Alle innlegg Sukkerforum

Venner på Facebook

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym *skeptisk lø. 24 mars 2012 11:10

Hva synes dere om en mann på 46 som har over 800 venner på Facebook? Er det litt rart?

(mann 38 år fra Buskerud) lø. 24 mars 2012 11:17 Privat melding

Er rarere om en 20-åring har det...

Skjult ID med pseudonym roff lø. 24 mars 2012 11:19

eh nei? Hva er rart med det? Noen har stort nettverk med tanke på jobb, idrett osv...

Skjult ID med pseudonym nref lø. 24 mars 2012 11:20

Er alder relevant siden det blir spesifisert?

Skjult ID med pseudonym *skeptisk lø. 24 mars 2012 11:22

Vel, jeg er ti år yngre enn denne fyren, og nesten ingen jeg kjenner, har så mange venner på Facebook, men snarere mellom 100 og 300 ...
Han har sikkert et stort nettverk, men de få jeg vet om som har så mange, er litt rare ... men men, sikkert bare jeg som er sær ;)

Skjult ID med pseudonym watchersky lø. 24 mars 2012 11:23

Venner og venner, spørs hvordan en definerer venn.
Det er nok mest i kategoriene bekjente, kontakter etc.

Skjult ID med pseudonym jordhest lø. 24 mars 2012 11:23

Facebook er egentlig noe faenskap. Har ikke 800 venner men 99% av de jeg har er jo dødkjøtt. Så det å ha 800 venner er jo bare ett tall for å skryte på seg å si at jeg har flere venner enn deg. Men i utgangspunktet er det fåtall av disse som er ekte venner ;) Så ja, det er veldig rart. Mest sannsynelig kan det hende at denne personen spiller facebook-spill.. som krever at du har mange venner for å komme videre i disse håpløse spilla.

Skjult ID med pseudonym nref lø. 24 mars 2012 11:25

Frykter for at du nok er litt sær, ja, TS... ;) Men antall venner på Facebook, og i såfall hvorfor og hvor gamle(!) de er, bryr meg midt i (et godt stykke nedpå) ryggen... Ække der selv, uansett, og lever enda! :)

Skjult ID med pseudonym sta lø. 24 mars 2012 11:25

Er vel litt forskjellig hva folk legger til og ikke da :)

Noen legger til alle de treffer, noen kun de man kjenner litt mer enn ett tilfeldig møte. Da får man en smule forskjell i antallet.

Kan fint ha 50 venner men stort nettverk :) Noen liker privatliv, andre deler alt med alle. Vi er forskjellige.
Og dersom det gjør deg skeptisk så sier vel det mer om deg enn personen du omtaler? Litt lite åpen for at alle ikke tenker helt likt som deg får jeg inntrykk av da :)

Skjult ID med pseudonym *skeptisk lø. 24 mars 2012 11:39

Hehe, jeg ser for meg at de med mange venner på facebook er litt sånn krampaktig opptatt av å vise at de fortsatt er ung(dommelig)e ;)

(mann 34 år fra Oslo) lø. 24 mars 2012 11:45 Privat melding

Gir ikke folk facebook'n min. Den er for familie og nære venner.

Skjult ID med pseudonym roff lø. 24 mars 2012 11:48

Så er det jo noen spill som feks. Mafia Wars som man legger til medspillere som venner. Mange naturlige forklaringer på dette.

Skjult ID med pseudonym nref lø. 24 mars 2012 11:48

Å brife/skryte av "antall venner på Facebook" i sosiale sammenhenger ("Jeg har 742 venner, hvor mange har DU?") er for min del et skoleeksempel på sosiale antenner som rett og slett ikke er korrekt innstilte (litt som dårlige tv-forhold, f.eks. på hytta, hvor en kryper rundt på taket med (nevnte) antenne og en annen sitter inne med tv-en på og skriker "opp, "litt mer til venstre", "nesten!" ut av vinduet...)... Så si (eller "rop"!) noe sånt neste gang du opplever noe sånt, TS (mens du får en venn (ikke en "Facebook-sådan") til å ta tak i hodet på vedkommende og "justere"...)! Har ikke prøvd selv, men tror det muligens kan "jekke ned" fyren/"fyrinnen"... :)

Skjult ID med pseudonym smørblomst lø. 24 mars 2012 12:22

Jeg hadde over 300, men så fant jeg ut at jeg ikke har hatt kontakt med halvparten annet enn på facebook de siste årene, så da slettet jeg dem. Nå er det vel 170 igjen. Og det er folk jeg har noe med å gjøre av og til. Jeg kjenner en på 50 år som har over 700, men for han er det status. Og det er bare trist. Fyren vet ikke helt hvilken bilmodell han kjører, men er tydelig på at den er mintgrønn.. så det sier vel sitt egentlig..

