Alle innlegg Sukkerforum

Svart arbeid

Vis siste innlegg
Skjult ID on. 4 april 2012 13:41

Snakket med min tidligere svigermor, hun klaget sånn. Den nye stakkars svigersønnen hennes jobber som kokk på et hotel på
østlandet. Han fik 100kr i timen, nå skylder arbeidsgivren han vist flere tusen kr. Hun synes at det var så forferdelig at han ikke fikk de hardt trengte pengene. Vell, svart arbeid har jeg overhode ingn ting til oversfor. Jeg har jobbet og betalt skatt i alle år.
Jeg har vært mye syk, dermed har jeg fått sykepenger. Men å prøve å forklare sånt, nei det nytter ikke. Det hører og med til historien at datteren har jobbet svart i 20 år. Hun sliter nå med dårlig helse, på nav er det ikke så mye å hente. En får jo desverre ikke sykepenger av svart arbeid. Jeg sier lykke til , det var sikkert fint så lenge det varte. Sist men ikke minst, velkommen som minste pensjonist. Jeg høres sikkert hard ut, ja det er jeg, men jeg har vært med å bidratt til godene. Derfor mene jeg , at snylterene får klare seg selv.

Skjult ID med pseudonym I-e on. 4 april 2012 13:43

Jepp, de får som fortjent!!!!

Skjult ID on. 4 april 2012 13:46

Det er jammen bra at de som jobber svart i 20 år er så kloke og forutseende at de legger til side penger hvert måned til eventuelle sykdommer og så de skal ha litt penger når de blir gamle....

Nei, det var ikke sånn det var, nei.

(mann 57 år fra Oslo) on. 4 april 2012 14:57 Privat melding

Har møtt noen av de der etter 15 år i trygdeetaten / Nav. De skylder på alle andre når de får problemer.

Skjult ID on. 4 april 2012 15:16

Ikke får de penjons poeng, feriepenger , sykepenger, arbeidsledihets trygd.
Har jeg glemt noe?
Kjente en so drev og vasket fo andre, svart selfølgelig. Hun var forutseede, un sparte til hun ble gammeld.
Da skule hun på privat gamlehjem, slå den dere. Jeg jobbe i komunen, får vel spørre sjefenom det er noe svart arbeid til meg, så jegog kan begynne å spare til privat gamlehjem. Når den tid kommer;)

Skjult ID med pseudonym Ufør on. 4 april 2012 15:17

Som ufør så irriterer det meg at det for tiden fokuseres enormt på uføre* (innvilget ufør er en av trygdeordningene med lavest forekomst av svindel ifølge statistikk) i media for tiden, mens fenomener som utelukkende handler om å unndra penger fra staten, svart arbeid og smugling, av mange blir sett på som trivialiteter. Denne tråden er jo et hederlig unntak av dette.

Jobbet hardt og betalte med glede** skatt mens jeg var frisk, og da er det veldig frustrerende at mange tydeligvis synes at jeg er verre enn skattesnytere nå, fordi jeg har vært uheldig nok til å bli født med en arvelig sykdom.

*I den forstand at man fokuserer på uføre som "late snyltere". Hadde gjerne tatt fokus på systemet og hvordan dette er til hinder for at vi faktisk får gjort noe konstruktivt med det lille vi har igjen. Og med systemet mener jeg regelverket og tilgjengelige tiltak. De aller fleste NAV-ansatte er faktisk gode mennesker, men har dessverre fått både alt for lite tid til hver klient, og en alt for dårlig verktøykasse å jobbe med. Det hjelper ikke om den NAV-ansatte ønsker å f.eks. gi uførestønad til en ufør som har funnet ut at et enkeltmannsforetak er en fin måte å lage sin egen arbeidsplass som kan jobbes med når arbeidsevnen er der, så lenge regelverket sier at de som har enkeltmannsforetak ikke kan få uførestønad.

**Ok, jeg jublet ikke når pengene forsvant fra konto, men benyttet meg aldri av masse rare fratrekk, og har aldri jobbet svart.

Skjult ID to. 5 april 2012 00:06

Var faktisk oppom min tidligere sviger mor i kveld Der begynte sytingen igjen, om den stakars datteren.
Hun får så lite på NAV, det dekker knapt maten hun spiser. Hva forventer de når de ikke vil skatte, mer utbetalt enn vi som jobber hederlig. Hun har jobbet som danser i 20 år, tjent mellom 3-6 tusen på gode kvelder. Det gikk rett i lommen. Etter den søte kløe kommer den sure svie.
Folk som blir ufor etter hard jobb, eller sykdom fortjene å få uføretrygd. Det er ikke alt som er synelig, når det gjelder smerter. Så du over stå på.

(kvinne 48 år fra Oslo) to. 5 april 2012 00:32 Privat melding

Må bare spørre @TS, hvis du synes det er så ille og har så lite til overs for disse folkene du snakker om, hvorfor besøker du dem da?

Eller handler dette mer om at du helst ville likt å fortsatt være damens svigersønn selv og dette du presenterer for oss mer dreier seg om å vise hvor teit din tidligere svigermors datter, som jeg går ut i fra har vært din tidligere kone, er som ikke valgte deg-evnt valgte å fortsatt være gift med deg...og nå kan hun sitte der i saksa, så kan du kritisere nord og ned...? Mulig jeg leser det hele veldig feil, men jeg oppfatter en del bitterhet her...?

Skjult ID med pseudonym lashes to. 5 april 2012 01:02

Enig med deg TS!

Skjult ID to. 5 april 2012 15:24

Du leser det veldig feil Jeg har alltid hatt et god forrhold til min tidligere svigermor. Hun skattesvindleren, er ikke min kone,men tidligere svigerinne. Jeg har vært gift med broren hennes. Sånn er det. Ingen bitterhet fra min side, jeg har det godt, har alltid jobbet og gjort opp for meg.

(kvinne 48 år fra Oslo) to. 5 april 2012 15:29 Privat melding

Godt å høre @TS, da leste jeg det veldig feil....jeg bare undret... igjen viser det hvor mange måter tekst kan tolkes som :-) et forslag fra min side; kanskje det kan være greit å bruke et navn i nicket ditt, ville hjulpet meg til å ikke mistolke det du skrev om jeg hadde visst at du var hunkjønn :-) men uansett, my bad som tolket deg så feil :-)