Alle innlegg Sukkerforum

Barnebidrag til utenlandske jenter?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym ess ma. 12 mars 2012 03:33

Hvis jeg lurer en utenlandsk jente til sengs på ferie og hun blir gravid, vil da den norske staten tvinge meg til å betale barnebidrag? Eller vil kanskje hennes stat tvinge meg til å betale barnebidrag?

(mann 57 år fra Oslo) ma. 12 mars 2012 06:15 Privat melding

nav utland kan sette bidrag. Og det kan bli omtrent som for barn i norge

(mann 51 år fra Oslo) ma. 12 mars 2012 06:24 Privat melding

Uansett bør en ta ansvar for barn en lager, uavhengig av hvilket land moren bor i.

Skjult ID med pseudonym nref ma. 12 mars 2012 09:28

"Vil den norske staten tvinge meg..."? Ja, det er formynderstaten på sitt verste, du... Tenk å måtte ta ansvar for ungene man har vært med og lagd, også i utlandet..(!) Reneste Nord-Korea, gitt!

Skjult ID med pseudonym mann33 ma. 12 mars 2012 09:29

TS

Tipper det, skjønt jeg vil også tro at dama vil ha litt vanskeligheter med å få deg ført opp som den juridiske faren, i det minste på en måte som blir godkjent av den norske stat om ikke i hjemlandet hennes. Hvis du ikke allerede har undertegnet et papir på at ungen er din selvsagt. I noen land er det sikkert fortsatt slik at mor bare kan oppgi hvem de mener er far til barnet, eller som de later som er far til barnet selv om de egentlig vet det er en annen, og leger og myndigheter tar det for god fisk. Slik var det jo ofte i Norge før også, det var mange menn som ble dømt til å være juridiske fedre uten annet bevis enn at mor sa det var dem. Ofte helt korrekt, men en del også ganger feilaktig, altså egentlig ved justismord (ingen fengselsstraff, men ofte ødeleggende for privatøkonomien), og ved en håndfull tilfeller til og med ulovlig ved at leger eller jordmødre forfalsket mennenes underskrifter og "godkjente" farskapet i deres navn, i ren sympati med mødrene og uten at mennene visste om det. Men at du eventuelt har blitt registrert som faren i morens hjemland betyr nok ikke automatisk at NAV i Norge vil godkjenne et slikt vedtak fattet av noen leger eller en domstol i et annet land, uten at du også har godtatt det. Tipper jeg.

Vet du sikkert at barnet er ditt da? Eller har du bare dama sitt ord på det? Har du tatt DNA-test? Mellom 5 og 10 proset av alle barn i verden har en annen far enn den personen som tror han er faren, og som barna kaller pappa. Jeg ville i alle fall ha sjekket.

(mann 57 år fra Oslo) ma. 12 mars 2012 10:02 Privat melding

Det står en del om dette på Navs sider, og hvis dere vil foreta dypdykk i enmet, finner dere mye i Navs rundskriv.
http://www.nav.no/rettskildene/
Spesielt om farskap står her http://www.nav.no/rettskildene/Forside/Hovednummer/Hovednummer+51+-+Barnelova.16 7385.cms
Hilsen gammel bidragsfogd.

Skjult ID med pseudonym yaha ma. 12 mars 2012 11:01

Spiller ingen rolle. Du må ta ansvar,da slipper du å ha dårlig samvittighet når du blir gammel!!

(kvinne 30 år fra Oslo) ma. 12 mars 2012 11:10 Privat melding

Så da er det vel bare å gratulere, og håpe på at du ikke har "lurt" flere jenter til sengs uten bruk av prevensjon ;)

Skjult ID med pseudonym Indigo85 ma. 12 mars 2012 11:13

Jeg synes menn burde ha mulighet til å frasi seg foreldreansvaret i god tid før barnet blir født. Så får det bli opp til moren om hun ønsker å bære fram barnet eller ikke.

(mann 41 år fra Oslo) ma. 12 mars 2012 12:06 Privat melding

@indigo85
Den blir litt for enkel, selv om det finnes noen tilfeller hvor den kanskje var fornuftig. Men generelt, har du vært med på leken så får du tåle streken.

Skjult ID med pseudonym Indigo85 ma. 12 mars 2012 12:18

Dersom intensjonen med samleiet ikke er å få barn, synes jeg det er fullstendig urimelig at mannen skal måtte betale hundretusener i barnebidrag.

(mann 57 år fra Oslo) ma. 12 mars 2012 12:34 Privat melding

@Indigo85
Det er ikke mange samleier hvor intensjonen er å få barn. Og da må det anses som både et felles og en individuelt ansvar å sørge for at det ikke blir barn av det.

