Alle innlegg Sukkerforum

Suicidal eks-kjæreste...noen som har erfaringer?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym justme on. 28 mars 2012 17:23

Jeg har forlatt ett forhold, der presset ble for stort, selv om det var kortvarig.
Når jeg bryter med henne, truer hun med at hun antagelig ikke kommer gjennom livet, uten meg...

Hva gjør man?

(kvinne 34 år fra Buskerud) on. 28 mars 2012 17:41 Privat melding

Det er ikke ditt problem (for å si det grovt og rett frem). Hvis dette mennesket mot formodning skulle gjøre noe med sine "trusler" så kan du heller tenke at vedkommende sannsynligvis har MÆTTI større problemer enn å ha blitt dumpa.

Skjult ID med pseudonym gerimax on. 28 mars 2012 17:52

@Ts

Søk hjelp , ikke forsøk å stå alene med dette , du må involvere hennes famile hvis det er mulig og hvis det skjer , søk hjelp for det også .......skriver av egne erfaringer ..... ikke under noen omstendigheter gir du opp
ditt status av hensyn til henne

Lykke til

(kvinne 41 år fra Buskerud) on. 28 mars 2012 17:53 Privat melding

Ansvar for eget liv må vi alle ta - enten på den ene eller andre måten. Skyld har du ikke hvis noe skulle skje. Vi har alle et valg...

Skjult ID med pseudonym etn1012 on. 28 mars 2012 17:56

det var da svært så harde vi skulle være da?
er du glad i jenta så hjelp hun litt på vei, få hun til psykolog og få hun til å prate med noen, deretter klarer du kanskje leve med samvittigheten.. Enn å vite at noen tok livet fordi de var for glad i deg?

Skjult ID med pseudonym justme on. 28 mars 2012 18:33

Tusen takk for gode svar.
Jeg har kontaktet helsevesenet, og de skulle ta tak i det. (Psykriatisk legevakt.)
Men det er vanskelig å leve med det hengende over seg, at hun kan komme til å gjøre det.
Jeg har forsøkt å hjelpe henne, men hun ser ingen annen utvei.
Vet godt at jeg ikke har skyld eller ansvar for hennes liv, men likevel er jeg jo bekymret.

Takk igjen for hjelpe og gode svar.

Skjult ID med pseudonym Guybrush on. 28 mars 2012 19:19

For all del kom deg vekk. Kutt alle forbindelser og be henne søke hjelp andre steder.

"Heldigvis" er slikt stort sett bare skrik om hjelp og forsøk på å få egen vilje. Det er sjeldent slike trussler gjennomføres.

Alle jeg vet av som har prøvd å hjelpe noen i en slik situasjon har endt opp med å utsette det uendelige og vært ulykkelige i mellomtiden. Hun kommer ikke til å komme seg videre - og ikke vil du det heller.

(kvinne 41 år fra Hordaland) on. 28 mars 2012 19:46 Privat melding

Du har gjort det som eg ville sett på som det einaste rette @justme...
Ein kollega av meg gjorde ikkje det du har gjort,og han kjem til å angre så lenge han lever...
Eg seier ikkje at din x faktisk vil gå til det steget,men du veit aldri. Då er det betre å vite at du faktisk har gjort det du kunne for å hjelpe ho.

Skjult ID med pseudonym megga on. 28 mars 2012 22:45

Dette er et alvorlig tema som jeg faktisk vet en del om. Både privat og professonelt.

Det er viktig å vite at de aller aller fleste som tar livet av seg, aldri truer med å gjøre det. De etterlatte pleier å tenke : Hadde jeg bare ant noe...

Nesten alle som truer med det på den måten du skisserer lager drama og spiller på din dårlige samvittighet og redsel for at noe skal skje. Og samtidig som det skremmer personen og de ikke liker situasjonen, er det vanlig å bli smigret samtidig. Det vet de. Du er så viktig at livet uten deg blir meningsløst? Klart det er smigrende.

Jeg har sett mye av dette. En av mine beste venner giftet seg med en bare fordi hun truet med det samme. Du må si til henne at det IKKE er snilt eller sympatisk å være sammen med en bare for å avverge en katastrofe. Om hun ikke lar seg snakke fornuft til, så kutt kontakten. Ikke ditt ansvar at hun forstår hva du sier.

