Alle innlegg Sukkerforum

Hva betyr “Ung gutt på 45 år”?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym S to. 5 april 2012 20:17

Det flotte med sukker er at mannfolka ser ut til å bli yngre med alderen :) Hvis de har passert 40 er det nesten 50% sjanse for at profilen beskriver dem som en ‘ung gutt’. Har de passert 50, er de alle unge gutter. Virker faktisk som de fleste ekte menn er i 30-årene.

Leken? Det er jo flott. Føle seg ung og i god form? Knall. Energisk? Samme. Smittende humor og ertelyst? Veldig positivt. Men ‘gutt’? Jeg får assosiasjoner til noen som vil ha en mamma, selv om jeg selvfølgelig skjønner at de ikke mener det slik med å sette det i profilen sin. Er egentlig ‘jeg er en ung gutt på 45…’ beskrivelsen sjarmerende?

Skjult ID to. 5 april 2012 20:19

Det samme som ung gutt på 55 år;)
De blir bare yngre med årene ender vel i barnehagen alle sammen.
Og videre.........

Skjult ID med pseudonym -a- to. 5 april 2012 20:24

Hehe, nei det er ikke sjarmerende. Vil jeg ha en ung gutt så søker jeg opp unge gutter. Tar jeg kontakt med folk som nærmer seg 40, da vil jeg ha en mann!

Skjult ID med pseudonym gerimax to. 5 april 2012 20:40

Det betyr ganske enkelt at man er redd for at damene/mennene vil synes at man har blitt gammel og uatraktiv , derfor må det påengteres at ....nei du her tar du feil , JEG ER UNG FReMDELES .

Det jeg synes er morsomt er når man starter profilen med at jeg 42 år blond jente ( ser bare jenteprofiler ) ikke noe vondt ment , og de har bilde i profilen (smør på flesk ? )

(mann 57 år fra Oslo) to. 5 april 2012 20:41 Privat melding

Skjønner hva dere mener, og jeg ser ikke etter noen som omtaler seg som jente.....

Hvis jeg ikke er i stand til å være mann når jeg har passert 50 er det vel egentlig ikke håp?

Skjult ID med pseudonym Nref to. 5 april 2012 20:56

Har fått lett "negative" kommentarer fra det motsatte kjønn på at jeg regner meg selv som "mann", 32... Så det. Men føler meg rett og slett ikke særlig "guttete" (i ordets mest bokstavelige forstand, ikke "legnings-relatert", altså...), og det ligger også bare DER for min del... Hva andre hankjønn definerer seg som, er individuelt, og egentlig ikke mitt problem. Men må innrømme at jeg sliter litt med de som insisterer på å kalle seg "gutt" etter fylte 50 (jfr Haralds kommentar over); Noget (tja,) "barnslig" (kom ikke på bedre adjektiv i farta), vil jeg vel mene...

Skjult ID med pseudonym Hmmm.. to. 5 april 2012 20:58

:-) Har ikke noe problem med å se poenget ditt. Jeg har hengt meg litt opp de mange kvinnelige profilene som poengterer at de ser/er mye yngre ut enn det alderen tilsier. Går det an...?

Skjult ID med pseudonym sjenert to. 5 april 2012 21:05

Jeg synes det er kjempeherlig å kose og susse masse på gutter.

Som mine sønner og nevøer...
Får en ekkel smak i munnen ved tanken på å flørte med en som ser på seg selv som gutt, uansett hvorfor han anser seg selv som det.

(kvinne 48 år fra Oslo) to. 5 april 2012 21:07 Privat melding

Men kjære dere, er det så farlig? Hva så om en mann på 45 kaller seg gutt? Jeg ser det som regel at de da ser på seg selv som aktive og ikke -satt-, men lar også hva som står i resten av profilen fortelle meg hvem personen er og henger meg ikke oppi hvorvidt han kaller seg gutt eller ei.

Liker man det ikke, eller får en slik mann-på-leting-etter-mamma-følelse, så gå heller videre til neste profil.

