Alle innlegg Sukkerforum

Hvem "skal" være eldst i et forhold?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym isterbaby fr. 13 april 2012 01:51

Kall meg gjerne gammeldags, men jeg synes det føles mest naturlig at mannen er eldst i et forhold. Jeg kan ikke noe for det, men jeg stusser når jeg ser profiler her inne hvor damer på 32 søker gutter i aldersspennet 24 til 34. Jeg synes det er rart.

Hva synes du?

Skjult ID med pseudonym fjesløs fr. 13 april 2012 01:55

Hver sin smak. Jeg er mann og søker tre år ned/fem år opp.

Skjult ID med pseudonym Nref fr. 13 april 2012 01:56

Gammeldags! ;-) Mann, 32 med "spenn" på 4 år i "hver retning"... Det regnes rett og slett ikke som relevant for min del, det med "foretrukket alder" på evt. partner. Men hver sin "smak", seff! :)

Skjult ID med pseudonym Gunsan80 fr. 13 april 2012 02:10

Damer lever lengst.

Om du er ute etter noe livslangt forhold, anbefales det at dama er litt eldre enn mannen.

MEN... Det er forskjell mellom teori og praksis. Matte og biologi også ;)

Skjult ID med pseudonym Tob fr. 13 april 2012 02:18

Har møtt folk seks år yngre enn meg som hadde bedre kommunikasjonsevner enn noen langt oppe i 30 årene. Jeg har spenn på 5 år begge veier. Jeg styrer unna jenter som må ha noen som er minst ett år eldre, selv om jeg faller inn disse krav. Det virker litt overfladisk spør du meg. Det er vel viktigere ting.

Skjult ID med pseudonym Fel fr. 13 april 2012 02:30

Har satt mitt aldrespenn ganske vidt, for du vet jo aldri hvem som er der ute! :-)

Skjult ID med pseudonym isterbaby fr. 13 april 2012 03:08

Jeg tror altså jeg styres av biologien. Eller ihvertfall er det det jeg forteller meg selv. :) Jeg tiltrekkes av jenter som ser stramme og fruktbare ut, gjerne 7-12 år yngre enn meg (er i slutten av 30-årene selv). Jeg tenker sånn at damer bør føde ferdig innen de blir 35, og hvis jeg skal ha noe med den saken å gjøre, så må jeg jo bli kjent med henne i god tid før det.

Skjult ID med pseudonym Pelle fr. 13 april 2012 03:38

Mannen bør være eldst.

(mann 32 år fra Oslo) fr. 13 april 2012 06:21 Privat melding

Alder er nå bare et tall :p hehe. Finner eldre enn meg selv mere spennende :p

(mann 46 år fra Akershus) fr. 13 april 2012 10:49 Privat melding

@LissiBlond

At han mener at kvinner skal være ferdig før de fyller 35, er jo ikke fordi kvinner ikke er i stand til å få barn etter fyllte 35. Jeg hadde selv satt meg en grense for noen år siden, om at dersom jeg skulle bli far noengang, så ville jeg ha den første før jeg fyllte 35. Jeg kan jo bli far omtrent så lenge jeg lever. Men det har rett og slett med at jeg ikke ønsker å bli far i "høy alder".. Ønsker ikke at folk skal tro jeg er bestefaren til barnet, og jeg ønsker også å være tilstede for barnet en stund. For meg personlig så vil det være feil om jeg skal gå av med pensjon før barnet når konfirmasjonsalder.
Nå har jeg passert 40, og det ble jo ikke slik jeg tenkte. Men om jeg fremdeles er barnløs om bare noen få år, så skal hun være svært overbevisende den dama som skal få meg til å bli far.

Skjult ID med pseudonym Snehvit fr. 13 april 2012 11:11

Kan ikke se at det er noe som er rett og galt i forhold til om man går opp eller ned i alder.

Om drømmemannen min viser seg å være 4 år ngre enn meg, ja så lar jeg han da ikke gå selv om noen uskrevne regler sier det er feil?

Dummeste jeg har hørt....!

(kvinne 42 år fra Akershus) fr. 13 april 2012 11:14 Privat melding

Det viktigste for meg er at vi er på samme plass her i livet, ikke alder i seg selv.
Ofte er det de som er eldre enn meg som jeg føler passer min livssituasjon best:)

Skjult ID med pseudonym Stevia fr. 13 april 2012 11:15

Biologien gjør at jeg ser etter damer som er yngre enn meg. Fornuften sier at det jeg bør se etter et i forhold hvor vi skal kunne gå sammen inn i livets solnedgang, er at damen godt kan være noen år eldre enn meg.

