Alle innlegg Sukkerforum

"Harru spenn til kaffe??"

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym VissVass sø. 29 april 2012 10:26

Ja! JEG har spenn til kaffe! Skjønner at DU ikke har det. Hadde DU derimot latt være å kjøpe den Kalinkaen i dag så hadde du også hatt "spenn" til kaffe. Hadde DU latt være å kjøpe Kalinka i 3-4 dager hadde DU hatt råd til å kjøpe en liten kaffetrakter og et par poser kaffe og kunne lage deg kaffe i mange dager!

Litt lei tiggere merker jeg. Så her er løsningen på "kaffeproblemet", ...selvom jeg vet han/hun ikke kjøper kaffe for de pengene han/hun ber om....

Skjult ID med pseudonym Nref sø. 29 april 2012 10:40

Gir omtrent aldri til tiggere (og har vedkommende trekkspill, kan man være HELT sikker på DET...), men det gikk en liten faen i meg en gang og jeg spurte tiggeren (som var veldig høflig og bare antydet sitt "pengebehov" forsiktig) om hva han egentlig hadde tenkt å bruke penga på... "Sprit, selvfølgelig, hva TROR du?" sa han med et skeivt glis, den kommentaren fikk han faktisk en hel 200-lapp av meg for (en kraftig fravvikelse fra undertengedes "prinsipp", som sagt, men denne syntes jeg han fortjente!)... :)

(kvinne 36 år fra Hordaland) sø. 29 april 2012 11:15 Privat melding

Kan godt kjøpe en kaffe/mat til tiggeren... Men gir sjelden penger, men det hender

(kvinne 34 år fra Akershus) sø. 29 april 2012 11:19 Privat melding

Haha, den var ganske bra:p

Jeg gir aldri penger til tiggere, men jeg kan kjøpe =oslo.

Skjult ID med pseudonym pinkpanthe sø. 29 april 2012 11:26

Husker jeg kjøpte en hore til en tigger jeg. Da ble han fornøyd

(mann 35 år fra Hordaland) sø. 29 april 2012 11:32 Privat melding

Eg vart stoppa av ein av Bergens slitne gate-travarar for nokre år sidan.

"Uhh.. Unnskyld meg. Men har du noen kroner? Ølsalget stenger snart, og jeg mangeler en femmer på en øl".

Han fekk ein femtilapp eller to, og eitt ynskje om ein god kveld.

Eg har stukke ein hundring til Ottoen også ei gong eller to.
(Ekte Bergææænsere veit kven det er.)

Men elles gir eg aldri.

Skjult ID med pseudonym Nref sø. 29 april 2012 11:34

Kjøper til vanlig også =Oslo og lignende blader i de større byene heller enn å gi penger, ja...

Skjult ID med pseudonym Flopp sø. 29 april 2012 11:35

@pinkpanthe, hahahahaha..pluss i boka hos meg..det har jeg aldri tenkt på..kjøpe hore til en tigger..haha helt konge!

Skjult ID med pseudonym chuckboris sø. 29 april 2012 11:42

Glimrende...
Nå kommer masse forumtroll til å gå ut og tigge om noen vil kjøpe til dem.

Skjult ID med pseudonym puppensin sø. 29 april 2012 12:09

hahahahaha @chuckboris

Skjult ID med pseudonym poppy sø. 29 april 2012 13:01

Jeg gir gjerne noen kroner til tiggere. Om jeg kan bruke tusenvis av kroner på byen i løpet av et år. Kjøpe klær og sminke. Betale for manikyrer og div. Ja da dør jeg ikke av å gi 30 kr til en stakkar på gata. Jeg tenker slik: Det finnes ikke en narkoman i verden som ønsker å være i den situasjonen han/hun er. Det er fort å havne i en slik situasjon. Kanskje det bare er flaks som gjør at ikke man selv er i samme situasjon. Ingen vet hva fremtiden vil bringe og hvordan situasjon en selv kan havne i. Kanskje vi også en gang trenger litt medlidenhet. Synes folk er blitt så kyniske og kalde.....Jeg får iallfall mye igjen for å gi til andre :)))

Skjult ID med pseudonym sirene sø. 29 april 2012 13:23

Kjøper =Oslo når jeg er i Oslo (gir også en ekstra slant når jeg har), også pleier jeg å renske lommeboka for mynter når "Den gale ulv" ber om en slant. Artig type, bratt i ryggen og høflig som en gentleman fra 1800-tallet :)) Pleier å se litt etter ham når jeg er i området Hegdehaugsveien- Parkveien og deromkring :-)

Sigøynerne går jeg glatt forbi, og har ikke så veldig dårlig samvittighet for det heller.

