Alle innlegg Sukkerforum

Konklusjoner på grunnlag av bilder

Vis siste innlegg
(mann 43 år fra Hordaland) ma. 14 mai 2007 23:50 Privat melding

I hvilken grad er det mulig å trekke sikre konklusjoner om hvorvidt man passer sammen eller ikke på grunnlag av bildene som folk typisk har på profilene sine?

Jeg sorterer ganske mye på grunnlag av bildene, men lurer jeg egentlig meg selv her?

(Nei, jeg sitter ikke og bedømmer utifra samme skalaer som modell-blader, men utifra mine egne høgst subjektive kriterier.)

Skjult ID med pseudonym 2mnd ti. 15 mai 2007 00:51

Utseendet teller ALT. Uforenelige forskjeller finner man ut av etterhvert.

Skjult ID med pseudonym petimetra ti. 15 mai 2007 13:54

det må jo være et samsvar mellom utseende og personlighet - men glem ikke at mange faktisk er veldig pene i virkeligheten, men mangler dette "fotogenet" :)
og et bilde er jo bare et fragment av et sekund av en persons "jeg" .... og viser sjelden sjarm og utstråling - som jeg igjen mener er utrolig viktig for om jeg liker utseendet.....

(mann 36 år fra Telemark) ti. 15 mai 2007 21:47 Privat melding

Uansett hva man måtte mene er det ikke til å komme fra at det er greit med en eller annen slags tiltrekning til bildet dersom man skal gå videre. Er nok mange av oss her inne som ikke er flinke nok til å legge ut bilder fra fler situasjoner slik at man kan bli "bedømt" på en bedre måte. Selv så hater jeg å se meg selv på bilde. Dette har jeg alltid gjort og vil nok alltid komme til å gjøre. Derav fraværende album med meg selv i rammen. Regner med at dette ikke er et enkelttilfelle og at det muligens er fler som har det slik. Dog kunne det nok vært hensiktsmessig å vært litt flinkere på bildesiden og det tror jeg gjelder ganske mange.

(kvinne 58 år fra Oslo) on. 16 mai 2007 21:52 Privat melding

For en stund siden holdt jeg på å sette en som ikke interessant fordi jeg absolutt ikke fant ham tiltrekkende på bildet. Noe fikk meg til å la være. Traff ham på en sukkerfest... og han er jammen mange ganger kjekkere i virkeligheten og en ganske så interessant person også.

Jeg har sett flere på sukkerfestene som ser adskillig bedre ut i virkeligheten enn på bildet her inne og noen som jeg tenkte "er DET ham, det profilbildet må ha vært fra en heldig dag".

Bilder kan gi et visst inntrykk men også være veldig misvisende. Treffer jeg en som ser bedre ut på bildet enn i virkeligheten blir det litt skuffende og kan gi en dårlig start. Blind date kan faktisk være ganske gøy, kanskje vi skulle sløyfe bilde?

I alle fall kan det være lurt å være litt åpen og se mer på profilens innhold enn på bildet :-)

(mann 43 år fra Hordaland) to. 17 mai 2007 13:56 Privat melding

Jeg begynner igrunnen mer og mer å helle mot å mene at utseende og kroppsfasong betyr fint lite i seg selv, på lang sikt. Det kan bety noe for å skape tiltrekning i utgangspunktet, men å avskrive noen på grunn av profilbilder blir ... dumt.

Det å være opphengt i kroppsfasong tror jeg handler om egen følelsesmessig umodenhet. Men jeg vil i utgangspunktet ha mindre til felles med noen som spiser veldig usunt og ikke trener enn med noen som har en livsstil mer lik min egen.

Jo mindre man er opphengt i utseende, jo større blir sjansen for at man treffer noen man virkelig passer sammen med, verdi- og personlighetsmessig.


Forøvrig var det utrolig mye pent å se på i byen i dag :-P

(kvinne 41 år fra Hordaland) to. 17 mai 2007 20:16 Privat melding

Det er den indre skjønnheten som teller... det er i bunn og grunn det dere sier her... Jeg må innrømme at jeg ikke er helt enig.

Fysisk tiltrekkelse er viktig i et forhold, det har jeg selv erfart... Var sammen med en for noen år siden. Jeg hadde vært singel en stund og tenkte at jeg ikkke skulle være kresen og sa til meg selv at jeg kun skulle se etter en snill og grei mann og ikke være så "nøye" med resten... Jeg fant meg verdens snilleste fyr - men fant forholdsvis raskt ut at det slett ikke var nok! Problemet var vel helst at jeg ikke var nok fysisk tiltrukket av ham og selv om jeg var veldig interessert i å få det til å fungere var det hele dødfødt. Fysisk tiltrekkelse er veldig viktig!

