Alle innlegg Sukkerforum

kjøpe ny tv

Vis siste innlegg
(kvinne 38 år fra Akershus) sø. 22 april 2012 09:29 Privat melding

Noen tips om hva man burde kjøpe....i butikken står bare ung gutta og legger ut om maser rart.
Jeg har sett på den ny smart tv til samsung, men har faktisk null peiling :-(

Skjult ID med pseudonym Fisken sø. 22 april 2012 09:37

Om du ikke har noen spesielle krav til bildekvalitet osv, kjøp den billigste i den størrelsen og utseende du ønsker. Alle TVer du finner i butikken i dag er mer en gode nok til vanlig tv og film bruk i mange år fremover. Kjøp nytt, ikke brukt :)

Selv har jeg 3 samsung TVer med smart tv funksjonen. Det eneste jeg har brukt den til er å leie film, men siden jeg har get pvr boks er det en fuksjon jeg fort sluttet å bruke. Det vil si at jeg kjøpte disse Tvene kun på grunn av utseende (hvit tynn kant). Skal du bruke skype, nettleser, youtube osv, bruk en pc :)

Skjult ID med pseudonym pilgrim sø. 22 april 2012 09:37

De nye Samsungene er vel noe av det beste kjøpet man kan gjøre nå. Har det meste av input og bra bilde. Men de fleste tv i samme prisklasse har nesten det samme. Når jeg kjøper ny ser jeg mest på bildet og finner et jeg liker og i annen rekke kommer alle inputene om man vil ha internett, div utganger, etc.

Skjult ID med pseudonym Fisken sø. 22 april 2012 09:42

Legg merke til at bilde du ser på TVene i butikken overhode ikke stemmer med virkeligheten. For mange er selvfølgelig bildekvalitet viktig, men da må du se på spec og evemtuelt lese tester på nettet. Utstillings modeller kan ha helt feil instillinger, dårlig kabler osv osv. Selv har jeg jobbet på både elkjøp og hifi klubben tidligere og vi endret bildeinstillingene på TVene slik at de vi ville selge så mye bedre ut en andre.

Hvilken størrelse ser du etter? Ca

(kvinne 38 år fra Akershus) sø. 22 april 2012 09:53 Privat melding

Hm dere gjør det værre :-) 46 holder nok til meg...

(mann 46 år fra Akershus) sø. 22 april 2012 10:06 Privat melding

Samsung er den største på markedet i dag, og har ett stort utvalg av modeller. Jeg er selv en tilhenger av Samsung da jeg aldri har hatt problemer med produktene jeg har kjøpt derfra.. i hovedsak mobiler sålangt. Men vet at de nok kommer til å stå høyt på lista den dagen jeg skal kjøpe flatskjerm også.

Men det kommer jo ann på hva du skal med tv-en. Bruker du den til å spille dataspill på, ser du mest nyheter, filmer, sport osv.. Skal det kobles til mange eksterne duppedingser, da er det viktig at du har nok hdmi-utganger osv.

Få gjerne med deg en du kjenner som kan litt om produktene, og lytt mer til han om hva du trenger enn den unge jyplingen i butikken, som har som mål å selge deg mer enn du trenger.

(mann 30 år fra Oslo) sø. 22 april 2012 10:10 Privat melding

Billig tv (som sikkert er mer en bra nok for de fleste):
http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=629344

En litt bedre led tv med så og si alt av funksjoner:
http://www.hifiklubben.no/produkter/flatskjerm/led-tv/samsung_ue46d 6505_led-tv.htm

Hadde du trengt noe bedre en dette, hadde du vist hva du ville ha :)

(mann 32 år fra Oslo) sø. 22 april 2012 10:12 Privat melding

gå inn på hifi klubben, kjøp den største og dyreste.