Skjult ID med pseudonym S sø. 29 april 2012 13:23

Forskjell på å gi noen slanter til en stakkar på gata og profesjonelle bander som misbruker kvinner og barn for organisert tigging og prostitusjon. Gir aldri til sistnevnte.

(kvinne 36 år fra Hordaland) sø. 29 april 2012 13:30 Privat melding

@poppy
Så du ønsker å være med på å finansiere bruket til en narkoman?

Jeg gir heller penger til Kirkens bymisjon og frelsersarmen enn at mine kroner skal gå til dop. Der jobber det mennesker som gjør det de kan for å hjelpe de som trenger det mest. Jeg ønsker også å hjelpe de som har mindre enn meg, de som er i en vanskelig situasjon, men det er viktig å skille mellom hjelp og bjørnetjenester. En hjelper ikke en stakkars sjel ved å gi dem penger for å fortsette å være narkoman, man hjelper den når en gjør noe for å hjelpe slik at de kan forandre livet sitt til noe bedre, at de får mening og nytt mål med livet.

Du har helt rett i at en aldri vet hva som skjer med oss senere i livet, men hvis du havnet på kjøret, ville ikke du heller at noen skulle hjulpet deg ut av det, enn å bare gi deg penger så du kunne fortsette?

Skjult ID med pseudonym poppy sø. 29 april 2012 13:52

@puppensin

Nei jeg ønsker ikke å finansiere bruket til en narkoman.Men om jeg gir en narkoman 30 kroner eller 10 eller 50 så gjør jeg det fordi jeg har mulighet til det. Hva vedkommende bruker de pengene på, kan jeg jo ikke vite noe som helst om. Det sier seg selv. Men jeg kan velge å tro at han/hun kjøper seg en matbit. De må jo faktisk ha mat og, eller hva tror du? At de bare bruker penger på dop?

Jeg gir også til frelsesarmeen og andre organisasjoner.
Om jeg havnet på kjøret eller av andre grunner måtte tigge etter penger på gata. Ja, da hadde jeg nok satt pris på en slant eller to. Ikke dermed sagt at jeg ikke ville hatt hjelp for å komme meg bort fra en sånn situasjon nei.

(mann 33 år fra Akershus) sø. 29 april 2012 14:10 Privat melding

Jeg gav 4 kr til en som stod i kassakøen og telte penger, han hadde akkurat ikke råd til en 0.33 pils. Så lenge pengene går til norsk næringsliv og den norske statskassa er det greit, og han ble veldig glad :)

Jeg gav 20 kr til et par (sannsynligvis mindreårige) jenter som skulle ta bussen/toget hjem etter en kveld på byen. De var så søte!

Men vanlige tiggere gir jeg aldri til. Det er å investere i mer organisert kriminalitet, enten fordi tiggerene er organiserte eller fordi de bruker pengene på narkotika.

(kvinne 34 år fra Buskerud) sø. 29 april 2012 14:55 Privat melding

Har vært borti det samme som porjihmm?, men da var det ei sliten dame utenfor Rimi som manglet 20 kroner til en pakke tobakk. Jeg gav henne 50 så det burde holde i massevis, og mens jeg lesset varer inn i bilen spurte hun en annen om det samme..åh, mangler 20,- til en pakke tobakk. Aktuelt å være grei mot slike.

