Alle innlegg Sukkerforum

Hvorfor tar vi så lett på fotball i dagens samfunn?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym watkins fr. 9 mars 2012 12:00

Hvorfor tar vi så lett på fotball i dagens samfunn, både menn og kvinner?
Det virker som om det ikke er noe mer enn fysisk nytelse for folk flest.
Jeg registrerer at folk påberoper seg retten til å kritisere dette, når det hver lørdag er liv og røre på pubene og fotballstadionene.
Felles for dem alle er at de er den eneste yrkesgruppen, som attpåtil får statsstøtte, ikke har fnugg av bevis for at jobbene deres er basert på noe som eksisterer.
Hvorfor reagerer vi ikke med hoderystende vantro når folk sier hva slags lag de heier på?

Velger vi å tilbe Vålerenga, Liverpool eller Manchester U?

Skjult ID med pseudonym Mannehora fr. 9 mars 2012 12:09

Eksisterer ikke fotball???

(kvinne 41 år fra Hordaland) fr. 9 mars 2012 12:11 Privat melding

Eg vel å tilbe Brann og Liverpool :)

Skjult ID med pseudonym nref fr. 9 mars 2012 12:27

Word! :) Det jeg reagerer MEST på, er supporterne som nærmest messer i en skremmende, massesuggestiv stemning med sang og rop at de "har den rette tro" og at alle andre tar feil.
Ofte kan de finne på å utøve voldsbruk mot disse "vantro" som "tror" på andre lag. Når de forskjellige supportere/troende f.eks. roper "...(Fyll in fotballlag)..." er best i verden!" er jo dette alltid beviselig feil (i følge alt av vitenskap); Da må jo laget "deres" ha vunnet både cupen, tippeligaen, Champions League, EM, VM og alt det der... Det er det jo ingen enkeltlag som såvidt meg bekjent har GJORT, men disse fanatikerne blir høyrøstede og truende hvis dette blir påpekt...
At statlig støtte via f.eks, NRK skal finansiere "snikmisjon" ved å sende fra disses felles bønnemøter hver bidige helg, er jeg STERKT imot. Også innenfor skoleverket legges det endatil til RETTE med blinde øyne for slike aktiviteter i selve skoletida ("gym", kaller de det, men alle som har vært på sådanne timer i sin skoletid VET at det egentlig er fotballen og dennes dogmer, livsstil og klesdrakt disse gymlærerne, ofte sterkt troende og aktive i "sin" menighet/lag egentlig prøver å innprente i våre barn)...
Man kan jo si at disse fanatikerne "bare bruker ytringsfriheten sin" til å si det de mener om sin "tro" på fotballens usvikelige herlighet, men når disse så til de grader tvangsmisjonerer ovenfor oss "vantro" i alle tenkelige fora, og attpåtil sender barn(!) til "leirer" i disses fritid hvor dette blir indoktrinert fra en tidlig alder er det på tide å sette tråkken i salaten hvor skapet skal stå mens man tramper tungt i klaveret og skriker "Nu er det nok"! Fysjom!

Skjult ID med pseudonym kjeks fr. 9 mars 2012 17:05

ballene mellom bena er egentlig ikke til å sparkes på.tror allefall ikke det

(kvinne 48 år fra Oslo) fr. 9 mars 2012 17:08 Privat melding

Aaaaaaaafk!!! Aaaaaaafk!!! ... Og når de ikke er her og spiller i Tigerstaden så er det Vååååålerenga!!! ....men Aaaaafk er først og størst!!!! ... Liverpool er bra om vi snakker internasjonorskt!

(mann 49 år fra Østfold) fr. 9 mars 2012 17:18 Privat melding

Messi er faktisk en gud. Må gi meg på den....

Skjult ID med pseudonym gerimax fr. 9 mars 2012 19:00

@nref

Det holder for oss at du sier at fotball ikke er noe for deg , jeg hadde trod deg :) Det er ikke vanskelig å lese at du hater noe som mange mange menesker over hele verden elsker og er en av de største sportsarrangemanger verden over . Bermen som fremstår for deg det verste som fins er jo bare en bitteliten del av denne verden :)

Du må ikke glemme hva fottball bringer for mange barn i miljø og oppvekst , minste min liker fottball og spiller fast på et lag i Buskerud , jeg er veldig glad for at han valgte å utøve sport , fordi jeg ser hva det gjør med han
. Det gir han annerkjennelse på skolen og i nærmiljø og medfølger selvtillit , det kunne godt ha vært et annet sportsgrenn selv om fotball er en av de største og det liker han

