Alle innlegg Sukkerforum

Har noen vært i Madrid?

Vis siste innlegg
(kvinne 49 år fra Oslo) sø. 20 april 2008 00:16 Privat melding

Skal om noen få uker til Madrid. Hvis noen har vært der og har bra tips så tar jeg de i mot med stor takk. Det blir nok endel shopping, men er interessert i å bli bedre kjent med byen og de severdigheten den har å by på.:)

(mann 58 år fra Oslo) ma. 21 april 2008 00:53 Privat melding

Ikke vært der, men har alltid hatt lyst til å dra dit. Stor by, over 3mil. innbyggere. gammelt universitet grunnlagt i begynnelsen av 1500 tallet er intr. Pradomuseet(malerier og skulpturer ) er et av europas betydligste museer, bare å si du har vært der er nok for mange som er intr. i kunst. Eller så skal kongeslottet Palacio Real fra mitten av 1700 tallet være flott. Men prøv å søk på internett om reisemålet. jeg var i PRAHA i fjor og leide privat guide i 2 dager. Kostet lite og hadde veeeeeldig godt utbytte av det, han var suveren. Ca 80 kr. pr dag for 2 og 3 timers tur., kun jeg og reisefølget, helt privat. Vi søkte bare på PRAHA privta guide, prøv det samme på Madrid? :o)

(mann 58 år fra Oslo) ma. 21 april 2008 00:58 Privat melding

Når reiser du? Kan hjerne bli med som reisevenn, eller hvis dere er flere? Ikke ment som noe annet, men kansje det er det tuppet i ræv.... jeg trenger for å komme meg dit. :0)

Skjult ID med pseudonym charmy68 ma. 21 april 2008 01:14

Reiser dit i pinsen. Nå har jeg reisefølge ellers takk..:)

Har lest litt på internett og googlet litt på Madrid, men tenkte vel mer hvis noen hadde noen gode tips etter å ha vært i Madrid. Det kan være en bekjent til en venninne av meg som bor i Madrid vil guide mitt reisefølge og meg selv i byen, og det hadde vært glimrende. Fikk også noen gode tips av en kollega av meg som nettopp har vært der.

Skjult ID med pseudonym RRTK ma. 21 april 2008 01:37

Madrid er en fin by, var der i fjor. Jeg var for det meste i gamlebyen, og det er absolutt verdt turen i seg selv å rusle rundt i gatene der. Tapas med rødvin på en av de mange uterestaurantene, er selvfølgelig også noe man bør få med seg.

Skjult ID med pseudonym Madda ti. 22 april 2008 17:12

Hei - har vært i Madrid. For det første er det et veldig enkelt undergrunds-system der, så veldig lett å farte rundt i den store byen. Det som er viktig å være oppmerksom på, er at det går kun i spansk. Alle menyer er kun på spansk, og folk behersker ikke engelsk. Veldig vanskelig å kommunisere hvis du ikke har et lite ordforråd på spansk. Ta i såfall med ordbok.

Ellers rakk jeg ikke å se så mye. Det er flotte kunstmuseer hvis kunst er interessant....det er jo herlig bare å rusle rundt å ta inn nye inntrykk.

Uansett - ha en strålende tur!!!

(mann 47 år fra Oslo) ti. 22 april 2008 20:28 Privat melding

Jeg var der på en akustikk-konferanse i fjor høst. Det lå en flott kunstpark like ved konferansestedet som lå bare ett stopp fra flyplassen på metroen, Campo de las Naciones. Et digert anlegg med installasjoner og vann-anlegg og kunstverk av ulike slag. Plener, benker å sitte på for lunsj etc som folkene satt ved. - Flott anlegg!

Bodde i nærheten av Gran Via der det var rikelig med handlegater og spisesteder omkring, men muligens noe preget av turismen?. Plaza Mayor var det fint å sitte på. Fikk ikke sett så mye av byen. Men det var mye fint å se, fine parker sier de som var litt omkring der. Må være fabelaktige museer med f.eks gamle og mer moderne malierier f.eks. "Kneiper" med flamenkodans og musikk. En slik by har vel alt man kan tenke seg av severdigheter.

God tur!