Da jeg jobbet på Byporten for masse år siden var det en ung bergenser som bestandig hang utenfor der. Narkoman så det holdt, men fryktelig snill og rolig. Han var dratt med av sin mor som var rimelig rutinert. Han ba aldri om penger, spurte kun om å få bomme en røyk da jeg hadde pause utenfor (ved brua til city), så innimellom kjøpte jeg noen boller og en cola til ham. Han ble så glad hver gang, så det blir en fyr man gjerne vil hjelpe litt. Spesielt når han ikke svindler og ikke ber om penger til noe annet enn det vi vet han vil ha det til.

(kvinne 36 år fra Hordaland) sø. 29 april 2012 15:06 Privat melding

@poppy
En kan jo aldri vite hva de bruker pengene på, og de blir nok glad for hver krone de får. Men jeg tenker at hvis en virkelig skal hjelpe noen må en gjøre noe med hele situasjonen. Selvsagt kan en ikke som enkeltmenneske gå rundt å redde alle trengende på gata, men jeg vil hjelpe de som faktisk har mulighet og kompetanse til å hjelpe flest mulig..

Skjult ID med pseudonym poppy sø. 29 april 2012 15:26

@puppensin

Ja men det må du da gjerne gjøre. Det gjør jeg jo selv. Men alt er ikke svart-hvitt her i verden!;)) Jeg føler ikke at jeg på noen måte finansierer bruken til en narkoman om jeg gir han noen slanter. Jeg føler glede ved å gi og det gleder meg å se hvor glad de blir når de får noe i koppen sin. Så får andre gjøre og gi som de selv vil!;))) Men man skal ikke være så snare å kritisere og generalisere. Ikke før man har gått i samme sko selv...

Skjult ID med pseudonym -redrum- sø. 29 april 2012 18:18

alt for mange forstår ikke at det at noen gir penger til tiggere er hovedgrunnen til at vi aldri blir kvitt dem, og hovedgrunnen til at Norge har blitt hovedmålet for veldig mange av dem, og flere blir det hele tiden.

Hadde det ikke vært så kaldt om vinteren i Norge, så hadde det kommet fler.

Skjult ID med pseudonym -redrum- sø. 29 april 2012 18:23

men bare så det er klart, jeg skiller mellom norske og utenlandske tiggere. De Norske har tross alt ikke reist til Norge med plan om å tigge eller stjele. De Norske tiggerene er et problem som det norske samfunnet må få fikset opp i. Så ser ikke bort i fra at jeg kunne kjøpt litt mat og drikke til en. Men bor ikke i en Storby, så slipper å ta stilling til det som oftest. Steder som kongberg får hovedsaklig kun rumenske tiggere.

Skjult ID med pseudonym poppy sø. 29 april 2012 21:30

@redrum

Snakker om hverdagsrasisme i praksis. Det har vært tiggere i verden siden før jesu tid. Er det virkelig så vanskelig for deg å forstå, at noen av oss faktisk har empati og forståelse for mennesker som ikke er like priviligerte som oss?
Disse fattige menneskene er kommet til Norge, med samme intensjonen som fattige Nordmen har gjort tidligere, nemlig ønsket om å gi familien sin litt mer. Tror du det er lukrativt å være tigger da?

Det er enkelt å være Normann, sitte i en varm stue og løse verdensproblemer på et forum. Være uten bekymringer for hva du skal spise i morgen. Har du lyst på antilopekjøtt til middag. Ja da er det bare å gå på delikatesseforretningen og bestille. Vi er så bortskjemte i Norge.....!!! Det er ikke fullt så enkelt og sitte en hel dag i kulden og tigge småslanter for å kunne overleve. DET bør du tenke på neste gang du ser en tigger på gata. Enten vedkommende er Norsk eller ikke!

Skjult ID med pseudonym ewing sø. 29 april 2012 21:51

Tja.
Så en gang noen typiske rumenske tiggere gå ut av en parkert bil.
Bilen så ikke akkurat shabby ut, for å si det sånn.

Skjult ID med pseudonym -redrum- sø. 29 april 2012 22:09

For det første, så er det ofte bakmenn bak disse tiggerene som får mesteparten. Mafia eller whatever. For det andre, så er det er ikke Norges ansvar å mate andre lands innbyggere. Så folk som gir penger til disse gjør det ekstra lukrativt for disse bakmenne å dra inn flere tiggere. Og i tillegg, så sender det ut et signal om at i Norge så er alle verdens tiggere velkomne.