Så fra nå av: Bilde? Ja takk!!
Men er også klar over det "kreative" poengterer - de fleste ser bedre ut i virkeligheten enn på et bilde.

Det betyr ikke at jeg ikke er åpen for å bli kjent med folk jeg ikke synes er "pene" i første øyekast.. Som en venninne skrev på russekortet sitt (begynner å bli en del år siden, men stadig like aktuelt): "Du elsker ikke et menneske fordi det er vakkert, du synes et menneske er vakkert fordi du elsker det"

Sistnevnte sier vel at det er det indre som teller, men personlig tror jeg ikke det er alt.

(mann 43 år fra Hordaland) fr. 18 mai 2007 08:03 Privat melding

Hmm ja. Fysisk tiltrekning kan være betinga mye mer enn bare utseende, det å være sexy slik jeg ser det handler også mye om utstråling, eller framferd.

Utseende betyr endel for meg også men jeg liker ikke at det er slik, og jeg tror det ville vært en fordel for meg om jeg var mer fleksibel på dette punktet.

(mann 44 år fra Akershus) fr. 18 mai 2007 10:47 Privat melding

Normalt pleier jeg ikke å skrive i slike forum, men her var det et tema som var interessant. Det Xclamation skriver er riktig, men jeg vil dra det enda lenger enn som så. For slik samfunnet etter hvert har blitt så betyr utseende egentlig alt for mange! Vi vil egentlig ikke innrømme det, men det er faktisk slik det er. Det med "skjønnhet kommer innenfra" osv. er bare en klisjé og tullprat hos de aller fleste. Når det kommer til stykket er det utseende som teller og det tror jeg er enda mer for oss menn enn for kvinner som nok er litt flinkere enn oss menn til å se etter andre kvaliteter, men jeg sa bare LITT.

Til penere man er selv desto mer kresen er man på det andre kjønnet! Like barn leker best heter det og det stemmer når det gjelder det ytre i hvertfall. De som har dårlig selvtillit pga. utseende eller andre ting eller vet at de ser "gjennomsnittlig" ut (hva nå det enn er!) er på langt nær så kresne. De har litt andre krav eller at de vet at de ikke vil få de flotteste mennene eller damene og må fire på kravene når det gjelder utseende.

Dette er min mening, basert på egne erfaringer og en del synsing. Kunne ha skrevet enda mer om dette, men da hadde helt sikkert ingen brydd seg om å lest det, så jeg stopper her:)

(mann 36 år fra Telemark) fr. 18 mai 2007 16:12 Privat melding

Må få slengt inn en annen liten vinkling her. Utseendet teller nok sitt men dog ikke alt for mye. Om man overhodet ikke er fysisk tiltrukket kan det nok være vanskelig med å få et forhold til å fungere. På den annen side har jeg opplevd at selv om en jente er aldri så pen mister jeg all tiltrekkelse dersom det viser seg at oppførselen hennes er feil for meg. Derfor mener jeg at utseendet bare har betydning i den første fasen. Førsteinntrykket. Det må liksom være et eller annet tiltrekkende rent fysisk for at iallefall jeg skal ta det neste steget. Blir nok likevel ikke rangert som kresen ettersom jeg ikke har et ideal jeg ser etter. Om dama er kort, høy, tynn, tykk, langt hår, kort hår, hårfarge, hudfarge, osv. spiller liten rolle. Det må bare være "noe" der. Får nok ikke forklart dette på en logisk måte men sånn er det nå en gang.

(mann 43 år fra Hordaland) fr. 18 mai 2007 22:46 Privat melding

1. Mens kjæreste73 ser ut til å mene at utseende jamnt over bety utrolig mye, tenker jeg at dette varierer en god del fra individ til individ og har med å gjøre hvilke type miljø man tilhører og hvilke verdier man har.

2. Hva som er pent og attraktivt er i til dels stor grad subjektivt.

3. For meg virker det som om mange måler andre, inklusive potensielle partnere, utifra et sett gitte kriterier. Dette kan være ansikt-utseende, kroppsfasong, utdanning, inntekt, 'intelligens', hvorvidt vedkommende har gjordt 'spennende' ting, osv. Så tillegger man de andre en posisjon på en rangstige, der man også ser for seg at man befinner seg selv. Deretter blir det om å gjøre å finne noen som er høyest mulig opp på denne rangstigen - jo høyere, jo bedre gjør en det.