Blir jenta likevel gravid er det en del av spillereglene at mannen ikke har inflytelse på om det blir abortert. Dette i seg selv er et ekstra godt argument for å bruke kondom. Men om hun bærer frem barnet, får hun en binding til barnet for livet, på godt og vondt, mens vi menn noen ganger avspises med / pålegges bidragsplikt.

For min del vet jeg at om jeg hadde blitt far da jeg var ung, og uten å ha et forhold til barnets mor, ville jeg gjort det jeg kunne for å være mest mulig til stede for barnet. Man har da lest "Peters baby".

(kvinne 30 år fra Oslo) ma. 12 mars 2012 12:48 Privat melding

Godt sagt, HaraldBK :) Håper flere der ute tar til seg det du skrev nå!

(mann 57 år fra Oslo) ma. 12 mars 2012 14:02 Privat melding

Takk, Frk.Ingus.
Jeg har vel en mistanke om at innlegg på dette forumet ikke er egnet til å få noen til å endre mening. Her er vi bare ute etter å få bekreftet oss. Og at en gammel grinebiter som meg kommer med en refsende gammelfeministisk pekefinger, når jeg ikke frem til de som mener menn kun kan løpe rundt fra ONS til ONS og ha seg.

Ellers må jeg innrømme at jeg er usikker på om det er særlig mange her på forumet som har lest den boka, den var en del av skolebiblioteket da jeg var tenåring. (Handler om en tenåring som blir far, og mor må presse ham til å ta daglig omsorg. Det gjør han, og det gjør mye med ham som person. Tror den boka gjorde at jeg, til jurist å være, var veldig klar for å bli far straks det var praktisk mulig. Altså en stund før jeg og eksen var ferdig med studiene.)

Skjult ID med pseudonym Charleene ma. 12 mars 2012 15:23

Om du *lurer* ei jente får du jammen meg bare betale og...... Trist å *leke* med mennesker sånn......(snakker f eks om evt. barnet)

Skjult ID med pseudonym Indigo85 ma. 12 mars 2012 15:29

"Det er ikke mange samleier hvor intensjonen er å få barn. Og da må det anses som både et felles og en individuelt ansvar å sørge for at det ikke blir barn av det."

Hvis mannen bruker prevensjon, så han han gjort sin jobb.

"Blir jenta likevel gravid er det en del av spillereglene at mannen ikke har inflytelse på om det blir abortert."

Ja, selvfølgelig. Det er kvinnens kropp. Men hvis kvinnen velger å føde barnet bør hun ikke kunne forvente pengestøtte fra mannen. Det er poenget mitt.

Skjult ID med pseudonym Charleene ma. 12 mars 2012 15:55

Joda, hun kan forvente seg pengestøtte.. de var 2 om det og de er to om resultatet. Det er nå en gang sånn at man KAN bli gravid av å ha sex......... så tar man sjansen, får man betale.....lurt eller ikke lurt, sånn er reglene... er ikke ungens feil...

Skjult ID med pseudonym Morten ma. 12 mars 2012 15:56

Derfor heter jeg alltid noe annet i utlandet eller på byen!

Skjult ID med pseudonym Charleene ma. 12 mars 2012 15:59

sjarmerende.....

Skjult ID med pseudonym Jørgen ma. 12 mars 2012 16:12

Eller når jeg er ute på kayakktur på fjorden...

http://www.aftenposten.no/nyheter/oslo/article4215025.ece

(mann 46 år fra Akershus) ma. 12 mars 2012 16:21 Privat melding

@Charleene
Jeg er enig i at man er to om det, og at man må ta ansvar. Men jeg ser også poenget til Indigo. Vi menn er prisgitt kvinnen idet hun blir gravid. Da sitter hun med alle essene, mens vi har noen dårlige toere og treere..

For å sette det litt på spissen. Jeg møter dame, hun inviterer meg med hjem. Jeg gjør mitt og bruker kondom, men er uheldig og den sprekker. Jeg gjør det klart at jeg ikke ønsker noe barn med henne, og ber om at hun tar angrepille for å unngå graviditet. Hun følger ikke det opp, og blir gravid. Jeg får beskjed om at hun er gravid med mitt barn, og selv om jeg ønsker at hun tar abort så vil hun bære frem barnet. Hun føder og gir myndighetene beskjed om at jeg er barnefaren. Jeg ber om dna-test for å få bekreftet at det virkelig er mitt barn. Hun kan vel fremdeles nekte inntil barnet når en viss alder?? Litt usikker på hvordan den regelen er nå.. Jeg må betale.
Enda jeg har gjort alt jeg kan gjøre for å unngå hele situasjonen, bortsett fra en ting.. Jeg burde latt være og bli med henne hjem.

