Alle innlegg Sukkerforum

Pseudonym og anonyme folk...

Vis siste innlegg
(mann 38 år fra Telemark) lø. 28 april 2012 11:21 Privat melding

Hva er vitsen med å sitte å kommentere ting og tang om man ikke kan sette navnet sitt etter innlegget? Folk bør ha bein nok til å stå for det som blir sagt. Hvis det er for sensitivt til at man føler man må skjule seg, er det kanskje bedre å oppsøke hjelp, andre steder enn på Internet?

Skjult ID med pseudonym JSSJ lø. 28 april 2012 11:27

Æ har bein nok til å stå ;D Har hele to stk og veldig god ballanse!! ;P

Men så ække æ så veldig anonym heller da..

Skjult ID med pseudonym reg lø. 28 april 2012 11:27

Det er altfor mye rart, upålitelig og uberegnelig på forum til at det er lurt å stå frem.
Enkelte driver med uthenging/outing av andre.
Enkelte på forum får gjentatte ganger tilsendt uhøflige/ufine mailer.
Og noen ganger vil man diskutere noe intimt uten å måtte bli offentlig knyttet til det.

Skjult ID med pseudonym Nref lø. 28 april 2012 11:28

Du får søke litt i de mange trådene som har vært om dette emnet, så vil du se at det er mange grunner til DET, du... Jeg har min (som "alle" jeg kjenner her inne (som jeg har kontakt med i "av-psevdonymisert" form) synes er riktig så god/velbegrunnet), og denne er også presisert i disse. Og øvrige "anonyme forumstroll" har andre grunner enn dette (individuelt, altså)... "Søke hjelp"? Å neida, det er nok enklere enn som så... :)

(mann 36 år fra Aust-Agder) lø. 28 april 2012 11:36 Privat melding

Når damer pmser så det nok være lurt å ikke stå frem :P
Nei men noen føler vel trygghet ved å kunne la vær å vise seg. Men tror ikke alle er slik de gir seg ut for å være på forumet. Noen liker å trolle bare for å trolle, men tviler på at de er sånn i virkeligheten :)

Skjult ID med pseudonym Tingeling lø. 28 april 2012 11:47

Jeg kontakter de jeg ønsker Off-forum. I forum er jeg bare Tingeling. Og de som veldig gjerne vil ha kontakt med meg....finner en måte å gjøre det på. (Eller får noen tips)
;-)

*Og det kan bekreftes at jeg står alt jeg skriver/sier. I forum, meldinger og utenfor. No problemo! :-)*

(mann 38 år fra Telemark) lø. 28 april 2012 12:23 Privat melding

vell...har bare vært her noen dager, så har ikke opplevd negative konsekvenser. Jeg står frem som jeg er og om folk måtte ha noe imot det, så får det bare være. Intime ting tar jeg med venner eller familie, om det passer seg.

Men folk er jo forskjellige.

Skjult ID med pseudonym sta lø. 28 april 2012 12:57

Står aldri for det jeg skriver, men skriver stort sett bare tull også da så!
Er jo hyper anonym også da ;)

(mann 38 år fra Telemark) lø. 28 april 2012 13:00 Privat melding

bra, sta, du er iallefall ærlig på noe :P

(mann 33 år fra Oslo) lø. 28 april 2012 13:50 Privat melding

Jeg er helt enig, spør du meg har det fullstendig ødelagt internett, om nown husker nettfora for 15år siden så var det utrolig idyllisk og hyggelig.

Skjult ID med pseudonym S lø. 28 april 2012 14:08

Poenget med et nettsjekkested er jo at man slipper å bli eksponert til all verdens folk som man ikke har interesse av å bli kjent med, som ofte er ute etter noe helt annet enn du har/vil ha. Prøv heller til et seriøst debattforum hvis dere krever at alle kan identifiseres og la oss andre få trolle, flørte og kverulere i fred :)

(mann 38 år fra Telemark) lø. 28 april 2012 14:16 Privat melding

hehe, tja...eller bare godta at det er sånn her "S".

Kunne jo bedt de som ikke vil identifisere seg, om å finne et annet forum jeg også, men det synes jeg ikke er særlig trivelig.