Skjult ID lø. 24 mars 2012 12:37

FB er for de jeg kjenner. En gang ble jeg venn med en på forumet, men så lenge vi aldri traff hverandre er det på tide å slette. Har kun folk jeg kjenner på fjesboka.

Skjult ID med pseudonym o.o lø. 24 mars 2012 12:59

@*skeptisk
Det er visst mye rart man skal bekymre seg over? ;-)

Skjult ID med pseudonym fyr84 lø. 24 mars 2012 13:07

Merkelig hvordan det en gang i tiden var om å ha flest mulig på FB men nå minst mulig...

Selv har jeg under 300 venner der, men kunne godt tenkt meg å sletta en del. Men jeg reiser såpass mye i jobben at det er kjekt å ha muligheten til å kontakte en del på fb mens jeg er borte.

Skjult ID med pseudonym Pondus lø. 24 mars 2012 13:22

TS
Rart? Han kjører frekke løp på andre banehalvdelen og nipper til alkohol som lages av druer. Men vi dømmer ikke. Det blir flere damer på oss andre.

Skjult ID med pseudonym -a- lø. 24 mars 2012 13:25

Det er vel ikke rart? Kjenner flere som har mellom 500 og 1000 venner på FB, og det er pga jobb og firitids-interesser. Noen bygger nettverk gjennom FB, andre vil ha det mer privat.

Skjult ID med pseudonym smørblomst lø. 24 mars 2012 13:28

Hallo, det er ikke venner skrulla deler privatlivet med. Det er nesten umulig å kjenne mer enn 230 personer på ordentlig. Det kalles Dunbars number. http://en.wikipedia.org/wiki/Dunbar's_number

Skjult ID med pseudonym Tiqui lø. 24 mars 2012 14:01

Hva i all verden har alderen med spørsmålet å gjøre? Folk velger dessuten selv hvordan de vil bruke FB. Dermed er det ikke noe som er rart eller galt - det er muligens bare annerledes enn hvordan TS selv ønsker å bruke FB?

Skjult ID med pseudonym bønna lø. 24 mars 2012 14:05

Det er ikke rart. Facebookvenner er noe tull og fjas. Fikk ørten venneforespørsel fra folk jeg aldri har sett og langt mindre vekslet et ord med, og jeg har aldri hatt et bilde på Facebook såvid jeg husker. Så, 200 eller 800 "facebookvenner" spiller ingen rolle :-)

Skjult ID lø. 24 mars 2012 14:13

Det er ikke rart i det hele tatt. Eg bruker facebooken min som markedsføring av forskjellige ungdomsarrangementer, og da er det naturlig å ha mange på facebook. Eg pleier aldri å legge dem til, men om de legger meg til godtar eg de. Ser det selvfølgelig litt an og. Men de man ha på facebook, skal man og kunne si hei til, når man treffer dem på gaten, om ikke så legger eg dem ikke til.

Skjult ID med pseudonym nref lø. 24 mars 2012 14:19

Vel, noen er VELDIG opptatt av Facebook som "selvbekreftelse"; En venninne av meg ble vist fingern til av et nek i forbipasserende bil angivelig fordi hun ikke hadde akseptert "friend-request"-en fra nevnte nek et par dager tidligere... Dypt fascinerende på en litt ekkel måte.

(kvinne 46 år fra Oslo) lø. 24 mars 2012 14:23 Privat melding

@smørblomst: Det var interessant med dette tallet til Dunbar, hvor estimatet ligger på mellom 100-230 maksimalt mulige reelle vennskap. Jeg måtte telle gjennom min liste over FB-venner, og av 404 FB-venner er det 205 av dem jeg har et nært forhold til, og jeg har dessuten mange nære venner som ikke er på FB, så om jeg ikke overstiger, så kommer jeg iallfall godt opp mot max-tallet til Dunbar. Nå er det slik at disse vennene er fordelt geografisk mellom de tre landene jeg oppholder meg mest i, og slik at det er tre ulike hverdagsliv hvor bare et av dem har hovedfokuset til enhver tid. Men dette er nære venner som jeg ser like ofte...

De øvrige FB-vennene er bekjente, kontakter og folk som deler en hovedinteresse.

Skjult ID lø. 24 mars 2012 14:23

Det kommer veldig an på hvordan man bruker profilen sin. Legger du ut alt, bruker du det via jobb og slikt, eller gir du egentlig en god faen. Det er mange her på sukker som spør om man skal bli venn på facebook etter 2-4 meldinger, og det er uaktuelt for meg ihvertfall.

