Alle innlegg Sukkerforum

Hvorfor tar vi så lett på religion i dagens samfunn?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym påsan to. 8 mars 2012 22:47

Jeg registrerer at folk påberoper seg retten til å kritisere Märtha og englene hennes når det hver søndag står prester og snakker om noe lignende, og hver fredag er det liv og røre i moskeene. Felles for dem alle er at de er den eneste yrkesgruppen, som attpåtil får statsstøtte, ikke har fnugg av bevis for at jobbene deres er basert på noe som eksisterer. Jeg regner med at om jeg i fullt alvor later som jeg baserer livet mitt på gudelæreni Ringenes Herre eller norrøn mytologi ville folk trodd jeg var sprø. Hvorfor reagerer vi ikke med hoderystende vantro (tog du an?) når folk sier de er kristne, muslimske eller på annen måte religiøse?

Skjult ID med pseudonym blindebukk to. 8 mars 2012 22:49

eg rister på hove og tenker...idioter:)

Skjult ID med pseudonym torsketran to. 8 mars 2012 22:57

Hva med selgere av div spareprodukter?
Eller politikere?

:)

(mann 35 år fra Oslo) to. 8 mars 2012 23:02 Privat melding

Men jeg reagerer jo sånn. Men det hjelper hverken meg eller de det gjelder at jeg forteller dem det.

(mann 64 år fra Akershus) to. 8 mars 2012 23:30 Privat melding

Jesus sa: "La de små komme til meg".

Det Jesus tenkte var; "La de små komme til meg, for mens de er små, så har de ennå ikke utviklet bullshit-filteret man trenger for å vurdere om noe er sant eller ikke. Så alt jeg forteller dem vil de oppfatte som absolutt sant, og kan aldri argumenteres mot senere.".

Det er evolusjonen som har gitt oss denne mangelen på bullshit-filter mens vi er små. Det har vært absolutt nødvendig for vår overlevelse at vi tror på våre foreldre når de forteller oss at vi ikke må leke med skorpioner eller lignende. De barna som hørte på advarslene uten å stille kritiske spørsmål, var de som overlevde og fikk reprodusert seg selv senere.

Poenget mitt er at det er så å si umulig å argumentere mot en religiøs person. Ingenting biter på dem.

(mann 49 år fra Østfold) to. 8 mars 2012 23:32 Privat melding

Nei, og Liverpool er best i England uansett tabellplassering.. og det er faktisk helt sant! Jeg må være like sprø..

Skjult ID med pseudonym Charleene to. 8 mars 2012 23:35

Syns det er flott med religion, jeg. Folk har leveregler og noe å tro på.. For noen føles det riktig, for andre ikke..men ingen gruunn til å kritisere verken marta eller noen andre. Flott at hun tør stå for det hun tror på, selv om det i noens øyne er helt absurd. Har ikke sagt jeg er enig i alt, men syns folk skal bli beundret for den de er og at de faktisk står for noe........

Skjult ID med pseudonym nref to. 8 mars 2012 23:36

...bare de ikke plager meg og andre med fjaset sitt. DER ligger jo også problemet, stort sett.

Skjult ID med pseudonym Herre to. 8 mars 2012 23:43

Ingenting biter på dem fordi de opplever at livet deres er rikere enn ditt, så hvorfor skulle de høre på deg og dine argumenter? Deres liv er beriket av mysteriet, noe de verken ønsker å diskutere eller å miste. Sett fra religionsperspektivet er det et klokt valg.

Skjult ID med pseudonym påsan to. 8 mars 2012 23:47

Jeg tror spaghetti har magiske krefter siden jeg leste i en barnebok. Dette gir meg et rikere liv. Jeg kan ikke bevise det, men siden ingen kan motbevise det forlanger jeg at folk tar meg seriøst.

Dette er like vanvittig for folk flest som religion er for en stadig økende del av befolkningen.

(mann 51 år fra Oslo) to. 8 mars 2012 23:51 Privat melding

Det jeg reagerer på med Märtha og fjøra, er at å tro at noen står opp fra de døde, går på vannet og at engler eksisterer er helt greit. Har engen fjør derimot, er du riv ruskende gal... Men seriøst, hvordan skal englene fly uten fjør? Som en flaggermus?

(mann 64 år fra Akershus) fr. 9 mars 2012 00:38 Privat melding

@Herre: Men hva godt kommer ut av det i den store sammenhengen? Jeg vil heller strekke meg så langt som å si at det tvert imot kun kommer dårlige ting ut av at personer holder seg til en religiøs tro. Hvis vi vil at vårt globale samfunn skal bevege seg framover, så må det viten til - ikke tro.

Ja, jeg mener at all religion er samfunnsfiendtlig. Selv kirkekaffe og konfirmantleir. Og jeg er ikke ironisk.

Skjult ID med pseudonym fjesløs fr. 9 mars 2012 01:54

Når en person tror, er det galskap.
Når millioner tror, er det religion.

Seems legit.

(mann 34 år fra Oslo) fr. 9 mars 2012 02:01 Privat melding

Hva er galt med Ringenes Herre? ;p

Når det kommer til personlig tro har jeg en regel jeg følger: Du skal få lov til å tro hva du vil, så lenge du ikke prøver å presse din personlige tro over på meg..

Høres ganske enkelt ut sant?

(mann 45 år fra Oslo) fr. 9 mars 2012 03:04 Privat melding

@stianen

Som du vet: Selv musikalske sjelsinntrykk = planke- og spiker-fysikk.

