Alle innlegg Sukkerforum

Begivenhetsløse bursdager

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym arnold ti. 1 mai 2012 09:12

Dvs bursdager uten hverken gratulasjoner, gaver eller selskap.
Noen som opplever det?

Og hva betyr det?
Ikke noe.
Man er jo selv den ene ansvarlige for å ha det bra i livet.
Venner, familie etc er unødvendig, man trenger kun seg selv for å ha det bra i livet.

(kvinne 48 år fra Oslo) ti. 1 mai 2012 11:39 Privat melding

Nåh Arnold...at du lufter den tanken her og måten du skriver det på, får meg til å tenke at du nok er litt sår allikevel, men viser en tøff maske utad, du klarer deg allikevel...

Men så er det nå engang slik at vi mennesker er flokkdyr, vi trives best i samhandling med andre mennesker, selvfølgelig bortsett fra noen ensomme ulver, men det er også ikke alle av disse som trives med å være ensomme, men de har gjerne ikke ork eller vet hvordan de skal rekke ut en hånd mot andre.

Ønsker man mennesker rundt seg krever det faktisk litt innsats fra deg selv først, samfunnet har ikke plikt til å gi deg venner, du må være en venn først, slik er det bare. Det med familie kan være et sårt punkt, hvis der er mye som har skjedd, men å skylde på familie eller dårlig oppvekst er en elendig unnskyldning for å være alene. Hva enn som har hendt deg som ung er ikke deg, og det burde ikke definere deg, hvordan du velger å føre livet ditt er det som definerer deg.

Jeg vil foreslå frivillig arbeid, f eks Røde Kors har mange felt der de trenger folk, der er mange mennesker som trenger din hjelp, og dine opplevelser kan faktisk være til god hjelp for noen andre, du kan ha innsikt og forståelse for ting som andre ikke har.

Om du skal være like ensom på din neste bursdag er ditt valg, du kan begynne idag, ring en venn, ta en kopp kaffi i sola sammen, gi litt av deg selv, ta initiativ, og prøv igjen om du ikke når frem med en gang, inviter til selskap, bli gjerne med i festkommitteen på jobben, gjør så mye du kan for å komme deg litt ut av komfortsonen din (veldig lett å sulle seg inn i egen ensomhet), smil og prøv å se de du har rundt deg, tilby deg å hjelpe om du skjønner noen har mye å gjøre, har det vanskelig, eller om en kompis skal flytte, bli med på flyttelaget, osv osv, det er så mye du kan gjøre, om du bare vil, og etterhvert vil du nok se hvor godt det gjør å ha gode venner rundt seg ;-))

Lykke til, gratulerer med dagen den dagen det var og goklem :-)

Skjult ID med pseudonym arnold ti. 1 mai 2012 12:28

Du vet ikke engang om jeg har fylt ennå i år, og da blir det bare preget av å være tomt og falsk.

(kvinne 48 år fra Oslo) ti. 1 mai 2012 12:58 Privat melding

Det er sant, det vet jeg ikke, men poenget som du tydeligvis ikke ønsker å se, men som du ser om du legger littegrann godvilje til, var at jeg ønsker deg alt godt uansett når bursdagen din var eller når den kommer :-) Føles det bedre å skyte på meg så værsågod, jeg har hjerterom nok til det ;-)

Og et annet poeng er at det er du selv som velger å være alene, og som du også antyder ovenfor, og uansett hva noen her vil finne på å si, så vil du være like alene så lenge du velger å være det selv :-)

Sender deg gode, oppriktige og varme tanker til deg gjennom eteren, da jeg oppfatter, på bakgrunn av det du sier her, at du egentlig ikke ønsker å være fullt så alene....det er vel derfor du er her eller?

Skjult ID med pseudonym Grattis ti. 1 mai 2012 13:30

Ha ha, enda en som fyller 17. mai? Norge Gratulerers, men ingen gratulerer deg. :o)
Kjenner til det.

(mann 46 år fra Akershus) ti. 1 mai 2012 13:35 Privat melding

En bursdag uten gaver og selskap er jeg igrunnen godt vant med. Og ikke har jeg det store behovet for å markere dagen så veldig heller.. Uten facebook, så hadde det kanskje heller ikke kommet så altfor mange gratulasjonene (bortsett fra de mest innbarkede familiemedlemmene, som har full kontroll på alle).. :) Har selv bursdag på en dag som best huskes for helt andre ting, og som vel alltid blir nevnt når noen spør meg hvilken dag jeg har bursdag på..