Så er det forhold som hvor man er i livet i forhold til barns alder, de kan gjerne være omtrent like gamle hos begge, med andre ord for min del unge voksne.

Videre ser jeg det som en fordel av man har felles referanserammer for hva man har opplevd, både i livet sitt og i samfunnet rundt seg.

Når jeg vekter dette, ender jeg omm med å se litt opp i alder, men mest ned. I bunnen er jeg nok et dyr styrt av biologien.

Skjult ID med pseudonym Stjerne* fr. 13 april 2012 11:24

@TS
Du er nok litt gammeldags ja.
De fleste menn/kvinner i dag tenker ikke alder ..i alle fall ikke IRL.

Om man møter noen ute ,via jobb venner osv...som man liker... Da tror jeg ingen snur og nekter bare for at dama er 2-3 år eldre

Var selv gift med en som er nærmere 7 år yngre enn meg...og det var ikke alder som gjorde at det ikke gikk:)

Skjult ID med pseudonym sjenert fr. 13 april 2012 11:37

Alder er bare et tall.

For min del så er jeg 28 og søkte menn fra 26-38, selv om jeg foretrekker menn som er eldre enn meg.

(mann 42 år fra Oslo) fr. 13 april 2012 11:43 Privat melding

Jepp alder er ikke viktig, er hvordan man fungerer sammen som teller.

(kvinne 34 år fra Buskerud) fr. 13 april 2012 12:54 Privat melding

Har også satt "kriteriene" til 26-36, men er også åpen for at en fyr på 24 eller 40 kan være like fabelaktig som de innen alderen jeg kikker etter. Er ikke bastant på tallene, men ser at de fleste jeg foretrekker (utifra bilder, tekst og interesser) er rundt 30-33 :)

Skjult ID med pseudonym isterbaby fr. 13 april 2012 13:03

Er det ikke slik at risikoen for komplikasjoner ved fødsel øker betraktelig når kvinnen nærmer seg 40? Det kan jo være direkte livsfarlig for kvinnen og barnet. Jeg synes det er et tungtveiende argument.

Kvinnekroppen er bedre skikket til å føde når hun er i slutten av tenårene og begynnelsen av 20-årene. Det blir mindre skader, og barnet har større sjanse til å komme "helskinnet" gjennom. Unge foreldre takler også bedre den påkjenningen det er å ha småbarn i hus. Våkenetter, osv. To stk. på 40 er mye mer slitne enn to på 25.

Skjult ID med pseudonym Snehvit fr. 13 april 2012 13:10

isterbaby.....

jo det er jo bevist det du sier.... men det er ikke alle som får unger tidlig, og derfor " går over grensene". Men jo, det ER sjanser å ta . Mange mange % større sjanse for å få barn med diverse syndromer... Så det er jo litt elle melle.... om man MÅ ha eller VIL ha...

Heldig er jeg som fikk tidlig, så jeg kan ikke sette meg inn i det, egentlig. Mine ord bygger kun på fakta,,,

(kvinne 33 år fra Hordaland) fr. 13 april 2012 13:11 Privat melding

Det er vel ikke noe fasitsvar på det? Smak og behag tenker jeg vi sier til den! :)

Skjult ID med pseudonym Bullgog fr. 13 april 2012 13:24

Jeg var gift i mange år med en som var over 10 år eldere en meg .
Det gikk veldig bra , fram til jeg tok ut seperasjon ... :O)

(mann 32 år fra Oslo) fr. 13 april 2012 13:27 Privat melding

så lenge man føler seg komfortabel sammen, har ikke alder mye å si.... =)

