Alle innlegg Sukkerforum

Noen tanker

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym lurer on. 23 april 2008 13:15

Halloen alle sammen.....
Når jeg sitter å scoller nedover listen med jenter tenker jeg ofte på om jeg skal sende de en post.....det er da mitt egne lille dilemma begynner...
Jeg er rimelig ny på dette med nettsjekk, hva skal jeg skrive, har mange tanker, men får de liksom ut som ord.
Har noen venner som sier de skriver alt mellom himmel og jord til folk på nett, jeg vil jo gjøre et godt inntrykk også, kjenner jeg er veldig redd for og liksom skrive noe som ikke blir like godt mottatt.
Hva er kodeksen på dette, eller kan man skrive hva man vil her, så lenge det er normale ting?
Når jeg treffer en jente "in real life" prøver jeg og kommentere f.eks at hun har nydelige øyne, men føler jo at det blir litt overfladig å sende en mail på at hun har evt pene øyne..
Så gutter, hva skriver dere?
Og jenter, hva liker dere å lese i innboksen

Det høres kanskje ut som om jeg leter etter den hellige gral av sjekke mail her, men lufter bare mine tanker

Skjult ID med pseudonym sodo on. 23 april 2008 13:36

Noen åpningsmailer er nok bedre enn andre. Men tror det er få som vil røpe sine gullkorn :)

Det er ingen fasit her selvfølgelig. Kunsten er å balansere mellom ærlighet og originalitet. Det koster lite å prøve å feile. Du kan jo eventuelt tørtrene med de med litt lavere matchtall før du går for gullfuglen. Lykke til!

(mann 49 år fra Østfold) on. 23 april 2008 14:33 Privat melding

Bare vær deg selv, skriv det du føler er naturlig. Hvis ikke risikerer det bli kunstig alikevel.
Det som jeg har en oppfatning av som fungerer best er noen positive linjer,, ikke nødvendigvis om henne.
Men f,eks at du er så glad fordi det er vår og noe i den duren.. Gjerne noe annerledes.
Og hvis du ikke mottar noe svar,vel så er det svar i seg selv, så ikke noe mer å tenke på ;)

Lykke til!

Skjult ID med pseudonym Bloomie on. 23 april 2008 14:46

Forstår godt at du synes det er vanskelig!

Men som Arve68 sier; forsøk å være DEG SELV.....skriv det som er naturlig for deg, uavhengig av hva andre måtte synes. Det kan jeg nemlig si; jeg merker i allefall godt om det er "kunstig" eller ikke --- om du skjønner.

Jeg for min del setter pris på de "nære ting" ---- ikke "overfladisker", eller tvetydige tulle-kommentarer.

Et eksempel som jeg fikk fra en av dine artsfrender her om dagen:

"Synd du er så pen, vi har jo så god match"

Hva i all verden er det for slags kommentar --- selv om matchtallet var høyt?????

Den tolket jeg som følger: dårlig selvtillitt og trygghet mht. eget utseende og indre verdier kontra hva han tror jeg er ute etter ---- enda det ikke står en tøddel om hva slags "krav" jeg har i så henseende i profilen min.

Mitt råd er: Ta deg tid til å lese jentas profil skikkelig, forsøk å lese mellom linjene hva slags jente hun er, hva hun søker, hva hun liker osv osv.........

Mulig du er like lite klok etter å ha lest mitt svar her nå, men.........................det ER vanskelig å forklare hvordan man "bør" gjøre ting, bortsett fra som nevnt: Vær deg selv!

Lykke til!

Skjult ID med pseudonym Lilleulv on. 23 april 2008 16:00

Det er ikke så lett. For vi er ulike og setter pris på ulike ting...

Apropos det, Bloomie:

Jeg ville nok tolket den kommentaren som god sans for humor... :-)

Skjult ID med pseudonym Bloomie on. 23 april 2008 17:37Lilleulv

Vi tolker alt forskjellig, noe nettopp trådstarters tema og påfølgende innlegg indikerer....og du og jeg representerer det med et konkret eksempel her også, siden vi tolker nevnte kommentar i noe motstridende retninger.