Skjult ID med pseudonym Nref ti. 1 mai 2012 13:58

Var borte på jobb på 30-årsdagen min, og siden jeg visste om det lenge i forveien hadde jeg god grunn til å ikke styre noe som helst med saken... Hadde noen gode venner på kaffe/kaker (joda, det sklidde jo litt ut etter hvert, men dog, tror vi var ti stk totalt) dagen etterpå, og ungikk dermed det smått "obligatoriske" (i hvert fall for mange, og har vært på en del sånne selv) "Inviter-absolutt-alle-du-kjenner-på-stor-fest-i-innleid-lokale-selskapet" som enkelte "må" (eller føler seg forpliktet til å) ha på runde dager. Slapp dermed å finne på en unnskyldning til å la være! :)

(mann 46 år fra Akershus) ti. 1 mai 2012 14:07 Privat melding

@Nref

Jeg dro selv bort ifjor på min 40-årsdag. Også litt pga at flere av mine nærmeste venner var opptatt eller borte den dagen. Så reiste bort, og tok en liten sammenkomst litt senere hvor man gikk ut og spiste.
For meg så er ikke bursdager noe stort fuzz.. Det er en dag som de fleste andre :) Setter pris på at man blir husket og får gratulasjoner. Men gaver og denslags er slett ikke nødvendig :)

Skjult ID med pseudonym Nref ti. 1 mai 2012 14:29

Eikers1; Det var også det jeg presiserte i den mer "slutta-lag"-seansen jeg hadde etterpå; IKKE driv og kjøp gaver og fjas, bare ta med dere selv, så er jeg fornøyd... Noen greide ikke å dy seg, da, men da takker man jo pent, som den høflige jævelen man nå er (selv om jeg faktisk mente det med "ingen gaver", da...). Og fikk jo noen klemmer og gratulasjoner, samt at sms-er og lignende jo tikka inn, sånt setter man jo pris på og beklaget jo i svarene at jeg var borte og ikke hadde noen festligheter av den grunn... Ingen sure miner pga det heller! :) Tar også med her at jeg har bursdag midt i fellesferien, og det i seg selv ville uansett ha gjort det komplisert å sette i gang masse orging, også.

Skjult ID med pseudonym -a- ti. 1 mai 2012 15:11

Jeg har aldri feiret bursdagen min i voksen alder. Har gått en tur i marka med ei venninne, sittet hjemme alene og lest bøker, eller jobbet. Da jeg fylte 30 spiste jeg sushi i parken sammen med ei venninne og min eks, som jeg hadde gjort det slutt med noen måneder tidligere. Og det er helt selvvalgt :)

(kvinne 45 år fra Buskerud) ti. 1 mai 2012 15:37 Privat melding

Så fint at vi mennesker er forskjellige tenker jeg :) Elsker bursdager, og alle andre anledninger til å samle de jeg bryr meg om til fest. Barneselskap, dåp og konfirmasjoner er helt topp!! :)) Som elst i en stor søskenflokk gleder jeg meg over å overraske og dra til de av søskenene som ikke liker mye fuzz og bare ha med en liten kakebit, og kanskje noe fra biltema :)) Lillebror ble ihvertfall glad for dingsebomsen som kunne redde skruer ut fra motoren( hvorfor de havner der vet jeg ikke) Og den hadde han ikke fra før..
Det er viktig er at alle blir verdsatt på den måten de liker å bli verdsatt på.. For noen er det å reise bort å pleie seg selv, og for andre er det gleden av et hjemmelaget måltid:)) Og andre igjen vil gjerne slå på stortrommen:)) Deilig at vi er forskjellig :))

Skjult ID med pseudonym Høypåpæra ti. 1 mai 2012 15:47

Selskap må man som regel ordne selv som singel. Ellers så er jeg ganske flink til å gratulere andre med dagen og gi oppmerksomhet, så da får jeg det som regel selv og. :)

Skjult ID med pseudonym arnold ti. 1 mai 2012 18:27

Og hvorfor la fødselsdatoen ligge fremme på facebook?
De som bryr seg, har sikkert notert den eller kan den sikkert fra før.
De som sender gratulasjoner etter å ha sett datoen på facebook er sikkert bare mest falske.
(Det er akkurat som når det markeres med kake for noen på jobb, man er falsk, det man bryr seg om er kaken og ikke noe med personen kaken er for.)

Skjult ID med pseudonym Høypåpæra ti. 1 mai 2012 18:29

Er man falsk fordi man ønsker noen en fin bursdag på Facebook? Hahaha. Javel.

(kvinne 45 år fra Buskerud) ti. 1 mai 2012 18:32 Privat melding

@arnold Ganske determenistisk og konkludere med at ALLE er falske fordi de har glede av noe du muligens ikke har glede av .. hmm Er det ikke bedre å akseptere at vi er forskjellig ? ;))

Skjult ID med pseudonym Nref ti. 1 mai 2012 18:35

Jeg synes i hvert fall ikke det er så snodig om Arnold ikke akkurat overøses med gratulasjoner og kake på bursdagene sine hvis det ovenfor er hans standard-reaksjon på disse... Kanskje (Gud forby!) jobbe litt med sin EGEN framferd ute blant folk før man klager på andre?

Skjult ID med pseudonym arnold ti. 1 mai 2012 18:50

@Nref
Du kan prøve å ta bort synligheten for fødselsdatoen din på facebook, og se hvor mange gratulasjoner du får.