Skjult ID med pseudonym fremmed ti. 22 april 2008 22:06

@charmy68

Madrid er en mega by ......anbefales en tur til Plaza Mayor i semtrum , puerta del sol en steinkast fra plaza , en tur til palaset
bruk gjerne 2 etasjes busser som kjører deg gjennom Madrid mest kjente områder , husk at det finnes to linjer slik at du kan få med deg de største severdighetene , du kan gå av og på den bussen så mange ganger du vil og hvis du ønsker å se nærmere på en severdighet , så kan du gå på neste buss.....Parque del retiro er å anbefale ......kuntmuseer og flamencodans men der
må du være tidlig ute ellers er det alltid ganske fullt , er du der på en søndag så kan du gå til el rastro det er Madrid største loppemarked med antikvitetsalg osv....veldig morsomt og spennende .....når det gjeder mat så har jeg faktisk spist bedre et sted
shoppingsenter i nærheten av puerta del sol som heter El corte ingles , øverste etasje med utsikt over gran via og en del av Madrid .....anbefales en tur til Toledo også som var den gamle hovedstaden i Spania ......gled deg Madrid er super


Skjult ID med pseudonym fremmed ti. 22 april 2008 22:08

@charmy

Glemte å si at du kan kjøpe i kiosker et blad som heter Madrid guide ......den forteller alt som skjer i byen for tiden .....koster en euro.

(kvinne 49 år fra Oslo) ti. 22 april 2008 23:19 Privat melding

Tusen takk for mange gode tips..:)

Skal bo på et hotell ved Plaza Major så jeg får nok sett endel av det området, men mine spansk kunnskaper er relativt dårlige. Får nok skaffe meg en ordbok *ler*

Skjult ID med pseudonym RRTK ti. 22 april 2008 23:20

Anbefaler også en togtur til Segovia - utrolig flott by.

Skjult ID med pseudonym Hingsten.. ti. 22 april 2008 23:23

Hingsty har vært på kjærlighetstur og møtt sin "idrettsstjerne" i Madrid..
Få tak på en guide på forhånd, plukk ut noen serverdigheter og ta en prat med hotellbetjeningen og ta imot noen tips ut ifra hva du har interesse for.. før du begir deg ut i den store byen, Det storstilte slottet kan anbefales..
og som nevnt over playa del major utover kvelden.. med vakre fortau-restauranter så langt du kan se og nattklubber i gangavstand..

Undergrund kan benyttes rundt i hele Madrid på dagtid, taxi i retur anbefales ut i sene nattetimer.
Og 5* med egen sjåfør der det er nødvendig er verdt sin pris, iallefall om du skal "hoppe litt" ......
eller var det shoppe du skulle muligens..
Hingsty drømmer tilbake til sine dager i Madrid... jo..kan anbefales..vrrinsk...

Skjult ID med pseudonym Hingsten.. ti. 22 april 2008 23:42

Litt uenig med RRTK.
parkene der er ikke ivaretatt og forfaller.. kun fasaden på et slott og en fin restaurant ved elven som er greia.
hingsty små-travet selvfølgelig lykkelig der allikevel fordi " omgivelsene" ble ivaretatt.. men togturet 2 x 45 gir en skuffelse om man bare skal se sommer-slottet og litt ugress.. vrrinsk...

Skjult ID med pseudonym RRTK on. 23 april 2008 00:17

He he, jeg mistenker at Hingsten hadde tatt en overdose hestedop da han travet rundt i Segovias vakre gater, for jeg har aldri hørt en mindre treffende beskrivelse av byen ;-)


Hvordan kan Hingsten overhode unngå å nevne den enorme, praktfulle katedralen som troner på toppen av byen, for ikke å snakke om den imponerende romerske akvedukten, eller de koselige, snirklete gatene som snor seg i vide sirkler oppover mot plasaen på toppen av byen ...?


Ikke spesielt imponerende dette, selv av en hest, tsk, tsk.Skjult ID med pseudonym Hingsten.. on. 23 april 2008 00:22

RRTK
hver sin smak.. bøyer seg ned i marken et øyeblikk og tenker..
hingsty nøt 4 døgn på 5* til fulle..men hingsty oppfattet dette som en "dametur"..

Ønsker alle en behagelig vår-natt....vrrinsk..

Skjult ID med pseudonym RRTK on. 23 april 2008 00:25

Hingsten:

Greit nok at man har hver sin smak, men når du rett og slett ikke oppgir korrekt/tilstrekkelig informasjon om byen så blir det litt pussig å avfeie det med slikt.

Ønsker imidlertid deg også en behagelig natt ;-)