Er det rart at vi har problemer med folk fra øst/sør-europa o.l. når de kan leve mye bedre som tiggere i norge enn i sitt eget land?

Så ja. Jeg legger mye av skylden for antallet tiggere i landet på folk som gir penger til disse. Og så lenge det fortsetter, så kommer vi til å ha 4-5 ganger så mange utenlandske tiggere i Norge om 5-10 år.

Og når vi først har så mange i landet, så blir det vanskelig å bli kvitt dem. Gjør vi det ulovlig å tigge, så vil de gå over til tyveri, når de først er i Norge. Alle vet jo at selv om de feiler som tyver, så er sjansen der for at de kan leve godt i et norsk fengsel.

Skjult ID med pseudonym slayer sø. 29 april 2012 22:10

Enig med poppy.

Skjult ID med pseudonym Nref sø. 29 april 2012 22:10

...kanskje det var bilen til vedkommende ("bakmann") som "leide" dem for å tigge? Tror i hvert fall ikke de har råd til fine transportmidler, uansett hva man nå måtte mene om utenlandske tiggere.

Skjult ID med pseudonym poppy sø. 29 april 2012 23:14

@redrum

Du skal prise deg lykkelig for at du er født i et land som har ALT. Et veldferdsamfunn uten like. Vi har et helsevesen som ingen andre land kan matche. Vi kjører rundt i flotte biler. Får gratis skole osv osv!!! DU hadde flax som ble født her, og ikke i Romania for eks.

Plager det deg virkelig, at det sitter et menneske, i et fremmed land og tigger for å få seg litt mat? Er du virkelig så Inhuman? Og kan jeg minne deg på, at Nordmenn selv vandret til Amerika. Tigde penger så de kunne sende hjem til Norge. Har du glemt det kanskje, oppi all luksusuen du bader til daglig i?

Synes det er på tide vi slutter å dømme etter utseende, rase og nasjonalitet. Vis litt medlidenhet for pokker! Men for all del. Jeg skal ikke tvinge deg til å gi penger til tiggere. Men vis dem litt respekt om ikke annet.

Skjult ID med pseudonym slayer sø. 29 april 2012 23:18

Jøss poppy, og jeg som trodde du var ett ludder. Fantastisk fin innstilling til våre medmennesker : )

Skjult ID med pseudonym ewing sø. 29 april 2012 23:19

Kongene/lederne deres har visstnok store palass i Romania, gjett hvem som antagelig har samlet inn pengene og gitt dem videre?
Norge har visst også noe milliardprosjekt i Romania for å gi dem jordbruksland og noe å leve av der (forutsatt at de vil jobbe).

Skjult ID med pseudonym HerrPes sø. 29 april 2012 23:19

det går vel an å være ludder og ha en fin innstilling vel ;)

Skjult ID med pseudonym -redrum- sø. 29 april 2012 23:19

Du går utifra mye om meg. Jeg kjører ikke rundt i råflotte biler, og velter meg ikke i luksus.

Men alt det er irrelevant. her er det snakk om å se et problem, som sørger for mer kriminalitet i landet her, og sørge for å stoppe det før det går for langt. Men tydelig at du ikke klarer å se lenger enn din egen nese.

Du kaller folk rasistiske om de ikke deler dine egne meninger. Tydelig at du er en av de alt for mange som trekker rasismekortet ekstremt lett i disse dager.

Skjult ID med pseudonym fyr84 sø. 29 april 2012 23:20

Jeg gir konsekvent ikke til romfolket/sigøynere eller hva vi skal kalle dem.

Når det kommer til norske narkisser så kan jeg kjøpe en kaffe eller mat, men jeg gir dem sjeldent penger til dopet sitt..

Skjult ID med pseudonym Nref sø. 29 april 2012 23:31

Det er i hvert fall veldig mange som beskylder andre for "å trekke rasismekortet i disse dager" (når det blir påpekt generalisering på nasjonalitet/etnisitet) i (ja,) disse dager... Er vel egentlig mest lei av DET, jeg.