Jeg for min del tror jeg og Celina Middelfart har ganske lite til felles, i alle fall når det gjelder verdier og interesser. Jeg prøver å finne noen jeg passer best mulig sammen med, og ser ikke på dette som en slags konkurranse der det er om å gjøre å finne noen som er penest mulig eller smartest mulig.

Skjult ID med pseudonym follojente lø. 19 mai 2007 22:43

For meg er poenget at jeg måååå ha lyst til å la blikket mitt hvile på den jeg er kjæreste med, - lenge.... Altså: Utseendet må subjektiv sett appellere til meg!! Sånn er det bare!

Skjult ID med pseudonym Follogutt lø. 19 mai 2007 23:37

Sende lange blikk til follojente ;)

(mann 59 år fra Oslo) sø. 20 mai 2007 01:50 Privat melding

Vel, jeg skal somle meg til å legge ut et bilde jeg også, men hvilket skal jeg velge? Det gamle? - ikke særlig representativt. det nyeste? - har jeg noe nytt? Det sprøe? - tror alle jeg er gal da? Bilde av bilen? - nerd eller? Tror at alle de som søker der ute, og som kanskje er en perfekt match for meg, først og fremst vil vurdere et bilde - hvorfor tar de bilder på "sukkerfestene" ellers?. Hva skal jeg vise? Legger jeg ut et bilde av Mr. perfect, vil det være å lure andre, men legger jeg ut bilde av hvordan jeg ser ut på morgenen før kaffen, vil jeg skremme bort mer enn halvparten av befolkningen. Kanskje et midt i mellom bilde med selvutløser og dårlig valgt bakgrunn? Søren ikke lett å velge heller, men jeg skal forsøke å skjerpe meg, så kanskje neste gang...Men hvordan vurderer jeg andre? På "matchlisten" er det kun de med bilder jeg søker på. Javel, så sier vi at det er det indre som teller, men ingen ønsker vel egentlig å bli sett med "nytt følge" på byen eller i venneflokken som ser ut som et "takras"?
Selv sitter jeg i glasshus og kaster kampesteiner gjennom vinduet, lover å få tatt et bilde og legge inn... men kanskje, bare kanskje er interessen din vekket allikevel?

Skjult ID med pseudonym Å like bli on. 23 mai 2007 23:22

Velger å tro at utseende teller utrolig mye, det er bildet som du ser ( subjektivt) som fenger først så kommer teksten og\eller matchen. Etter hvert også kjemi osv.
BUT : What you see isn`t always what you get boy ( or girl ) !

(mann 52 år fra Akershus) to. 24 mai 2007 00:03 Privat melding

Støtter utsagnet om at bilder kan bedra positivt og negativt....Jeg er overhodet ikke fotogen... men får mange positive komplimenter in live. du er jo bare sååå.. ( spesielt etter litt godt drikke).
så valget blir jo profil uten bilde.. eller det beste av de mindre gode bildene...
Er kresen selv jeg og har forståelse for de som velger bort det de mener er mindre tiltrekkende..men bilde kan nok bedra..

(mann 43 år fra Hordaland) to. 24 mai 2007 02:29 Privat melding

Litt rart at denne tråden er dominert av menn.

(kvinne 52 år fra Oslo) to. 24 mai 2007 15:16 Privat melding

tråder dominert av menn er også tråder *ler*
men .... som kvinne som faktisk gjør seg bedre i virkeligheten enn på bilder, må jeg jo si at jeg nok har blitt "vraket" veldig ofte her nettopp fordi bildene jeg legger ut ikke er glansbilder... men reelle fragmenter av en liten situasjon... en gang i tiden...
bilder ytrer sjelden den utstråling og sjarm en person ofte besitter.... men når sant skal sies; om en mann her inne ikke gidder å se forbi det ytre, og se på hvem jeg er - i stedet for hva jeg er - så er han jaggu ikke verd min tid... og til dere menn; dette gjelder nok i høyeste grad kvinner også....
:) ha en fortsatt god dag.

(mann 44 år fra Buskerud) fr. 25 mai 2007 10:02 Privat melding

Det må jo være et samsvar mellom utseende og personlighet - men glem ikke at mange faktisk er veldig pene i virkeligheten, men mangler dette "fotogenet" :)
Så kansje det er lurt og lese litt tekst og sende en mld for og finne den berømte kjemien?