Kan være greit å ha i mente at det ikke er alle som er komfortable med å beskrive seg selv i en profil, og hvis man til stadighet får -kjeft- i forskjellige forum for at ditt og datt er feil, så er det ikke rart om mennene mister motet. Samtidig ser jeg det som ok å -hjelpe- til litt ifht hva som er bra tekst eller ei... Likevel synes jeg det blir litt mye klaging innimellom :-) Vi behøver ikke analysere ihjel profilene heller, lurer du på hva som menes med det, hvorfor ikke spørre mannen selv. Det skulle ikke forundre meg om du fikk ti forskjellige svar fra like mange forskjellige herremenn :-)

Skjult ID med pseudonym m30 to. 5 april 2012 21:07

Jeg som er 30 er litt usikker på hva jeg skal karakterisere meg selv som.

Gutt er jeg definitivt ikke. Men mann?
Jeg føler ikke det heller.

Hva betegnelse skal jeg bruke da?
Fyr, kanskje?

Skjult ID med pseudonym Kvinne to. 5 april 2012 21:11

Utrag av mannlig profiler:
Gutt på 56 søker....
48 åring som fremdeles har gutten i seg...
Morsom gutt på 50 år her....
Ungdommelig gutt på 58 år....
osv..

Jeg selv er en 49 år gammel KVINNE som søker en mann ...uansett alder :)

(mann 37 år fra Vest-Agder) to. 5 april 2012 21:17 Privat melding

Jeg føler kanskje det er litt overanalysering av ord her. I min nåværende utgave av profiltekst tror jeg at jeg verken bruker ordene gutt eller mann. Men tror jeg har brukt begge tidligere. For meg betyr ikke egentlig noen av ordene særlig mer enn "person av hankjønn" når det brukes generelt. Kan selvfølgelig være med på at enkelte setningsoppbygninger kan bidra til mer spesifikke tolkninger, men hvis du dømmer folk konsekvent kun på bakgrunn av om de bruker gutt eller mann, kommer du nok til å bomme en god del ganger.

Skjult ID med pseudonym S to. 5 april 2012 21:21

@ aqueena, skjønner. Dette forumet er så seriøst at man ikke kan spøke med noe eller sette ting på spissen i frykt for å såre følelsene til det som tydeligvis er bare svake menn som til stadighet får kjeft her inne ;) Så man skal helst bare holde kjeft om absolutt alt og gå videre til neste profil... Nah, når jeg ser de andre trådene her inne er denne ingenting, tror jeg spøker med det jeg vil ;)

(kvinne 48 år fra Oslo) to. 5 april 2012 21:24 Privat melding

Hehehe kjære S, misforstå meg riktig :-)

Skjult ID med pseudonym gerimax to. 5 april 2012 21:25

@TS

Det er agurktider på sukker også :)

Skjult ID med pseudonym Nref to. 5 april 2012 21:27

Lurer på om jeg bare skal gå over til konsekvent å bruke "fjomp" om meg selv, antyder i hvert fall fint lite om "lekenhet" (og hva f..n ER DET for noe, sånn konkret? Bygge lego?), det motsatte (er det i så fall å være sur, over-ordentlig og å ta absolutt ALT alvorlig? Da begynner det å bli en del stoler å falle imellom for undertegnedes del, ja...) eller annet sådant... Så blir både jeg og alle andre så fornøyde, atte... :)

Skjult ID med pseudonym 2Be-or_not to. 5 april 2012 21:29

Sliter litt selv jeg, hva jeg skal omtale meg som...pike, jente, kvinne, dame????hmmm skakke væra lett..;)

Skjult ID med pseudonym Nref to. 5 april 2012 21:38

Er man i tvil, ta fødselsattesten som utgangspunkt... Har definert meg som "voksen" (og dermed "mann") siden jeg kunne gå på polet og kjøpe sprit selv (=20, for de som lurer på dette konkrete fenomenet...), da det jo på mange måter er "siste hinder" inn i "de voksnes verden"... For å gjøre det enkelt (for meg sjæl, primært), altså... :)

