Alle innlegg Sukkerforum

Norske flotte, flinke, jenter som går på flotte amerikanske/ engelske skoler.

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym redrum ti. 17 april 2012 18:54

Jeg tror jeg har møtt dusinvis av norske kvinner som har gått på de mest populære, såkalt beste skolene
i USA og England. De aller fleste er hyggelige de, selvfølgelig noen tar seg litt mer høytidelig enn andre, men det er samtidig ikke poenget mitt med denne tråden.

Disse skolene er kjent for at sitt gode rykte, men lever de virkelig opp til det? Er ikke flere av de skolene littegrann oppskrytt egentlig?
Handler ikke det bare mest om popularitet ved å gå på disse fantastiske skolene/ høyskolene/universitetene?

Slik jeg ser det så blir det bare en slags pynt på CV' en, noe veldig overfladisk over det hele. Selvfølgelig de som studerer er sikkert oppegående og flinke, men det blir litt glatt og stivt over det hele.... Det blir litt rart å si at de skolene er så voldsomt mye bedre enn skoler i andre land...Norge ikke minst!

Skjult ID med pseudonym Fie 71 ti. 17 april 2012 19:04

Det er to grunner til at skoler er gode og det er høyt nivå på vitenskapelig ansatte og høyt nivå blant studentene. De beste skolene, enten i Norge eller i utlandet, har dette, og de beste skolene ute, er bedre enn hjemme, fordi konkurransen er større om både lærestillingene og studieplassene. Så selv om det er en sannhet med modifikasjoner, så er det absolutt mer enn overfladisk og oppskrytt, glatt og stivt..

Både Bill Gates og Mark Zuckerberg gikk på Harvard, men det gjorde også noen av Enron-lederne. Man kan vel si at de blir gode på det de driver med, enten det er lovlig eller ikke.

For flinke og/eller interesserte elever er det veldig stimulerende å være i miljø med andre flinke, som vil noe. Jeg skulle aldri gått norsk gymnas, det var få med lærevilje og interesse for fagene og knapt noen med ambisjoner - det var en fryd å senere komme på et studiuem ved en velrennomert skole der jeg traff likesinnede. Om dette var glattere og stivere, var det bedre enn det shabby, rufsete som den norske folkeskolen var.
Og så mye jeg lærte av både lærere og andre studenter - den beste investeringen jeg har gjort.

Skjult ID med pseudonym redrum ti. 17 april 2012 19:28

Er det en skole jeg syns er overvurdert så må det være den derre Mcartneyskolen i England.
Dette her jeg hørt fra flere hold, at det har var flere som ikke var fornøyd med hvordan skolen var tilrettelagt. Nå kan jo selvfølgelig ikke denne skolen sammenlignes med disse " snobbeskolene" for å bruke det uttrykket...

(mann 34 år fra Rogaland) ti. 17 april 2012 20:43 Privat melding

Du har disse tvillingbrødrene som Zuckerberg lurte trill rundt som også gjekk på Harvard. Finnes også mange talentar som kjem frå f.eks UiB, NTNU eller UiO. For meg har skule liten betydning, men det er jo kult å ha studert på ein kjent skule. Idag så ønsker eg veldig at eg hadde gjort det...MIT MIT MIT!!!!

(mann 33 år fra Akershus) ti. 17 april 2012 20:50 Privat melding

Utveksling er utveksling. Det er sikkert mange som får mye ut av å utveksle til en Ivy League-skole, men jeg tror de fleste lærer mer av landet og det sosiale rundt studiene enn selve studiene.

Bor man derimot i USA og tar hele graden sin på en av de beste skolene, så er nok det et kvalitetsstempel som norske skoler rett og slett ikke kan levere. Her i Norge er det opp til studenten selv å bevise at han/hun duger mer enn sine medstudenter.

Skjult ID med pseudonym Fie 71 ti. 17 april 2012 23:23

Vaffelmann,
men tvillingbrødrene Winklevoss var ikke tapt bak en vogn for det, de kom da også ut med noen hundre mill i gevinst. Og de var jo med påå oppstarten, i tråd med Harvard-mantraet som ikke er å finen drømmejobben, men å skape den. Verken UiB, NTNU eller UiO havner nederst på listen, på enkelte studier er de høyt oppe. Men du har en rekke høyskoler i landet som ikke er sterke på verken internasjonalt eller nasjonalt nivå.

Skjult ID med pseudonym fjesløs on. 18 april 2012 03:36

Jeg går på norges beste universitet, visstnok :P