Skjult ID med pseudonym hingsten on. 6 juni 2007 20:42

Hei du som har tatt nicket mitt.. follogutt... Tjuvradd..greit nok at jeg bruker "hingsten" også. men... trodde at man fikk ha sine nick i fred..tåler det jeg men..blir jo litt uoversiktelig for andre som følger debatt da......

Skjult ID med pseudonym Å like bli fr. 8 juni 2007 17:22

Har vært borti profil med album med 4 - 7 år gamle bilder. Damen så jo ikke at det sto dato i margen av bildet ! Profilen ble borte da jeg spurte om det. Skjønner ikke det ..........?
Så se etter dette alle dere som vil pynte på sannheten ! Eller hva med å rive i 250,- hos en proff fotograf som kan dette med lys og vinkler ? Lurt for oss som ikke er så fotogene

Skjult ID med pseudonym hmmmmmmmm fr. 27 juli 2007 13:48

Utseende er oppskrytt.

Jeg har personlig sendt bilder til menn på annet vis, og hørt jeg ser ok ut på dem.(Forskjellige ord, som sexy, søt, pen osv.)
Men, personlig syntes jeg bildene mine viser ei helt normal jente.

Jeg har ikke truffet mer enn to i min søken over tid etter en kjæreste, begge sier de har blitt positivt overrasket over at jeg ser både yngre, og mye penere ut i virkeligheten enn på bilder.( Jeg følte ikke kjemi med noen av dem, ved møte.)

Hva er moralen?

1. Det at folk ikke legger ut bilder, betyr ikke nødvendigvis at de er mindre pene enn gjennomsnittet av normalbefolkningen.
2. Bilder kan lyve.
3. Ikke alle er like fotogene.

Å være så utseendefokusert som enkelte her syntes å være, sier etter mitt syn, noe om overfladisk verdisett normer.
Det medfører ikke at også utseende til et menneske er en fator i hele menneskes appell
Men, fotomodell menn er rett og slett for sleipe og for opptatt av kun seg selv, slik at utseende kan slå begge veier.

(mann 51 år fra Oslo) fr. 27 juli 2007 13:51 Privat melding

hmmmmmmmm, jeg håper desperat du har rett på punkt 2 og 3...

(mann 45 år fra Oslo) fr. 27 juli 2007 23:09 Privat melding

Synes det blir litt mye fokus på bilder her iblant, men det er vel opp til hver enkelt. Selv blåser jeg stort sett i bilder og kunne egentlig godt tenke meg muligheten for å skru av bildevisning i profilene.

Har truffet mange jeg har kjent fra nettet opp gjennom årene i helt andre sammenhenger enn et sted som dette, og min erfaring er at bilder bare gir de vageste indikasjoner, og at personlighet har mye lettere for å skinne gjennom, iallfall om man tar seg bryet med å kommunisere litt utover en håndfull meldinger hver vei.

Det er klart utseende spiller en rolle, jeg synes bare ikke bilder gir noe særlig god indikasjon på det. Hvor mange er det forresten som med hånda på hjertet kan si de ikke har brukt en god del tid på å plukke ut de mest fordelaktige bildene de kunne finne? Kan fort bli en oppskrift på skuffelse, det...

Men jeg skjønner at mange her, kanskje de fleste, har en helt annen oppfatning enn meg ;)

Så om jeg ikke lemper på min regel om ikke å ha bilde direkte i profilen selv, har jeg ikke noe problem med å gi det ut privat. I den forbindelse, hadde det ikke vært en tanke med private bilder på album, forresten? Bilder som bare de man har merket som interessant kan se? Eller rett og slett ha hele albumet privat. Og bare så det er sagt, nå snakker jeg IKKE om en mulighet for å legge ut lettkledte bilder :P

(mann 37 år fra Aust-Agder) lø. 28 juli 2007 00:02 Privat melding

Det som ofte kan skje når man ikke ser bilde av den man snakker med så danner man seg et bilde, Derfor er det lett å bli overrasket når/hvis man møtes. Det være seg både positivt og negativt overrasket.

