen navle og bidra til kvinnekampen internasjonalt.

(mann 32 år fra Oslo) to. 8 mars 2012 08:22 Privat melding

Jeg ser på hele kvinnedagen som en skjult form for kvinneundertrykkelse som, selv om den er vel ment, gjenspeiler nedsettende holdninger til kvinner som en ressurssvak gruppe som trenger ekstra omsorg fra det sterke kjønn.

Det er riktig at mange kristne er mot selvbestemt abort, men dette har å gjøre med deres religiøse syn på fosteret som et menneske, og er ikke et uttrykk for at kvinnen skal være underordnet mannen.

Videre er det riktig at kvinner blir undertrykt i mange muslimske miljøer, men kvinnedagen er i dag kuppet av venstreradikale som kler seg i palestinaskjerf og kaller islamkritikere for høyreekstreme. Kvinnedagen slik den fremstår i dag har gått ut på dato.

Skjult ID med pseudonym Aqueena to. 8 mars 2012 08:29

Mulig det Indigo, men er det ikke opp til oss å endre på det?

Uansett, jeg sender en tanke av dyp takknemlighet til de kvinner, og menn, som har stått på barrikadene og sloss for mine rettigheter: TAKK!!! Det er ingen selvfølge at jeg har stemmerett og alle de andre godene jeg har som kvinne i et norsk samfunn, og dagen i dag er om ikke annet en påminnelse om dette og som HaraldBK sier, en inspirasjon til at andre land gjør det samme.

(kvinne 59 år fra Vestfold) to. 8 mars 2012 08:38 Privat melding

Jeg synes Harald kommer med noen kloke ord, mulig det har med alderen min å gjøre. Har sett mye som er langt fra likestilling i årenes løp, opplevd litt også.
Men når det er sagt må jeg innrømme at jeg ikke klarer å se behovet for en slik dag. Det er hva som skjer de 364 andre dagene i året som er viktig. Og kampen for likestilling idag kan godt gjelde både kvinner og menn (ref barnefordelingssaker).

Skjult ID med pseudonym Indigo85 to. 8 mars 2012 08:42

Dersom kvinnedagen hadde blitt brukt til å brenne hijaber og arrangere strippeshow i områder hvor det bor mange kvinneundertrykkende mennesker, for eksempel Grønland, så hadde det vært en god ting.

Provokasjon og latterliggjøring er langt mer effektive virkemidler enn ballonger, taler og gratulasjoner.

(mann 57 år fra Oslo) to. 8 mars 2012 10:25 Privat melding

@Indigo
Du er veldig opptatt av å provosere muslimer, skjønner jeg. Fint, det er det behov for. Og hvis du gjør det på en måte som ikke setter dem i forsvarsposisjon men får frem ettertanken, er det kjempebra.

Men ikke glem den kristne undertrykkingen. Den rammer mange, både i Norge og i utlandet. Den som hele tiden forteller at kvinner skal ditt, ikke skal datt.

Skjult ID med pseudonym Indigo85 to. 8 mars 2012 10:39

Kristendommen er så godt som uskadeliggjort i Norge. Kristendommen har i et halvt årtusen blitt utsatt for knallhard kritikk. Tilhengere har fått høre, igjen og igjen, hvor primitivt det er å tro at en 2000 år gammel jødisk kultleder var Guds sønn. De har blitt satt på plass og blitt voksne og tykkhudede nok til å tåle en støyt.

Islam har derimot ikke blitt satt på plass, men blitt beskyttet. Derfor har ikke islam blitt voksen. I stedet har islam blitt en bortskjemt unge som sutrer, griner og slår rundt seg når noen sier noe ubehagelig.

(mann 57 år fra Oslo) to. 8 mars 2012 13:51 Privat melding

Og en annen ting. Vi har ikke full likestilling i dette landet før menn og kvinner kan gå like trygt, eller like lite trygt, på gaten, uansett tid på døgnet eller hvor man velger å gå.

Skjult ID med pseudonym nref to. 8 mars 2012 13:54

Den siste der var "blink midt i skiva" (skiskytter-VM...), HaraldBK! :) Kan jeg låne den definisjonen av deg?

Skjult ID med pseudonym watchersky to. 8 mars 2012 13:55

Er det like lite, så er det en mager trøst.
Og blir det trygt, blir det kanskje mindre jobb for advokater?

Skjult ID med pseudonym nref to. 8 mars 2012 13:58

ALT som gir mindre jobb (og dermed mindre penger...) til advokater (spesielt de "kjendis-" sådanne du ser og leser om overALT...) støttes, uansett tiltak! :)

Skjult ID med pseudonym Indigo85 to. 8 mars 2012 14:01

Før ble jeg illsint hver gang jeg hørte om en voldtekt. Men når jeg vet at offeret sannsynligvis har stemt på et parti som er tilhengere av lave straffer, samt at politiet skal prioritere pokerspillere og cannabisdyrkere framfor å gå etter voldtektsmenn, så forsøker jeg å gi blaffen.

