Alle innlegg Sukkerforum

PHP programmering

Vis siste innlegg
(mann 50 år fra Akershus) lø. 24 mars 2012 20:25 Privat melding

Hallo...

er det flere som driver med PHP her? Samme programmeringsspråk som sukker er laget med. Den oppslagstavla her gir jo like dårlig respons for alt annet her, men jeg har lyst til å få igang ei slags vennegruppe av begge kjønn som både kan treffes eller kommunisere sammen på andre måter for å utvikle seg selv på PHP.

Poenget er vel også litt at her har man jo mulighet til å finne seg en kjæreste også, med minst en felles interesse. Stikkord = sosialisere seg selv.

Blir mange med, kan man jo dele på utgiftene til å leie et lokale hvor man kan treffes og taste kode og diskutere diverse "how to"

Jeg bare spør :)

Skjult ID med pseudonym Joda lø. 24 mars 2012 20:28

Helt klart.... Nå er du virkelig kommet deg til riktig fora. Dette blir så bra!

Skjult ID med pseudonym kverulant lø. 24 mars 2012 20:29

Hva med bil-bingo og dresskode?

Skjult ID med pseudonym kvinne 45 lø. 24 mars 2012 20:30

Hva er PHP?

Skjult ID med pseudonym kverulant lø. 24 mars 2012 20:32

Ja,hva er PHP ?

Skjult ID med pseudonym Tja lø. 24 mars 2012 20:34

Oooh, bil-bingo høres gøy ut!! Haha :P

Skjult ID med pseudonym kverulant lø. 24 mars 2012 20:36

Hvem har ikke fått "bingo" i baksetet på en Volvo Amazon,WW Boble e.l. ?....

Skjult ID med pseudonym Retallion lø. 24 mars 2012 20:53

hehehehehehehe

Skjult ID med pseudonym Tja lø. 24 mars 2012 20:56

Hehehe!

Skjult ID med pseudonym kverulant lø. 24 mars 2012 20:56

Og de som kan absolutt ingenting,driver med Sukker.

(kvinne 43 år fra Møre og Romsdal) lø. 24 mars 2012 21:00 Privat melding

Jeg kan java, en del PHP, og C++ , men driver ikke noe særlig med det lenger. Men jeg bor langt gokk ivold så et programmerings LAN er ikke akkurat aktuelt for min del :)

(mann 37 år fra Vestfold) sø. 25 mars 2012 15:28 Privat melding

Hva er det med matchsystemet til sukker? Under 70 i match med Nortibia også kan hun java, php og c++.

Kanskje sukker burde begynne å spørre om hvilke programmerings språk folk liker.

Jeg tenker at Java folk er veldig ordens mennesker.

PHP er litt sånn mellomting. Det meste er lov i PHP og ikke så nøye men orden men det lønner seg. Akkurat som livet generelt.

C++ er kanskje litt for de som ikke stoler på systemet og vil gjerne kontrollere alt selv.

C er kanskje enda mer for kontroll freakene.

Hvor kommer javascript folket? Nå i disse dager er det kanskje litt sånn hipster greie. Ruby er vel kanskje også litt med der.

(kvinne 48 år fra Oslo) sø. 25 mars 2012 15:30 Privat melding

Jah! Sånn går nu dagan...!

Skjult ID med pseudonym Presten sø. 25 mars 2012 15:36

Kanskje vi er er en gjeng som kan møtes for å utvikle oss innen ulike sosiale koder også?

Skjult ID med pseudonym Ropeburn sø. 25 mars 2012 15:48

Tullebukker hahahaha HA! :)

Hvor ofte tenker du på at du er singel? ref annen tråd. Jeg vil si enkelte her tenker på det non-stop. Det er komplett umulig å engasjere og sosialisere seg med noe utenfor døra, med mindre aktiviteten har en direkte sjanse for å finne drømmepartneren :)

Sosiale koder, mener du alt det andre fjaset her? :)

(mann 33 år fra Hordaland) sø. 25 mars 2012 19:26 Privat melding

@chairman, hva med oss som liker assembly? :) Enig - man burde ha en egen ranking og personlighetsanalyse basert på programmeringsspråk.

(mann 32 år fra Oslo) sø. 25 mars 2012 20:02 Privat melding

Jeg kan starte pcen, word, litt windows og ja, slå den av ;) hehehe

(mann 37 år fra Vestfold) sø. 25 mars 2012 20:45 Privat melding

lnx: vet ikke helt hva jeg skal begynne å sammenligne assembly med. Det er litt som å samle alle kassalapper fra du handler på butikken for å ha orden på økonomien. Og da mener jeg alle...

(mann 39 år fra Akershus) sø. 25 mars 2012 22:36 Privat melding

Kan jeg dra den litt lengre? Hullkort? :P Tukla med alt fra ASM, Basic, C++, Java, PHP, C# og gudene vet... men bruker det ikke så mye nå lengre. Hovedsak PHP om jeg så måtte finne på det.

Det er jo en god tanke å samle likesinnende - men hvis det underliggende målet er å finne ei dame - så blir det litt merkelig i mitt huet. Ser for meg 8 menn og ei dame på det møte, det blir en tøff konkurranse ;)

(mann 37 år fra Vestfold) sø. 25 mars 2012 22:47 Privat melding

Det er vel en ganske tøff konkurranse uansett hvordan du snur på saken...

(mann 33 år fra Akershus) sø. 25 mars 2012 23:20 Privat melding

Kan litt php men prøver å holde meg unna det.. Blir ihvertfall ikke med på noen workshop med mål å treffe jenter, da er det mange andre ting som er mer effektivt.

