Alle innlegg Sukkerforum

Trengte et godt råd

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym utskjelt ma. 30 april 2012 20:19

Har en mildt sagt ustabil sjef som skjelte meg ut etter noter på telefon nettopp. Har aldri i mitt live blitt skreket til på den måten. Jeg er en oppegående stilfaren person som ikke liker å stikke nesen frem på jobben. Synes det var rimelig grenseløst om jeg skal si det selv. Hun blåste det opp og det ble helt ut av dimensjon det hun hostet opp......hadde først lyst til å skrive en sms og si det at jeg aldri har blitt skreket til på den måten i hele mitt liv, men jeg tok meg i det.

Jeg tok i stedenfor en telefon med lillesøster som ga meg et godt råd. Bare la det passere....det er hun som har et problem, ikke du. Og det var et veldig godt råd. Fint å ha en god søster å konferere med når man egentlig er blitt rimelig provosert.

(mann 34 år fra Buskerud) ma. 30 april 2012 20:22 Privat melding

Jobber heldigvis i et firma med bare bra personer. Ikke vært borti en eneste dårlig sjef. bare et par masete sjefer, som trenger mer hjelp enn andre :P

Skjult ID med pseudonym R2_D2 ma. 30 april 2012 20:23

Men om hun føler for å skrike uten god grunn, så kan det jo tyde på at hun ikke liker jobben sin, og burde se seg om etter noe annet å gjøre

Skjult ID med pseudonym a ma. 30 april 2012 20:26

tydelig at det er en dårlig sjef du har siden hun ikke kan formidle dette på en sakelig måte.

sjefer skal alltid gå frem som et godt eksempel

Skjult ID ma. 30 april 2012 20:28

en sjef skal tåle å få høre tilbake med minst samme mynt.er viktig å høre på sine ansatte.

er selv sjef...

Skjult ID med pseudonym R2_D2 ma. 30 april 2012 20:32

om en sjef er ustabil nok til å skrike uten grunn, så er han/hun nok ikke stabil nok til å tåle å få tilbake med samme mynt, uten at det ender med sparken for den som sier ifra.

Skjult ID med pseudonym HerrPes ma. 30 april 2012 20:34

av egen erfaring,så vet jeg at når jeg blir provosert(da spesielt av en egoist av en mor til mine barn ;) ),da må jeg roe meg ned,helst til blodtrykket har blitt stabilisert,før jeg ringer eller prater med vedkommende. ellers så kan det bli litt opphetet diskusjoner og usaklige kommentarer.

så tell til 10(00000000) før en tar å svarer sånne folk.

(mann 32 år fra Oslo) ma. 30 april 2012 20:41 Privat melding

Vel, uansett så skal man kunne snakke med en sjef uten å bli sparket. En arbeidstaker står veldig sterkt når det gjelder å ikke bli sparket for å si det sånn. Det er viktig å snakke med sjefen når det er ting som ikke er som det er. Jeg vet hvordan det er å være ansatt og jeg vet hvordan det er å være sjef og jeg vet også hvordan det er å få press fra mine sjefer og mine ansatte samtidig. Det er ikke lett noen ganger, men åpenhet og å snakke ut er viktig.

(mann 57 år fra Oslo) ma. 30 april 2012 21:08 Privat melding

Nå vet vi ikke om du jobber i et lite firma hvor sjefen også er nær eierne, eller om dette er en større arbeidsplass hvor din leder bare er del av en ledelseskjede. Men uansett er dette ikke greit.

Er dette en måte hun behandler flere ansatte på, eller er det bare deg? Hvis det bare er deg, bør du spørre deg hvorfor de andre slipper unna. Hvis det er dere alle, kan hun vippes vekk. Flere ansatte som jobber sammen har (skremmende) stor makt.

(kvinne 34 år fra Buskerud) ma. 30 april 2012 21:10 Privat melding

Sjef som skjeller deg ut på din private telefon synes jeg automagisk kvalifiserer til en klage til noen som sitter over henne.

Skjult ID med pseudonym utskjelt ma. 30 april 2012 21:16

Det var vel min tur denne gangen...de andre har fått gjennomgå etter tur ,og sjefen over henne har fått høre det gjentatte ganger. Jeg føler vel ikke for å gå vidre med saken da jeg på en måte klarer å la vær å ta dette personlig. Dette har ikke med meg å gjøre men med henne. Jobber på en liten arbeidsplass, men det er ikke eiere som jobber der da det på en måte er statlig drevet.

Skjult ID med pseudonym Kevin1985 ma. 30 april 2012 21:20

Spm er om det er personlig eller ikke? Gjør hun dette personlig mot deg, hva er grunnen og hvorfor?

(mann 57 år fra Oslo) ma. 30 april 2012 21:23 Privat melding

Hvis du er statlig ansatt, er dette ikke din sak alene, det er vår alles sak, for da jobber du for fellesskapet. For at du skal kunne gjøre ditt beste for oss, må du ha gode ledere, og her er det en som må "justeres". Det har lederne på nivået over henne et klart ansvar for å ta tak i.

Som jurist og tidligere mellomleder i staten vet jeg at dette bør tas tak i. Og du gjør egentlig ikke noen en tjeneste ved å svelge dette.

(mann 44 år fra Møre og Romsdal) ma. 30 april 2012 21:25 Privat melding

Du har helt klart en dårlig sjef. Spesielt om du ikke får en unskyldning.
Har selv vært i lederroller i mange år og har aldri kjeftet på noen. Tvert om bruker jeg ros som et aktivt virkemiddel sammen med konstruktiv kritikk og veiledning.

