Alle innlegg Sukkerforum
(mann 31 år fra Oslo) on. 14 mars 2012 19:55 Privat melding

Varför måste tjejer ha killar som är lika gamla eller äldre än sig själv när man är 25 år? Ä r det för att hela tiden känna sig yngre?:)

(mann 33 år fra Akershus) on. 14 mars 2012 20:07 Privat melding

Nei, det er fordi jenter verdsetter moden og selvsikker oppførsel, penger og stabilitet - noe litt voksnere menn har mer av enn oss unghingster. Og menn verdsetter ytre skjønnhet og ikke særlig mye annet - så en yngre kvinne blir mer verdsatt av en litt eldre mann, og kan dermed sikre seg en "bedre" mann enn hun ellers ville ha kunnet.

Skjult ID med pseudonym Guybrush on. 14 mars 2012 22:24

TS: dette har nok noe med at vi gutta ligger gjerne 3-5 år bak de i mental utvikling på enkelte områder. Vi gutta leker i sandkassa lengre enn jentene for å si det sånn :)

Dessuten er vi gjerne treigere med å få unger, treigere til å etablere oss, treigere til å skaffe oss utdannelse, jobb, hjem osv osv. Så om de skal matche mer på alle disse feltene er de stort sett nødt til å finne noen som er litt eldre.

Skjult ID med pseudonym oslomann on. 14 mars 2012 22:30

Som Guybrush skriver. Vi menn flest bare innser ikke at det er slik før litt senere i livet, når vi kanskje omsider tar igjen jentene og også ser hvor mye mer umodne yngre menn er enn flesteparten av de jevnaldrende jentene. Det er nesten skremmende, og da innser du jo hvorfor så mange av jentene på din egen alder løp etter eldre gutter og menn da du selv var tenåring eller i starten av 20-åra.

Sarkøren har selvsagt også mye rett. De to er ikke gjensidig utelukkende.

Skjult ID med pseudonym kar on. 14 mars 2012 22:32

Slutter folk å leke i sandkassa..?

Skjult ID med pseudonym Cougar on. 14 mars 2012 22:33

Men det er heldigvis ikke alle jenter som er sånn.. Sitter med en eks som er 3 år yngre.. Handler egentlig om hvor man er hen i livet.. En venninne av meg har en kjæreste som er 5 år yngre, hu 27 han 22.. SÅ alt er mulig :)

(mann 34 år fra Rogaland) on. 14 mars 2012 22:33 Privat melding

Og eg som trudde det handla om pengar

Skjult ID med pseudonym Guybrush on. 14 mars 2012 23:04

Couger: unntaket som bekrefter regelen er det noe som heter. På samme måte som det finnes mannfolk i 50 åra som jakter jenter i 20 åra (som jo selvsagt i utgangspunktet har ingenting til felles) - vil du også ha noen få kvinner som kanskje henger igjen lit mentalt og derfor foretrekker å finne seg yngre menn/gutter som de matcher med. Problemet er da om denne gutten/mannen fortsetter å utvikle seg og bli modnere. Da vil ikke han kanskje tiltrekkes lengre av kvinnen som fremdeles henger igjen i 20 åra i hodet.

Når man har jobbet som vakt på utesteder frekventert av jenter rundt 40 så merker man at det finnes endel som er på nivå med tenåringer. Ikke særlig sjarmerende...

(mann 49 år fra Østfold) on. 14 mars 2012 23:06 Privat melding

Det er fordi (og dette er egentlig hemmelig) penis aldri slutter å vokse.

(kvinne 43 år fra Møre og Romsdal) on. 14 mars 2012 23:08 Privat melding

@ nostalgisk, stor forskjell på 34 og 40? er du gæærn, det er jo det største gapet av alt! ;)

(mann 33 år fra Oslo) on. 14 mars 2012 23:11 Privat melding

Menn kan få barn i mye eldre alder en damer. En eldre man har mer erfaring og kan trolig forsørge for henne og barnet lettere en en some er ung og umoden. Dette har gjennom årtusner gjordt at menn ser etter unge damer som kan ha mange barn, og damer ser etter en eldre mann som kan forsørge for familien.