I MIN verden synes jeg slike åpningsreplikker er vage --- og litt merkelige.. ironi med skråblikk på eget utseende er jo humoristisk nok forsjåvet, men den gir også signaler om at han utøver en degradering av seg selv ovenfor andre... Jeg tiltrekkes ikke av det, selv om mange andre kan gjøre det :-)


Skjult ID med pseudonym belezza on. 23 april 2008 17:41

Har fått flere mail med kommentarer om mine vakre øyne og har aldri blitt lei for slike kommentarer :-)

Skjult ID med pseudonym fastpupp on. 23 april 2008 17:41

Tror rett og slett han synes du er pen jeg Bloomie og sa det bare på sin måte;-)..med litt snert av humor

Skjult ID med pseudonym Bloomie on. 23 april 2008 17:42

Seriøse, fine og gode kommentarer for utseende man er tildelt er sjelden et minus.....

:-)))

Skjult ID med pseudonym Bloomie on. 23 april 2008 17:47

Fastpupp

DET skjønte jeg at han synes :-))) ....jeg tok det IKKE som en negativ kommentar i så henseende.....men det var som sagt hans egen degradering av seg selv jeg ikke reagerte så positivt på. Formuleringen vitner jo rett og slett om at han ikke tror han har sjans på pene damer......da beveger vi vel oss også inn på temaet selvtillitt.

For ordens skyld: Jeg har i aller høyeste grad respekt for at mange sliter med dårlig selvbilde/selvtillitt osv --- jeg har også vært der, og vet hva det dreier seg om. Imidlertid har jeg behov for å følge magefølelsen min på hva som jeg tiltrekkes av og ikke.....

Vel - vel --- tilbake til trådstarters tema.... :-))

Skjult ID med pseudonym fastpupp on. 23 april 2008 17:58

Bloomie: Når man snakker uten stemmer kan utsagn LETT misforstås, da man ikke har tonefall eller kroppsspråk osv., som er vesentlig for hva en person egentlig prøver å si. Du tolket det i din rettning og en annen tolker det sett fra sitt ståsted:-)
Tror spesielt kvinner har en tendens til å analyser og tolke....og noen ganger overanalysere og overtolke:-)
Og magefølelsen er alltid god å ha;-)

Skjult ID med pseudonym Bloomie on. 23 april 2008 18:13

Fastpupp

Jeg er helt enig i at når det snakkes uten stemmer, så kan utsagn LETT misforstås. Da er det etter mitt syn enda viktigere å tenke over hva man skriver med tanken "hvordan kan dette oppfattes" i fokus?

Du har også rett i at kvinner har en tendens til å analysere og tolke noe mere enn hva menn gjør, men nå er det jo da snakk om en mann som søker råd om hva og hvordan osv........ Og dere gutta vil jo tross alt komme i kontakt med oss jentene, da er det vel viktig å få representanter for hvor forskjellige vi faktisk er?

Magefølelsen er den beste retningssnor forøvrig..... :-))))

Skjult ID med pseudonym fastpupp to. 24 april 2008 00:39

"Og dere gutta vil jo tross alt komme i kontakt med oss jentene, da er det vel viktig å få representanter for hvor forskjellige vi faktisk er?"
Jo da, men enkelte formulerer seg som om de svarer på vegne av alle kvinner eller alle mennesker for den saks skyld, sånn generelt sett. Igjen, det du referer til altså det denne mannen skrev til deg VIL KUNNE tolkes og tas på forskjellige måter:-)
Ha en god natt:-)

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) to. 24 april 2008 00:42 Privat melding

"kjenner jeg er veldig redd for og liksom skrive noe som ikke blir like godt mottatt."

Her er brorparten av dine problemer.

Skjult ID med pseudonym Zitelle to. 24 april 2008 09:30

Hei "Lurer"

Jeg er enig i det som skrives over: Jeg forstår at du kan føle deg usikker, og at mennesker har ulikt syn på en førstemail.

Jeg har fått ulike typer førstemailer. Noen skriver at de synes jeg skriver bra, noen sier noe om følelsen de fikk da de leste profilen min, noen sier at de bare ble nygjerrige, noen spør om jeg liker kos, noen spør meg om bilde, noen skriver mye om seg selv og håper å høre fra meg. Og noen ytterst få skriver på en måte som gjør meg virkelig nysgjerrig. Noen YTTERST få.

