Alle innlegg Sukkerforum

Holder du fartsgrensen ?

Vis siste innlegg
(mann 49 år fra Østfold) ma. 21 april 2008 10:31 Privat melding

Vi får stadig bedre veier og raskere biler..

Irriterer du deg over bilister som blir liggende i venste fila på 2 felts ?
Irriterer du deg over trailere som abslulutt må bruke 30 min på å kjøre forbi hverandre?
Irriterer du deg over folk som kjører 60-80,,, 60-80....?
Irriterer du deg over biler som absolutt ikke bruker speil og brå kjører ut foran deg i det du skal kjøre effektivt og forbi et par biler ?
Irriterer du deg over folk som faktisk kjører i 60 i 60 sonen ?
Irriterer du deg over folk som aldri bruker blinklys når de kun skal til høyre i rundkjøringene?
Irriterer du deg over folk som brå bremser foran fotobokser?
Irriterer du deg......

Jepp, er det jeg viste. Også du er en perfekte sjåfør!
Tenk om alle var som oss ;)

Og tillegsspørsmålet er...
Selvsagt kjører vi ikke for fort.. aldri. Men vi kjører effektivt.
Selv kjører jeg sånn ca 20km over grensen.. hvor effektiv er du ?

:P

(mann 56 år fra Hordaland) ti. 22 april 2008 15:55 Privat melding

Hvis du ligger 20km over grensen og ikke bråbremser forran fotoboksen, vil du kanskje også irritere deg over boten ; )

Skjult ID med pseudonym Leonis ti. 22 april 2008 20:15

Jeg kjører etter forholdene, slik jeg vurderer dem og da som oftest 10-20-30 km/t over 'fartsgrensa', men ofte under også.

Har vært observant & heldig nok til å ikke få bøter (i Norge) siden før Finansdepartementet(!) økte bøtesatsene for fartsovertredelser i forbindelse med revidert statsbudsjett i 2005, før Samferdselsdepartementet hadde gjort seg ferdige med vurderingen av ordningen med prikkbelastning av sertifikatet. Det irriterer meg stort at Ola & Kari Dunk finner seg i slikt!

Dette får meg til å tenke tilbake på den mest tragikomiske fartsbota jeg har fått, for noen år tilbake i Havana, Cuba...
Kommer dere dit så ta en titt på tunnellen ut fra sentrum som går under innseilingen og ut igjen ved fortet, ved en nedlagt bomstasjon som nå fungerer som permanent politipost, før du kommer på 'motorveien' østover. En strøm av rullende vrak humper i 60-70 km/t i to adskilte tunneller med to kjørefelt hver vei, så det er ingen fare for frontkollisjoner, og kjører nokså uhindret forbi politiposten. I tunnellen står det store opplyste 70-skilt med drøye 100 meters mellomrom, og vi la ikke merke til de små møkkete 50-skiltene før vi kjørte igjennom med en ny & fin leiebil, og VI ble stoppet av en streng politimann som skrev ut en bot på ca $10 for fartsovertredelse...!? Da vi påpekte at vi syntes dette var underlig fikk vi bryskt svar om at "det var bare å følge skiltene, så slapp vi å få bot" - har noen hørt den før..?! Nåvel, deretter har jeg & vennene mine overholdt fartsgrensa, dvs de små møkkete 50-skiltene som cubanerene knapt har lagt merke til, med masse tuting og stygge forbikjøringer som resultat, og pussig nok så blir ingen stoppet & bøtelagt da.

Denne historien fortalte jeg for et par år siden til en politimann som stanset meg og spurte strengt om jeg hadde fått noen bøter før, etter at jeg hadde kjørt i grei dansk fart med fin bil i 100-sonen på E18, som for anledningen var tørr og lite traffikkert. Uten at jeg vet hvor god måling som var tatt så slapp jeg unna med en skjennepreken, hvor jeg hadde hatt vanskelig for å tro at bilen min var blitt mindre trafikksikker av å bli fortollet inn i Norge, med avsluttende kommentar fra onkel politi som ikke hadde særlig tro på at et bidrag til statskassa ville ha noen positiv oppdragende virkning på meg - og den vurderingen synes jeg det står respekt av ; )

(kvinne 49 år fra Oslo) ti. 22 april 2008 20:18 Privat melding

Joda jeg irriterer meg over mye av det samme som TS, og jeg ligger nok mellom 10-20 km over lovlig hastighet men det kommer jo helt ann på forholdene. Har ikke blitt bøtelagt og håper jeg slipper det. Er det 40-50 sone er jeg noe mer forsiktig ettersom det kan jo være barn i nærheten. Det som irriterer meg mest er de som ALDRI bruker blinklys i det hele tatt. De burde blitt tatt oftere og få en bot som virkelig svir og mange av de er en stor fare i trafikken.