Skjult ID med pseudonym HaraldBK to. 8 mars 2012 14:12

@nref
Selvfølgelig, værsågod. :-)

På vegne av oss i advokatbransjen, vi klarer oss like godt eller dårlig uten disse sakene. Og vi er medmennesker som gjerne ser at det blir tryggere i dette samfunnet.

Skjult ID med pseudonym Pia to. 8 mars 2012 14:58

Indigo85
Hallo i luken!
Så du synes det er greit at kvinner blir voldtatt så lenge de ikke stemmer FrP?

Skjult ID med pseudonym Indigo85 to. 8 mars 2012 15:03

Jeg sier at jeg ikke føler med offeret i like stor grad når hun stemmer på partier som er tilhengere av lave straffer for voldtektsmenn. Jeg synes selv 20 år hadde vært en passende straff for voldtekt.

(mann 57 år fra Oslo) to. 8 mars 2012 15:05 Privat melding

Straffen kan uansett aldri gjenopprette krenkelsen. Det som er viktig er å ha et samfunn hvor overgrep ikke skjer. Om en overgriper straffes med et eller 20 år er uansett ikke noe vedkommende tenker på når de begår overgrepet.

Skjult ID med pseudonym s.a.me to. 8 mars 2012 15:15

Ja ja jeg syns det er hyggelig vi har en dag hvor kvinner kan markeres og tenkes litt på.
Vi har kommet lengre når det gjelder likestilling, men ikke kommet langt nok.

HaraldBk, flott du startet tråden, du har mange gode poeng her.

Selv har jeg vært tillitsvalgt i mange år, så jeg kjenner litt til ikke likestilling på den måten.

Gratulerer kvinner med 8 Mars.

Skjult ID med pseudonym fjesløs to. 8 mars 2012 15:16

Mye mulig, men hvis overgriperen settes i fengsel i 20 "år" istedenfor ett, er det uansett én gærning borte fra gatene, i lengre tid :) Tryggere lengre, altså. Det optimale er selvfølgelig null voldtekter, men til den dagen kommer er jeg absolutt for strengere straffer, og jeg stemmer ikke engang på FrP ;) Alle burde føle seg trygge hvor enn de måtte ønske å gå, og uansett hvor tøsete de er kledd når de går dit. Frihet fra frykt er en veldig viktig frihet.

Skjult ID med pseudonym Indigo85 to. 8 mars 2012 15:18

Straffen har også en preventiv funksjon.

- Så lenge voldtektsmannen sitter bak lås og slå får han ikke gjentatt forbrytelsen.
- Når straffen er 20 år i stedet for noen få måneder vil mange tenke seg om én gang til før de voldtar.

Skjult ID med pseudonym BruceW to. 8 mars 2012 15:22

Voldtekt er vel i seg selv et resultat av fraværende hjerneaktivitet.

Skjult ID med pseudonym Enigma to. 8 mars 2012 15:29

Behov for Kvinnedagen som sådan? I vårt lille land, Norge ... tenke, tenke. Kan forstå (iallfall litt) problematiseringen og provoserende tanker som oppstår hos enkelte, som følge av visse "særgrupper" som på en måte har "kuppet" denne dagen og prøver å score billige poeng - ser den.
Likevel: Ja. Vi må ikke glemme historien. Spesielt gjelder det den yngre og oppvoksende generasjonen. Lett for dem å ta ting og disse godene de/vi nyter i dag for gitt. Dette gjelder selvfølgelig andre temaer og historie generelt; krigen ... osv.
Men i et globalt perspektiv. Alle jenter/damer som må lide rundt omkring i verden - og har lidd, først og fremst pga. sitt kjønn. Synet de har på jentebarn i India, Kina ... Forbudet mot prevensjon i katolske land, og med de konsekvensene som følger. Forholdene i arabiske land, f.eks. i Saudi Arabia der kvinner ikke får lov til å kjøre bil ... osv. osv. Eksemplene er uendelige. I u-landene spiller selvfølgelig økonomien (rettere sagt: mangelen!) på skjevfordelingen mellom kvinners rettigheter jmf. menns.

HaraldBK 13:51
Det du skisserer der er Utopia, eller Paradis. :-)

Enig i ditt siste innlegg. Antall år blir lavmål å diskutere, og om partiet eller synet vedkommende offer har/sympatiserer med, blir helt "tullete" å diskutere. *rister på hodet*

(mann 57 år fra Oslo) to. 8 mars 2012 15:39 Privat melding

Utopia, Paradis, nullvisjon. Jeg sier som politikerene, noe annet kan vi ikke målfeste. Og de aller fleste av oss oppfyller jo denne visjonen allerede.

Skjult ID med pseudonym Indigo85 to. 8 mars 2012 15:40

Synes du det er rart at jeg har litt mindre medfølelse med et voldtektsoffer som selv har bidratt til at overgriperen er på feil side av fengselsmurene?

Skjult ID to. 8 mars 2012 15:42

Skål for oss kvinner, la oss vise hva vi duger til. Vi er de sterkeste. Ja skåååål:)

Skjult ID med pseudonym 8mars to. 8 mars 2012 16:37

Hadde alle damer vært like lette å få til sengs som gutter, ville det ikke vært noen familier, bare fullt av alenemødre.