Alle innlegg Sukkerforum

Hva er en "tøffel"?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Stefar sø. 15 april 2012 21:04

Ser det er mye skriverier om komfortabelt fottøy her i overført betydning av en type mann kvinner ikke vil ha.

Jeg vil gjerne påpeke en grunnleggende forskjell på menn og kvinner. Ikke alt er viktig i en manns liv. F.eks om man skal gå tur på Odderøya eller til Baneheia - Om man sier "Det er ikke så farlig, velg du" så vil ikke mannen bli sur uansett hvor man går. Men om man velger så kan man jo risikere å "ta feil" og da får man sur dame med på tur som egentlig ville andre veien.

"Hvilken kjole skal jeg ha?" - "samma det, like fine"

Hvor går grensen mellom snill og tøffel? Om jeg får beskjed om å sette på en klesvask så gjør jeg det (Men også når jeg ikke får beskjed) Det skal mye til for at jeg begynner å krangle for "småting" fordi jeg skal ha prinsipper.

Jeg fikk beskjed at fordi jeg ikke ga "klare svar" i valgsituasjoner, så mente en ex at det var litt tøffel... !? Jammen DET er ikke viktig for meg - så jeg har lært en strategi da.. - sånn ca 1 til 3 velger du det første alternativet og legger på: "jeg er ikke i tvil" og det fungerte fint for meg :P

Men jeg er også veldig snill, jeg liker å skjemme bort dama med fotmassasjer, kos, lage en kopp te eller noe ekstra.

Jeg har klare og tydelige grenser, men du når de ikke før du kaster noe i veggen eller smeller med dører.. Da går du over streken. Hvor vi skal på ferie er ikke så farlig med, bare man får seg en tur sammen.

Som regel ender det med en svært naturlig balanse i forholdet og jeg har aldri følt meg utnyttet.

Er en tøffel en som bare sier ja, og som fungerer som en lydhør slave? Ta gjerne diskusjonen, hvor går grensen mellom snill, dumsnill og tøffel?

Og finnes det "tøffeldamer"?

Skjult ID med pseudonym Snehvit sø. 15 april 2012 21:47

Da tar vi odderøya ført, så fotmassasjen etterpå...Jeg vasker gjerne klærne... :)
Littegranne tøffel er da bedre en en som er tøffere en toget!!

Hvorfor ikke jegers, forresten...?????

Skjult ID med pseudonym Fie 71 sø. 15 april 2012 21:48

Ja, en tøffel er en som bare sier ja og er en lydhør slave. For meg blir han selvutslettende, og han er ikke god på å sette grenser verken for seg elelr oss. Han har feks ikke har egne meninger, dvs alltid er enig med meg, eller iler til og skifter mening når jeg ymter frempå at jeg er uenig, uten at vi har hatt noen form for resonnemnet eller argumentasjon. Da før jeg jo heller ikke lært noe. Jeg kan jo også skifte mening om han har gode argumenter, og vil gjerne at fyren skal ha noe å lære av meg (ikke bare omvendt). Tøffelhelten har gjerne også et kroppsspråk el.a. trekk som tyder på usikkerhet eller konfliktskyhet. Han er også ofte tafatt, gjør det han får beskjed om (eller spør selv om hva han ska, gjøre), men tar ikke egne initativ. Når det gjelder prioriteringer som du nevner, spiller det liten rolle såfremt han har en viss entusiasme, og ikke bare lunter etter likegyldig. Men han bør kunne komme med noen forslag og initativ selv, så ikke jeg må komme med alle ideer og planer og være den som "makes things happen".

Det kan være veldig sympatisk å ikke være så selvhevdende, men jeg kan ikke falle for eller tenne på en mann hvis jeg føler at jeg er sjefen eller mammaen, jeg må ha en jevnbyrdig partner og være en jeg må kunne lene meg til når the going gets tough. Han kan gjerne gi meg massasje og være omsorgsfull - synes mange moderne menn fint klarer å kombinere det uten å være tøfflete.

Og ja, det finnes absolutt tøffeldamer - har noen venninner som er det, og det er forsåvdit ukomplisert som venninne (bare at de kan være litt tafatte), men det er forskjell på venner/venninner og partner, kunne aldri vært sammen med dem/hatt noen av dem som livspartner.

Skjult ID med pseudonym Stefar sø. 15 april 2012 22:09

@Snehvit - Jegers er litt lengre unna sentrum liker å avslutte turene med en god kaffe på torvet, før man tusler over Lundsbroa på veien hjem :)

@Fie 71 - takk for godt svar.