Skjult ID med pseudonym Guybrush on. 14 mars 2012 23:20

Skjegg29: dette er ment i beste mening - hva er det du egentlig skriver? Jeg skjønner ærlig talt ikke innholdet. Om du har lese og skrivevansker anbefaler jeg å legge til dette som en kommentar til slutt.

Når det gjelder mine uttalelesr her er dette veldokumentert innenfor psykologien - man kan dessuten selv lære mye om dette ved å bruke egen erfaring. da jeg var litt yngre og hadde endel venniner rundt midten av 20 åra hatet de gutter på begynnelsen av 20 åra da de stort sett var ute etter en ting, var emosjonelt ustabile, umodne, furtne og gjerne av typen "tøm og røm" i tillegg. Man husker jo selv hvordan jentene plutselig i ungdomsskolen ble interessert i helt andre ting og oppførte seg veldig anerledes mens vi gutta ikke hadde denne store endringen.

Skjult ID med pseudonym nref on. 14 mars 2012 23:25

Vel, ingen problem, har vært en bitter, gammel og tungt misantropisk surpomp siden jeg gikk på barneskola, jeg... Sandkasse my arse.

Skjult ID med pseudonym Skjegg29 on. 14 mars 2012 23:51

"Smart"telefonen funker dårlig å skrive i forum med. Det er derfor det ble kaos. Meldingen ble sendt før den var ferdig. Blant annet. Slettet kaosmeldinga nå.
Grunnproblemet mitt med mye av uttalelsene her er at hunnkjønn sin utvikling, uansett om den ligger foran eller bak vedtatt "standard" får mer positiv omtale og forståelse enn hannkjønn sin utvikling. Og menn kaster seg på lasset. I en omdefinering og omfirmulering av kjønnenes kvaliteter, rettigheter, forventninger og verdi inkluderer det å omdefinere mannen til en viss grad. Å da ha et bevisst forhold til hva man gjør og sier er da essensielt. Å gjenta gamle "sannheter" eller "godkjente" formuleringer er da ikke nødvendigvis konstruktivt. Som når det ovenfor påstås at menn tiltrekkes av fysisk skjønnhet og lite annet. Muligens det er en spøk som ikke kom fram i tekst eller så er det en som må lære å snakke for seg sjøl. Jeg ønsker ihvertfall ikke at han skal snakke for meg.

Og i midten av tjueåra tror jeg at det går fra ulikheter i kjønn til ulikheter i personligheter. Ihvertfall når det kommer til der ullne begrepet "modenhet".

Skjult ID med pseudonym Guybrush to. 15 mars 2012 00:55

Skjegg: filosofiske debatter om definasjoner blir nok et helt annet plan enn hva man her omtaler. Med "moden" mener nok de fleste at man har lært en ting eller to om hvordan verden fungerer, fått et mer sammenhengende syn på samfnnet og interaksjon mellom folk og ikke fokuserer på egne behov direkte. Man har innsett at ved å samarbeide og ta hensyn vil man gjerne i langt større grad oppnå glede og de mål man har satt seg. I skarp kontrast til det jeg simpelt kaller "fjortis" - som stort sett handler om å skrike høyest og nekte å se ting fra to sider.

Jeg vet selv hvordan mine kompiser var i 16-23 årsalderen sånn ca. Og hvor markant forskjellig de ble noen år seinere. Likeledes vet jeg også at denne utviklingen opplevde mine venniner langt tidligere. Å være moden har dog ingenting med å være klok eller intelligent.

Uttalelsen du omtaler som er skrevet av noen andre enn meg er noe jeg ikke støtter - og har heller ingenting med mine uttalelser å gjøre. Min erfaring er at jenter er mer kresne på utseendet enn hva vi gutta er - som nok kan skyldes at de kan ta seg råd til å være det også, når vi gutta gjerne ikke eier evnen til å kamuflere vår interesse, samt virker å være programmert til å blande det å være betatt av noen med det å ha lyst til å få de til sengs. Ikke ser det ut til at endel av oss skjønner skillet heller før vi har oppnådd det.