Skjult ID med pseudonym 2Be-or_not to. 5 april 2012 21:50

Ja ,men er jeg kvinne eller dame da tro....har såpass selvinnsikt at jeg skjønner at pike og jente dagene er over...men kvinne og dame høres så prektig ut lissom.....valgte og ikke ta det med i profilen..;)

Skjult ID med pseudonym Dame to. 5 april 2012 21:50

Oj, måtte sjekke egen profil jeg nå!! Jeg har skrevet dame - voksen til og med :-) som søker en mann! Har skrevet "leken" og vet definitivt hva jeg mener med det. Kan ikke ta livet så seriøst at man ikke kan leke litt ;-) Men for de som velger å tenke leken = i senga... så kan man leke mange andre steder også, vil jeg bare fortelle.

(kvinne 33 år fra Hordaland) to. 5 april 2012 22:00 Privat melding

Tror nok det er et halvdesperat forsøk på å virke ung til sinns... Skjønt, det virker jo totalt mot sin hensikt, spør du meg... Nå skal det sies at jeg ikke faller for 45 år gamle "unggutter" da... Men allikevel! Alt som er over 25 er voksne mennesker! Man kan ikke kalle seg ungmø om man er 69 for svarte! Jeg omtaler meg som en ung kvinne dersom jeg skal beskrive hva jeg er for tunglærte som ikke helt skjønner aldersskalaen... Så det! :)

Skjult ID med pseudonym Nref to. 5 april 2012 22:03

Selv foretrekker jeg (som "mann", altså) ordlyden "kvinne", da det er litt mer nøytralt enn "dame" (sistnevnte virker på meg litt sånn "høyt på strå-"/"småborgerlig"-aktig...). Men det er jo bare min mening, da. :)

(mann 38 år fra Østfold) to. 5 april 2012 22:06 Privat melding

Jeg skjønner egentlig ikke hvorfor folk i det hele tatt skriver i profilteksten hvor gamle de er... Det står da øverst i profilen. Nick. Alder. Fylke.

Skjult ID med pseudonym Nref to. 5 april 2012 22:07

Jepp, KongKebab. Men for noen profilskrivere holder visst ikke dette...

Skjult ID med pseudonym dame to. 5 april 2012 22:08

Ung gutt på 45 betyr for meg en mann i "40-års krise", uansett om han er 36 eller 48...

Skjult ID to. 5 april 2012 22:16

Mann er mann. Gutt er gutt. Samma det.

Skjult ID med pseudonym Dame to. 5 april 2012 22:21

Nei, nei Nref.
Når man er over 45 er man dame...verken høyt på strå eller småborgelig.... men som kler seg som man vil.... men uten å være vulgær... og som kan være barnslig og leken og selvsagt kvinne!!
Syns forresten at mange voksne menn og damer etterhvert holder seg godt... men klart at for en ungdom under 30 så er vi jo gamlinger. For de fleste av oss er vi i vår beste alder og vil være voksne damer og menn!

Skjult ID med pseudonym Nref to. 5 april 2012 22:24

Som sagt, Dame, det var mine umiddelbare assosiasjoner og INTET mer... Ikke noe personlig, altså! ;-)

(mann 51 år fra Oslo) to. 5 april 2012 22:27 Privat melding

Det som slår meg, er at de seg selg som ungdommelige, gjerne er de mest satte damene. Det er sikkert det samme for menn, men jeg leser ikke så mange profiler til menn..

Skjult ID med pseudonym kvinnfolk to. 5 april 2012 22:31

@kit, snakk for deg selv, du ;)

Alle sier at jeg ser og fremstår som minst 10 år yngre. Barna mine gir meg 20 år minus til og med, så ikke generaliser, unge mann ..

Skjult ID med pseudonym kit to. 5 april 2012 22:35

Hvis "alle" sier det, hvorfor har du da behov for selv å understreke det selv også? Er du usikker på om det egentlig stemmer? ;)

Skjult ID med pseudonym arneand to. 5 april 2012 22:40

@Khione tor 5 apr 22:00
Nu skal De høre litt på meg, unge frøken.
I min tid satt man ikke henslengt på sukker om man var en ung pike i sin beste alder...