(mann 30 år fra Oslo) sø. 22 april 2012 10:15 Privat melding

Hifi klubb linken virket vist ikke :p www.hifiklubben.no, flatskjerm, led tv, så finner du SAMSUNG UE46D6505 LED TV

(mann 34 år fra Oslo) sø. 22 april 2012 10:26 Privat melding

Noen få tester http://www.dinside.no/tester/tv

Skjult ID med pseudonym Stevia sø. 22 april 2012 10:39

Min spillgale sønn på 20 definerte sitt behov til å kunne se både TV og bruke skjermen til spill. Det siste gjorde at han ville ha plasma på grunn av responstid. Så han kjøpte en 50" LG plasmaTV.

Det er ikke en TV man bare tar under armen.

Skjult ID med pseudonym phenom sø. 22 april 2012 10:58

Ikke kjøp nyeste modell. De er kraftig overpriset. LED tver er dessuten skadelig for øyet fordi lyset er så intenst ifølge medisinske forskere. Gå for en Plasma tv, de er best for øyet og prisene har blitt kraftig redusert.

Skjult ID med pseudonym 123 sø. 22 april 2012 16:10

Søk og du vil finne..dette er et tilbakevendende tema - så vidt jeg husker :)

(mann 37 år fra Østfold) sø. 22 april 2012 16:15 Privat melding

Har du referanser til dine postulater phenom.

(kvinne 48 år fra Oslo) sø. 22 april 2012 16:36 Privat melding

Ikke så lett å bestemme seg i tv-jungelen, men jeg var så heldig å ha med meg en venn med god peiling på tv da jeg skulle ha kjøpe ny. Er veldig fornøyd med min Phillips tv (får ikke lagt inn link fra iphonen, men google 37pfl4606h-12....og bytt bindestrek med skråstrek)

Kjøpte den på Lefdal Elektromarked, strømsveien 245, veldig god service og selgeren var opptatt av at jeg som kunde skulle gjøre et godt kjøp :-)) selgeren var en ung dyktig herremann som evnet å skape troverdighet og gjøre kunden trygg (og jeg har god radar for sleazeballs ;-p)

(mann 32 år fra Oslo) sø. 22 april 2012 16:40 Privat melding

Er veldig enig med mange her om Samsung tv. Er utrolig mange forskjellige tver, i dag er tver mye mere enn bare tv. Noen har jo til og med innebygget kamera osv, men det ser jeg ikke poenget i. Hadde du sagt en pris så er det kanskje lettere å si hvordan tv som vil passe deg. Anbefaller LED tv og ikke plasma :) Lykke til med kjøpet.

(kvinne 38 år fra Akershus) sø. 22 april 2012 17:02 Privat melding

Prisen jeg tenkte var mellom 10 og 15 tusen....men jeg kan jo finne en tv i butikk og kjøpe på nett... er det noe å spare på det ?

(mann 32 år fra Oslo) sø. 22 april 2012 17:20 Privat melding

Syns du burde kjøpe i butikk. Lettere å forholde seg til og elkjøp har 30 dagers åpent kjøp. Går også ann å prute. Pleier du å få reklame fra elkjøp?

(mann 46 år fra Akershus) sø. 22 april 2012 17:27 Privat melding

@sjokorolf

Dersom du handler på Elkjøp eller Lefdal, så vil du ofte få den samme prisen i butikken som på nettsidene dems dersom du spør. Butikken vil gjerne selge deg tv, og sier du at du jo får den x-antall kroner på nettbutikken deres, så vil dem som regel gi deg noe rabatt.

(kvinne 38 år fra Akershus) sø. 22 april 2012 17:30 Privat melding

Ok skjønner at jeg er veldig blond... men kan man prute på prisen i butikk ?

(mann 34 år fra Oslo) sø. 22 april 2012 17:44 Privat melding

Ja, men kommer ann på hvem som er i butikken. TVen jeg har hjemme fikk jeg 2500 kr i rabatt etter å ha kjøpt TVen av butikksjefen.