Skjult ID med pseudonym Alene sø. 15 april 2012 22:19

Hmm, enig med TS her. Sånne ting som du nevner der som overhodet ikke spiller noen rolle for meg, da kan jeg gjerne dilte etter jeg, helt ok. Så lenge en evt. fremtidig jente trives så vil det være det viktigste for meg og så lenge jeg er med henne og hun er happy så er jeg også happy.

Derimot som du sier, går det over streken, dvs. hvis jenta blir urasjonell så kan jeg da sette foten ned jeg også. Finner meg jo ikke i hva som helst. Men da skal det helst være noe viktigere enn hva man skal ha til middag altså. Jeg ser ikke på dette som å være tøffel, for man har en grense, men virker som endel jenter ser på det som å være tøffel allikevel. Liker ikke helt det, hvis det er akkurat det samme for meg hvilket av to alternativer som blir valgt, hvorfor skal man da ta et standpunkt? Jeg kan godt bare si en av tingene bare for å ha sagt det, men hvis det da blir tydelig at jenta egentlig likte det andre alternativet bedre så kan jeg godt finne på å endre mening, det betyr jo ikke at jeg gir etter, det betyr jo bare at jeg bryr meg om jentas meninger og at akkurat den filletingen det dreide seg om ikke betyr noe for meg.

Skjult ID med pseudonym Skjult ID sø. 15 april 2012 22:21

Jeg er så sykt sta at jeg nok er mer en jernsko enn en tøffel....

Skjult ID med pseudonym Snehvit sø. 15 april 2012 22:25

stefar...your loss... ;)

Skjult ID med pseudonym Gutt28 sø. 15 april 2012 22:29

Jeg kunne være litt tøffel tidligere. Grunnene er helt tydlige.
-Jeg bryr meg ikke om hvilken kjole jenten går i. Jeg syns faktisk begge var like fine.
-Ny frisyre. Flott den var fin. Jeg bryr meg ikke. Om du ikke hadde sagt det hadde jeg ikke lagt merke til det.
-Jeg rydder endel. Ikke fordi jeg vil være snill, men fordi jeg liker å ha det ryddig.
Jeg laget meste parten av middagene til eksen. Ikke for å være tøffel, men jeg likte ikke maten hennes. KRYDDER!! Smør er ikke så farlig.

Etter en stund med "vage" svar begynte dama og bli sint fordi jeg ikke "brydde meg". Etter en stor diskusjon valgte jeg å ha en mening om alt. Uansett hvor bagatellmessig det enn var. Jeg hadde en mening.

Hun var redd for å bli for dominerende. Så jeg tok kontrollen. Forholdet ble mye bedre. Varte i 2 år etter dette. Bruddet kom av andre grunner.

Tøffel er jeg ikke nå lengre. Har også funnet ut at jeg liker å få viljen min noen ganger. Jeg vil være sammen med en jente som er trygg nok på seg selv der hun veit hvilken kjole hun ser fin ut i. Vi gutta sier dere er fin uansett hva dere har på dere. Vi er sikkert allerede en halv time forsinket til festen uansett og jeg begynner å bli sulten. Om dere virkelig ikke klarer å se om dere ser bra ut så kan dere kanskje la gutta bestemme hva dere skal gå... At vi rett og slett kler på dere klærne og kjøper klærne til dere.
PHUUU.... Dette brakte opp endel dårlige minner. Få ut fingern å kom. JA! Dere er fine!!

Skjult ID med pseudonym Snehvit sø. 15 april 2012 22:30

HA HA HA HA gutt 28..ler høyt...!!

Du har mange gode poenger der faktisk..................

Skjult ID med pseudonym jegern sø. 15 april 2012 22:44

@TS, tror damer gjerne vil at du skal ha meninger om alle de småtingene. Alltid foreslå noe, slik at du viser at du har en mening/ikke er tafatt, men om hun vil noe annet så kan du følge henne på det. Gjør det selv om du egentlig driter i det. =)

Skjult ID med pseudonym Ompa sø. 15 april 2012 23:14

Trøffel eller tøffel

Skjult ID med pseudonym Stefar sø. 15 april 2012 23:56

- Det at menn bryr seg om de små detaljene er jo noe mange jenter setter pris på. Det er jo her de tar litt feil av hvordan menn generelt virker... Søk opp Mark Gungor og Tale of two brains på youtube :) - vi menn bryr oss om dere, uansett hva dere har på dere :D (vel nesten...) (Anbefaler Mark Gungor, jeg skulle gjerne ha sett denne FØR jeg ble skilt - men bonus til den neste...)