Er det fair overfor mennene?? Nå har man jo heldigvis fått mulighet for dna-testing. Men tenk på hvor mange menn som har havnet i en slik situasjon, og som har betalt for ett barn i 18 år. Selv om man har mistanke om at man ikke er barnefaren, og først har fått det bekreftet etter at barnet ble myndig.

Det har jo vært noen utroskapstråder her på forumet tidligere, hvor menn blir beskyldt for å være de største svina i skogen.. Men jeg har lest statistikker som viser at så mye som opp mot 20% av barn født av mødre som er i forhold, har en annen far enn den alle tror er faren!!! Har ikke sett statistikk som viser hvor mange menn i forhold som får barn utenfor forholdet, og hvor stor %-andel det utgjør av barnefødslene. Kanskje noen andre har de tallene. Dette ble litt utenfor det opprinnelige temaet i tråden riktignok :)

Skjult ID med pseudonym mann33 ma. 12 mars 2012 16:28

20 prosent stemmer nok ikke, for så høye tall stammer fra testresultater der "faren" allerede har en klar og sterk mistanke om at han ikke er den biologiske barnefaren likevel. Et mer realistisk estimat er 5 eller kanskje 10 prosent. Men det er uasnett ganske mange. Hvis du derimot har vært litt damenes jens selv, eller hatt noen slike kompiser, og sett hvor mange jenter som er utro mot samboeren, kjæresten eller ektemannen på ferietur alene eller når de er fulle på julebord eller byen, ja da er det vel ikke noe overraskende likevel. Ikke det at gutta er noe bedre selvsagt, de er minst like ille.

http://www.canadiancrc.com/newspaper_articles/Globe_and_Mail_Moms_Littl e_secret_14DEC02.aspx

Skjult ID med pseudonym Charleene ma. 12 mars 2012 16:30

Eikers.. Enig i mye av det der og det ER ikke lett.. kanskje det var lettere før...man giftet seg, fikk barn og ble i forholdet.. Nå virker det jo helt sykt... "bytte sexpartner hver helg"-tråder etc.... er jo ikke kontroll på noe som helst.. Sex er blitt en menneskerett, må ha, skal ha... men det KAN bli barn av det, ja.. ogg så klart det er begges problem. Såns jo det er dårlig gjort av den dama som ikke tar ei angrepille om det gikk galt, da........

(mann 46 år fra Akershus) ma. 12 mars 2012 16:37 Privat melding

Charleene..
Nå var dette bare ett tenkt eksempel, ikke en selvopplevd erfaring ;) Men det finnes jo også endel barnløse single damer som istedet for å dra til Danmark tar seg en tur på byen for å bli gravid. Nå vil vel de gjerne ha så lite med barnefaren å gjøre som mulig, så da blir det vel far ukjent som oppgis.. Men det viser hvor prisgitt menn er damer i slike situasjoner. Jeg som singel barnløs mann kan jo ikke bare sjekke opp ei på byen for å gjøre henne gravid ved å si at slapp av jeg er frisk OG steril så her blir det ikke noe.. Når hun så evt blir gravid, og det jo er uønsket for henne så tar hun abort og jeg forblir like barnløs ;)

(mann 46 år fra Aust-Agder) ma. 12 mars 2012 16:38 Privat melding

kommer helt ann på hvilket land jenta kommer ifra og er bosatt når det gjelder barnebidrag.

Skjult ID med pseudonym Charleene ma. 12 mars 2012 16:51

Jahh tenk æ forsto det daa-aahh...

Skjult ID med pseudonym blindebukk ma. 12 mars 2012 16:56

amatører..dere har jo ALLTID ei angrepille med dere..berre å lure den i eit glass vann eller noke sånt:)
angrepille og kondom er like viktigt å ha med seg..:)

Skjult ID ma. 12 mars 2012 17:17

Om man er prisgitt den ene eller den andre, eller om kondomet sprekker spiller vel for faen ingen rolle! Det er fortsatt et barn der. Hva som har skjedd i forkant er revnende likegyldig! Men alle skal jo få lov å velge hvilke menneske man ønsker å være. Ønsker man å være en tafatt liten stakkarslig unnskyldning av en "mann" som fullstendig fraskriver seg ansvar som et annet patetisk vesen så må man jo bare gjøre det. Men det er klart, da har vedkommende antakelig ikke nok baller mellom beina til å gjøre noen gravid i utgangspunktet!

(mann 46 år fra Akershus) ma. 12 mars 2012 17:22 Privat melding

@(Skjult ID) - man 12 mar 17:17
Skjønner at det er mitt innlegg du svarer på her.
Hadde du hatt baller nok, så hadde du ikke svart under skjult ID også.. Da kunne man diskutert dette på ett sakelig nivå, istedet for å lire av seg noen gloser helt anonymt. Jeg gidder iallefall ikke å bli med i en diskusjon på de premissene.