Alt dette er forsåvidt meget logisk når man ser det i sammenheng med menneskehetens utvikling - det såkalte siviliserte samfunn har eksistert i noen tusen år. Før det hadde vi 4,5 millioner år som i langt større grad programmerte oss.

(mann 35 år fra Oslo) to. 15 mars 2012 02:31 Privat melding

Jeg liker i grunn ikke så veldig mye eldre menn(max 10 år eldre) men jeg liker som regel ikke menn som er yngre enn meg og gudene vite hvorfor. Jeg liker vel generelt å bare være "underlegen" enn mann kanskje. Han skal også kunne en del mer enn meg om diverse og kunne bruke det på en måte så han klarer å bli frekk på en ertete måte men ikke være blærete.

Dette var en meget sær egenskap jeg fant ut at jeg liker hos en drømmemann... SÆRT! Fant det ut ganske nylig også... stadig like singel.. ikke rart i, tenker jeg, når jeg begynner å se nedover lista over hva drømmemannen skal ha av egenskaper. Lattelig liste! Hva gjør man egentlig med slike lister for å kunne drite i dem? Noen som har tips?

Det verste er at jeg går igjennom denne listen når jeg treffer på karer og da finner jeg ofte en kar som er bra men det er jo noe som ikke stemmer med lista men jeg våger en avvikelse og ender opp med at "æsj, jeg vil virkelig ikke ha en slik fyr".

Skjult ID med pseudonym Skjegg29 to. 15 mars 2012 06:09

Guybrush: Okey, jeg kan se at å putte deg og oslomann sammen med Sarkøren var litt kjipt mot dere to første. Likevel er det et relevant spørsmål, som jeg nå skriver på nytt for ordens skyld, om man kommer med uttalelser og formuleringer fordi man står inne for dem og at de tåler nøye analysering eller om man bare har hørt det ofte nok til at det tas som god fisk. Jeg har nevnt en ting i et innlegg ovenfor og ellers går det på formulering og ordvalg. Tenker menn er "treigere" til å etablere seg på noe av samme måte som jenter kan være "treigere" til å ville ha sex med en person for første gang. Ord og formuleringer betyr noe. Det er en av grunnene til at mange ønsker et mer kjønnsnøytralt språk hvor språket ikke skal indikere at å være mann er standarden. "Embetsmann" etc.

Jeg kjenner til studiene og jeg protesterer ikke mot vitenskapelig fakta, men jeg synes det er viktig og relevant å ha et bevisst forhold til hva man mener med modenhet og utvikling og hvilke konsekvenser det faktisk har i samfunnet. Det er da det begynner å bli interessant. Hvis jenter fortere nærmer seg "ferdig produkt" og det til en viss grad forventes av samfunnet - er det nødvendigvis en fordel? Hva er fordelene og ulempene? Hva har det å si for hannkjønn som med jevne og ujevne mellomrom får trøkka nedover seg at de er treigere i utvikling og mer umodne? Da jeg f.eks var seksten følte jeg nesten at noen jevnaldrende jenter så på oss gutta som annenrangs sekstenåringer. Men jeg har ikke akkurat førstehånds informasjon fra det aldersspennet mer.

Men det hele er litt digresjon til spørsmålet som er om jenter på 25 og man er ikke nødvendigvis skrekkelig uenig i grunnprinsippene. Det sitter sikkert masse ugrammalt rusk igjen. Det er ett stykk kvinne som har uttalt seg seriøst og det blir interessant å høre fra flere. Hadde også vært interessant å se hvordan tallene er på par som møter hverandre senere i livet. f.eks når kvinnen er 30, 35, 40 og opp til...tja, 70 for eksempel. Gjerne opp til 80. Jevner det seg ut eller fortsetter mannen å være eldre?

(mann 33 år fra Akershus) to. 15 mars 2012 07:39 Privat melding

Jeg burde kanskje ha kvalifisert utsagnene mine litt mer - det er selvfølgelig individuelt og blablabla, det jeg beskriver er trender, ikke absolutte regler. Personlighet, kjemi osv har selvfølgelig mye å si for både menn og kvinner, men når man skal beskrive forskjellene er det ikke noe poeng å ramse opp likhetene.