(kvinne 48 år fra Oslo) lø. 24 mars 2012 14:32 Privat melding

Geeeezzzeeezzzz folkens! Hva er problemet? Om folk vil ha 5, 50 eller 500 venner og-eller bekjente på FB, hvilken rolle spiller det og hvorfor snakkes det om å -skryte- av hvor mange man har eller ikke har??

Jeg synes FB er en helt suveren måte å holde kontakten med folk på, både fra diverse skoletrinn ( og siden jeg flyttet mye som barn, gikk jeg på flere skoler og via FB har jeg møtt igjen gamle skolevenner), og har venner over hele verden og folk jeg treffer i sosiale og jobbrelaterte sammenhenger, og det er hyggelig å se små snutter av livet deres på statusoppdateringen, jeg ser de har det bra og kan dele gleder ved å trykke liker, kommentere eller sende melding og er der noen som strever så kan jeg oppmuntre på samme vis, eller ta en telefon eller gå på besøk, om mulig.

I en hektisk hverdag ser jeg det som en god løsning å ha alle sosiale kontakter på en plass, hvor jeg også har flere valg i hvordan jeg kan kontakte de :-)

Jeg synes det er intet mindre enn smålig å sutre eller være skeptisk overfor noen som har mange venner på FB, det er som nevnt over her, opptil oss selv hvordan vi vil bruke FB; noen vil ha det kun for nære venner og familie, andre inkluderer også bekjente. Vi er også alle forskjellige som sosiale individer og vi er frie til å ha kontakt med hvem vi vil og hvor mange vi vil, og ikke minst holde oss for gode til å dømme de som handler annerledes enn oss selv :-)

Peace and love! Nyt våren folkens ;-)

(kvinne 48 år fra Oslo) lø. 24 mars 2012 14:32 Privat melding

Geeeezzzeeezzzz folkens! Hva er problemet? Om folk vil ha 5, 50 eller 500 venner og-eller bekjente på FB, hvilken rolle spiller det og hvorfor snakkes det om å -skryte- av hvor mange man har eller ikke har??

Jeg synes FB er en helt suveren måte å holde kontakten med folk på, både fra diverse skoletrinn ( og siden jeg flyttet mye som barn, gikk jeg på flere skoler og via FB har jeg møtt igjen gamle skolevenner), og har venner over hele verden og folk jeg treffer i sosiale og jobbrelaterte sammenhenger, og det er hyggelig å se små snutter av livet deres på statusoppdateringen, jeg ser de har det bra og kan dele gleder ved å trykke liker, kommentere eller sende melding og er der noen som strever så kan jeg oppmuntre på samme vis, eller ta en telefon eller gå på besøk, om mulig.

I en hektisk hverdag ser jeg det som en god løsning å ha alle sosiale kontakter på en plass, hvor jeg også har flere valg i hvordan jeg kan kontakte de :-)

Jeg synes det er intet mindre enn smålig å sutre eller være skeptisk overfor noen som har mange venner på FB, det er som nevnt over her, opptil oss selv hvordan vi vil bruke FB; noen vil ha det kun for nære venner og familie, andre inkluderer også bekjente. Vi er også alle forskjellige som sosiale individer og vi er frie til å ha kontakt med hvem vi vil og hvor mange vi vil, og ikke minst holde oss for gode til å dømme de som handler annerledes enn oss selv :-)

Peace and love! Nyt våren folkens ;-)

Skjult ID med pseudonym nortibia lø. 24 mars 2012 15:01

jeg har facebookvenner som har opp i 1200 venner, men som sagt over så er det snakk om kontakter gjennom forskjellige fritid og yrke sammenhenger.. og så what? det er et sosialt media.. det startet som en student verktøy for å lettere kunne ta kontakt med hverandre etc.. Hva så om folk har fjerne venner og duse kontakter der?
Der er lister der en ordner folka inn i, og velger hva som skal vises til de forskjellige listene.. når jeg skriver en facebook oppdatering, så er det kun mine venner som ser det, ikke kontaktene mine, eller de gamle skolevennene etc, selv om jeg har noen i begge kategorier lagt til.. så synes folk skal slutte å henge seg opp i antall venner der, selv om en har veldig mange der, så betyr det ikke at en er facebook venne hoarder..