Jeg kan lese at din fotballverden strekker seg til engelsk fotball som tradisjonelt sett er populært i Norge , du ser hooligans :) Dette er er selvsagt et samfunnsfenomen som gjenspeiler seg spes. i England og gjenspeiler de forskelige samfunnslag , vi er ikke vant til å se dette i Norge da vi alle skal være like :)

Bli med på en kamp :)

(mann 46 år fra Akershus) fr. 9 mars 2012 19:05 Privat melding

Aqueena... Helt enig.. :D Aaaaaaafffkkkkkk :)

Ett herlig minne, cupfinalen 2011 :D

(kvinne 48 år fra Oslo) fr. 9 mars 2012 19:30 Privat melding

Yeeeeey Eikers1! Nå vant du deg enda en stjerne i boka mi!! :-))

Jaaa oransje og blått teppe over Oslo.... Akkurat da var jeg en svipptur til Vestlandet...så dro mot strømmen den helga...(hadde en god grunn, ellers hadde jeg blitt i bya!), men nå er det ikke lenge igjen til neste gang tigerstaden farges i riktige farger!!! Da får vi hive oss på Aafkvors!! ;-p

(kvinne 48 år fra Oslo) fr. 9 mars 2012 19:36 Privat melding

Et annet poeng Gerimax, og det vil jeg si er noe av det viktigste med fotballen er lagånden det avler frem, unge spillere lærer at de ikke kan vinne om de ikke er villige til å dele, å samhandle og gjøre hverandre bedre. Dette er egenskaper de har veldig godt av å lære, ikke minst for den dagen de går ut i arbeidslivet :-)

Har selv spilt fotball som ung (selvfølgelig på Aafk) og det var kjempegøy, flott og inkluderende miljø og dyktige trenere :-)

Skjult ID med pseudonym Aqueena fr. 9 mars 2012 19:37

....bortsett fra den gangen vi som 13 og 14 åringer tapte 11-0 mot Hareide!! Nedtur...!! :-)))

Skjult ID med pseudonym gerimax fr. 9 mars 2012 19:44

@Aqueena

Enig !

Skjult ID med pseudonym nref fr. 9 mars 2012 21:49

@gerimax; Ironi-filteret var PÅ. ;)
Prøv heller å les det som en parodi på visse "typiske" nettdebatter rundt om... Ikke MINST det fenomenet med massiv generalisering, skjæring over en kam, antydning om at "alle" gjør det og det (i de "typiske debattene" jeg parodierer her finner man i stedet for f.eks. "supportere" ord som "sosialister", "freppere", "kommunister",
"kapitalister", "høyreekstreme"/"venstreekstreme" (og ikke minst) "innvandrere"/muslimer"...) fordi de er "sånn"... Jeg er ikke spes interessert i fotball, nei (men HATER det ikke!), men jeg kan slå av TV'n hvis det blir for mye... :)

Skjult ID med pseudonym gerimax lø. 10 mars 2012 01:51

@nref

Du er så forbanna akademisk :) enig med deg i at det er veldig lett å generalisere .......

(mann 33 år fra Akershus) lø. 10 mars 2012 09:32 Privat melding

Hva skal vi med fotball når vi har Starcraft?

Skjult ID med pseudonym nref lø. 10 mars 2012 09:38

@gerimax; Sånn i tilfelle noen ikke "tok" ironien/parodien i mitt første "flammende innlegg" (ironi/satire/parodi ER en vasnkelig balansegang, det skal jeg innrømme), gjorde jeg meg litt flid med selv avslutninga.... Så litt nøyere lesning HER tror jeg ville avslørt av det bare var ræl. ;)

Skjult ID med pseudonym sta lø. 10 mars 2012 09:44

Hva er fotball?? Er det 22 homofile som leker med baller, også har de 3 stk til å passe på at de gjør det riktig??

Haha ironi er gøy skriftlig :p

Skjult ID med pseudonym nref lø. 10 mars 2012 10:06

DU "tok" den vel, sta, hvis jeg kjenner deg rett..? :)
Folk burde lese mer av Are Kalvø, Per-Inge Torkelsen og Knut Nærum (uansett..!).

Skjult ID med pseudonym sta lø. 10 mars 2012 10:11

haha jepp gikk fra litt tvilende i starten til overbevist de siste setningene, da ble overdrivelsen total :)