Alle innlegg Sukkerforum

Menn som har erfaring med psykopater/sosiopater?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym voksen sø. 22 april 2012 20:43

Har opp gjennom årene hørt menn snakke om psykopater/sosiopater de har vært sammen med. Da har jeg følgende spørsmål:

1. Når skjønte du dama var psykopat?
2. Hva gjorde hun som gjør du klassifiserer henne som psykopat?
3. Hvordan kom du deg ut av det?
4. Hvilke råd vil du gi til dem, som kjenner seg igjen i din beskrivelse, men ikke har kommet til pkt. 3?

Valgfri nr. 5. Jeg møtte en psykopat, skjønte det, og skygget banen i tide.

Skjult ID med pseudonym holdOn sø. 22 april 2012 21:04

1. Da kniven sklei inn imellom skulderbladene

(mann 31 år fra Oslo) sø. 22 april 2012 21:09 Privat melding

2. Var manisk til tider...

Skjult ID med pseudonym fit_33 sø. 22 april 2012 21:26

Ja, traff henne på sukker og det ble et helvete!

(kvinne 48 år fra Oslo) sø. 22 april 2012 21:30 Privat melding

Om jeg får lov å gi samme råd her som til kvinner, da vi har kategorien i begge leire og det er like vanskelig for en mann som en kvinne å komme seg ut av en slik situasjon: Aqueena 42 år fra Oslo,22 Apr 19:28
Ønsker kun å gi ett råd; så snart du skjønner at en eventuell partner ikke ønsker deg godt, at det er et eller annet som ikke stemmer, noe som skremmer deg, uten at du helt kan sette fingeren på det, at vedkommende prøver å kontrollere hvem du snakker med, hva du gjør til enhver tid, får deg til å føle deg liten, teit og dum, spesielt om vedkommende sørger for å isolere deg fra venner og familie, ved å f eks sette deg opp i mot de; løp, kom deg unna fortest mulig og brenn alle broer og se deg ikke tilbake. Desverre, i mange tilfeller, så går dette for langt før man får sjansen til å komme seg unna, men det er aldri for sent, få hjelp (vanskelige situasjoner er det godt å få hjelp til å komme seg ut av) og stol på instinktet ditt, det tar ikke feil!

Er der noen der ute som føler de er i en vanskelig situasjon, ta kontakt med krisesentre og/eller nære venner/familie, de har erfaring i slike situasjoner, det behøver ikke være en "krise" for at de kan hjelpe deg igang, og de kan gi deg råd om hvilke grep du skal ta før du kommer deg helt ut av situasjonen. Vær tålmodig, forsiktig, sterk og klok, og det er du, selv om noen prøver å få deg til å tro noe annet :-)

Skjult ID med pseudonym bønna sø. 22 april 2012 21:35

Det bor en psykopat i oss alle. Hos noen er den bare godt gjemt :-)

Skjult ID med pseudonym fit_33 sø. 22 april 2012 21:43

@Aqueena

Usikker på om du egentlig har forstått hva slike personlighetsforstyrrelser dreier seg om skal jeg vurdere det ut fra hva du skriver.

Skjult ID med pseudonym Nref sø. 22 april 2012 21:50

fit_33; En idiot ER en idiot, uavhengig av kjønn eller om vedkommende har en eventuell diagnose (ligger ikke innunder undertegnedes fagfelt å komme opp med sånne uansett, så derav den litt mer "populariserte" begrepsbruken ovenfor)... Skygg unna, uansett.

Skjult ID med pseudonym rommel sø. 22 april 2012 21:54

Dessverre ja ! Jeg er en magnet for paranoid shizofrene,manisk depressive kvinner.

Skjult ID med pseudonym mouch sø. 22 april 2012 22:16

Ord som psykopat og sosiopat er gamle og er ikke lenger i bruk til formell diagnose.
Og å gå i mer spesifikke detaljer er nok bortkastet her.
(Nå brukes antisosial personlighetsforstyrrelse mm)

Skjult ID sø. 22 april 2012 22:23

Jeg traff en mann med narsissistisk personlighetsforstyrrelse (sjekk Wikipedia). Det tok tid før jeg fant ut av dette. Han manipulerte meg gradvis. Jeg er en veldig oppegående kvinne, men klarte ikke å komme meg ut av forholdet før jeg tok skade av det. Da hadde jeg mistet mange venner og hadde nesten null kontakt med familien pga han.