Skjult ID med pseudonym Nref ti. 1 mai 2012 18:53

Jeg ER ikke på Facebook, arnold..! :) Får gratulasjoner likevel, kanskje fordi jeg faktisk takker og ikke antyder noe om at det er noe "falskt" med dem som gjør det..?

(kvinne 45 år fra Buskerud) ti. 1 mai 2012 18:54 Privat melding

@arnold... men hva med slike som meg som aldri husker datoer, og navn... jeg er helt avhengig av å bli minnet på via facebook eller andre.. Er mange som er slik som meg:)) Betyr ikke at vi ikke bryr oss, vi har bare blitt utstyrt med en annen type hukommelse :))

Skjult ID med pseudonym Nref ti. 1 mai 2012 19:02

Psssjt, det der er BARE bortforklaringer, Gilia... Du har rett og slett empati og mellommenneskelig forståelse som en Aspberger på tunge antidepressiva når du bryr deg SÅ lite om andre og det VET du (ironi-filter PÅ)... ;-)

(kvinne 45 år fra Buskerud) ti. 1 mai 2012 19:04 Privat melding

LER HØYT:))

Skjult ID med pseudonym Nref ti. 1 mai 2012 19:14

Vel, Gilla, siden nå engang 1.Mai er en dag for paroler og slagord, så er vel min imaginære plakat i dagens imaginære tog titulert noe sånt som; "Slutt å klag på ANDRE, GJØR noe med hva det nå enn er som plager deg SJÆL!", benytter meg da også i tillegg av de virkemidler (forum) som ellers måtte by seg for anledningen...
"Opp, aaaaalle jordens bundne treeeeelle, opp iiiiiiiii, som sulten knuget haaaaar..." :-)

(kvinne 45 år fra Buskerud) ti. 1 mai 2012 19:17 Privat melding

Høres ut som en parole det går ann å stille seg bak :)) Hjelp til selvhjelp i praksis?

Skjult ID med pseudonym Nref ti. 1 mai 2012 19:26

"Hjelp til selvhjelp" i den forstand at de som av en eller annen grunn nekter plent å innse at de kanskje må gjøre NOE selv for å få det bedre i SIN tilværelse i anledning dagen får dette om ikke "glade", så i hvert fall "massivt realitetsorienterte" budskapet tredd nådeløst nedover hodet på en vennlig og imøtekommende måte, ja... ;)
"Sååå samles viii på vaaaaalen, seiren veeet vi at vi fååååår..." :-)

Skjult ID med pseudonym arnold ti. 1 mai 2012 19:50

Jeg har ikke noe behov for å gjøre noe.
Jeg trenger ingen andre enn meg selv for å ha det fint i min tilværelse.
Det er det som er poenget.

Skjult ID med pseudonym Nref ti. 1 mai 2012 19:55

Så fint, arnold! Hipp, hipp! Så lenge DU er fornøyd er jo saken opp- og avgjort, så egentlig kunne du jo bare latt være å lage noen tråd om temaet i det hele tatt! Vi tullingene med mer ordinære preferanser på det sosiale feltet har selvfølgelig andre syn på saken, men det ser du vel i tråden også... Uansett, alle er fornøyde med tingenes tilstand, og det er vel hovedsaken? Hurra! :)

(kvinne 45 år fra Buskerud) ti. 1 mai 2012 19:56 Privat melding

Ikke behov for å tre noe budskap nedover hodet på noen:)) Er tapt sak uansett... men det som blir utfordrende her inne er at tråder startes med ønske av respons, men kanskje det var feil ord, kanskje noen bare vil ha bekreftelse på sitt eget verdesbilde... Eller hva arnold?
Jeg ønsker deg uansett lykke til videre med ditt prosjekt som er å ha det helt greit alene :))

@Nref og så kan vi andre kose oss sammen med andre som har ett annet prosjekt ;)

Skjult ID med pseudonym arnold ti. 1 mai 2012 21:41

@Nref
Jeg måtte spørre også.
Og du kunne ha latt være å svare, hvis du syntes tråden var unødvendig.

Skjult ID med pseudonym Nref ti. 1 mai 2012 21:48

Vel, jeg måtte svare, så da er vi skuls der! :)

(mann 35 år fra Oslo) ti. 1 mai 2012 21:53 Privat melding

"Jeg har ikke noe behov for å gjøre noe.
Jeg trenger ingen andre enn meg selv for å ha det fint i min tilværelse.
Det er det som er poenget."

Hm, dette var et innlegg jeg fant rart på et forum på en DATING side! :) Traill, traill.

Skjult ID med pseudonym Nref ti. 1 mai 2012 21:54

Oh, the irony... :)

Skjult ID med pseudonym arnold ti. 1 mai 2012 22:15

@aires
Du finner lignende ordlyd (om en ikke mening) i tråder relatert til singletilværelsen.

Skjult ID med pseudonym Alene ti. 1 mai 2012 22:20

Prøver å jobbe overtid på bursdagen min hvert år så jeg slipper noe oppstuss. Verste dagen i året... Ikke feira på sikkert 12-13 år, må nesten gjemme meg for familien. Hater den dagen...