Skjult ID med pseudonym Lurer sø. 25 mars 2012 23:40

Skjønner at det er en del som har peiling på data her inne... Drister meg derfor til å stille et spørsmål :)

Har nemlig en ide til en web-side som jeg tror kunne blitt populær. Problemet er at jeg ikke kan noe om data eller drifting av web-side og sånn. Jeg har bare ideen/konseptet. Det jeg lurer på er hvordan man evt går frem da for å sette denne ideen ut i live? Hvor mye vil det koste å få satt opp en nettside med en del funksjoner...Forum osv? Er jo ikke akkurat stinn av gryn heller (er student), så beste hadde jo vært om noen ville sponse å få satt opp siden..Men jeg tør jo ikke si ideen til noen tilfelle noen knabber den :D Noen forslag?? :) På forhånd takk for alle svar!

(mann 33 år fra Akershus) sø. 25 mars 2012 23:47 Privat melding

Råd 1: Del ideen med så mange som mulig, for gode ideer er lite verdt.

Råd 2: Skaff deg et billig webhotell eller en VPS og begynn å lære det mest grunnleggende. Forumsoftware finnes det mange gode å velge mellom som er gratis og relativt enkle å sette opp. Bøker, tutorials og referansemateriale er å finne gratis online eller billig på amazon.com

Råd 3: Få hjelp. Dette kan fort koste en del, men hvis du har tid og penger du vil satse på det her, er det kanskje lurest.

(mann 50 år fra Akershus) sø. 25 mars 2012 23:54 Privat melding

Du kan leie proffe programmerere på sider som vworker.com

Jeg har selv bestilt programmeringstjenester derfra, hvis det er ting jeg trenger hjelp med, og du kan få ting gjort forholdsvis billig om du er villig til å velge personer fra land som India, Ungarn, eller Russland.

De er ekstremt flinke og veldig samvittighetsfulle. Nettsiden vworker.com er profesjonell, og programmereren er bundet av vilkårene dere avtaler i forhold til opphavsrett og bruksrett, og forsåvidt selve ideen hvis det er en helt ny og revolusjonerende webtjeneste. Men selvsagt, du har ingen garanti for at andre kopierer ideen din. Sånn sett er det ikke nok å være først ute, men du må også "booste" trafikken sånn at du får et godt forsprang på konkurrentene som kommer etter.

Youtube er et godt eksempel på det. De kom først og er størst, selv om det finnes mange "kloner" der ute.

Skjult ID med pseudonym Lurer ma. 26 mars 2012 00:06

Takk for raske svar :) Det jeg lurer på er om det mulig og realistisk for en person med NULL programmeringskunnskap å faktisk sette opp en hel web-side alene? Ikke en vanlig hjemmeside liksom, det skulle jeg jo klart å snekre sammen... Men jeg tenker mer på en side som f eks Sukker... Ikke at det er en sånn type side jeg tenker på, men bare eksempelvis.. Kan vanskelig se for meg at en som ikke er datakyndig bare ved hjelp av google og noen bøker skal klare å lage og drifte en slik side?? Hvor mye ville det kostet å få hjelp av en norsk person? Og tror dere det finnes folk som kanskje ville laget en sånn side "gratis"? I bytte mot at dersom den ble lønnsom så skulle man dele 50/50 eller noe sånt?? Eller er det kanskje ingen som hadde giddi å bruke tid og jobbing på en side uten å få umiddelbart betalt og ta sjansen på at man kanskje også kan risikere å ikke sitte igjen med noe som helst?? Beklager mange spørsmål, men aner ikke hvem jeg skal spørre ellers :)

Skjult ID med pseudonym Ropeburn ma. 26 mars 2012 00:16

Drifting får du jo gjennom såkalte webhotelltjenester. Bare å google på webhotell... Etterhvert som siden får mer trafikk, kan du kjøpe din egen server, og sette den på såkalt colocation, dvs at du leier plass på et serversenter for serveren din, sånn at du har linjer mot internett. Så er valget ditt om du vil leie inn folk for å drifte og vedlikeholde selve serveren, problemer oppstår hele tiden...

For å laste opp filene og eventuell database (for eksempel lagres innlegg på sukkerforumet i en database), kan du bruke en FTP klient, et program for å laste opp filer til webserveren. Starter du med et billig webhotell, vil du få info etter at du har bestilt webhotellet om hvilken mappe du skal laste filene opp til for at nettsiden skal bli synlig på web.

Resten må du finne ut av selv. Nå har jeg hjulpet deg nok :)

Skjult ID med pseudonym kjetil ma. 26 mars 2012 00:27

Lurer:
Om du er jente og bor usentralt er det gode sjanser for at du kan få midler fra Innovasjon Norge. Prøv der.

(mann 33 år fra Akershus) ma. 26 mars 2012 00:40 Privat melding

"Kan vanskelig se for meg at en som ikke er datakyndig bare ved hjelp av google og noen bøker skal klare å lage og drifte en slik side??"

Det er mye arbeid å lære seg alt underveis når du ikke kan noenting fra før. Men det lar seg gjøre hvis du har tid og motivasjon.

Å få hjelp av en nordmann koster vel fra ca 200 til 1500 i timen.. Hvor mye det koster å lage hele prosjektet kommer naturligvis an på hvor stort prosjektet er. Folk lager som regel ikke sånt gratis, og hvis du ser for deg en 50/50-splitt lurer jeg veldig på hva du skal gjøre for å fortjene dine 50%. Ideen i seg selv er ikke verdt stort mer enn arbeidsinnsatsen det er å skrive den ned på et ark eller i en wiki. Har du noe av verdi å tilføre prosjektet? Kapital? Kompetanse? Arbeidsinnsats? Markedsføring?