Alle innlegg Sukkerforum

"Bare vær deg selv"

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym nytlivet lø. 10 mars 2012 04:21

Blant alle dårlige tips til folk som sliter med draget, må dette være det dårligste. Det siste de må gjøre er å fortsette å være seg selv. De må forandre seg selv.

Enig?

Skjult ID lø. 10 mars 2012 04:22

JA, kunne ikke vært mer enig!!

Skjult ID med pseudonym Ropeburn lø. 10 mars 2012 04:36

Olaf og Gjertrud passa på en prikk, ka du tru vess han der Benny ikke sku vært sæ sjøl og endt opp med ho der Gjertrud?

Drekk opp kaffen din nu Benny!

(mann 64 år fra Akershus) lø. 10 mars 2012 04:47 Privat melding

@TS og Skjult ID 04:22: Er dere 14 år eller? Klart man må være seg selv!

Om man skulle klare å lure seg selv og i tillegg få en kjæreste når man ikke er seg selv, så vil man før eller siden møte seg selv i døra, og da raser alt sammen.

Man kan ikke endre personlighet. Klart man kan jobbe med enkelte sider av seg selv. Legge av seg uvaner, osv. Men det er bare småting.

Skjult ID med pseudonym nytlivet lø. 10 mars 2012 04:52

Er ikke 14, nei.

Man kan ikke være seg selv hvis det å være seg selv gir null resultater. Det man trenger da er, for å sitere Obama, change!

Skjult ID lø. 10 mars 2012 04:56

stianen:

Er det ikke det som er poenget da??? Man kan ikke endre personlighet, MEN det er fult mulig å endre adferd!!!
Hvis jeg hadde problemer med min egen selvsikkerhet i møte med damer, noe som ville medført at jeg på en date bare hadde sittet å stutret - er det da virkelig ditt råd; for gudsskyld ikke jobb med din egen selvsikkerhet, vær deg selv du, så du er sikker på at alt går til HELVETE!!! Selvsikkerhet og selvfølelse er bare småtteri det skjønner du!!

Grow up!!!! Jeg blir KVALM av dette reality tv inspirerte "vær deg" selv greiene!!!

Skjult ID med pseudonym nytlivet lø. 10 mars 2012 05:02

Man kan endre personlighet. Fake it till you make it! Jeg var sykt sjenert før. Så bestemte jeg meg for at dette livet gidder jeg ikke mer, så jeg endret personlighet :)

Skjult ID lø. 10 mars 2012 05:05

Å være sjenert har ikke med personlighet å gjøre, det er mulig du blander med introvert, men å være introvert er noe annet enn å være sjenert. Men jævla bra for deg at du endret det før stianen kom med sine Big Brother råd!!

Skjult ID med pseudonym nytlivet lø. 10 mars 2012 05:13

Det er riktig at introvert ikke er det samme som sjenert. Jeg har alltid vært introvert, og det er noe man ikke kan forandre på, tror jeg. Jeg er fortsatt introvert, men nå tør jeg faktisk å snakke med jenter.

Men poenget er at før var det en del av det å "være meg selv" å være sjenert. Jeg forandret på det. Som sagt: Fake it till you make it.

Skjult ID med pseudonym nytlivet lø. 10 mars 2012 05:16

Forresten, hvis det å "være seg selv" har å gjøre med personlighetstyper å gjøre, så er jo "bare vær deg selv" et idiotisk råd. Man har jo da ikke mulighet til å være noe annet enn seg selv! Det er jo meningsløst å si til en introvert person som meg: vær ekstrovert!

Skjult ID lø. 10 mars 2012 05:18

Ja da, det er fult mulig. Å være sjenert har først og fremst med selvsikkerhet og selvfølelse å gjøre, "troa på seg selv" rett og slett - og det er fult mulig å forandre. Jeg er introvert selv jeg, men ikke veldig sjenert. Men så bra at du klarte å endre på det. I hvert fall når du nå føler du har et bedre liv. Kjempe greier:)

Skjult ID lø. 10 mars 2012 05:20

Det er mye man kan endre på ved seg selv, det viser jo du nytlivet!

Skjult ID med pseudonym Chilly lø. 10 mars 2012 05:38

Draget er det ikke noe å si på her ihvertfall ;)

(mann 34 år fra Oslo) lø. 10 mars 2012 05:38 Privat melding

Nei dere har helt rett! vær en annen, og se hvor langt det får dere..

Eller

fremhev de positive tingene hos deg selv fremfor å sette deg fast i problemene og hinderene..