(mann 39 år fra Sør-Trøndelag) lø. 24 mars 2012 15:10 Privat melding

Så lokalpolitikere, trenere, idrettsutøvere, band/musikere og folk som er aktive i klubber eller har stor kontaktflate pga jobb er "rare"? Tror nok heller det er TS som er litt smårar og har merkelige venner isåfall ;)

Skjult ID med pseudonym nref lø. 24 mars 2012 15:18

Ehem... Lokalpolitkere (som velger frivillig å ta imot kjeft i 4 år av gangen fra tilfeldige folk de treffer på f.eks. butikken), trenere (det er jo en del "uggent" innimellom der, jfr. krav om vandelsattest som det ble snakket en del om i media for noen dager siden), idrettsutøvere (som sliter seg ut med viten og vilje på bekostning av ALT av "liv" utenom selve idretten) musikere (jeg er EN av "dem" (men ikke på Facebook!)... Say no more) ER rare, MagnusOpus... :)

Skjult ID med pseudonym Kvinne lø. 24 mars 2012 15:26

Bare for å spørre igjen?
Hva hadde alder å gjøre med antall FB venner?

Skjult ID med pseudonym *skeptisk lø. 24 mars 2012 17:30

Kvinne: Fordi jeg har inntrykk av at det er flest unge folk som har veldig mange facebookvenner, de fleste jeg kjenner, hvis vi nå ikke bare regner med min egen aldersgruppe (30-åra) har mellom 100-300 venner, de fleste under 300.

Skjult ID med pseudonym nortibia lø. 24 mars 2012 17:32

@ Skeptisk, logisk sett så er det mindre rart at en på 40 har flere venner enn en på 20 for eksempel da... siden han har levd dobbelt så lenge.

Skjult ID med pseudonym *skeptisk lø. 24 mars 2012 17:33

Aqueena: Jeg føler vel egentlig ikke at det er syting, mer en betraktning om at etter min erfaring er litt eldre folk ikke så veldig aktive på facebook eller har mange hundre venner der. Folk må få ha så mange fbvenner de vil for meg, jeg ville bare høre om det er flere enn meg som mener at det kan fortelle noe om en person. Men kanskje folk med ekstremt mange facebookvenner er overrepresentert på sukkerforumet, hva vet jeg ;)

(kvinne 26 år fra Akershus) lø. 24 mars 2012 17:35 Privat melding

Nei, morra til venninna mi har over 3000 såkalte "venner" på fb og prater dirty horepreik med dem alle sammen selvom hu er gift og ikke kjenner dem.
Forresten, hu kjente en av dem og ble tatt av politiet for incest, da hu forlovet seg med duden - mens hu var gift..!

Skjult ID med pseudonym *skeptisk lø. 24 mars 2012 17:35

nortibia: nei, fordi facebook følger ikke logikk og tallmessighet per se, det følger vel egentlig mer demografi og trender. f.eks. er det altså mer vanlig at folk mellom type 18 og 28 har mange fbvenner enn folk som er eldre enn det.

Skjult ID med pseudonym nortibia lø. 24 mars 2012 17:41

@ Skeptisk, det har vel ikke med hva konseptet "facebook" følger.. det er jo kun et verktøy, det har vel med hvordan hver enkel bruker av facebook bruker verktøyet ;) så stigmatiseringer utfra antall venner blir feil uansett, som stigmatiseringer generelt er ;)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv lø. 24 mars 2012 22:20

Den tanken hadde aldri slått meg en gang. Kjenner folk med 30 og med 3000 venner på FB. Påvirker ikke hvordan jeg ser på dem i det hele tatt.

Skjult ID med pseudonym reg lø. 24 mars 2012 22:24

Hva med folk helt uten venner på FB og/eller IRL?

(mann 50 år fra Akershus) lø. 24 mars 2012 22:39 Privat melding

Facebook er greit hvis man ønsker at gamle skolekamerater eller andre ungdomsvenner skal finne en selv, og jeg har fått høre fra mange igjen, enten de har flyttet til Belgia eller andre kanter av landet.

Det jeg synes er litt slitsomt er at de er veldig raske med venneknappen. Da jeg gikk på skolen en gang på 80 tallet, var vi tre grupper i klassen.

Det var de som røykegjengen, nerdene og jentegjengen som ikke tilhørte noen av de kategoriene. Jeg tilhørte vel nerdene. Det var lite kontakt på tvers av de gruppene i friminutter og ellers i klassen og fritid, selv om alle respekterte hverandre. Faktisk ingen mobbing av noen så vidt jeg husker, og det er bra.

Uansett, da blir det litt kunstig at jenta fra jentegjengen, etter å ha skrevet et hyggelig brev 25 år etter at vi gikk ut av grunnskolen, legger meg til som venn. Vi hadde strengt tatt ingen kontakt i den forstand at vi var venner som hang sammen, selv om vi gikk i samme klasse og var naboer.

Selvsagt er det moro å høre fra folk man ikke har sett og pratet med på 25 år, men man trenger ikke være venner på facebook. Det blir så kunstig.