Gutt28 har et godt poeng, kanskje vi må finne ei som er trygg nok til å velge antrekk selv... personlig er jeg fargeblind og ble fortsatt spurt "Matcher denne til denne..." - herregud hun måtte jo bli med å handle klær sammen med meg for å hindre at jeg kom hjem med klovneantrekk :P Og så spør hun meg om råd... :P "Jeg vil bare vite hva du synes er fint" - "Jeg synes du alltid er fin jeg..." :P men lærte etterhvert å gi et svar, og i 80 % av tilfellene tok hun på seg deg jeg IKKE valgte. :P hehe.

@snehvit - har vært mye i jegers, nydelig sted. kost meg med vin på sene kvelder og lek med barna :) En av byens store fordeler, mange fine områder å velge i innen gådistanse :)

(mann 36 år fra Aust-Agder) ma. 16 april 2012 10:09 Privat melding

Kjenner meg igjen i mye av det som står her. Og det jeg aldri har skjønt er at mange jenter blir aldri fornøyd.
Visst dere spør om: "Er jeg pen med dette" så sier vi ja, også visst vi ikke sier noe mer enn det så er det galt, eller visst vi mener på at dere kanskje burde ha på noe annet så er DET også galt.
I mange tilfeller er det greiere å si ja, for å komme seg avsted, men det viktig at man kan diskutere sammen, og at ikke en part blir overkjørt hele tiden.

@Stefar
Artig den videoen :) Kjenner meg igjen!

Skjult ID med pseudonym Snehvit ma. 16 april 2012 11:03

@ stefar..... håper du koste deg med vinen- ikke at ungene gjorde det..

æ ser dæ på markens....

Skjult ID med pseudonym Lilleulv ma. 16 april 2012 19:29

Jeg har aldri spurt en mann om jeg kler det ene eller det andre så vidt jeg kan huske. Han liker jo ikke spørsmålet! Om han sier noe uoppfordret er det en annen sak. Fint om han sier at jeg ser ut som et telt med den kjolen eller at jeg er veldig fin i oransje. Men jeg gidder ikke å spørre menn om det. Det har jeg speil og evt. venninner til! :-)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv ma. 16 april 2012 19:33

Men i forhold til hvor tøffelgrensen går:

Jeg tror mye av problemet er at de som har klare meninger om hva de vil gjøre ikke helt TROR på den personen som sier samme for meg hvor feireturen går. De forstår det rett og slett ikke! Og tror det er en slags falsk beskjedenhet eller tafatthet eller feighet.

Men for mange av oss er det faktisk mye som IKKE spiller noen rolle. Og jeg vil mye heller at noen skal ta styringen og velge en restaurant med mat jeg ikke digger, enn å tvinge meg til å lede an hele tiden og make things happen som det sto over her. Det å veklse på å dra er viktig. Med mindre en liker å bestemme og en ikke liker det. Men der tror jeg ofte det blir skjevheter generelt.... hva tenker dere?

Skjult ID med pseudonym Stefar ma. 16 april 2012 19:41

@snehvit - savner markens og fiskebrygga - æ har flytta laaangt :)

@Lilleulv - Oransj er min favorittfarge! :P

:)

Skjult ID med pseudonym Snehvit ma. 16 april 2012 19:58

Trallalla....tar meg en tur på brygga...... ( ikke flyttbar)

Skjult ID med pseudonym cat ti. 17 april 2012 01:04

Samma her.

Skjult ID med pseudonym atle ti. 17 april 2012 01:37

Aker Brygge tipper jeg

Skjult ID med pseudonym bille ti. 17 april 2012 18:27

Slik jeg ser det, så er det viktigste at mannen viser litt entusiasme når jeg foreslår ting - at selv om det ikke er noe han hadde tenkt på selv, så kan han være positiv og glede seg til å gjøre noe... kanskje litt brent av en eks som nesten av prinsipp var skeptisk til alt jeg foreslo og ikke en gang sparte penger til seg selv fordi jeg hadde nevnt at det kanskje var lurt :p Han må veldig gjerne ha egne meninger og ta initiativ selv også! Men meningen bør ikke være "nei til alt".

Mulig jeg er litt sosialt uintelligent, men jeg skjønner ikke helt hva dette har å gjøre med å være tøffel. Jeg synes ikke det er tøflete å være halvhjertet, derimot er det avvisende.