Alle innlegg Sukkerforum

Tidligere oppførsel, beste indikator på fremtidig oppførsel?

Vis siste innlegg
(kvinne 44 år fra Aust-Agder) sø. 8 april 2012 11:08 Privat melding

Hva tenker du om dette?

Jeg tenker to ting, hvor den ene går på andre mennesker, og den andre på en selv.

Dersom feks en fyr har en historie bak seg med flere episoder av utroskap, så er statistikken mot deg hvis du tror at han ikke kommer til å være utro igjen. Altså tidligere oppførsel har en tendens til å gjenta seg også i fremtiden.

Og her er det mange ting som gjelder. Alt fra at vedkommende (disse tingene gjelder jo selvfølgelig begge kjønn) aldri har hatt særlig økonomisk styring, til at vedkommende ikke klarer å si "nei" til venner, og partneren ender opp med å sitte hjemme alene nesten hver lørdag fordi h-n heller vil flakse på byen med de single vennene sine.
Det finnes tusenvis av små og store "uvaner" som folk sliter med å endre.
Og hvor man som ny potensiell kjæreste ofte tror blindt på ordene "men jeg har endret meg", fordi man er i forelskelsens rus. Og personen viser jo helt klart vilje til endring.
Men kan det være lurt å faktisk tenke over hvor lenge personen har klart å leve i sin nye endring?
For ofte så tar det lang tid før en endring sitter så godt at man ikke ramler tilbake i gamle vaner.
Og har det har vært et tydeilg vendepunkt i livet til vedkommende som gjør at h-n har større grunn enn tidligere til å faktisk ha endret seg (og da tenker jeg ikke på at h-n endelig har funnet deg liksom ;)

Så er det en selv. Har man en historie som går på å velge "feil" partnere? Eller at man velger "feil" profiler her hele tiden å skrive til, og derfor får "konstant" avslag?
Har man en historie om avvisning, så er dessverre veldig ofte forklaringen den at vi blir tiltrukket mot en "bestemt" type menn eller kvinner (trenger ikke nødvendigvis bare ha med utseendet deres å gjøre). Og denne "feilen" gjør vi gang på gang fordi vi innbiller oss selv at det er "det" vi "vil ha", "fortjener", eller er "eneste vi blir tiltrukket av". Og er det slik, så har man jo egentlig en solid jobb å gjøre med seg selv ;)
For det er faktisk der feilen ligger ;)

Og dette med både en selv og andre henger jo sammen.
Er feilen man selv har gjentatt den å velge folk som sier at de har endret seg (men at det viser seg at de ikke har det likevel), så må man jo først gå i seg selv og sette fornuften foran forelskelsen når neste potensielle partner dukker opp.
Og velger man å kun kontakte folk som avviser en, så bør man jo også gå i seg selv og finne ut hvorfor man velger disse hele tiden. Og ikke finne på unnskyldninger for å fortsette i samme

Skjult ID med pseudonym Brumm sø. 8 april 2012 11:45

Hva sa Einstein? "Galskap er å gjøre det samme om og om igjen og forvente at man plutselig skal få et annet resltat."

Skjult ID med pseudonym sta sø. 8 april 2012 12:00

Folk kan da fint endre seg om de virkelig vil og går inn for det :)

Man har da tidligere narkomane som har sluttet og klarer seg fint som ett eksempel på en relativt stor endring i livet. Så alt er i grunn mulig, om man vil det selv.

Ikke alle vil det nok til at de får det til, og mange må treffe bunnen før man klarer å gjøre noe med det ( snakker av erfaring ). Det meste sitter i hode, vil man så klarer man det også. Alle kan dersom de bare vil det nok er min påstand. ( selv om jeg ikke trodde på det selv før )

@Brumm
Det sitatet er helt genialt ja, stemmer utrolig bra :) Endring må til for at noe skal skje.

(kvinne 44 år fra Aust-Agder) sø. 8 april 2012 12:58 Privat melding

@Belestdame

"Så det er alltid både plusser og minuser uansett hvilke valg en tar."

Så sant så sant :)

Jeg tror ofte at hvilke plusser og minuser man tør å risikere er avhengig av tidligere opplevelser.
Har man vært igjennom en del prøvelser tidligere, og disse har vist seg å være svært lærerike, men samtidig ikke endt opp der man hadde en intensjon om. Så er det stor mulighet for at man faktisk takker nei til flere slike "reiser" sammen med en man kanskje kunne ha klart det med. Det får man aldri vite, fordi man har brukt opp "kvota" si på å ta den risken. Man orker kanskje rett og slett ikke flere bomturer, og vil da heller være singel frem til noe mer trygt dukker opp.