Skjult ID med pseudonym Nref lø. 28 april 2012 14:17

Vel, begge deler har fordeler og ulemper... Etter å ha deltatt i avisdebatter på nett (har holdt meg primært på lokale medier) under fullt navn og fått dårlig skjulte trusler/hets både pr sms/tlf/epost og "på gata" pga helt ordinære utsagn om dette og hint (og da mener jeg HELT ordinære, de som har bedrevet dette ovenfor undertegnede og andre er dog de typiske "små-Andersene" (dere skjønner hvilken "sort" jeg mener...) som også florerer på VG, Dagbladet og lignende) er det også en grunn til å være anonym på dette forumet (for EN gangs skyld, faktisk!), da flere som antydet beviselig sliter tungt med å skille sak og person... For mitt eget mentale velbefinnende gav jeg da også til slutt opp å delta i disse debattene jeg nevner ovenfor, i hvert fall.
Og de som jeg har avanonymisert meg for her inne (ganske mange på forumet, faktisk) vet at jeg står for det jeg skriver uansett... Kan for eksempel bekrefte Tingelings uttalelse ovenfor uten forbehold; De som synes hun er "ille" HER, skulle ha møtt henne IRL! :-)

Skjult ID med pseudonym Snehvit lø. 28 april 2012 14:21

Noen ganger er jeg her med bilde, andre ganger ikke. Som nevnt over..er mye rart her. Har opplevd å få meldinger i innboksen for ting jeg har skrevet på forum, da snakker jeg om negativ tilbakemelding . Kommer derfor veldig an på hva jeg skriver..om jeg er anonym eller ikke.

Elsker å skrive, men tar ikke en krangel her for så å få kjeft for meningene mine....

Skjult ID med pseudonym bat lø. 28 april 2012 14:37

Hva betyr det om noen poster på forum med åpen profil, man vet ikke hvem det er uansett.
Jeg kan nevne mannen-med-de-tusen-nick, kjent ifra forum, blogger, news etc rundt omkring.
Han har også brukt forum her med mange åpne profiler, men ikke på en måte som kan identifisere ham.
Og han der er plagsom mot noen av de som har brukt forum med åpen profil.

(mann 38 år fra Telemark) lø. 28 april 2012 14:38 Privat melding

fortsett å skrive du Snehvit, ikke ta deg nær av møkkafolka ;) samme til Nref også..leit at folk skal reagere på den måten. Jeg opplever det vel snart jeg også da tenker jeg.

Skjønner nå at dette er noe som har vært tatt opp en rekke ganger før, bare jeg som er fersk og ikke visste om søkeknappen engang før jeg oppretta denne tråden.

Skjult ID med pseudonym Snehvit lø. 28 april 2012 14:43

bat.. om jeg viser trynet mitt her og alle syns jeg er "idiot så får jeg trolig ikke så mange flørtemeldinger i innboksen etterpå.. ho ho ho....

Jada, third ;) Jeg skal skrive til krampa tar meg.... Om jeg så må bytte nick " igjen".. for det har jeg gjort før....desverre....

Skjult ID med pseudonym Nref lø. 28 april 2012 15:16

Takker for den, tbird, hadde "alle" greid å oppføre se voksent i sånne settinger som dette, ville det ikke vært noe problem... Men debatterer f.eks. aldri i lokalpressa på nett igjen, så sånn sett "vant" jo "møkkafolka" DEN runden (men vi var flere enn meg som bare gikk lei og slutta der av samme årsak), og når det tross alt var snakk om såpass "uskyldige" saker som skolestruktur, veibygging, tomtepriser og lignende der i gården, så det sier jo litt om hvilke "typer" man kan bli utsatt for...
Har bare ikke noe behov for å få innboksen full av dritt (like lite som jeg er begeistret for å bli kjeftet opp av ukjente folk på butikken når jeg er ute og handler...), som jeg vet at flere som opptrer under åpen profil her faktisk blir utsatt for. Dessverre.

Skjult ID lø. 28 april 2012 15:34

Vil man være anonym, så må man få lov til det :) Det er en grunn til at det er mulig å være anonym her :)

(mann 51 år fra Oslo) lø. 28 april 2012 15:34 Privat melding

Jeg synes det er greit å skrive åpent.

Jeg vet det er en del som misliker hva jeg skriver. Om de da blokkerer meg, har jeg tjent på det. Jeg slipper å bruke tid på uinteressante mennesker.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt lø. 28 april 2012 21:54

Hva er galt med å være anonym? Kan jeg ikke stå for det jeg sier uten å klistre trynet mitt til hver bidige post jeg skriver?
Ser ikke noe galt i å være anonym. Jeg angriper aldri folk eller folks meninger.