Han kontrollerte meg etter hvert i nesten alt jeg foretok meg og var ekstremt sjalu. Det skumle var at dette skjedde så gradvis og manipulerende at det tok tid å forstå hva som egentlig foregikk. Han hadde jo også alltid "fornuftige" forklaringer. Mitt råd er å følge magefølelsen. Hadde jeg fulgt den, hadde jeg løpt så fort jeg kunne allerede i starten av relasjonen. Relasjonen med denne mannen jeg traff her på Sukker var en helt for j... erfaring som jeg veldig, veldig gjerne skulle ha vært foruten. Heldigvis er de fleste her inne veldig hyggelig :-)

(kvinne 48 år fra Oslo) sø. 22 april 2012 22:37 Privat melding

Mulig det @fit_33, jeg har nok ikke helseakademisk nok kunnskap og vil heller ikke påberope meg det, til å vite hva begrepene-definisjonene innebærer, poenget mitt er at man ikke skal la mennesker som skader en fysisk eller psykisk, få fortsette med å gjøre skade og da må man komme seg vekk fra de, om man kaller de psykopat eller narcissist spiller egentlig liten rolle. Idiot er idiot som Nref sier, eller rettere sagt; Dårlig er dårlig. Håpet mitt er at om noen som er i en slik vanskelig situasjon, forstår at de ikke er alene om slike opplevelser og at de ikke skal fortsette å la seg behandle dårlig, men heller komme seg vekk fra situasjonen, for slike destruktive mennesker fortsetter bare, de endrer seg ikke.

Jeg har vært der selv, men heldigvis så har det lært meg enormt mye og alle andre som har kommet inn i livet mitt siden er herlige, varme og skjønne mennesker :-))

Skjult ID sø. 22 april 2012 22:43

Hvorfor er alle råd å komme seg unna? Hvorfor er alle tips, kom deg vekk, osv. Ved problemer i et forhold, er det ikke bedre å forsøke å få ting til å fungere? Er det ikke bedre å sammen søke råd og hjelp? Er det ikke bedre å sammen forsøke å løse problemer som oppstår?

Jeg er fullstendig enig at dersom man opplever dette i en tidlig fase av et forhold, om det ikke er seriøse ting knyttet til det som barn osv, men om man som meg, opplever dette etter 7 år, 2 barn og hus, da synes jeg, man må prøve de tilbud som finnes. familievern kontor. Terapauter osv osv. Jeg tror de aller fleste mennesker, i utgangspunktet gjør ting, for å beskytte seg selv og partneren sin. Jeg tror de aller fleste ikke gjør ting for å være slemme eller onde. Jeg tror også mange mennesker vil og kan forstå dersom ting blir forklart, diskutert og snakket om, via og med en 3 part. Ofte er det også 2 sider av en sak. Alle ser at jeppe på bjerget drikker, men ingen spør hvorfor jeppe drikker. Dette synes jeg er et meget sterkt uttrykk, og som ved mange annledninger burde vært tatt mer seriøst. Jeg er selv, av den oppfatningen at dersom begge parter vil. Dersom begge parter ønsker, er allt mulig å få til. kanskje også dersom kun en part vil og ønsker. Kanskje den andre parten vil og ønsker dersom ting blir forklart på en ordentlig seriøs og fornuftig måte. Noe det i tilfeller som dette ikke pleier å være eller bli.

Skjult ID med pseudonym bønna sø. 22 april 2012 22:48

Jupp, klare ord Aqueena. Vil bare tillegge... at noen mennesker får frem det beste i en... og omvendt. Som rommel sier han er en "magnet" på kvinner med psykiske problemer (som går ut over partneren). En må være (minst) to for enhver relasjon, positiv eller negativ. Forvent ikke at folk som behandler deg som en dritt vil forandre seg, skal forandring finne sted er det du sjøl som må gjøre grep.

Noen ganger kan en forandre seg sjøl innad i forholdet slik at motparten ikke drar deg ned i gjørma, men hovedregelen er å komme seg vekk i tide og ikke ta på seg psykiatriens rolle.

Skjult ID med pseudonym bønna sø. 22 april 2012 22:54

Psykopater/sosiopater tror jeg en skal komme seg vekk fra iallefall og ha et avstandsforhold til. Å bli manipulert, løyet om, isolert og brutt ned som individ er ikke noe å satse på i et forhold. Folk som slår, drikker etc. kan komme på rett kjøl.

Skjult ID med pseudonym fjesløs sø. 22 april 2012 23:08

Husk at antisosial personlighetsforstyrrelse er vanligst hos menn, og borderline personlighetsfortstyrrelse er vanligst hos kvinner ;p Det er altså mer sannsynlig at såkalte kvinnelige psykopater er borderline, enn antisosiale (gjerne kalt sosiopat). Utarter seg ved ekstrem instabilitet, f.eks. ved at hun ett øyeblikk er hodestups forelsket i deg, og i det neste prøver å drepe deg. 'Psykopat' går vel hovedsaklig under antisosial, men man er litt uenige om forskjeller og definisjoner, så det er ingen formell diagnose, så vidt jeg vet.

Se f.eks. Glenn Close i Farlig Begjær. Hun er ikke psykopat, hun er borderline.

Suckas!