Skjult ID med pseudonym Jopp sø. 8 april 2012 13:02

Takk for fin tråd Minney!

Det er mye snakk om å forandre på den annen og de fleste er inne på at det er vanskelig å forandre på andre enn seg selv. Jeg har lest en del i samlivsspalten i A-magasinet og der konkluderes det ofte med at man faktiskt må gå i selv å se på om man selv kan leve med de egenskapene man ikke er så fornøyd med hos den andre. Rett og slett fordi det det er den andre som selv må ønske å forandre seg og gjennomføre det. Selv kan man ikke annet enn å oppmuntre og være positiv, hvis ikke er man selv ofte kjernen til brudd i forhold.

Hvis det er slik at man selv ikke kan leve med partnerens egenskaper bør man vel vurdere forholdet etter å ha tatt det opp på en konstuktiv måte så tidlig i forholdet som mulig, forutsetter at vi snakker om forhold som er i startgropen siden vi er inne på dette mediet.

Skjult ID med pseudonym Guybrush sø. 8 april 2012 13:06

Avhengighet på usunt nivå (sex/alkohol/dop/osv) bilr gjerne noe helt annet enn vanlige vaner/uvaner for å si det sånn. Da går det lite på vilje og heller at viljen i seg selv er svak. Det er jo konkludert med at enkelte personer rett og slett er mer utsatt for å være svake til å motstå slike fristelser. For min egen del ville jeg holdt meg langt unna -om du da ikke er jævlig sterk og klarer samt innser at du kommer til å bli såra gang på gang.

Når det gjelder det å velge feil person har dette ofte en psykologisk sammenheng med oppvekst, dårlige erfaringer, dårlig selvtillitt, morsinstinkt osv osv. Mange forskjellige grunner men det bunner i at man tiltrekkes av personer som har negative sider man egentlig ikke vil ha - en slags type selvskading. Her kan man jo forsøke å jobbe med seg selv. Bli ærlig om det ikke minst.

Skjult ID med pseudonym pragma sø. 8 april 2012 13:36

Vi kan forandre oss, men gjør det sjelden. Vi er som vi er av diverse bakenforliggende årsaker, og det krever mye vilje for å endre atferd og tankemønster. Der ligger problemet; som regel ønsker vi ikke sterkt nok å forandre oss.

Når man tar i betraktning at historien ofte gjentar seg - det er naturlig - og at det er lavere terskel for å gå over streken for andre gang, er det fornuftig å være klar over at noen ting er mer sannsynlig enn andre.

Det betyr ikke dermed at vi skal være forutinntatte og ikke gi folk en sjanse til å forandre seg, bare at man skal være klar over det.

Håp det beste; vær forberedt på det verste.

Skjult ID med pseudonym arneand sø. 8 april 2012 13:53

@ts
Jeg tenker at da fortsetter jeg bekymringsfritt min søken etter en fornuftig og dramafri dame til evig tid.
*Blåser opp den personlige bobla litt ekstra*

@Brumm søn 8 apr 11:45
Næh, det kalles forskning :p

@sta søn 8 apr 12:00
Mange, men slett ikke alle.

Skjult ID med pseudonym iPodagra sø. 8 april 2012 14:12

"Tidligere oppførsel, beste indikator på fremtidig oppførsel?"

Jeg tror jeg hadde byttet ut "beste indikator" til "en mulig, og kanskje til og med stor sannsynlighet en indikator" for fremtidig oppførsel. Ellers er jeg enig med mange her, jeg. Man bør gå i seg selv først, få overblikk og klarhet i hva man vil og hvorfor. Og hva man kan "takle" av andre negative ting en annen person drar med seg som man ikke kan forandre. Så må man ta et valg, som med alt annet. Bare sørg for at det er et bevisst valg kanskje..? Jeg tenker som så at det er klart at en person kan forandre seg, men det er slettes ingen selvfølge at så skjer, og det er nok ikke lett! Og selv kan man ønske å se en forandring hos andre, man kan kommunisere det, oppmuntre og støtte, men man kan ikke ønske det FOR andre. De må ønske det selv og finne sin egen motivasjon.