Alle innlegg Sukkerforum

Verdens smarteste folk er alle her på Sukker :D

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym EQ lø. 10 mars 2012 07:54

Det er bare komisk å se hvordan omtrent alle har satt både IQ, EQ og SQ i den øvre del av skalaen.

Sitat fra SSB:
"«Bedre enn gjennomsnittet»-effekten er et uttrykk for en av mange positive illusjoner vi har om oss selv. Spør mennesker om å vurdere seg selv, for eksempel hvor stor sans for humor de har, og hvor dyktige de er til å kjøre bil, og de fleste vil si at de er bedre enn gjennomsnittet. Ironisk nok mener også de fleste at de er mer motstandsdyktige enn gjennomsnittet mot å ha et overdrevent «rosa» bilde av seg selv!"

Jeg tok nylig en test av EQ (kalt MSCEIT hvor snittet er 100 med standardavvik på +-15) hvor alle først ble bedt om å vurdere sin EQ, for så å ta testen. Resultatet var slett ikke overraskende, en overveldende majoritet mente at de var langt bedre enn det de faktisk var. En fikk sågar en kraftig smell for baugen da vedkommende fikk en score som var helt nede på 65 (mer enn to standardavvik dårligere). Det vil si at blandt alle som har tatt testen (10000 personer) så ranket vedkommende blant de laveste 5%. Snittet for de som tok testen sammen med meg var 98, altså lavere enn testens totale snitt.

Skjult ID med pseudonym sta lø. 10 mars 2012 08:00

Jeg er stort sett dårligere enn snittet, litt selvinnsikt har man jo :)
Sikkert scora lavt på eq og sq, hvor tar man slike tester forresten? Finnes de online? Moro å prøve.

Sto faktisk på prøven til mensa online, men eq og sq er nok ikke så bra vil jeg tippe.

Skjult ID med pseudonym EQ lø. 10 mars 2012 08:05

Den MSCEIT-testen finnes online ja. Vi tok den alle på nettet, men den koster visst litt penger. Du kan google og finne flere steder som tilbyr den, samt steder med informasjon om hvordan den er, samt steder med kritikk av den.

Skjult ID med pseudonym sta lø. 10 mars 2012 08:17

Hmm får prøve alltid moro med slikt, se om det stemmer med egen oppfatning :)

Skjult ID med pseudonym watchersky lø. 10 mars 2012 08:34

Jeg regner meg ihvertfall som under snittet på bil.

Tok en iq-test på nett og i bok, og det stemte omtrent med det jeg hadde fylt ut.

(mann 33 år fra Akershus) lø. 10 mars 2012 09:29 Privat melding

Jeg regner med at jeg har EQ og SQ under gjennomsnittet, uten at jeg kan huske å ha testet det noen gang. Hvis jeg har svart noe annet her på sukker, har jeg ikke skjønt spørsmålene som ble stilt.

Skjult ID med pseudonym theman lø. 10 mars 2012 10:35

Du ser kjapt her hvem som ikke klarer å ordlegge seg. Og de søker ikke etter en smart fyr. De er ute etter en med litt mer jordnære egenskaper som du kan tilegne deg i helsestudio.

(mann 57 år fra Oslo) lø. 10 mars 2012 15:04 Privat melding

Jeg har testet IQ, og den er over snittet (100). De andre har jeg ikke testet, men regner ikke med at jeg er over snittet på alt, for å si det forsiktig. Uansett er jeg meg, og det må både jeg om mine omgivelser leve med.

Skjult ID med pseudonym blindebukk lø. 10 mars 2012 15:12

synst 95% her er idioter,innkludert meg sjølv..så da må me ha fjuska på testene;)

(kvinne 48 år fra Oslo) lø. 10 mars 2012 15:21 Privat melding

Of course @EQ, er jo en virkelig -smart cookie- og man skal jo ikke sette lyset under en skjeppe eller noe sånt...ikke sant? ;-p

Skjult ID med pseudonym Puslespill lø. 10 mars 2012 15:37

Tror selv at jeg har over gjennomsnitt EQ og intuisjon.

Og så driter jeg meg ut på timing. Timing er undervurdert. Du må ikke bare vite hva du skal gjøre/si, men NÅR du skal gjøre det.

