Alle innlegg Sukkerforum

Globalt bevissthetsskifte?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Legola fr. 27 april 2012 19:56

http://www.youtube.com/watch?v=vk6DMjpGHdc&feature=relmfu

Hva tenker dere om det her?

Tror dere vi er på vei mot en global bevissthetsendring ganske snart?

(mann 33 år fra Hordaland) fr. 27 april 2012 20:29 Privat melding

Nei. =)

Jeg tror ikke vi når denne singulariteten veldig snart. Og jeg tror ikke det blir helt uforutsigbart heller. Ved årtusenskiftet ble det sagt at innen 2003 ville vi ha gjort flere oppdagelser i hele det 20. århundret. Det som har skjedd siden den gang er at datamaskinene våre har blitt raskere, og litt sånt. Ikke de helt store epokeskiftende hendelsene altså. Livet går videre som normalt.

Jeg tror slike "dokumentarer" bør taes med en stor klype salt.

Deres versjon av singulariteten er vel ikke helt riktig heller.. Det er snakk om et punkt hvor maskiner blir mer intelligente enn mennesker, og dermed kan forbedre seg selv. Det er absolutt interessant, men det er på ingen måte sikkert at noe slikt vil skje i det hele tatt.

Skjult ID med pseudonym Legola fr. 27 april 2012 23:28

Inks: Det kan nesten høres ut som du har levd i en ganske så komfortabel boble en ganske god stund kompis, selv om jeg såklart støtter deg i prisippet om å ta slike dokumentarer med en klype salt.

Hva mener du om at fysikere innrømmer at deres grunnleggende toeirer om virkeligheten er feil?

Hva med at det første som kommer opp når man skriver ordet "obama" i youtube er filmen "the obama deception" og at denne har mer enn 10 millioner views?

Hva med sosiale medier, er facebook en illusjon eller er det en realitet som idag berører mange menneskers liv?

Hva med "smartphones" - er det en illusjon eller en realitet at smartphones på et par år har mangedoblet internettbruken over hele jordkloden? Er Iphonen en "historie som bør tas med en klype salt?"

Hva med de komplette sosiale informasjons og identitetssystemene Google og Facebook konkurrerer intenst om å utvikle raskest mulig mens du leser dette?

Er gamingcommunitiene og deres eksplosive utbredelse det siste tiåret fakta eller fiksjon?

Er det fakta eller fiksjon at wikipedia har utkonkurrert leksikonindustrien, amazon har utkonkurrert bokhandlerne og youtube har utkonkurrert tv-kanalene?

Er arab spring og occupy bevegelsen myter plantet av massemedia, eller er det sosiale fenomener iverksatt gjennom en ny type media alle er lesere og produsenter samtidig?

Vil du si at folk flest idag stoler på det politikere sier, at de stoler på de gamle økonomiske teoriene basert på vekst og forbruk og laget av menn som døde lenge før det fantes noe internett, eller vil du si at det råder en god del skepsis rundt hele dette ideologiske grunnlaget og at denne skepsisen er økende både på youtube og forumer og blogger over hele internett?

Når jeg tar i betraktning at dette faktisk foregår i økende fart i alle land I DISSE DAGER, og store deler av disse enorme forandringene har skjedd DET SISTE ÅRET, så må jeg innrømme at helhetsinntrykket av at "livet går som normalt" virker mildt sagt urealistisk.

(mann 33 år fra Hordaland) lø. 28 april 2012 00:24 Privat melding

Av og til skulle man ønske at verden var litt mer spennende enn den er. Dét tror jeg er hva denne tråden handler om.

Jeg vet ikke helt hva du vil frem til egentlig. At verden utvikler seg? Ja, det gjør den... surprise, surprise. Hva så?

Skjult ID med pseudonym Legola lø. 28 april 2012 01:44

Det er vel vanskelig å ha unngått å legge merke til at det er et ganske radikalt globalt paradigmeskifte på gang nå innenfor økonomien, politikken, vitenskapen, utdanningssystemene, mediene, den sosiale kulturen for hvordan vi kommuniserer med venner og bekjente og ikke minst hvilke ideer, ritualer, symboler, idealer og andre redskaper som foretrekkes for å takle denne virkeligheten så godt vi kan.

Stadig flere gamle idealer, inkludert systemene bygd rundt dem, ser ut til å kollapse rundt oss og erstattes av nye idealer og systemer som er bygd på andre prisipper. Prosessen ser ut til å ha eskalert kraftig de siste par årene og nådd et momentum som kan kalles "past the point of no return".

Det er da naturlig nok å anta at de gamle reglene for hva som var fornuftig og ufornuftig med fordel kan revurderes for de av oss som ønsker å klare seg best mulig i årene som kommer. Å bevisstgjøre seg mer av hva forandringene kan innebære, og hvilke alternative mestringsstrategier og ressurser som er tilgjengelige, virker da som et ganske naturlig spørsmål å stille seg.

Så du kan vel si at tråden heller handler om at verden for lengst har blitt spennende nok og at spørsmålene heller sirkler rundt hva vi kan regne med at dukker opp rundt neste hjørne og hva som kan være den smarteste måten å møte det.

Skjult ID med pseudonym ebbinghaus lø. 28 april 2012 07:37

Men hvordan går det egentlig med den arabiske våren?
Et par valg til, så er det nok full høst/vinter igjen, relativt mørkere enn det var for et par år siden.

Og får gamingcommunitiene en eksplosiv utbredelse også på landbygden i India?
Og de fleste i verden har kanskje andre ting å tenke på enn Internett? Vi i Norge tenker kanskje ikke så mye over at prisen på risgrøt har økt fra 6 til 24 kr, men andre steder i verden merkes prisøkninger...

Skjult ID med pseudonym kondom lø. 28 april 2012 13:23

Tror ikke på sånt. Forholder meg til virkeligheten.

Skjult ID med pseudonym Nref lø. 28 april 2012 13:28

Moralen er vel (som så ofte før); Ikke tro alt du ser/leser på Internett...