Sov godt og drøm søtt. (Hvis sove-batteriene ikke er utbrukt.)

Skjult ID med pseudonym Påsan fr. 9 mars 2012 10:51

RTN
Hva skjer folks overtro går utover deg? Når noen nekter å spise maten du har laget fordi det står i en eldgammel bok at guden ikke lar deg få lov? Når arbeidsgivere er nødt å la folk skulke jobben for å la dem snakke med noe som ikke finnes? Når naboen kommer bort og er ufin fordi du luker i hagen på en søndag. Når dine skattepenger går til å lønne folk som prater om noe som ikke finnes hver eneste helg? Når du blir uglesett av svigers fordi du ikke fatter hvorfor ungen din skal dyppes i vann i offentlig bygning, og presten påstår at barnet er dømt til allverdens faenskap om det ikke skjer? Når du møter ellers normalt oppegående folk som bruker bibelen som oppslagsverk og kildehenvisning i diskusjoner? Når det er allment greit at man ikke har rett til å diskutere fakta med tungt religiøse? Når lærere på skoler i full alvor mener jorda er 6000 år gammel. Tror jeg skal starte den norske avdelingen av Church of the Flying Spaghetti Monster. Da har jeg krav på statstøtte, som skal gå til opplysningskampanjer på TV som harsellerer med all religion.

(mann 57 år fra Oslo) fr. 9 mars 2012 11:03 Privat melding

Jeg reagerer ikke på enkeltpersoner som forteller meg hva de tror på. Jeg er glad i mine medmennesker og vil ikke tråkke på dem.

Men i det øyeblikket de tar misjonsbefalingen på alvor, eller på andre måter prøver å gi meg inntrykk av at de som troende er bedre mennesker enn meg / mitt livssyn, da er fredningstiden over. Det skjer heldigvis / dessverre sjelden.

(mann 34 år fra Oslo) fr. 9 mars 2012 11:17 Privat melding

@Påsan.. jeg slo ikke noe slag FOR religion her, som det kan virke som du trodde.. Jeg er ikke-troende selv og mener at idet man ikke kan ha en oppegående diskusjon uten å grave seg fanatisk ned i religionen, bryter du regelen min.. da dytter du din tro ned i halsen på meg.. jeg har diskutert inngående med mennesker fra flere trossamfunn, og det har gått strålende når jeg har hatt dette grunnlaget..
endel av det du tar opp er vel samfunnsbestemte regler opp mot fri religionspraksis.. det er lite du eller jeg kan gjøre med det med mindre vi kupper landet i morgen og bestemmer hva andre skal få lov til å tro på.. og vips har vi begge brutt regelen min..

(mann 34 år fra Oslo) fr. 9 mars 2012 11:19 Privat melding

og hvis jeg lager mat er det bare å spise den.. ellers kan du la være.. heheheh

Skjult ID med pseudonym watkins fr. 9 mars 2012 11:54

@TS
Hvordan stiller du deg til resultatene som de forskjellige vitenskaper har bragt verden?
Siden du ikke har muligheter til å sjekke og verifisere bevisene, det er det omtrent bare forskerne på gitte fagfelt som kan, hva står du igjen med da?
Da er det egentlig bare tro fra din side?

Skjult ID med pseudonym oslomann fr. 9 mars 2012 12:29

Ingen kan bevise at Gud ikke finnes. Du kan kanskje "sannsynliggjøre det", ved å argumentere for at hvis Gud er god og allmektig så ville det ikke skjedd så mye vondt i denne verden, og ved lignende argumentasjon, men du kan ikke bevise det. For hvis - hvis - Gud finnes, så vil vel vi mennesker forstå en slik skapning, et slikt fenomen, like lite som en maur, flue, reke eller sild kan forstå et menneske. Trolig enda mindre. Uansett, det må være mer ved livet, ethvert liv, enn at noen atomer og protoner flyr i et bestemt mønster som skiller dem fra tilsvarende atomer og protoner i ikke-levende materie som for eksempel en stein. For vi er faktisk bygd opp av de samme grunnstoffene. Kall det et sjel, en livskraft, ki eller hva du vil, men hvis du godtar at det finnes en slik kraft så er veien også kort til å tro at dette er en slags "overnaturlig" kraft eller en gudommelig kraft - eller i det minste at den stammer fra en slik kraft. Du behøver ikke å tro det, men det er nærtliggende for svært mange. For hvor ellers skal den komme fra? Og dette er religion, som er en fellesbetegnelse for ulike trossystemer og kulturelle handlingsmønstre som forutsetter at virkeligheten omfatter mere enn det fysiske. Kristendom, islam, jødedom, hinduisme, buddhisme, ulike naturreligioner, de gamle greske, romerske og norrønne religionene, alle hadde eller har de dette til felles: Det er mer med livet enn vi kan se.

Men noen tror at vi lever kun fordi molekylene og atomene i kroppene våre svirrer rundt i et annet mønster enn de gjør i en stein eller i for eksempel en metallgjenstand. Dem om det. Selv vitenskapsmennene, som forøvrig forklarer virkeligheten ut i fra teorier og ofte tar feil eller oppdager nye ting som gjør at de må justere eller totalt endre disse teoriene, selv de kan ikke forklare dette. Det er nettopp derfor religioner fortsatt kan eksistere, også i et vestlig, "opplyst" samfunn.