På en annen side så burde jeg kanskje har skrevet med åpen profil, bare sånn for å tilintetgjøre den lille muligheten som er igjen til å få meg dame. Jeg får tenke på det... :P

Skjult ID med pseudonym carbar lø. 28 april 2012 21:56

Noen av oss blir lei av å se sitt eget tryne dukke opp over alt, derfor "anonym":)

Skjult ID med pseudonym :p lø. 28 april 2012 21:56

Fordi, det er ikke veldig lurt å skrive på formet at man er klinesyk, har pult en haug med menn etc, med eget nick;) Visse ting er privat, selvom man skriver et her under pseudonym, det betyr ikke at man ikke står for det man skriver eller det man har gjort.

Skjult ID med pseudonym Nref lø. 28 april 2012 21:57

Vel, noen tryner (andres) har man nå ikke så mye imot å se ofte, da, carbar... ;)

Skjult ID med pseudonym cilia lø. 28 april 2012 21:58

Jeg kunne nok skrevet en del uten pseudonym, men synes også noen temaer er såpass private at det er greit ikke alle vet hvem som har sagt det. Det kan være ting det er helt ok å fortelle venner og kjæreste, men som jeg ikke ville sagt foran alle kolleger eller kjempehøyt i det offentlige rom :) Og som andre sier kan en også få en del ubehagelige og usaklige mailer i innboksen etter å ha eksponert seg. Da velger jeg heller andre steder å være synlig med meningene mine.

Skjult ID med pseudonym carbar lø. 28 april 2012 21:58

@Nref: :):):)

Skjult ID med pseudonym Nref lø. 28 april 2012 22:06

Ja, carbar, det VAR ment som et kompliment! :-)

Skjult ID med pseudonym carbar lø. 28 april 2012 22:10

@Nref: Ah, liker en mann som er tydelig:) Mer TLC, MER:) hehehe... (sender en stygg tanke til hotellrom og utakknemlige arbeidstider og en varm god helg til deg)

Skjult ID med pseudonym staedtler lø. 28 april 2012 22:23

Enkelte er i jobber som gjør at man ikke kan si det man ønsker i det offentlige rom, bla for å bevare profesjonaliteten ovenfor brukere/klienter/forretningspartnere/offentligheten generelt. Det betyr selvfølgelig ikke at man ikke ønsker å diskutere saker. Min jobb gjør f eks at jeg må begrense meg i forhold til hva jeg gir uttrykk for offentlig. Selv om jeg ønsker å diskutere ulike ting her inne eller andre steder er jeg ikke villig til å ofre mitt renome for uttalelsene mine. Dette forumet ser jeg på som et forholdsvis useriøst fristed i en ellers hektisk hverdag, og jeg synes det er deilig å slappe av med en diskusjon eller to i ny og ne :)

Skjult ID med pseudonym Nref lø. 28 april 2012 22:34

Skulle bare mangle, carbar, og takk selv for stygg tanke og varme ønsker, har faktisk fri(!) og er hjemme hos meg sjæl denne helga (kryss i tak og vegger)! :)

Skjult ID med pseudonym 303 sø. 29 april 2012 01:58

Jeg har halve brukernavnet mitt som pseudonym nå, så er ikke umulig å finne profilen min. Før kalte jeg meg fjesløs, det var litt mer sneaky (unntatt for moderatorene da, selvsagt).

(kvinne 47 år fra Vest-Agder) sø. 27 mai 2012 20:55 Privat melding

tadaaaa viser at jeg finnes.... heheheh

Skjult ID med pseudonym ByTheOcean sø. 27 mai 2012 21:02

Virker som en eller annen har gått aktivt inn for å bumpe alle "anonymitetsforvirrings-trådene"

Felles for de fleste er en Bebildet person som Fronter at han ikke ser poenget, og dermed tenker å tjene et par poeng? Det virker ikke som om det er noen genuin interesse av å faktisk forstå da alt som kommer opp blir avfeid som tull... handler i bunn og grunn det hele om "hei her er jeg, med bilde og alt, kom å se på meg?"

Altså fokuset rettes den ene veien for at det skal speiles tilbake på TS/anti anonymitet debattanten? Er det drivkraften?

Skjult ID med pseudonym Oreo sø. 27 mai 2012 21:08

>Hva er vitsen med å sitte å kommentere ting og tang om man ikke kan sette navnet sitt etter innlegget

Så om man ikke poster det teite trynet sitt på hvert bidige innlegg, så kan man ikke kommentere ting og tang?

Kanskje sukker blir lei de tusenvis av sutretrådene på temaet og velger at ingen får være anonyme?