Skjult ID med pseudonym ærligtalt sø. 22 april 2012 17:45

Hvis du går i butikken og ikke får den prisen produktet selges for på nett (har imidlertid aldri opplevd det), så kan du bare gjøre bestillingen i nettbutikken deres, velge "hent i butikk" og ta med deg produktet hjem. På den måten får du både fordelen av å se produktet fysisk, få selgerens hjelp, og prisen i nettbutikken. Og har du 10-15000 å bruke, så får du en VELDIG bra tv (selv har jeg denne: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=629410 - og er veldig fornøyd).

(mann 34 år fra Oslo) sø. 22 april 2012 17:51 Privat melding

Denne linken fører til Elkjøp. 5 Samsung Led TV mellom 10 000 til 15 000 alle 46 tommer.

tvkjop.moo.no <---

Skjult ID med pseudonym tven sø. 22 april 2012 19:12

Ikke bruk over 10k på en TV på 46 tommer, det er waist når du ikke har noen spesielle behov og krav. Eneste grunnen måtte være fordi du ønsker den peneste serien til Samsung, den er dyr.

At led er farlig for øynene bullshit. Led lys kan skade øyet ja, men led tv er overhode ikke noe mer farlig en LCD eller plasma. Plasma er derimot en skjerm hjernen blir mer sliten av å se på, noe som er grunnen til at svært få bruker plasma som PC skjerm. Fordelen med plasma er at bilde er noe bedre en led om du velger en god TV, men det forutsetter et mørkt rom. I rom med lys på og eventuelt sol er led mye bedre. Også er jo selvfølgelig plasma mye rimeligere en ledd.

Nå jobber jeg i Samsung så jeg skal kanskje være litt forsiktig med å anbefale nettopp samsung forran noe annet. Men skulle du velge det ville jeg kjøpt den hos HiFi klubben. De er gode på service om du skulle få noen problemer og prisene deres er blandt de laveste (husk at gratis medlamsskap gir deg noe bedre pris).

Kort tips, så lenge TVen ikke er alt for gammel og finnes i butikken i dag er den aller høyst sannsynlig mer en bra nok til ditt bruk. Uavhengi av pris :)

Da har jeg sikkert klart å forvirre deg litt mer :)

Skjult ID med pseudonym tven sø. 22 april 2012 19:13

Angående pruting, så er ikke marginene til forhandlerene all verden på selve TVen. Prut på kabler og veggstativ, der har de som regel 50 - 75 % margin.

Skjult ID med pseudonym -redrum- sø. 22 april 2012 19:25

Viktigste å huske på er at om du kjøper noe på en butikk som Expert eller Elkjøp, så er selgerene der fokusert på å svindle deg. Har de en kjempebra TV på kjempetilbud, så vil fokuset dems være å få den TV'en til å fremtå som så dårlig som mulig, og si at du heller burde gå for en annen, som er dyrere og dårligere.

Aldri gå til elkjøp for å kjøpe noe dyrt før du har sjekket nettet for tester og tilbakemeldinger/kommentarer på produktet du tenker å kjøpe.

Mange av butikkene prøver også å utnytte at du ønsker varen så fort som mulig ved å ikke ha tilbudsvaren på lager, så de også på den måten kan få deg over på andre produkter osm de tjener mer på.

Skjult ID med pseudonym Jopp sø. 22 april 2012 19:30

Jeg var og så på ny tv på Elkjøp og hvis du er interesse for design så går du for Samsung UE46ES8005. Den har en supertynn kant rundt som ser ut som en billedramme og ser best ut og er best, ganske enkelt... :-) Jaja, det er min lille mening. Jeg skal ha en slik og venter på at den kommer i nettbutikkene i 55 tommer. Komplett.no eller MPX de har Pickup-point overalt og der kan du også levere inn for service, funker veldig bra. Før eller siden kommer det bra tilbud på den, bare følg med.