(kvinne 38 år fra Oslo) to. 15 mars 2012 09:36 Privat melding

Nei, det er for at det skal være noen lammelår igjen til oss som har passert 30.... Vi bytter. De får mannfolka på vår alder og vi får de yngre.....

Skjult ID med pseudonym oslomann to. 15 mars 2012 10:10

Skjegg29

At jenter modnes fortere enn gutter er det vel liten tvil om. Så sent som i går satt jeg på bussen med en gjeng unger som jeg tipper var på tampen av tenårene. Jentene var stort sett høyere enn gutta, mer fysisk utviklete (begynt å få pupper og sånn) og for det meste ikke fullt så barnslige i sin oppførsel. Jeg kunne faktisk overhøre dem sitte og snakke om seriøse ting. Jeg har sett det samme mange ganger tidligere også, som i de to tvillingene som bor i nabohuset til onkelen min (ikke eneggete). Gutten er en barnslig liten guttunge som stort sett bare snakker tull, jenta er – selv om hun fortsatt selvsagt er et barn og har et barns forståelse og begrensete erfaring – betydelig mer reflektert. Jenter kommer gjerne i puberteten rundt to eller til og med tre år før gutta, og det tar det lang tid før guttene tar igjen. Ikke alltid selvsagt, selv kom jeg i stemmeskiftet og begynte å få hår andre steder enn på hodet da jeg var 12 (uten at jeg nødvendigvis var så mye mer moden mentalt), men ofte er det slik. Men ja, dette jevner seg absolutt ut etter hvert, det er ikke slik at kvinner forblir så mye mer "modne" hele livet. Rundt 25-års alderen begynner det vel å bli ganske jevnt tenker jeg. Det er også først i den alderen at forskere hevder at menns hjerner er fullt ut utviklet når det kommer til å vurdere risiko og mulige konsekvenser av sine handlinger, for eksempel i trafikken, noe kvinner er i 18 – 19 års alderen visst nok.

(fortsetter)

Skjult ID med pseudonym oslomann to. 15 mars 2012 10:10

(fortsetter)

Men da er det jo andre ting som også slår inn, og som selvsagt har gjort det hele tiden i tillegg til det med biologisk utvikling og modenhet, og det er at kvinner og menn tross alt ser etter forskjellige ting hos potensielle partnere. Det var det som Sarkøren/Koraboros skrev i sitt første innlegg her, og som sa med delvis enig i (mye rett, men litt uenig i at ytre skjønnhet stort sett er det eneste som teller for menn selv om det er viktig, og i at penger i seg selv er så viktig for kvinner). Kvinner vil gjerne ha selvsikre, stabile, trygge, dominante og sterke menn (ikke alltid nødvendigvis fysisk sterke, men i alle fall psykisk), altså menn som de kan føle seg trygge hos, som ikke er emosjonelt ustabile (de fleste jenter vil vel si at det holder med at det er en kvinne i forholdet?) og som appellerer til de grunnleggende, delvis biologiske behovene for en god far (til evt. barn), beskytter og delforsørger. Og der er det ganske enkelt slik at litt eldre menn har hatt mer tid på seg til å opparbeide seg disse egenskapene, som selvsikkerhet, erfaring og økonomisk trygghet, enn det yngre menn har. Det er ikke alder per se, men hvor han er her i livet med hensyn på slike ting som er viktige for kvinner flest. Det er bare det at de to ofte henger sammen, skjønt selvsagt ikke alltid. Noen yngre menn har jo også det der på plass og de er ofte veldig attraktive blant jentene, kanskje enda mer så fordi de i tillegg også ikke har begynt å "forfalle" utseendemessig. Og en del eldre menn klarer aldri å få de egenskapene og forblir relativt lite attraktive hele livet. Ingen regel uten unntak, men det går an å generalisere her likevel. Menn på sin side verdsetter i større grad, og tenner mer på, ungdom, fruktbarhet, fysisk skjønnhet og egenskaper som empati og vennlighet. Altså en sunn og vakker jente som gjør at vi får den opp, satt litt på spissen, og en god mor for eventuelle etterkommere. Alt dette er i stor grad ting de fleste nok knapt er bevisst, fordi det sitter så dypt i genene våre. Men det er der.

