Alle innlegg Sukkerforum

Gi meg din tid venn.

Vis siste innlegg
(mann 44 år fra Møre og Romsdal) sø. 22 april 2012 11:46 Privat melding

“Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that.” – Gorge Calin
Legger merke til at det er mye diskusjoner om antall venner i forumet her. Og «hva er galt med en person som har få venner?» - Problemet er ikke denne personen, det er du. Og dette er et tema som lett engasjerer meg i et samfunn hvor vi dessverre idoliserer deltakere i Paradise Hotel og Jackass.

Nå skal ikke jeg velge en fremtidig partner på bakgrunn av vennene hennes... det ville tatt seg ut, for da hadde jeg aldri møtt så mange fantastiske mennesker som jeg har gjort igjennom livet mitt.

Og dessverre er alt for mange navlebeskuende, statusjagene, uintelligente personer der ute i verden. Og de som har få venner har klart å skille fra disse energislukene.

Noen av de mest fantastiske menneskene jeg har møtt har vært i en eller flere av følgende «bokser»: innlagt, er sylskarpt intelligente, høy utdanning, har bokhyller (pluralis), de er tenkere og gir svært mye av seg selv. Dette er personer som beriker ditt liv. Personer med mer bagasje enn hjerne opphengt i en heliumballong. De er ofte morsomme, inspirerende og de har faktisk noe å snakke om. Men de skremmer kanskje bort de som bare klarer å snakke om det de så på TV i går og årets moter. (og de fleste av disse tror det er noe galt med dem!)

Nå er det ikke feil å ha få venner, og det er ikke feil å ha mange venner. Det er kanskje mer feil at man velger å overse en person som kan berike ditt liv, basert på antall venner? Eller av andre overfladiske grunner? For det virker som det er en reklameplakat dere vil ha, og ikke selve produktet?

Det er for mange overflater i dagens samfunn, og det er overraskende mange som gjør mye for å beskytte denne, når det er det som er innenfor som er interessant. Jeg driter i hvilken bil du kjører, eller om du tar buss. Om du bor fint eller ikke. Har du en TV fra 1998 som veier 80 kilo og tar stor plass i stua di, så får du respekt for at du ikke kjøper ny før den gamle er ødelagt.
Kanskje dere bør prøve å bli kjent med de menneskene dere treffer, komme inn under huden på dem? Og jeg håper inderlig ikke at dere velger bort en person fordi personen har få venner om alt annet er bra?

Kanskje sukker bør ha et felt i profilen for antall facebookvenner? For å gjøre det litt enklere? Gi meg heller et glass vin og én interessant person å snakke med.

(kvinne 48 år fra Oslo) sø. 22 april 2012 17:38 Privat melding

Godt skrevet @Prospero37 :-)

God søndagsklem til deg :-)

(kvinne 39 år fra Oslo) sø. 22 april 2012 18:24 Privat melding

Helt enig i det. Fint beskrevet. Ha fortsatt en fin helg

Skjult ID med pseudonym bat sø. 22 april 2012 18:37

Godt sagt.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt sø. 22 april 2012 19:32

Er nå ikke helt enig jeg da. Jeg har relativt få venner og det er noe skikkelig galt med meg! :P

(mann 44 år fra Møre og Romsdal) sø. 22 april 2012 19:49 Privat melding

Takk for hyggelige kommentarer.

@Powpowgutt - Jeg sier at det ikke er en sannhet at det MÅ være noe galt med en person som har få venner. Men det kan jo være en sannhet i at man har få venner om det ER noe galt... Eller man kan vel ha mange også på tross av defekter. Så ingenting er sort/hvitt - det er poenget.

Skjult ID med pseudonym holdOn sø. 22 april 2012 20:47

Verden er så rik på variasjon, så hvorfor skal det ene være bedre enn det andre?

I psykologien så kalles inn- og ut-gruppe bias, så det er vist noe vi har dratt med oss fra evolusjonen :(

Skjult ID med pseudonym oo sø. 22 april 2012 20:53

ååå jeg sjarmeres av reflekterte menn!

- veldig godt skrevet prospero

Skjult ID med pseudonym Trultea80 sø. 22 april 2012 21:09

Veldig bra skrevet. :-)


Ha en fortsatt fin kveld.