Skjult ID med pseudonym Enigma lø. 10 mars 2012 15:38

Nope, ikke tatt noen slike tester. Har heller ikke behov for å få bekreftet eller avkreftet (?) troen på egne "evner" i så måte. Mener dog at jeg har "nok" til å klare meg på ulike arenaer og i livet forøvrig. Selvinnsikt? Definitivt!

theman:
En smule bombastisk, du. Uten at jeg selv påberoper meg å være i det øverste sjiktet hva gjelder skriveføre (men ja, ambisjonene er likevel til stede!), synes jeg menn som briljerer via verbale og språklige uttrykk er HOT! I mitt lille hode vitner det om hjernekapasitet langt over normalen, kreativitet ... "smartness", mao. :-)

Skjult ID med pseudonym sta lø. 10 mars 2012 16:00

Må huske at det skal være noe substans i det også da enigma :) Hjelper ikke med masse ord om det bare er svada, selv om det lyder vakkert. Den mest effektive og smarteste måten å kommunisere på er får ord som ikke kan missforstås, det er absollutt ikke lett :)

(mann 33 år fra Akershus) lø. 10 mars 2012 16:12 Privat melding

Kjære sta,

betinges ikke en helhetlig vurdering av ordenes formålstjenlighet en presis definisjon av formålet selv? Dersom hensikten er kommunikasjon av et budskap - er budskapet ordenes innhold, eller er budskapet lørevet fra dette? Det kan tenkes at den mest effektive måten å kommunisere "jeg er en jævel på å sette sammen ord" ikke er å skrive nettopp dette, men å la det virkelige budskapet subkommuniseres gjennom form - og å la innholdet være ortogonalt til formen.

Skjult ID med pseudonym sta lø. 10 mars 2012 16:20

Akkurat. Hver sin smak sier nå jeg. Blir bare sliten av å lese så mye tekst når det kan skrives med færre ord, men det er meg. For all del, sikkert vakkert for andre :)

Hmm enigma mannen over * hint hint *

Skjult ID med pseudonym gerimax lø. 10 mars 2012 16:42

Definitiv , de smarteste på sukker er her i denne tråden ....... :)

Skjult ID med pseudonym Enigma lø. 10 mars 2012 16:47

sta:
Jo da, det er heilt innlysande.
De som virkelig behersker denne kunst, altså fatte seg i korthet, gjerne fullspekket med ironi - dét krever kløkt og kreativ tenkning. Men forskjell på seriøse innlegg om alvorlige tema og temaer som er mer åpne for egenversjoner eller fritolkning, og som "inviterer" til fri tekst. (les: fjas ... :-))

Litt usikker på hvor du vil hen. Skrev jo bare -mine- preferanser. Betyr jo ikke at alle andre må like det samme (har jeg aldri ment eller påstått, og noe du burde vite om meg). Vi har jo alle våre egne preferanser ift. oppvekst, miljø, bakgrunn, utdanning, yrke osv. osv.
For å understreke, "hot" var kanskje ikke helt presist, heller -tiltalende-. Ikke dermed sagt at de er date- eller ektemann-materiale. Mer at det trigger meg på et intellektuelt plan ... ? Godt mulig.
Anyway, I do not know for sure. That`s my conclusion.

kompromiss:
Un point!

:-)

Skjult ID med pseudonym sushibabe lø. 10 mars 2012 16:56

Jeg er pragmatisk (tell-show-do) og intelligent :-)

(mann 57 år fra Oslo) lø. 10 mars 2012 18:49 Privat melding

Spennende tanker om kommunikasjon her. Men hva er viktigst, å få uttrykt seg så man selv synes det er briljant, eller å formulere seg så leseren skjønner hva du mener, og helst i tillegg synes tanken er god? Noen ganger merker jeg at jeg fokuserer mer på å skrive til meg selv enn dere andre. Andre ganger merker jeg det ikke, og poster det.

Skjult ID med pseudonym Herre lø. 10 mars 2012 18:51

Utelukker ikke at det finnes smarte folk på sukker. Også intelligente folk kan ønske seg et forhold :)

Skjult ID med pseudonym kompromiss lø. 10 mars 2012 18:52

Jeg er min største beundrer, og jeg passer på å pleie det forholdet så mye som mulig :)

(kvinne 48 år fra Oslo) lø. 10 mars 2012 18:53 Privat melding

Hahaha Liker opp og i mente @Herre!!!

Skjult ID med pseudonym EQ lø. 10 mars 2012 19:24

Men om man makser ut sosial intelligens så er det jo pussig at man henger på en nettside for å finne en partner. Man skulle vel kanskje tro at det da var lettere i det virkelige liv? :)

(mann 33 år fra Akershus) lø. 10 mars 2012 19:33 Privat melding

Vet ikke jeg @EQ. Jeg har en god venn som er min rake motsetning på dette området (lav IQ, høy SQ), og selv om han har lett for å komme i kontakt med jenter irl var det likevel på sukker han fant sin nåværende romanse. Ikke spør meg hvorfor, men kanskje man rett og slett øker sjansene for at de man kommer i kontakt med er noen man passer bra sammen med. Uansett om det er få eller mange.

Skjult ID med pseudonym Ropeburn lø. 10 mars 2012 21:00

Jeg liker kyllinger, fint å være smartere enn noe