MEN IKKE SI: "Jeg har følekleser for deg, men dette blir for vanskelig for meg". Sjansen for at hun da tyner deg mer er stor. Si at du ikke har følelser for henne lenger. Og da kan du bare ikke. Trist men sant.

Lykke til!

Skjult ID med pseudonym Gladmann on. 28 mars 2012 23:13

Jeg kjenner meg igjen. Tror dette er ganske utbredt dessverre. Det er 10 år siden jeg for første gang var i et lignende forhold. Jeg kom meg heldigvis unna på et vis. I dag har hun det mye bedre med seg selv og har unger med en annen fyr.

Kanskje er du som meg en litt for snill, konfliktsky mann som på et vis har godtatt og forstått hennes humørsvingninger fremfor å konfrontere dem. Delvis for å slippe å eskalere en vanskelig situasjonen hver gang det klikket for henne. Hun kan ha tenkt at du er "den eneste" som skjønner og godtar henne. Og at hun derfor trenger akkurat deg.

"Mange menn finner gradvis ut at deres partner er en kontrollfreak, følelsesmessig misbrukende, eller at hun har en udiagnostisert psykisk lidelse (for eksempel bipolar eller narsissistisk personlighetsforstyrrelse).

Det er greit å bo med en partner som har noen utfordringer, men du har rett til å forlate ethvert forhold som driver deg gal."

Fra salgspitchen til boka "A way out. A man's guide to leaving unhealthy relationships"

http://leavingher.com/

Har vurdert å skaffe meg denne boka selv, siden jeg fortsatt har problemer med å slå opp med needy, klengete, kontrollerende kvinner.

Skjult ID med pseudonym banditten on. 28 mars 2012 23:20

Oh, det har jeg faktisk prøvet før!
Jeg sagde "Well, sur røv - men du, ha' det godt fremover!"

Skjult ID med pseudonym stianen_ on. 28 mars 2012 23:29

Jeg har sagt det før, og sier det igjen - Aldri inngå bekjentskaper med folk med større mental håndbagasje enn deg selv. Da ender du bare opp med å være din partners psykolog. Ingen grobunn for et gjensidig og sunt forhold.

Skjult ID med pseudonym Lovely to. 29 mars 2012 03:11

stianen_ @ hvordan i all verden skal man vite at personen man inngår bekjenskap med, er mentalt syk? Såfremt man ikke går inn på psykiatrisk avdeling og spør noen der om å være venner, så kan man aldri vite med "vanlige folk" om du vil.

TS @ inntrykket jeg har fått av deg, er at du er en sympatisk fyr. Og det at noen sier at du skal bryte ALL kontakt med denne dama, er jo greit nok, men er man litt medmenneskelig så er det lettere sagt enn gjort å ikke bry seg om hva som skjer med vedkommende. Du har jo vært forelsket i denne dama, og bryr deg jo (som du sier), og du har allerede gjort ditt. Du har kontaktet noen som kan hjelpe, men mer enn det får du jo ikke gjort. Du trenger ikke nødvendigvis å kutte all kontakt med henne, men kanskje si at du syns det er veldig synd at det har blitt sånn og at hun føler det sånn, men at hun setter deg i en ekstremt vanskelig situasjon da du føler deg ansvarlig (nå) for hennes velvære. Og at dere kanskje kan være venner i fremtiden om hun kan ta seg sammen og søke hjelp (dette kan også være motivasjon for henne?) Og det er naturlig hvis du føler deg ansvarlig. Men det er du ikke, uansett hvor mye du vrir og vender på det. En normal person hadde hatt hjertesorg en stund, og så kommet seg over det. Men det er jo tydelig at denne dama ikke er helt normal, og hun reagerer mest sannsynlig på impuls for å beholde deg.

Håper virkelig det ordner seg, det virker absolutt ikke som om du er den typen som fortjener noe sånt som dette.

Skjult ID med pseudonym grønnske to. 29 mars 2012 08:23

Valgte å ikke lese de andres kommentarer. Jeg kan fortelle deg av erfaring;
En suecidal person er kontrollerende, deprimert og fryktelig maipulerende.
Den vil gjøre sitt beste for å fange deg. De blir avhengig av deg og bruker alt de kan og alt de har verdt for å spille inn på samvittigheten din.
De vil ikke ta ansvar for seg selv, de vil du skal passe på dem. Men når alt kommer til alt må de, som alle andre, innse sitt eget problem og søke hjelpen selv. Du gjør dem bare en bjørnetjeneste ved å hjelpe dem. Ikke gå tilbake heller, det vil gjøre alt så mye vanksleigere for deg og for henne.