Rådet fra Bene vil jeg være litt forsiktig med, for det kan slå tilbake på deg, og du blir stemplet som "bråkmaker" litt avhengig av kulturen i selskapet. Men om du har HR-avdeling kan det være nyttig og snakke med de.

Dessverre tror jeg det kan være vanskelig å snakke med denne sjefen. Om det er et engangstilfelle ville jeg ha latt det gå over og heller sett om det ble bedre. Om det skjer igjen så finn noe annet å gjøre. En dårlig sjef er ødeleggende for din utvikling hvor en god sjef kan få deg til å vokse. Om mulig, hvis du tror det ikke blir bedre, kom deg vekk.

Så se an hvordan vedkommende oppfører seg de neste dagene og tiden etterpå.

Det å snakke med personen er lettere sagt enn gjort, og går veldig på hvor "tøff" du er. Og man må være forberedt på et utfall som ikke gjør situasjonen bedre. Om du er trygg på å få ny jobb er det bare å kjøre på. Ellers kan det være lurt å ligge i ro en stund.

Videre kan du også se om det er noe "i kjeften" som du kan ta til deg og gjøre annerledes? Eller var det helt urimelig (misforstå meg rett, kjeft er urimelig i utgangspunktet, men budskapet kan jo ha en grunn i seg)

Snakk gjerne med tillitsvalgte, der kan du lufte deg uten at det skaper mer problemer for deg, og tillitsvalgte vil få et bilde over om dette er et problem eller engangstilfelle.

Jeg vet for lite om konflikten til å komme med konkrete råd. Men skriv gjerne til meg i "innboksen" så kan jeg prøve å veilede litt om du vil.
Men du skriver at sjefen er ustabil - så jeg antar at det er et vedvarende problem. Da er det best å jakte på noe nytt, å bytte ut en sjef kan være svært utfordrende og det kan slå tilbake på deg som blir "bråkmaker".

Lykke til.

(kvinne 34 år fra Akershus) ma. 30 april 2012 21:28 Privat melding

Jeg syns faktisk at du skal ta opp dette med henne, slik oppførsel er ikke akseptabelt. Men ,deet finnes mange mpter å si slike ting på. Hadde min sjef behandlet meg sånn, hadde jeg latt han puste noen dager før jeg srøt om det er noe som plager han om dagen, og henvist til episoden med utskjelling på tlf. Da "vinner" man på flere måter;)

Skjult ID ma. 30 april 2012 21:31

Dersom en person, som er i en lederposisjon, kan skjelle ut "alle" så har alle et problem. Dette er åpenbart en person uten impulskontroll, dette kan ikke være en avdeling som driver særlig lønnsomt. Skal alle la seg drive av frykt for å stå opp mot et menneske som "spyr" eder og galle på ansatte og sin overordnede? ikke greit. Snakk med sjefen hennes og avtal et møte hvor du poengterer at du ønsker å gjøre en god jobb, men sier at du synes det er vanskelig å yte ditt beste og opprettholde motivasjonen ved en slik behandling. Hvor er selvrespekten til alle som blir skjelt ut? Blir dere ikke forbannet? Mener absolutt ikke at man skal svare med samme mynt, men fortelle vedkommende hvordan dette oppleves. Vedkommende kan ikke gå til angrep på følelsene deres, men får seg kanskje en tankevekker. Ofte følges ukontrollert sinne av anger fra den som utøver det, håper det gjelder denne personen også.

Skjult ID med pseudonym Kevin1985 ma. 30 april 2012 21:45

Tror Lashes er en god sjef :p

Skjult ID med pseudonym utskjelt ma. 30 april 2012 21:48

Takk for fine svar. Jeg vet hun har sitt å stri med, og så har hun jo et voldsomt temperament. Men det er ikke greit å bli skreket til uten å si noe om det. Kanskje jeg nevner det senere, dersom det gjentar seg.

(mann 57 år fra Oslo) ma. 30 april 2012 21:50 Privat melding

Vi er mange som har svart deg med åpne profiler, og jeg vil tro vi alle gjerne involverer oss mer om du føler for å ta det videre via PM. I hvert fall Har Prospero tilbudt det, og tilsvarende tilbud får du nå fra meg.

Skjult ID med pseudonym Kevin1985 ma. 30 april 2012 21:50

Uansett hva som skal ikke en sjef skrike på noen... finnes måter å ta opp ting på, men ikke skrike og kjefte eller å få ut irritasjon! Bare la det roe seg noen dager så ta en prat :)

Skjult ID med pseudonym R2_D2 ma. 30 april 2012 21:51

oh no, kevin! Lashes lashes out at everyone!

Skjult ID med pseudonym Kevin1985 ma. 30 april 2012 21:55

Fått noen gode råd av henne før jeg som har funket :)

Skjult ID med pseudonym utskjelt ma. 30 april 2012 21:57

Ja tusen takk, ser flere hyggelige sukkerfolk som tilbyr råd og det setter jeg veldig stor pris på.

Skjult ID med pseudonym lashes ma. 30 april 2012 22:06

@R2_D2 at der var?

(mann 35 år fra Aust-Agder) ma. 30 april 2012 23:14 Privat melding

Du kan alltids ta det opp med sjefen over hun, eller la tillitsvalgt eller verneombud ta det opp.