Skjult ID ma. 12 mars 2012 17:25

Nei, jeg skriver generelt om det å fraskrive seg ansvar for egne barn man bringer inn i denne verden! For min del er ikke det så veldig mye å diskutere!

Skjult ID med pseudonym plastikk ma. 12 mars 2012 17:51

Er det i utlandet er det jo mulig det er i et land der abort ikke er lov.

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Abortion_Laws.svg

Skjult ID ma. 12 mars 2012 21:22

Bruk kondom eller la vær

Skjult ID med pseudonym kapteinen ma. 12 mars 2012 21:41

Så når "jørgen" sitter værfast på aldesrheimen og testamentet skal skrives,
dukker det kanskje opp et 10-talls JØRGEN PADLERN JR, den ene mer vannskjødt enn den andre
som følge av manglende bidrag.

Nei, tror vi får renne kajak-jørgen i senk når den dukker opp midtfjords i tåke-eimen 05.30 på veg bort fra neste offer !!

(mann 45 år fra Sør-Trøndelag) ma. 12 mars 2012 21:58 Privat melding

Neste gang pröv å finne deg en dame fra et land som Norge ikke har utleveringsavtale med :-)

Skjult ID med pseudonym Mannehora ti. 13 mars 2012 10:11

kapteinen

"Offer"? Hvorfor omtales stadig kvinner som om de har blitt "lurt" eller er "ofre", bare fordi de ikke klarte å holde på fyren etter at de hadde hatt sex? De har da vært like delaktige i det de, så lenge det ikke har vært trusler eller tvang involvert? Synes den der dobbeltmoralen er til å spy av. Det blir som at unge gutter, selv barn og mindreårige tenåringer, er "heldige" hvis voksne damer utfører seksuelle handlinger på eller med dem, mens jenter på samme alder blir misbrukt av eldre menn som gjør det samme. I det tilfellet er selvsagt begge ofre, uavhengig om de er guttebarn eller jentebarn og uavhengig av om overgriperen er en mann eller kvinne. Eller som at menn ikke "kan" misbrukes av kvinner seksuelt. Selv hvis en mann ligger og sover eller er overstadig beruset når en kvinne har sex med han, så er han jo bare "heldig" som får seg noe. Men hvis en mann gjør noe lignende på en sovende eller overstadig beruset kvinner er det voldtekt. Nå vet jeg faktisk at én kvinne har blitt dømt for å misbruke en sovende mann i dette landet, men det er da også bare én. Og argumentasjonen for hvorfor hun ikke burde bli dømt lyste av denne dobbeltmoralen. Hey, han fikk jo stå og lagde stønnelyder, så han må jo ha likt det. Begge eksemplene mine dreier seg selvsagt om helt andre ting enn frivillig sex mellom to voksne mennesker og en mann som stikker etterpå, men samtidig er det en likhet også. Kvinner blir omtalt som "ofre", menn som "overgripere", nærmest uansett.

Hun svenske dama på den holmen i Oslofhorden var på ingen måte noe "offer", det kommer da ganske klart frem i den artikkelen. Hun var absolutt med på leken.

Skjult ID med pseudonym Iselin ti. 13 mars 2012 17:34

Her fryder jeg meg over å lese hva grinebiteren HaraldBK og flere skriver! Også godt å lese han som skjemmes på vegne av sitt kjønn.
Slutter meg til at barnet må være fokuset om det blir et barn av akten.
Og Harald BK, kvinner av en viss kvalitet ser deg neppe som en grinebiter, men heller som en reflektert mann.
Liker dette forumet. Alle skulle skrevet her inne. Lett å se hvem man bør date og hvem ikke;)

(mann 57 år fra Oslo) ti. 13 mars 2012 18:39 Privat melding

@Iselin. Takk for gode ord, både på egne og andres vegne :-)

Skjult ID med pseudonym kapteinen ti. 13 mars 2012 19:54

Mannehora,
Vil tro flertallet holder seg for gode for å ta usaklige diskusjoner med personer som i 2012 ikke har evnen til å legge bort ur-gamle halv-millitante selv-sentrerte holdninger overfor å lure det svake kjønn i svake situasjoner.;-)

(mann 49 år fra Østfold) ti. 13 mars 2012 19:57 Privat melding

Du har helt rett Iselin, alle burde skrive her, men ikke anonymt.
TS.. sikker på at det ikke er du som blir lurt i utgangspunktet da?

Skjult ID med pseudonym Iselin on. 14 mars 2012 17:07

Og du har rett BruceW, men jeg våger ikke skrive uten pseudonym;) Kanskje etterhvert..