Dessuten;
En suecidal person som velger å snakke mye om selvmord, gir deg på mange måter signaler på at de ikke vil gjøre det. Jo mer de snakker om det, jo mindre er sansynligheten for at de faktisk gjør det. Ikke at du skal ta det som en selvfølge, men du er ganske trygg til å overse henne og fortsette med livet ditt.
Dessuten er sjangsen ganske stor for at hun vil, når hu innser du har gitt henne opp, finne noen andre som kan ta vare på henne istedet.

Skjult ID med pseudonym justme to. 29 mars 2012 16:48

Takker igjen for meget gode svar.

Jeg har brutt med henne, og kommer ikke til å ta kontakt med henne igjen.
Hun mener selv hun er kronisk sucidial og er totalt avhengig av meg, klarer ikke å leve uten meg...
Det kan jeg ikke lenger ta hensyn til. Føler jeg har gjort hva jeg kan, og har dessuten opplevd henne som veldig manipulerende til tider, så mange av beskrivelsene her stemmer godt.

Min frykt er nå mindre, men ikke borte.
Tror bare den må bearbeides over tid.

Takk igjen for alle gode innlegg, dette har hjulpet meg mye!
Det føles litt lettere nå.

Tusen takk!

Skjult ID med pseudonym justme to. 29 mars 2012 16:49

Må få takke Lovley for alle de fine komplimentene også! :)

Tusen takk!

Skjult ID med pseudonym Nora to. 29 mars 2012 16:58

Har hørt at de som trur med å ta livet sitt, sjeldent er de som gjør det. Men det er et rop om hjelp, ja.

Skjult ID med pseudonym Rupert to. 29 mars 2012 18:53

Se det lyse i det, om hun tar livet sitt på grun av deg er det en bfestlig historie å fortelle senere:)

Fra spøk til halvor - finn ut om hun sier det som et psykisk pressmiddel eller om det virker som hun seriøst vil komme til å gjøre det. Siden du kjenner henne bør du kunne avgjøre dette. Har hun f.eks snakket noe om hvordan hun har tenkt til å avslutte livet sitt, beskrevet metoden i detalj? Er det andre grunner til at hun vil gjøre det enn bare at hun mister deg? Dersom hun ikke har skrevet i detalj noen metode og dersom du er eneste grunnen til at hun vil ende livet sitt, er det grunn til å anta at vi snakker typisk jente drama på sitt verste.

Utover dette, hva kan man si? Å bryte med noen er ikke lett, men det finns vel bedre og dårligere måter å gjøre det på. Kanskje å vektlegge at dere ikke passer sammen som typer kan være en god måte, klassikeren "det er ikke deg, men meg" kan også funke dersom det er troverdig.

Ellers oppfordrer jeg deg til å se lyst på livet og ikke ta andres problemer alt for mye innover deg - det viktige er at du kan stå for måten du har behandlet henne, så får hun ta ansvaret for resten.

Skjult ID med pseudonym yucky yuck to. 29 mars 2012 19:52

var ilag med ei som var suicidal, hun snakket aldri om å ta livet sitt enda hun hadde prøvd flere ganger å ta livet sitt... med smerte stillende og sovetabletter. så er vel kanskje ikke helt samme situasjon, er fortsatt glad i henne men er glad jeg kom meg unna. hun lever heldigvis fortsatt.

håper det ordner seg for deg. :)

(kvinne 26 år fra Nordland) to. 29 mars 2012 20:20 Privat melding

Hun trenger nok psykisk helsehjelp.. Å være livredd for å være alene/true med å ta sitt eget liv er symptomer på Borderline. Betyr ikke at hun har det, men det er nok viktig at hun får hjelp. Det er forferdelig å føle det sånn.

Skjult ID med pseudonym justme to. 29 mars 2012 20:55

Fortsatt takk for svar, jeg begynner å danne meg ett bilde av hvordan det virkelig er.
Borderline og bi-polar lidelse er begge innenfor hennes symptomer.
Men truslene om å ta sitt eget liv er nok mer trusler enn en realitet, innser jeg.

Fantastisk flott å få så mange gode innspill!
Det er til meget stor hjelp!

Tusen takk!