*Setter spaserstokken i paraplyholderen, henger tweedjakka på stumtjeneren, og tar på rutede tøfler.*
Om de kan være så vennlig å finne en whiskey til meg, mens jeg setter meg til rette i lenestolen foran peisen, og får stappet pipa… se der ja, det var meget snillt av dem.

*Retter på monokkelen, smatter på pipa, og kaster ett blikk på lommeuret*
Jo, nu skal de høre.

Noen mener at en kvinne er frøken til hun blir gift, og at hun deretter går over til å hete fru pluss mannens navn, selv om hun beholder pikenavnet.
Andre har foreslått en aldergrense på 25 år for ugifte kvinner, slik at de er fru etter dette, gift eller ikke.

Språket er ikke rettferdig. For menn eksisterer det ikke noe begrep ’pikenavn’ (eller ’jomfru’ for den saks skyld).
En gutt er herr fra fødsel til død, men for kvinner er sivilstand viktig for hvordan vi omtales og tiltales.
Eller i hvert fall har det vært viktig. Frøken, fru og herr brukes jo ikke særlig ofte i dagens Norge.
Av og til brukes forkortelsen "fr", og den står for både fru og frøken.
Opprinnelig er fru og frøken samme ord, frøken betyr ’liten frue’.

I utlandet er det slik at når kvinnen når en viss alder, blir hun tiltalt som fru, uansett om hun er gift eller ikke.
Så til sakens kjerne:
Når folk begynner å si "Ma’am" til dere i England og "Madame" i Frankrike - da skjønner dere at man ikke lenger ser ut som en tenåring.

Ha en aldeles fortreffelig aften videre, unge dame.
;)

Skjult ID med pseudonym Khione to. 5 april 2012 22:50

Hahaha! Fantastisk @ arneand! ;)
Men så er ikke jeg en ung pike i min beste alder... Jeg er en ung kvinne i min beste alder. Jeg er en frk fordi jeg er ugift, men flyselskaper generaliserer og putter meg i bås siden jeg har nådd en viss alder, og omtaler meg derfor som mrs... Og det liker jeg svært dårlig! For det første får det meg til å høres mye eldre ut, for det andre har jeg ingen mann og for det tredje har jeg tydeligvis gått glipp av bryllupet mitt...
Men at jeg er en ung frøken i min beste alder, DEN kan jeg gå med på! :)

(mann 48 år fra Akershus) to. 5 april 2012 22:51 Privat melding

Mann for love å føle seg ung, på innsiden :O)

Skjult ID med pseudonym kvinnfolk to. 5 april 2012 22:57

Man får lov å føle seg ung både her og der. Men jeg blir provosert hvis jeg leser sånne utsagn som @kit`s

Skjult ID med pseudonym S to. 5 april 2012 23:02

LOL @ arneand

Skjult ID med pseudonym bat to. 5 april 2012 23:06

Fornektelse.

:)

Skjult ID med pseudonym S to. 5 april 2012 23:07

Nja, hvorfor så provosert, at mange her inne ønsker å fremstå yngre enn de er (menn og kvinner) er fakta. Om noen faktisk ser mye yngre ut enn de er, flott for dem. Hvis det er slik, er det jo ikke noe å bli provosert over. Glad jeg ser like gammel ut som jeg er, så slipper jeg å pese med det :)

(mann 51 år fra Oslo) fr. 6 april 2012 06:22 Privat melding

S, det er vel på samme måte som "alle" er bedre sjåfør enn gjennomsnittet.

(mann 46 år fra Rogaland) fr. 6 april 2012 08:21 Privat melding

Jeg er 41 år. Og liker ¨være både gutt og mann. Kluet er å vite når man skal være hva.
Mang tror at jeg fleiper med de da jeg sier hvor gammel jeg er. Så ja, noen ser yngre ut and det alderen tilsier.