(kvinne 48 år fra Oslo) sø. 22 april 2012 23:09 Privat melding

@(pseud), 22 Apr 22:43
Vil bare presisere at det jeg snakker om her er ekstrem destruktiv adferd, som fysisk og psykisk vold, oppførsel -normale- mennesker ikke villet komme på engang, der den som blir utsatt for skaden, over tid blir ødelagt som menneske. Jeg selv er en forkjemper for at man ikke skal gi opp om man støter på problemer, men heller jobbe seg igjennom de sammen, eventuelt med profesjonell hjelp...derfor gav jeg meg ikke før det var gått 17 år heller, da jeg skjønte at det ikke var noe mer jeg kunne gjøre, jeg kunne ikke bære eller opprettholde ekteskapet alene og at de issuene han strevet med ikke var mine å løse...

Forøvrig veldig enig med Bønnas ord, det er du selv som må stå for forbedringer i eget liv, og vil du ha ting annerledes, må du selv gjøre endringer. Jeg var flatere enn ei dørmatte for 5 år siden, så skutt og skadet et menneske kan bli, men nektet å se på meg selv som offer, nå er jeg flottere og sterkere enn noensinne, og med hjerte, kropp og sinn i god behold og har enormt med kjærlighet å gi, dit har jeg kommet ved å jobbe hardt og målrettet med meg selv og ved å ha en gedigen formue av venner og familie :-)

Der er mange flere med lignende situasjoner og vi har alle våre ting å bære på, men vi har et valg i hvordan vi håndterer det som møter oss og hvordan vi vil la andre mennesker påvirke oss på godt og vondt, og hvordan vi vil påvirke andre mennesker.

Peace and love :-)

Ønsker dere alle en omsorgsfull og kjærlig uke :-) La oss rekke ut en hånd og ta vare på de rundt oss i hverdagen, det er så lite som skal til for å vise at vi bryr oss :-))

Skjult ID med pseudonym mouch sø. 22 april 2012 23:20

Farlig begjær er brukt som eksempel i en pensumbok også.

Skjult ID med pseudonym King Oscar sø. 22 april 2012 23:22

Dyp respekt til deg Aqueena

(kvinne 48 år fra Oslo) sø. 22 april 2012 23:30 Privat melding

Takk skal du ha @King Oscar :-) ...om jeg bare hjelper et annet menneske med ordene mine, så er my mission accomplished, livet er for kort til at man ikke kan prøve å gjøre verden til et bedre sted... Og da begynner det hos oss selv ...ringer i vannet....mine ringer er fylt med kjærlighet...jeg kan ikke annet ...( og ja, er bevisst og realistisk naiv ;-p)

Skjult ID med pseudonym Tingeling sø. 22 april 2012 23:30

Fantastiske Aqueena, du flotte, sterke kvinne!
Du som deler så raust rundt deg med omtanke, kjærlighet og respekt.
Stor klem til deg! :-))

Skjult ID med pseudonym Aqueena sø. 22 april 2012 23:34

Ååå vidunderlige og flotte Tingeling!! Tusen takk for varme ord, og du vet, jeg deler bare det jeg får så mye av fra herlige venner som deg :-)

Skjult ID med pseudonym Superminx sø. 22 april 2012 23:40

@rommel

Trøst deg med at du er ikke den eneste , nettop gjort slut med min tredje på rad :) Nr to har jeg to barn med og hun blir jeg ikke kvitt ........( Det sies at man lærer av erfaring , tror min skjebne var tre ganger før det satt

Nå vet jeg bedre

Synes det er mer innteressant å høre om hvorfor man tiltrekker og tiltrekkes personer med slike " anomalier for unngå dem , istedenfor å løpe som f.... når man oppdager :det er ikke alltid det lar seg gjøre å løpe fra problemene , særs når det er barn med i bilde , Ja , søk hjelp .....ja gjør det ......still deg i køen

@skult id 22:23

Det hadde vært interssant hvis du kunne fortelle hvordan du kom deg ut av problemet og evnt om du sleit med deg selv i ettertid

(kvinne 48 år fra Oslo) sø. 22 april 2012 23:58 Privat melding

@Superminx, jeg kan ikke svare på vegne av Skjult ID, men har vært igjennom det samme, kan gjerne ta en prat off-record om du vil. Uansett vil jeg si at det er veldig normalt å slite med seg selv, underveis og i etterkant, man prøver å analysere, skjønne hvor man selv har trådd feil, skulle man gjort sånn eller slik annerledes, osv osv...

Ønsker deg alt godt og lykke til! Er her om du, eller noen andre i lignende situasjon, ønsker et medmenneske å snakke med. Har ikke alle svarene, men lytter og støtter gjerne!

Skjult ID med pseudonym fjesløs ma. 23 april 2012 00:02

Mouch: Stemmer det. Det står også nevnt i Wikipedia-artikkelen for Farlig Begjær ;p