Skjult ID med pseudonym lars ti. 22 april 2008 21:16

- har sluttet å irritere meg over alle de andre idiotene i trafikken, det ødelegger bare humøret

Skjult ID med pseudonym luna ti. 22 april 2008 21:35

å irritere seg over alle de andre idiotene i trafikken er jo det som
er kult med å kjøre bil .. hihi ..

Skjult ID med pseudonym vita134 ti. 22 april 2008 22:24

Eg irriterar meg! Å herrejemini som eg irriterar meg av og til! Og det som irriterer meg aller mest er sånne som ligg i 60 i 70-sona eg må gjennom for å komme til byn - og når vi kjem inn i 50-sona så ligg dei jaggu meg i 60 der og! Men det er greit, for det gjer eg og... :)
Normalt, ved landevegskøyring, som det jo bokstavelig talt er snakk om på mine kantar, ligg eg vel mellom 10 og 30 km over fartsgrensa. Kjem an på om eg har barn i bilen eller ikkje. Uten barn går det nok adskillig fortere.
Elles har eg ved eitt tilfelle høyrt min 9 år gamle son sei eit virkelig ekkelt banneord, og når eg sjokkert spurde kor han hadde høyrt slikt hen, svarte han "du sa jo det, mamma, den gongen vi traff den store lastebilen når vi skulle besøke Besten veit du..." Huff...

(mann 47 år fra Telemark) ma. 28 april 2008 23:36 Privat melding

Av prinipp kjører jeg aldri over 300 i timen.

Skjult ID med pseudonym Hingsten.. ma. 28 april 2008 23:37

så hingsty er en sinke der han kjører i 110 i 100 for det meste.. og setter på plass "bedrevitere" bak på 2 hjul i 265?? javel..

Skjult ID med pseudonym hmmm ma. 28 april 2008 23:46

jeg irriterer meg sjelden over andres trafikale evner
sørger heller for å være den største dusten selv
det funker for meg

Skjult ID med pseudonym Hingsten.. ma. 28 april 2008 23:49

hmm..kler deg ikke å se ned på deg selv..kler forhåpentlig å være mer selvsikker enn som så..å være avslappet og irritere seg minimalt er en positiv ting...men ikke kall deg selv en dust.. det går ikke..vrrinsk...

Skjult ID med pseudonym TIL ma. 28 april 2008 23:52

Hingsten..... hvordan klarer du å sette på plass bedreviteran i så sakte fart?

hmmm..... så det e du som e skyld i den skyhøye ulykkesstatistikken på veiene........

Skjult ID med pseudonym Hingsten.. ma. 28 april 2008 23:54

hingsty nyter å være hingst.. ikke en streset bedre-viter..det overlater han elegant til snever-synte vallaker med "skylapper"..
og ellers er alt som det bør være..æækk..

Skjult ID med pseudonym hmmm ma. 28 april 2008 23:56

jeg alene forårsaker de fleste såkaldte møteulykker
(regnes forøvrig som dårlige møter)

og vinker hånlig når jeg cruser forbi i 65
idet skadesjemaer utveksles

Skjult ID med pseudonym TIL ma. 28 april 2008 23:58

Syns det høres ut som om du har en rar hoste Hingsten. Pass opp, det kan være lungeorm og da e eneste kuren avliving (med døden til følge) ;-DD

Skjult ID med pseudonym Hingsten.. ma. 28 april 2008 23:59

Hmmm...det slipper hingsty...der han traver avslappet og fornøyd avsted på sine små-sære luxus-trav og nyter å nyte såvel stillhet som avslappet selskap ved sitt vakre tjern..vrrinsk...

Skjult ID med pseudonym TIL ti. 29 april 2008 00:00

hmmm..... trur du har misforstått noe. Det e ingen sammenheng mellom cruising og 65! ;-D

Skjult ID med pseudonym hmmm ti. 29 april 2008 00:04

så har vel ikke du sett hva jeg kjører hellere da TIL

Skjult ID med pseudonym Hingsten.. ti. 29 april 2008 00:08

Hmmm.. skulle definitivt kle å trave fornøyd avsted på en luxus-traver..okey i eller med en "65" da.. eller ble det svisj... skamme seg hingsty det muligens.. auuu..ikke piske hmmm... gjør vondt....ikke..

Skjult ID med pseudonym TIL ti. 29 april 2008 00:22

Har noen vurdert å sende han Hingsten til behandling? En spalta personlighe(s)t med selvpiningstrekk. Vi får sikkert masse penga for å selge han til New Age-skribentene. ;-D