Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym Kar29 sø. 29 april 2012 14:46

Jeg tok mc-lappen nå i midten av april, og lurer på om jeg skal kaste meg ut på en langtur allerede nå i sommer. Det blir i så fall en tur uten følge. Har alltid hatt lyst å se Nord-Norge, så jeg vurderer sterkt å dra oppover.

Noen som har erfaring med å dra på en tilsvarende tur alene? Bør jeg få litt kjøreerfaring før jeg legger ut på en slik langtur? Avreise vil bli fra Bergen, og Nordkapp virker fristende :) Har jo et lite håp om å møte folk underveis også, for jeg trenger absolutt å utvide nettverket mitt. Det er så mange som sier det er så lett å komme i kontakt med nordlendinger, og det høres ikke dumt ut for en litt innadvendt bergenser (ja, det finnes innadvendte bergensere).

Har i hvertfall 3-4 uker i sommer der jeg ønsker å oppleve noe nytt. Orker ikke enda en sommer uten at det skjer noe som helst. Noen tips og råd fra erfarne mc-folk, eller andre som måtte ha innspill? :)

(mann 46 år fra Akershus) sø. 29 april 2012 15:00 Privat melding

Det er Norgestreff i Lofoten i midten av juli. Vurderer selv å kjøre den turen fra østlandet og opp.
http://norgestreff.lofoten-mc.no/

Før du skal kjøre en så lang tur, så kan det vel være greit å få noen kjøreerfaring ja. Legg inn noen lange dagsturer, slik at du blir vant med å sitte så mye på sykkelsetet. Det merkes som regel i rævva når du har kjørt 60-70-80 mil på en dag ;)

Skjult ID med pseudonym Kar29 sø. 29 april 2012 15:03

Takk for tips Eikers1!

Men hvordan er det å være med på norgestreff når en kommer helt alene? Ser for meg at det bare er mc-klubber med mange medlemmer som er med på slikt :)

(mann 46 år fra Akershus) sø. 29 april 2012 15:08 Privat melding

Jeg har ikke vært med på treff tidligere. Har nylig tatt opp igjen sykkelkjøringa etter mange år uten sykkel. Det er jo ett sted hvor folk med en felles interesse kommer, og man må ikke være medlem i noen klubb for å delta. Så jeg vil jo tro at selv for en "lonely rider", så vil det være mulig å få kontakt med andre der. Det er jo uansett verdt å ta turen via Lofoten dersom du først kjører opp til nord.
Bruk evt det at du er på tur alene nordover som ett innspill, så er jeg sikker på at du vil få veldig mange gode tips om hvor du bør kjøre for å få de beste opplevelsene der oppe :)

(mann 46 år fra Akershus) sø. 29 april 2012 15:12 Privat melding

Legg i allefall turen ut via kysten. Fra Namsos opp til Rørvik, videre opp til Brønnøysund, Sandnessjøen og hele Helgelandskysten. Kanskje en stopp der oppe og ta en tur ut på noen av øyene der oppe, som Vega og Træna, Lovund osv. Så kan du jo vurdere hvor langt opp du kjører før du reiser ut til Lofoten.
Det er jo å håpe på bra vær selvsagt når man kjører sykkel. Men det vil uansett gi deg flotte naturopplevelser uavhengig av været.

Skjult ID med pseudonym Kar29 sø. 29 april 2012 15:39

Høres veldig bra ut :) Har du erfaring med å ha med telt på slike turer? Er det greit med campingplasser oppover?

(mann 46 år fra Akershus) sø. 29 april 2012 15:43 Privat melding

Nei, har ikke erfaring selv med telt. Men har kamerater som har vært på treff flere ganger med telt og sovepose. Så det skal ikke være noe problem om du ikke har tenkt å ta med noe svært hustelt ;)
Campingplasser finnes det nok av vil jeg tro.

Søke litt på nettet, legge deg opp en plan om hvor langt du skal komme deg fra dag til dag. Planlegg godt med tid, slik at du slipper og føle at det bare blir stress for å nå frem til den og den campingplassen. Og vær åpen for å gjøre små justeringer underveis. Kanskje blir en dag litt lenger enn du hadde satt som mål, mens den neste blir kortere fordi det var mye å se.

(kvinne 34 år fra Vestfold) sø. 6 mai 2012 11:48 Privat melding

Jeg var "eksosrype" en stund og oppdaget raskt at MC folk er veldig inkluderende. Kjempe hyggelige folk så jeg tror ikke du kommer til å få noe problem med å bli kjent med folk om du bare tør å ta litt initiativ :)
Håper du får en bra tur :)