(fortsetter)

Skjult ID med pseudonym oslomann to. 15 mars 2012 10:11

(fortsetter)

Kunne sikkert ha skrevet en avhandling om dette, synes det er et interessant tema, men får avslutte. Kort oppsummert kan en vel si at det som regel begynner å jevne seg ut i slutten av 20-åra eller starten av 30-åra, når mennene har hatt tid til å opparbeide seg status, selvsikkerhet og trygg økonomi, og kvinnene begynner å nærme seg slutten av perioden i livet hvor de kan få barn. Generelt sett. Og noen vil også si at det deretter tipper stadig mer i mannens retning, i det minste i en del år til, nettopp fordi at selv om menn og kvinner begge forfaller fysisk med alderen, så vektlegger jo de dette og andre egenskaper forskjellig. Menn får mer av de egenskapene som kvinner liker, kvinner får mindre av de kvalitetene som menn tiltrekkes av. I det minste en stund. Men en skrøpelig gammel 80 år gammel mann er vel like lite fysisk tiltrekkende som en skrøpelig gammel 80 år gammel kvinne, så et sted på veien jevnes det nok ut på nytt. Uansett, det blir vel en annen tråd.

Skjult ID med pseudonym Cougar to. 15 mars 2012 10:44

@guybrush
Du hang deg litt mer opp i nicket jeg valgte for moro skyld? Men hva er du legger i "henger etter mentalt"? Det er faktisk fint lite som skiller en 25 åring fra en 28 åring og forskjellene blir faktisk mindre med årene. Det er bare mer akseptert at gutta er eldre enn jentene. I et forhold hvor jenta er eldre enn gutten så utvikler man seg faktisk sammen i likhet med andre forhold hvor gutten er eldst.
At jenter er eldre enn gutter fortsatt tabu skjønner jeg, men til TS vil jeg gjerne si at alt går an. Alt er avgengig av hvor man er i livet.

Skjult ID med pseudonym Cougar to. 15 mars 2012 10:48

@oslomann
Fantastisk :)

Skjult ID med pseudonym Guybrush to. 15 mars 2012 13:22

Cougar: nei faktisk ikke, jeg snakket på generell basis, du nevnte dessuten ikke noe om at du selv er en av de som liker yngre gutter/menn så du trenger ikke tro at jeg snakket "til" deg.

Jeg vil si at antallet gutter rundt 25 som fremdeles oppfører seg som da de var 19 er mange ganger høyere enn hva tilfellet er for jenter. Hvorfor? Egen erfaring og som sagt psykologiske rapporter og undersøkelser.

Gutter er i gjennomsnitt langt eldre enn jenter når de ønsker å få barn, gutter er i gjennomsnitt langt eldre enn jenter når de er ferdig med utdannelse og får en jobb de fokuserer på resten av livet, osv osv osv. Slik fortsetter lista.

Det er ikke tabu, overhodet ikke - men om en dame kommer med en kar som er endel år eldre og jeg merker at denne damen selv oppfører seg som om hun er langt yngre enn andre på sin alder, så tenker jeg mitt. Om derimot karen er langt mer "moden" og derfor på samme nivå med damen har jeg langt mer tro på at forholdet vil fungere. Men jeg ser at det ofte blir slik at fyren vokser fra dama som fremdeles sitter stuck. Det er akkurat samma greia som 50-åringer som finner seg ei på 20 og hun blir mer moden og vil ikke mer, og han da igjen finner ei ny på samme alder som hun forrige.

(mann 32 år fra Oslo) to. 15 mars 2012 13:25 Privat melding

Det er jo ikke sant, det TS påstår. Kommer rett som det er over jenter på 30-ish som ser etter en "mann fra 24 til 38 år".

Skjult ID med pseudonym tullebukk to. 15 mars 2012 13:36

"menn verdsetter ytre skjønnhet og ikke særlig mye annet "

Hvis det var tilfelle så ville det vært mange enslige kvinner :)