Alle innlegg Sukkerforum

Eggedosis

Vis siste innlegg
(mann 36 år fra Vest-Agder) ti. 3 april 02:18 Privat melding

Etter å ha oppdagd at kjøleskapet hadde litt for mange egg med kort varighet, så fant jeg ut at eggedosis var en god ide. Startet først med håndvisp, men måtte finne fram mer moderne verktøy etterhvert. Det jeg lærte i dag var følgende :

1. Eggedosis er vanvittig godt, og bør lages oftere enn bare når man blir nødt til å bruke egg
2. Hvis eggedosisen ble oppfunnet før elektriske visper, må tidligere generasjoners husmødre ha vært overmennesker
3. Det er desverre noe som heter "for mye eggedosis".

Skjult ID med pseudonym Husmoremne ti. 3 april 02:36

Tilneste gang, før det blir "for mye eggedosis", så kan du minne deg selv på at egg kan stå både en og to måneder over dato om du oppbevarer de i kjøleskap. Datoen på pakken er styrt av EU og er tilpasset egg i romtemperatur :) Også kan du prøve deg på marengs også, neste gang!

(mann 36 år fra Vest-Agder) ti. 3 april 02:40 Privat melding

Hmm.. marengs høres spennende ut. Får finne en oppskrift neste gang. Takk for tipset :)

(mann 40 år fra Telemark) ti. 3 april 07:34 Privat melding

En ting til, eggedosis er er en ypperlig proteinkilde!

Skjult ID med pseudonym Tingeling ti. 3 april 08:14

Prøv med noe whiskey, konjakk eller rom oppi. Funker brillefint.
Men "for mye eggnog" har nok en litt annen klang enn "for mye eggedosis".
God påske! :o)

(mann 55 år fra Oslo) ti. 3 april 09:17 Privat melding

Søk opp P4 og finn Christers eggelikør. Deilig. Her kommer den

Morsans eggelikør
4 eggeplommer
2 1/2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
1 1/2 dl kokt kald melk
2 dl konjakk

Visp sukker og eggeplommer til eggedosis.

Tilsett resten av ingrediensene. Hell over på flaske og legg i fryseren, det kan være lurt å ikke fylle flasken helt full i tilfelle eggelikøren fryser slik at den har plass til å ekspandere.

Eggelikøren er klar etter to timer, men kan ligge fryseren i lang tid.

Skal man være ekstra fin kan man bruke vaniljestang i stedet for vaniljesukker, da får man fine svarte prikker i likøren og den smaker enda bedre. Bruker man bourbon vaniljestang holder det med en halv fordi den er så aromatisk.

Skjult ID med pseudonym Radi ti. 3 april 09:26

Husk; For mye egg i påsken kan være skadelig..
En dame jeg kjenner påstår nemlig at hun utviklet allergi grunnet for mye eggespising.. ??

Skjult ID med pseudonym Nref ti. 3 april 09:48

Og ikke "egg-sem" (gammelt Fleksnes-ordspill)..? :)

Skjult ID med pseudonym Trultea80 ti. 3 april 09:52

egg-sem ja..... hehe

Skjult ID med pseudonym bønna ti. 3 april 10:00

Var det eggene etter arktisk brugle som gav egg-sem?

Skjult ID med pseudonym -a- ti. 3 april 10:25

Eggedosis og nyplukket rips! Barndomsminner :)

(mann 36 år fra Østfold) ti. 3 april 10:29 Privat melding

http://www.youtube.com/watch?v=Bn4k90HLDc4

Skjult ID med pseudonym s.a.me ti. 3 april 10:29

Eller eggedosis med litt mel blandet oppi..
Det pleide vi å gjøre hjemme. Da får eggedosisen en litt tykkere konsistens.

(kvinne 32 år fra Buskerud) ti. 3 april 14:55 Privat melding

Du kan trygt spise egg leeenge etter utløpsdato :) mmmegg

(kvinne 35 år fra Oslo) ti. 3 april 16:04 Privat melding

Foreslår at du lager hjemmelagt is eller mandelkake med gul krem neste gang. Og vips er eggene borte. Minner meg på, må kjøpe inn egg til påske.

(mann 36 år fra Vest-Agder) ti. 3 april 21:28 Privat melding

Det er så mange gode forslag her at jeg er fristet til å kjøpe for mange egg med vilje neste gang jeg er på butikken :)

Når det gjelder utløpsdato (eller Best Før som det heter på pakka), så er jeg klar over at ting kan brukes lenge etter. Jeg har bare en liten "hang-up" som gjør at jeg får trang til å bruke opp ting med en gang datoen krysses, så jeg vet det ikke blir noe å kaste :P

Skjult ID med pseudonym Rimi-Bob on. 4 april 20:47

Det eneste som skjer med egg over tid, er at noe av vannet i dem fordamper. De skal derfor være bedre egnet til å piske når de ikke lenger er helt ferske. Forøvrig hadde egg en holdbarhet på 2 mnd før, inntil EU sa de skulle ha 1 mnd (pga. salmonella ned på kontinentet).

Jeg OPPSØKER faktisk steder hvor jeg kan få kjøpt ting som er i ferd med å "gå ut på dato". Slik kan jeg koste på meg litt bedre kvalitet enn det jeg ellers har lyst til å bruke penger på. En god biff varer mye lenger enn datostemplingen tilsier. Faktisk legger kjøttprodusentene kjøtt på lager langt utover normal holdbarhetsdato og selger det deretter som "vellagret" til ekstra høy pris. Kommer jeg over vellagret Jarlsberg eller noen andre av de trekantede ostene fra Tine, kjøper jeg det de måtte ha i butikken, gjerne 6-8 stykker. De holder lenge.