(mann 37 år fra Aust-Agder) lø. 28 juli 2007 00:29 Privat melding

Og apropos det med modeller, så ser de egentlig ikke ut spør du meg! De har jo rett og slett ikke former og til tider tror man kroppen skal knekke sammen:p

Skjult ID ma. 30 juli 2007 14:45

Husker jeg var innom profilen til en jente som så litt vel "deilig babe" ut, og det stod ikke noe om henne på profilen... Faller ikke helt for den typen som det bildet ga inntrykk av;og at det ikke stod noe på profilen, men gjett om jeg tok feil ;)

Nydelig jente, som ikke ser sånn porrig ut i virkeligheten, bare veldig pen, söt og snill!... Og morsom, intressant, utadvendt, nydelig+++ (Ja... dere ser hvor dette er på vei hen :)

Skjult ID med pseudonym pluttiguri sø. 5 aug. 2007 18:54

Bilder betyr mye på nett. De fleste her inne sorterer etter bilder før de leser. Jeg er jente som kankje ligger på minussiden når det gjelder utseende, men jeg må innrømme at jeg og sorterer bilder. Ikke så lurt kansje, men sånn er det blitt.

Skjult ID med pseudonym Lettlurt:) fr. 28 des. 2007 20:16

Tror ikke at du finner så mange her som innerst inne ikke mener at utseendet spiller noen rolle. Er ikke noe bedre selv. Men som mange har vært inne på, og som jeg også har erfart selv, så blir det noe helt annet å møte enn person i RL. Man får i de aller fleste tilfeller ett bedre inntrykk av personen da.
Jeg blir heller ikke direkte overrasket hvis jeg også i fremtiden setter utsendet som første kriterie for at jeg skal ta kontakt med noen, men jeg håper at jeg tar til vettet og lar også de som jeg er i tvil om få en sjanse. Ikke alle som ser bra ut på bilder vettu :)

Og ett lite ønske til slutt.
Hvis alle kunne legge inn litt flere bilder av seg selv i ulike situasjoner inn i albumet slik at vi kan få et bedre inntrykk av personen, så hadde ihvertfall jeg blitt i godt humør. Så får man heller bruke sitt beste bilde i profilen som blikkfang :)

Ja...ja...det var alt for meg i denne omgang. Dere får ha en strålende helg alle sammen :)

(kvinne 41 år fra Troms) fr. 28 des. 2007 20:30 Privat melding

ja nå gleder jeg meg til nyttårsaften, til å se hvordan dere egentlig ser ut ha ha;-)

(mann 49 år fra Østfold) fr. 28 des. 2007 20:46 Privat melding

Personlig foretrekker jeg bilder, jo flere jo bedre, for det gir mer informasjon. Det er ikke så mye de ytre trekkene i seg selv jeg studerer, men f.eks. balansen mellom de to sidene i ansiktet, balansen i den vertikale retningen, jeg studerer øynene nøye og energien som stråler ut fra dem, om det er detaljer nok i bildet. Jeg tror man får et visst inntrykk av helsetilstand også, og det kan kanskje si noe om kostholdsvaner og livsstil m.m., dvs. i hvilken grad man er bevisst på å ta vare på seg selv. Det er sikkert mye man ubevisst også kan fange opp fra et bilde. Men selv om man tror man "ser" mye ut av bildet, så kan det sikkert være lurt å samtidig ta sine konklusjoner med et par kilo salt inntil man blir bedre kjent.

Jeg er enig i at man kanskje må være forsiktig med å hoppe over noen kun pga. inntrykket fra et bilde. Det kan være at man da gjør en tabbe... bilder sier som sagt lite om en persons sjarm og alle de andre egenskapene som er så utrolig viktige. Det som virkelig tenner oss er jo inne i hodet, den bevisste og intelligente responsen, og om det mangler hjelper det ikke uansett hvor fin man ser ut....

(kvinne 46 år fra Oslo) fr. 28 des. 2007 20:49 Privat melding

Kaj, spiser jeg grønnsakene mine, eller ikke??;)

(mann 49 år fra Østfold) fr. 28 des. 2007 20:59 Privat melding

Manue: for meg er det helt åpenbart at du på julaften spiste 2 gulerøtter og en halv sitron i ett glass vann til frokost, fårikål til middag... og kveldsmaten er jeg litt usikker på.... da må jeg nok zoome inn litt!

(kvinne 46 år fra Oslo) fr. 28 des. 2007 21:18 Privat melding

Ja, så feil kan man altså ta;)
my point..

Skjult ID med pseudonym Kaj68 fr. 28 des. 2007 21:21

Ah - jeg legger meg skinnflat under vegg-til-vegg teppet, og parketten også for den saks skyld,... det må ha vært brillene som villedet meg!

Skjult ID med pseudonym manue fr. 28 des. 2007 21:25

*notert*
;D