Skjult ID med pseudonym Nref fr. 13 april 2012 13:28

Snehvit; Det der med "når få barn" er VELDIG relativt, vet om mange som har fått barn tidlig som etter min mening er/har vært altfor unge og direkte umodne til å gjøre en "god jobb" (kjenner de som t.o.m. har innrømt dette selv i etterpåklokskapens lys...) mht "oppdragelse" (med resultat at barna deres er noen skikkelige drittunger ;)...). Med dagens muligheter for tidlig ultralyd et al. er risikoen med å få barn sent betraktelig redusert ifht tidligere, og de som må ha kunstig befruktning for i det hele tatt å få det, er ofte relativt "gamle" når denne typen behandling og prosessene rundt den lykkes....
Selv er jeg barn av "gamle foreldre", med en mor som var 40 i sin tid (1980), men har hverken Downs eller andre "issues" av den grunn (så vidt jeg vet...)... :) Og de hadde ingen/null/niks/nada problemer med å "følge meg opp" sånn pga. alder, tvert imot tror jeg de hadde BEDRE tid og anledning enn mange har/hadde (jeg mente nå å observere det blant mine jevnaldrende med "normal-alder" på foreldre, i hvert fall) fordi de var HELT "ferdige" med "alt" av det man liksom "må gjøre" før man får barn (det skal også legges til at de brukte hele 16 år på å få til meg (og det var også "alt de "fikk til"), da... Dette var før kunstig befrukting-tida!).
Det kan også muligens forklare hvorfor undertegnede til tider (her ovenfor, f.eks.) virker som en gammel, konservativ surpomp, da... :)

Skjult ID med pseudonym Nref fr. 13 april 2012 13:42

Takk, LissiBlond! :) Nei, som jeg presiserer og du også utdyper, det der er like lite "svart-hvitt" som selve trådstarten, synes nå jeg, da...

(mann 57 år fra Oslo) fr. 13 april 2012 14:19 Privat melding

Jeg savner "liker-knappen" her, når jeg leser innleggene til Nref og LissiBlond her.

(kvinne 41 år fra Hordaland) fr. 13 april 2012 17:21 Privat melding

Jeg foretrekker rundt min egen alder 5år +/- . har prøvd mye eldre og mye yngre.. er vel en smaksak ikke en fasit på dette.

Skjult ID med pseudonym Snehvit fr. 13 april 2012 17:30

Sa ikke AT det ikke er ok å få barn sent.... les omigjen.... Sa bare det var høyere risiko.. Har ikke beskyldt noen for å ha diverse syndromer, men risikoen er høyere, det er bare en faktaopplsning, ikke en personlig mening...

Skjult ID med pseudonym Nref fr. 13 april 2012 17:38

Det var ikke ment som kritikk heller, Snehvit ;), bare noen individuelle/subjektive observasjoner som kontradikterer litt det du skrev (siden du definerte det som "fakta" ser det litt "svart-hvitt" ut for de som leser det)..! :-)

Skjult ID med pseudonym Guybrush fr. 13 april 2012 21:01

Muligens en brannfakkel i trynet på enkelte - men basert på egen erfaring i livet samt hva man ser her inne på sukker også, så er det sammenfallende hvordan mengden brunkrem og "barbie-look" henger sammen med det å ønske en yngre gutt/mann kontra eldre.

Når man har jobba i utelivsbransjen merker man også mye til dette, vi kalte det "tanter" som var ute etter ungt kjøtt og de var svært lite sjarmerende når de sto der ganske fulle og ekstremt desperate.

jeg vet hvordan jeg selv var, jeg vet hvordan kompiser er/var og jeg ser hvordan folk oppfører seg rundt meg i forskjellige settinger. Og man må stikke fingern i jorda og innrømme at vi gutta er jaggu ikke mye oppegående i store deler av livet. Mye av tenåra og 20.åra går med på å jage ned alt man klarer og tenke med feil hue.Ei jente som faller for dette er ikke mye sjarmerende i min verden.

Skjult ID med pseudonym Babe on. 25 april 2012 17:55

Cougar damer jo inn og mere akseptert for tiden.
Støtter det helt!
Vi damer kan jo også ønske oss endel yngre menn, noe som menn ønsker til alle tider når en når hvis alder.

(mann 35 år fra Nord-Trøndelag) on. 25 april 2012 18:11 Privat melding

Du skriv ikke nå om koffør du suns dæ e rart?

Skjult ID med pseudonym bille on. 25 april 2012 18:14

Jeg har satt 6 år yngre til 10 år eldre, er kvinne i 30-årene selv. Sannsynligheten er nok størst for at jeg ender opp med en som er jevnaldrende eller eldre, og her inne blir jo alderen en viktigere del av førsteinntrykket enn i virkeligheten. Blir stort sett tatt for å være yngre utseendemessig, men ønsker ikke å være umoden mentalt. Barn er antagelig ikke så viktig for meg.