Nå kommer det selvsagt ann på om dere bare er ute etter å hekke eller om dere håper på noe mer, men vær deg selv er faktisk en god pekepinn på at man ikke burde utgi seg for å være noe man IKKE er.. Da smeller det hardt når det kommer for en dag.. og som regel gjør det.

false advertising my friends..

Skjult ID lø. 10 mars 2012 05:49

Du har enda ikke skjønt det du RTN. Poenget er å endre seg til å være noe annet! Er du sjenert kan du endre deg til å bli utadvent. Og da utgir man seg ikke for noe man IKKE er - for man har endret seg til det bedre, å da kommer det ikke noe for en dag!!! Ett problem vil være ett problem til du manner deg opp å gjør noe med det! Eller du kan gå rundt i den dumsnille og naive "vær deg selv" verden. Det er sikkert herlig for noen det også, for all del.

Skjult ID med pseudonym nytlivet lø. 10 mars 2012 05:54

Utadvendt = ekstrovert? I så fall kan man ikke endre det :)

Skjult ID lø. 10 mars 2012 05:57

Utadvent er ikke det samme som ekstrovert. Ekstrovert og introvert er personlighets dimensjoner som først og fremst sier noe om hvor et menneske henter energi, lader batteriene. I sosiale sammenhenger eller alene.

(mann 32 år fra Oslo) lø. 10 mars 2012 06:03 Privat melding

"Skjult ID" har rett. Å være introvert innebærer at man er avhengig av mye alenetid for å få energi, og at man motiveres av ens egne tanker og "indre univers". Jeg er selv introvert, og merker at selv om jeg liker å være sammen med andre, så er det energikrevende. For ekstroverte personer er det motsatt. De blir slitne av mye alenetid, de er i større grad enn introverte avhengige av jevnlig kontakt med andre, og de henter primært motivasjon fra ytre impulser.

Skjult ID med pseudonym sta lø. 10 mars 2012 07:56

Mer av det samme som ikke funker er jo bare håpløst ja :) har man ikke draget må noe endres. Å gjøre det samme om og om igjen å forvente ett annet resultat er vel diagnose sinnsyk ;)

Er som regel væremåte og kroppsspråk som er hinder, sjelden personligheten :) som sagt over selvtillit og selvfølelse gjør stor forskjell utad selv om du selv ikke har merket noen endring.

Skjult ID med pseudonym nref lø. 10 mars 2012 09:02

Siden dette er min "andre runde" på Sukker, bestemte jeg meg på forhånd for NÅ å drite i å "være noe annet enn meg selv" denne gangen... Orker ikke å leke "verdensvant sjarmør" ellerno, er IKKE det, bare en kronisk tullebukk som prater altfor mye og prøver ikke en gang å prøve begrense den "biten av meg" i skriftlig en-til-en-kommunikasjon; IRL vil dette uansett komme frem etter et par minutter...
Og vetterehva, mine "med-herrer"? Det funker JÆVLIG mye bedre enn sist, da jeg "tenkte igjennom" (altfor mye, innser jeg i retrospekt) hver bidige mld jeg skrev for å ikke tråkke i en eller annen salat... Får MYE mer (positiv!) respons, og stort sett svar på alt tøvet jeg hiver avgårde uten mål og mening (om ikke akkurat svar som "Bolle! Nå!"...), så i hvert fall, selv hos de som ikke er umiddelbart interessert eller "bare" vil fortsette samtalen en stund (mange fler som gjør dette siste nå også), en hyggelig og komplimenterende mld tilbake (har enda til gode å få ett eneste "standard-avslag" i denne omgang).
Så konklusjonen er klar... Ta noen råsjanser, "tenk mindre" (vel, alt med måte, seff...), rett og slett!

Skjult ID med pseudonym sta lø. 10 mars 2012 09:15

Akkurat nref :) Liker de ikke din kommunikasjonsmåte så er det ihvertfall ikke enklere å komme i gang.
Får også mye mer respons på "tull" jeg sender. Innfallsmetoden er best ;)

(mann 33 år fra Akershus) lø. 10 mars 2012 09:19 Privat melding

Think BIG!
think small
Don't think at all.

Enig at "vær deg selv" er et helt elendig råd for de aller fleste. Men det er mye lettere å lire av seg enn råd som faktisk fungerer og som gjelder for personen og situasjonen det er snakk om.