Skjult ID med pseudonym poppy sø. 29 april 2012 23:38

@redrum

Det er visst jaggu meg flere som ikke ser lengre enn sin egen nese. Du snakker om mafiavirksomhet blandt samtlige utenlandske tiggere. Det er jo det du indirekte sier her. Og påstår at jeg kaller folk for rasitster om de ikke er enige med meg. Det er jo bare tull. Jeg kaller DEG for rasist, på bakgrunn av dine rasistiske utsagn i denne tråden.

Om det er slik som du sier. At du ikke har det så godt. At du ikke bader i luksus osv. Da må jeg si jeg blir enda mer sjokkert over dine holdninger. Om du selv ikke har det så bra, så burde det være enda lettere og vise empati ovenfor andre.

Men greit nok. Det skal være rom for å være uenige. Det må en ha!;)

@slayer

Jeg er ikke noe ludder. Det har jeg aldri vært heller. Bare litt grisejente :D

(mann 32 år fra Oslo) sø. 29 april 2012 23:52 Privat melding

fy faen dere drar ting langt.... Jeg føler at jeg har det såpass bra, og at jeg har såpass med penger at jeg gjerne gir en tigger litt kr om jeg går forbi...

Jeg gir langt faen i HVA vedkommende skal bruke pengene til... vedkommende tigger... å tigge må være det mest nedverdigende noen kan gjøre... Enten de er fattige av div. årsaker, missbrukere eller hva de er, så er de mennesker de og. Mennesker som har det vondt, fordi de har valgt feil i livet, eller noen har gjort det for dem.

Det er lett å dømme andre, og det er lett å "føle seg bedre".... Men mange av dere som sitter å godter dere over at dere er for gode til å gi bort en krone eller to: Jeg har sett mange junkier MED dame. De sitter å godter seg over sånne som "oss" som sitter på nett, å leter etter en.......

Skjult ID med pseudonym poppy sø. 29 april 2012 23:53

@WhereArThu

Hahaha, word!!;))

Skjult ID med pseudonym -redrum- sø. 29 april 2012 23:54

Jeg har faktisk ikke kommet med et eneste rasistisk utsagn....derfor jeg sier at du drar kortet for lett.....
Og jeg har ikke sagt at jeg ikke har det godt. Jeg bader ikke i luksus, og jeg kunne ikke brydd meg mindre om å gjøre det heller.

Skjult ID med pseudonym poppy sø. 29 april 2012 23:55

@fyr84

Om du er usikker på hvordan du skal omtalle dem. Ja, da har jeg et forslag. Hva med mennesker. Passer ikke det bra da? ;))

(mann 32 år fra Oslo) ma. 30 april 2012 00:01 Privat melding

ja der holdt dere kjeft.

poppy: <3

Skjult ID med pseudonym poppy ma. 30 april 2012 00:01

@redrum

" men bare så det er klart, jeg skiller mellom norske og utenlandske tiggere. De Norske har tross alt ikke reist til Norge med plan om å tigge eller stjele."

Tja jeg vet ikke helt. Bare ringte noen bjeller hos meg her;)) Men mulig jeg har missforstått deg. Isåfall beklager jeg det selvsagt!

Skjult ID med pseudonym poppy ma. 30 april 2012 00:02

@WhereArThu

LOL <3

Skjult ID med pseudonym -redrum- ma. 30 april 2012 00:05

@WhereArtThu

Så ikke noen grunn til å kommentere det du sa, siden du ikke ser "the big picture" som de så fint kaller det.

(mann 32 år fra Oslo) ma. 30 april 2012 00:09 Privat melding

Redrum: Du vet jo pent lite om hvordan verden henger sammen.

Du kan ikke lese deg til hvordan en som sitter på gata og tigger, har det eller har vært igjennom.
Du vet heller ikke om det er Mafiaorganisasjoner som står bak den enkelte tigger heller.