(kvinne 44 år fra Aust-Agder) on. 25 april 2012 22:05 Privat melding

TS "føler" at det skal være slik.

Altså litt som med oss som foretrekker å ha ekte juletre på julaften, og ikke plastikk.
Gammeldags for noen, tradisjon for andre, men strengt tatt en bagatell fordi det ikke har noen betydning for noe annet enn å oppfylle ens egne ønsker og tilfredsstille egne følelelser.

Og noen vil jo dermed stusse over hvofor noen kan finne på å dra inn plastikk i stua når det "alltid har vært" ekte juletre før i tiden. For ting må jo helst være slik "de alltid har vært" (akkurat det må være verdens beste argument på alt man mener noe om :P )

Så jeg lurer vel også litt på om TS har tenkt over HVORFOR (sånn rent argumentasjonsmessig) hun mener at mannen skal være eldst? Eller om det rett og slett kun er personlig "smak og behag"? (som jo er en ærlig sak når det kommer til egne valg).

Skjult ID on. 25 april 2012 22:17

Nysjerrig på årsaken til hvorfor bruddet mellom den aldrende damen og sin yngre ex-mann oppstod ifjor:
Mulig han måtte byttes med noe yngre eller var det omvendt??

Skjult ID med pseudonym Tingeling on. 25 april 2012 22:23

Hvem "skal" være eldst?
Hehe, jeg! Evt...han. Whatever floats the boat...:-)

Skjult ID med pseudonym Den eldste on. 25 april 2012 22:27

JEG(!) skal være eldst, det ligger i grunn i navnet...

Skjult ID med pseudonym syvendefar on. 25 april 2012 22:28

Og mitt navn :)

(mann 32 år fra Oslo) on. 25 april 2012 22:28 Privat melding

10 år max. + / -

Skjult ID med pseudonym oslomann on. 25 april 2012 22:35

Jeg søker kun kvinner som er yngre enn meg, og synes ikke det er noe "gammeldags" med det. Det skyldes ganske enkelt biologi. Jeg er nå i en alder hvor kvinner som er jevngamle med meg stadig får større risiko for ikke å kunne få barn, jeg har selv en litt eldre søster som sliter med dette, og siden jeg ikke er ute etter en "ferdigpakke" og heller ikke ønsker at en eventuell kjæreste skal bli gravid allerede etter få måneder, jeg håper vi kan få et år eller to sammen før det eventuelt skjer, så er det naturlig for meg nå å se etter litt yngre kvinner. Enkelt og greit. Da jeg var i tenåra og 20-åra og frem til kanskje 31 - 32 var det der derimot ikke noe issue, og jeg var minst like interessert i jenter som var litt eldre enn de som var yngre. Men nå har det snudd.

(mann 32 år fra Oslo) on. 25 april 2012 22:57 Privat melding

Samme for meg så lenge hun har cash.

Skjult ID med pseudonym Babe on. 25 april 2012 23:02

Du har personlig erfaring hører jeg. Gikk ikke så bra for deg da. Huffff. He,He

Skjult ID on. 25 april 2012 23:05

Babe, Er jo anerkjent at etter et par år som aldrende cougar som rider rundt på sin lydige bambi,
må det jo ende i sipping og interne tragedier. Er jo litt tragisk at man blendes av facts men dere nyter jo noen år da. Hver sin smak

Supermann, det sa en usikker bekjent av meg også, han led ganske raskt, fant noen yngre spenende frøkner underveis, gjorde noen sidesprang og kom seg bort etter hvert, nå lider miss cougard.

"God morgen"

Babe; "les" ;-)

(mann 43 år fra Sør-Trøndelag) on. 25 april 2012 23:25 Privat melding

Jeg syns mannen skal være eldst i forholdet. Men det kommer litt an på hvor man er i livssituasjonen. Men i utgangspunktet trenger ikke alder ha noe å si hvis man er på samme sted i livet. :)

Skjult ID med pseudonym pragma to. 26 april 2012 00:32

Jeg er skeptisk til kvinner som har aversjoner mot å date menn som bare er litt yngre, og søker fra sin egen alder (eller til og med fra +1) og til +10-15. Det kan være at det ikke alltid er berettiget, og det tar jeg gjerne på min kappe, men ofte tenker jeg at vedkommende ikke har så god selvinnsikt eller ikke har beina planta helt på jorda.