Skjult ID med pseudonym nref lø. 10 mars 2012 09:32

Der er vi på linje, sta. :) Ingen vits i å prøve å kommunisere annerledes enn man vanligvis gjør, uansett!
Når skal man i så fall "slutte med det" og bli "seg selv" igjen, hvis "skuespillet" funker, og man går videre? Og går det ikke da videre på "falske" (bedre; Ikke "helt korrekte") premisser i så fall?
Rotet blir i hvert fall da komplett for begge parter, og da er det neigu ikke rart at det myldrer med tråder her hvor damer og karer klager på hverandre nærmest om kapp; Det meste jeg har klart å les ut av ymse TS-er i slike tråder kan kokes ned til ett ord; "Kommuniskajonssvikt", uansett! :)

Skjult ID med pseudonym sta lø. 10 mars 2012 09:39

Enkelt og greit ja nref :)
Liker hun DEG fra starten er ihvertfall sjansen der. Er det noe man bør endre er det vel hvordan man kommuniserer, altså hvordan bli mer bevisst hva som kan gå galt i kommunikasjonen.

Har lest noen av de meldingene jeg har sendt tidligere etter opprydding, og lurte litt på hva jeg tenkte der og da ;)
God lesning må si det, noen skjønte jeg ikke selv lenger :p

Skjult ID med pseudonym oslomann lø. 10 mars 2012 09:50

"Å gjøre det samme om og om igjen å forvente ett annet resultat er vel diagnose sinnsyk".

Digger den. Var det ikke Freud som sa det? Det er jo helt rett egentlig. Hvis du for hundrede gang får avslag av en jente ute i det virkelige liv så skyldes det vel mest sannsynlig at du går frem på feil måte gang på gang på gang, uten å lære det minste av dine feil. I det minste hvis du ikke ser ut som elefantmannen. Det er jo galskap, men de fleste menn gjør det jo pokker meg likevel. Det er liksom en holdning at "hvis det du gjør ikke fungerer, så bare gjør det enda flere ganger! Så går det sikkert bra til slutt". Nei. GJØR NOE ANNET! Det er det jeg jeg er sikker på at mange mener her. Og jeg er helt enig.

"Å bare være seg selv" fungerer utrolig dårlig hvis den du er ikke er det minste attraktiv for det annet kjønn. Hvis du kanskje er kjedelig, feig (når det gjelder det motsatte kjønn, ikke nødvendigvis ellers), passiv, ikke kler deg spesielt fint, ikke har suksess jobbmessig, ikke har noen interessant hobbyer, kanskje er utrent, kanskje er helt uengasjert, etc. etc. Eller du kan ha mye av det der på plass, men ikke eier selvtillitt (igjen ovenfor det motsatte kjønn), ikke har skjønt hvordan du flørter, ikke skjønner spillets "regler" og derfor går frem på en lite effektiv metode hver eneste gang (som å drikke deg altfor drita på byen før du tør prøve deg på en jente, eller du tror måten å vinne en kvinnes hjerte er å bli en god venn, for da blir hun sikkert like tiltrukket av deg etterhvert som du er av henne). Nei. Da må du videreutvikle deg selv, forandre deg, lære deg nye egenskaper og ferdigheter. Få orden på livet ditt. Bli en ny og bedre utgave av deg selv. Ikke en annen, men et nytt og bedre deg. Det er poenget. Det handler ikke om å være falsk, det handler om å prøve nye ting og viderutvikle seg selv.

Men hvis du allerede har draget på jenter og lykkes på den fronten, så selvsagt vær deg selv. Da er det et godt og ganske selvinnlysende råd. Men "bare vær deg selv" er et elendig råd for folk som ikke lykkes med nettopp det. De bør heller forandre seg og sin egen adferd til det bedre.

Skjult ID med pseudonym Herlig lø. 10 mars 2012 10:25

Herlig tråd ass!!

Skjult ID med pseudonym Guybrush lø. 10 mars 2012 16:17

Stort sett er vel problemet at de ikke er seg selv. De prøver å gjennomanalysere, prøver å overkompensere, sier og gjør ting de tror den andre vil høre evt som gjør at man ikke driter ut segt selv.

(mann 33 år fra Hordaland) lø. 10 mars 2012 16:33 Privat melding

Same old routine, gives the same old results. Har man faktisk et problem, så må man gjøre noe med det. Er helt enig i at "vær deg selv" er et utrolig dårlig råd i seg selv.

Det finnes nok veldig mange definisjoner av hva det er å "være seg selv". Det går selvsagt ikke an å være noen annen, så hele greia blir ganske så subjektiv. Det man kan gjøre er å fremheve positive egenskaper, og jobbe med de negative. Har man sosial angst e.l. (som kanskje er tilfellet for mange av de som virkelig sliter med "draget"), så er "bare vær deg selv" direkte skadelig. Sånt må man jobbe med.