Skjult ID med pseudonym -redrum- ma. 30 april 2012 00:11

@poppy

Hadde ikke med rasisme å gjøre i det hele tatt. jeg sa bare at norske tiggere ofte er blitt tiggere pga. Norge eller den norske stat. Derfor er det vår jobb å rydde opp i det.

Mens de som reiser hit, eller blir shippa hit av mafiaorganisasjoner kommer hit med det mål å tigge og eventuelt stjele. å da blir vi ikke kvitt dem med å gi dem penger. Da inviterer vi bare langt flere til å gjøre det samme.

(mann 32 år fra Oslo) ma. 30 april 2012 00:19 Privat melding

Vel, la oss si INGEN gir noe penger til tiggere....

Da vil de vel bare stjele og lage mer kaos?

Vi kan ikke løse poenget med å gi penger, men vi kan gjøre det bedre for den enkelte.
- Så den enkelte slipper å gjøre kriminelle handlinger....

Skjult ID med pseudonym -redrum- ma. 30 april 2012 00:20

@WhereArtThu

Som sagt..du skjønner ikke hva jeg sier...

Dette har null og niks om at jeg føler meg bedre enn dem
Dette har null og niks om livssituasjonen dems å gjøre
Dette har null og niks med hva de føler å gjøre

Det eneste jeg har kommentert på er at jeg ser hvilke problemer det skaper at folk gir til disse folka penger, og at problemene kommer til å øke, jo mer folk gir.

Vi kommer ikke til å løse dette problemet med å gi dem penger. Det kan kun løses ved at ting blir reparert i landet de kommer fra. Ved å gi dem penger, så øker vi bare våre egne problemer, med at dette landet trekker til seg flere tiggere og flere kriminelle.

Skjult ID med pseudonym poppy ma. 30 april 2012 00:20

@redrum

Det blir jo litt generalisering da. Og det er selvsagt noen som ikke har rent mel i posen. Det kommer man ikke unna. Men jeg tror det er naivt og tro at dette gjelder flesteparten av de utenlandske tiggerne i Norge. Jeg ønsker bare at du tenker litt på det neste gang du ser en utenlandsk tigger. Stopp opp litt og sett deg litt inn i den situasjonen og måtte stå time etter time på gaten. Kan ikke tenke meg til at den timeslønna er spesielt høy heller.....

Skjult ID med pseudonym -redrum- ma. 30 april 2012 00:21

@WAT

det blir feil måte å gå frem på. Som sagt. Da får vi bare flere tiggere og tyver.

Slutter vi å gi penger, samtidig som vi sender dem ut av landet, så er det blitt langt mindre attraktivt for dem å komme tilbake.

Skjult ID med pseudonym -redrum- ma. 30 april 2012 00:24

@poppy

Vet ikke omd et er jeg som er for trøtt til å gjøre meg selv tydelig eller ikke, men du forstår fremdeles ikke hva jeg skriver.

Jeg har sagt tiggere OG tyver. Jeg har ikke sagt at alle tiggere er tyver.
Vil du leve et sted der et står 20 tiggere for hver 20 meter du går? Selv om alle tiggere ikke er tyver, så er det et problem å fremstille oss selv som "paradis" for tiggere.

(mann 32 år fra Oslo) ma. 30 april 2012 00:25 Privat melding

Hehe fra at tiggere er bad ass, så er redrum den slemme plutselig :P dette var gøy..

Skjult ID med pseudonym -redrum- ma. 30 april 2012 00:28

Hehe...dette føles som å prøve å lære barnehageunger sunn fornuft :P It just can't be done.

De vrir og vrenger på orda så de hører/leser det de har lyst til å høre/lese, ikke hva som faktisk blir sagt/skrevet.

Skjult ID med pseudonym poppy ma. 30 april 2012 00:29

@redrum

Men hvor har du det fra at Norge er et paradis for tiggere? Vi er jo et av de landene som har MINST tiggere. Har du reist litt rundt i verden og sett land hvor det er 20 tiggere for hver 20 meter?

Skjult ID med pseudonym -redrum- ma. 30 april 2012 00:40

Eneste grunnen til at Norge ikke er oversvømt av tiggere er fordi landet kan være ganske kaldt om vinteren, og vi er også et godt stykke fra land som Romania.