Jeg har hatt lengre forhold med både kvinner som er yngre og kvinner som er eldre enn meg, fra -3 til +6.
Alder er ikke lik modenhet. De som av prinsipp ikke vil date en mann som er 1-2 år yngre, mener jeg er trangsynte, og kanskje litt umodne?

(mann 36 år fra Oslo) to. 26 april 2012 02:03 Privat melding

Jeg blir skremt over å date karer yngre enn meg selv. Jeg føler at jeg ikke kan stole på at de er seriøse nok..

Og det sier jeg liksom..

Skjult ID med pseudonym arneand to. 26 april 2012 02:15

@ts
Uviktig, innen en viss grense ;p
(Min grense ligger rundt pluss minus 8 år)

Skjult ID med pseudonym Gunsan80 to. 26 april 2012 03:58

Gammaldags sier du?
Kjærringa skal være yngre. Hun skal gå hjemme. Bake hjemmebakt brød fra scratch med unge på hver arm og en kid hengende i skjørtekanten. Gubben? Jo, han jobber og tjener penga.... For å få salt i grauten!

http://www.youtube.com/watch?v=b3Bky7bCDnQ

Skjult ID med pseudonym BadBoy ti. 15 mai 2012 07:54

Før dere damer skal få seriøs yngre mann må dere først treffe en som seriøst vil ha eldre dame

Når jeg var 20 er det å jakte på de på 30 ( for de var drevne i senga etter å hatt seg med menn på 30)
Når jeg var 30 er det å jakte på de på ca 30
Når jeg var 40 er det å jakte på de på ca 30
Når jeg var 50 er det å jakte på de på 40

Nå blir jeg 60 snart og ønsker meg en dame ca på de 50 om det finnes noen i det hele tatt som vil ha en eldre mann her inne eller er det kun selvrealisering som gjelder?
De fleste profilene her av begge kjønn renner over av trening og fjelltopper hele uka
Gi meg heller en god og vanlig dame som går tur hver søndag og kan det med å kose seg
Me Tarzan, you Jane

Skjult ID med pseudonym Iselin ti. 15 mai 2012 10:34

Tarzan.... gode poenger der....

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 ti. 15 mai 2012 10:43

Min tommelfingerregel er at den som er født først er eldst.....

Skjult ID med pseudonym MissN ti. 15 mai 2012 10:48

Mann er mann :O)

Skjult ID med pseudonym Damed ti. 15 mai 2012 17:36

Jeg er 44 og liker best gutter på rundt 32.. :-)

Skjult ID ti. 15 mai 2012 17:39

Har aldri forstått denne trangen til å mene noe som helst om hvordan andre innretter sitt liv ( så lenge det ikke går ut over noen). Om du mener at det er rett for deg, supert. Men å diskutere hva som er "rett og riktig" , er etter min mening totalt meningsløst.

Skjult ID med pseudonym Skjult ID ti. 15 mai 2012 17:49

Han eller hun som er mest moden bør være eldst.

Blir nok eldre dame på meg, gitt.....

(kvinne 58 år fra Akershus) ti. 15 mai 2012 18:52 Privat melding

he he..her var det en del artige innlegg..Selv har jeg vært kjæreste med en som var 15 pår yngre, så som var like gammel som meg, en som var 6 år eldre enn meg ..Så jeg har prøvd det der med alder litt ut...Min konklusjon må bli at alder ikke er avgjørende..Så kommer det an på hvor man er i livet, bakgrunn, verdier osv...
Jeg er 52 og når yngre menn under 35 vil date meg, da tror jeg ikke dem akkurat tenker på et varig forhold, men heller en forbigående sexuelt relatert sak...Men alle må få gjøre som dem vil, så lenge det ikke er til skade for andre..
Men intressant at vi lever i en tid..hvor MILF og cougars er populært hos mange..Kan ha med å gjøre at mange kvinner som i dag er godt over 40 hverken ser ut eller oppfører seg som kvinner på samme alder gjorde for f.eks 20 år siden...
Vi er bllitt selvstendige , sterke , gode på å ta vare på vårt utseende og sist men ikke minst blitt mer bevisst på hva vi har lyst til ..

Skjult ID med pseudonym tuddelidu ti. 15 mai 2012 19:02

Er 100% for at svigers skal være eldst i et forhold, helst veldig mye eldst ;P