Får litt inntrykk av at de som gir slike råd mest bare har lyst å svare "et eller annet" men ikke gidder å sette seg inn i problemet. Da er et slikt intetsigende svar det mest nærliggende.

(mann 35 år fra Oslo) lø. 10 mars 2012 16:41 Privat melding

Det finnes mange av deg selv. Jeg er ikke den samme med noen nye jeg møter som den jeg er med kompiser fra barndommen. Så vær deg selv, men vær den beste deg du kan være i den gitte situasjonen.

Skjult ID med pseudonym øst lø. 10 mars 2012 17:09

sliter du med å få draget på damer etter mange år så¨er det lurt å gi inn i seg selv og se hva jeg kan gjøre annerledes.da må ofte en forandring til:) hvis ikke så må du reise til thailand der tar de deg imot med åpne armer,uannsett alder og strørrelse:):)

(kvinne 35 år fra Buskerud) lø. 10 mars 2012 18:20 Privat melding

Jeg leste ikke så mange av kommentarene du har fått her TS,
men vil gjerne få si jeg (Oh the surprise) ikke er enig med deg.
Jeg har alle intensjoner om å endre meg på noen som helst måte.
Trenger ikke så mange for å like meg, trenger bare han ene.
Tror ikke det handler om å endre seg eller endre deler av seg.
Tror det handler mer om å være tålmodig, ha trua på at når
din tid er inne, finner du den du leter etter

Som så mange sier;
Man må kysse mange frosker før man finner prinsen!

Tror egentlig folk på datingsider må slappe mer av, ikke ta
alt så seriøst.
En date betyr ikke en mulig kjæreste.
Kjærlighet begynner uansett med vennskap. Noen ganger tar det tid før det blir kjærlighet....

Så... Vær deg selv, slapp av, stress mindre, la deg selv kjenne på ensomheten i stedet for å unngå den!
=)

Skjult ID med pseudonym nref lø. 10 mars 2012 18:23

Nei, så gi beng i "deg selv", da. Vær George Clooney!
Ferdig med det. Stønnnnnnn....

(mann 50 år fra Akershus) lø. 10 mars 2012 20:36 Privat melding

D e jo d æ sir. Drekk kaffen din nu Benny!

Skjult ID med pseudonym Charleene lø. 10 mars 2012 21:04

Har vært meg selv hele tiden, jeg..og så langt har det funka dårlig hehehehehhehehe

Skjult ID med pseudonym Tingeling lø. 10 mars 2012 21:08

Nei, det er no` drit det der. At alle skal gå rundt å være seg selv.
For min del kunne alle bestemt seg for å være...som meg!
Jeg er ihvertfall meg selv.
;-)

Skjult ID med pseudonym sta lø. 10 mars 2012 21:24

Jeg er en helt annen enn meg selv! I dag har jeg forsøkt å være vin diesel, ble ikke helt vellykka men verdt ett forsøk ;)

Skjult ID med pseudonym sta lø. 10 mars 2012 21:24

Jeg er en helt annen enn meg selv! I dag har jeg forsøkt å være vin diesel, ble ikke helt vellykka men verdt ett forsøk ;)

Skjult ID med pseudonym torsketran lø. 10 mars 2012 21:44

Du har også forsøkt å være to idag :)

Skjult ID med pseudonym sta lø. 10 mars 2012 21:47

Jepp, mobilversjonen er glad i dobbelklikk ;)

(mann 50 år fra Akershus) lø. 10 mars 2012 22:15 Privat melding

Det er prøvelse nok å svare stikk motsatt av hva man føler på relasjonsprofilen, og treff får man lell..

Folk ER forskjellig

Skjult ID med pseudonym reg lø. 10 mars 2012 22:43

Ikke så lett å endre på seg selv, når det er en selv det er noe galt med og en ikke skjønner hvorfor.
Typisk syndrom for de som strander på sukkerforum.
Det er mye bedre at resten av verden endrer seg.
Dvs vi må endre på hvordan vi ser på omverden.
F.eks istedenfor biler kan vi se sebraer, og lilla elefanter istedet for busser.
Og istedenfor dagligdagse ting i huset som lamper, tørkestativ, kjøleskap etc kan vi se vakre kvinner.

Skjult ID med pseudonym L lø. 10 mars 2012 23:51

men fortsatt har vel godt over halvparten av profilene her inne en eller annen versjon av "elske/like/akseptere meg for den/slik jeg er...."

dessuten, vi er jo alle her inne å leiter etter noen. burde vi ikke heller spørre om slike råd som dette her i et mammaforum eller tilsvarende.
Er vel ingen som er her fordi de har lykkes så godt på denne fronten.....