Men det er ganske tydelig at antallet utenlandske tigger i Norge vokser. Og så lenge vi gir dem penger, så vil de sende info tilbake til hjemlandet om at her er det penger å få. Så jo mer vi gir, jo mer blir norge til et paradis for tiggere, og jo fler vil komme hit.

Du sier at vi er en av landa med minst tiggere. Vel...vi er også en av landa med minst innbyggere. Man må tross alt tenke antall tiggere per innbygger.

Skjult ID med pseudonym poppy ma. 30 april 2012 00:50

@redrum

Jeg må si jeg synes dette er veldig sneversynt av deg. Du trenger heller ikke reise lengre enn til kreta for å se mange tiggere per innbygger... Så per d.d. kan vi ikke akkurat påstå at vi har et enormt tiggerproblem i Norge. Ikke enda iallfall. Men det er bare min mening da. Du må jo selvsagt få mene hva du vil.

Skjult ID med pseudonym -redrum- ma. 30 april 2012 00:55

Og da er vi tilbake til dette "the big picture" jeg har nevnt flere ganger her.

Jeg ser at det BEGYNNER å bli et problem, og at om vi ikke starter å finne løsninger problemene så vil det BLI et stort problem.

Altså, igjen:

Det har allerede begynt å bli et lite problem, men om vi ikke starter å fikse problemet, så vil det bli et stort problem.

Igjen:

Little problemo today, big problemo tomorrow

igjen:

i dag: problem, i morgen: stort problem

Skjult ID med pseudonym poppy ma. 30 april 2012 00:58

@Redrum

Ja jeg hører du sier det, men jeg er fortsatt ikke enig i den konklusjonen din!;)

Skjult ID med pseudonym -redrum- ma. 30 april 2012 01:05

HDV

*sigh*

Vet ikke hvor ofte jeg må gjenta det jeg har sagt og på hvor mange forkjellige måter jeg må gjenta det for at det skal synke inn. Blir som å forklarere en politiker hvorfor maktmisbruk er en dårlig ting. De bare VIL ikke skjønne det!

Det å hjelpe noen er ikke et problem. Men det å gi penger til tiggerene vil ikke løse problemet. Det vil bare sørge for at problemene disse landene har vil bli flyttet over til Norge.

Om problemer med fattigdom skal løses, så må man løse det fra roten av. det vil si i det landet hvor folk flykter fra.
Det å flytte fattigdommen over fra det landet og over til Norge løser ikke problemet. Og det er ikke bare tiggere som kommer til Norge som et resultat av at problemet blir flyttet over til oss. Tyver, kjeltringer og organisert kriminalitet blir også flyttet hit.

Skjult ID med pseudonym ewing ma. 30 april 2012 09:16

Og:
Jeg trodde nordmenn (ut)vandret til Amerika for å jobbe, leve og gjøre noe produktivt.
(Som de t ypiske utlendingene som kommer til Norge også gjør.)
Jeg trodde ikke nordmenn (ut)vandret til Amerika for å sitte og tigge.
Hvor stor andel nordmenn (ut)vandret til Amerika for å sitte og tigge? Dokumentasjon, takk.
(Samt tar fra/romsterer i/stjeler fra søppelkasser/innsamlingskontainere som de rumenske tiggerne gjør.
Og det er også dokumentert at en del rumenske tiggere driver narkotikasalg, lommetyveri, boliginnbrudd og annen vinningskriminalitet.)
Kom igjen. Våkn opp!)