Min konklusjon er derfor at jeg ikke alltid henger meg opp i hva som sies i en førstemail. Jeg leser mailen, jeg går inn på profilen til vedkommende og ser hva denne personen har på hjertet, hvordan han skriver om seg selv og hva han vektlegger. Jeg ser på hvilke bilder han eventuelt har valgt å legge ut. Utfra denne informasjonen vurderer jeg om jeg er interessert i en dialog videre eller ikke. Dette vurderer jeg sjelden ut fra en førstemail. Noen få mailer videre vil fortserke inntrykk av dybde, humor, seriøsitet og evne til kommunikasjon mellom oss - eller manglende evne for akkurat oss to :-)

Ikke føl deg ille til mote om du ikke får svar, eller om du får negativt svar. Det handler ikke om deg. Det handler om at vedkommende ikke ser deg helt, eller at du ikke er helt som akkurat denne personen ønsker seg. Jeg er også sikker på at jeg har oversett eller valgt bort mennesker jeg ikke burde velge bort, og at jeg har blitt valgt bort for tidlig. Kanskje dette er en del av nettdatingens natur, og bør derfor ikke tas personlig?

Lykke til! :-)


Skjult ID to. 24 april 2008 12:41

Hvis du skal begyne å skrive masse til hver blir du gal.
Kort og enkelt eksempel ,spør om hun har lyst til å bli kjent.
Får du ikke svar da er de bare gå videre.Mange damer her inne skal du bruke flere timer på en og få avslag blir du fort lei

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) to. 24 april 2008 17:54 Privat melding

"Kanskje dette er en del av nettdatingens natur, og bør derfor ikke tas personlig?"

Det er en del av "datings" natur i det hele tatt, og avslag bør derfor sjelden tas personlig. Spesielt såpass tidlig.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv to. 24 april 2008 18:16

*smiler litt*

"Jeg vil ikke bli kjent med deg eller være sammen med deg. Men det er ikke personlig..".

Klart det er personlig. Men det er mindre personlig på nett hvor man har mindre å vurdere ut fra...

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) to. 24 april 2008 18:20 Privat melding

Hallo, det er ikke personlig. Hvis han/hun ikke KJENNER deg hvordan kan de avvise DEG? De avviser bare den stereotypen du har gitt inntrykk for å være opp til det punktet.

Det er ikke mye personlig, trust me. Fuck that shit, bare vis personligheta di bedre neste gang. "Avvisninger": learn from it, and then forget about it.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv to. 24 april 2008 18:30

Enig det... Det du viser fram er aldri hele deg. Det er en liten flik av personligheten din... Jeg bare smilte litt ved tanken på at det faktisk er seg selv man byr fram og så er ikke avslag personlig...?

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) to. 24 april 2008 18:32 Privat melding

Tja, det er jo ikke du som blir avvist, bare den de tror du er utfra antakelser og tidligere erfaringer og båser du blir plassert i. Er ikke snakk om "hele deg" engang, det skjer sjelden i det hele tatt.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv to. 24 april 2008 18:50

Det må jo bety at når man får positive tilbakemeldinger, så er det ingen grunn til å det personlig, heller... :-)

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) to. 24 april 2008 18:57 Privat melding

Helt klart, annet enn at du får muligheten til å la denne personen bli kjent med deg.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv to. 24 april 2008 19:05

Jeg gir meg. Komplimenter og avslag bør ikke tas personlig.

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) to. 24 april 2008 19:12 Privat melding

Det kommer jo helt an på hva som foregår da, din dust :P .

Ser du ei dame på gata samme vei som deg og samtalen går:

"se hvem som kommer seg først til lyskrysset! go!"
"stikk av..."

Så er det ikke mye personlig i avvisninga.


Er det derimot etter fem måneder som "venner" fordi du trodde han/hun kom til å oppdage den "spesielle delen av deg som ingen andre har og som han/hun trenger", og du ut av det blå legger an på ham/henne og du da blir avvist, er det nok personlig.

Jeg snakker bare om sånn straight off the bat greier, når man møter noen og slår av en samtale.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv to. 24 april 2008 19:23

*ler*
Jammen jeg MENTE det - jeg gir meg!

Komplimenter og avslag bør ikke, (vel og merke på et tidlig stadium), tas personlig.

(Det er tydeligvis så uvanlig at noen gir seg her at det ikke blir trodd og oppfattes som ironi.. hehe)

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) to. 24 april 2008 19:25 Privat melding

Neida, jeg var bare ikke sikker på om du fatta hva jeg mente :P .