Skjult ID med pseudonym poppy ma. 30 april 2012 10:15

@ewing

Du ber om dokumentasjon, men kan ikke vise til noe selv...hmmm. Det var merkelig. Er kanskje en påstand i noens øyne at Normenn som utvandret til Amerika ( og andre land ), tigget penger. Men for meg er det ren allmennkunskap. Det er jo historie som de fleste kjenner til. Utgangspunktet var jo og finne jobb, gratis jord osv. Men det var langtfra alle som fikk til det. Mange måtte tigge seg til både penger, mat og husly. Poenget mitt er vel at vi er ikke noe annerledes enn andre mennesker i andre land. Ja vi har penger nå, men det har ikke alltid vært slik. Det er heller ikke sånn at samtlige utenlandske tiggere er kriminelle. Dokumentasjon, takk! Synes faktsik DU skal våkne opp! :)

Skjult ID med pseudonym slayer ma. 30 april 2012 10:30

Det som forundrer meg mest med de stakkars tiggerne,er at de ikke får urinveisinfeksjon : )

Skjult ID med pseudonym poppy ma. 30 april 2012 10:31

@slayer

Hvordan vet du at de ikke får det da? ;)

Skjult ID med pseudonym ewing ma. 30 april 2012 10:33

Har da stadig noe i nyhetene, google på:
rumenske tiggere arrestert
rumenske tiggere lommetyver
rumenske tiggere narkotika
etc

Kan da ikke være så vanskelig å følge med på nyheter.
At man ser de går igjennom søppelkasser/innsamlingskontainere er dagligdags.

Og jeg skrev en del er kriminelle, ikke samtlige.

Skjult ID med pseudonym poppy ma. 30 april 2012 10:40

@ewing

hahahaha, så det er referansen din da? Nyhetene. Ja, men da er min referanse biblioteket. Finnes masse dokumentasjon der!:))

Skjult ID med pseudonym slayer ma. 30 april 2012 10:48

@poppy

Fordi jeg har sett samme personer sitte rett på betongen en hel vinter ; )

Forresten passe teit å tro at organsiserte kriminelle skal ha prosenter av de myntene som ligger i koppen.Hadde de vært tyver ville de ikke sittet å tigge.Tyver tigger ikke,de stjeler !

Hva er galt med at de går i søpla ? det gjorde også Madonna i sin tid : )

Skjult ID med pseudonym poppy ma. 30 april 2012 10:54

@slayer

Jo, men hvordan vet du at de ikke har urinveisinfeksjon da? Kan jo ha det likevel ;) ( forresten godt poeng med Madonna og søppla. Så mye vi kaster av god mat i Norge. Er bare bra noen "stjeler" fra søppelkassene)

(mann 34 år fra Buskerud) ma. 30 april 2012 11:22 Privat melding

Vi har norske som lever av det de finner i søpla, som en livsstil, ikke fordi de nødvendigvis er fattige. Så at andre gjør det også er ikke overraskende

Skjult ID med pseudonym slayer ma. 30 april 2012 11:28

@poppy

Fordi jeg en gang hadde UVI og jeg trodde min siste time var kommet. Er ikke mulig å fortsette å sitte slik om en har UVI.

Siden jeg dessverre ikke kan sende deg en PM, må jeg åpent her beklage og unnskylde at jeg trodde du var ett ludder. Du er ett godt menneske ; )

Skjult ID med pseudonym poppy ma. 30 april 2012 11:39

@slayer

Hehehe, jeg har hatt det selv en gang. Damn, det var virkelig vondt. Fikk feber og div. Så du har vel rett i det ja!:)

Det er greit. Du er tilgitt slayer. :)))

Skjult ID med pseudonym pragma ma. 30 april 2012 12:52

Godt å se at det er noen her med hodet på rett plass, poppy =)

Skjult ID med pseudonym ewing ma. 30 april 2012 15:43

Orker ikke google det opp, men hva hadde de rumenske tiggerne gjort som gjorde at de (en periode eller fremdeles) var uønsket selv hos diverse hjelpeorganisasjoner?

Skjult ID med pseudonym poppy ma. 30 april 2012 16:45

@ewing

Men ikke be andre om dokumentasjon/referanser når du ikke selv gidder legge det ut. Ang spm ditt så kan jeg ikke svare deg på det, for den saken kjenner jeg ikke til. Men må si jeg er skeptisk til en hjelpeorganisasjon som velger bort noen. Uansett hvilken årsak. Det er for meg veldig merkelig......Just saying!

Skjult ID med pseudonym poppy ma. 30 april 2012 16:46

@pragma

Takk <3