Alle innlegg Sukkerforum

spørsmål og interesse

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Sunev to. 3 mai 2012 08:48

Hei folkens, jeg lurer på en ting, og dette er ikke en kjønnskamp-tråd, men et utslag av at jeg .... ja, LURER.

Jeg synes det er veldig mange menn som spør veldig lite, særlig i datefasen. Altså, de viser veldig liten interesse for å bli kjent med meg. Og dette gjelder ikke bare meg, men mange venninner også. Har også hatt en kjæreste som jeg vet elsket meg, men som likevel viste minimal interesse for meg og mitt. Spurte nesten aldri om noe som helst.

Ergo kan ikke manglende spørrelyst bare skyldes manglende romantisk interesse heller - så hva skyldes det? Synes dere menn at man bli godt nok kjent bare ved å henge ut? Spør dere generelt lite om kompiser eller nye folk dere blir kjent med også? Er dere bare ikke interessert i å bli bedre kjent med jenta, eller hva er greia?

Det er jo ikke det at jeg ikke klarer å fortelle ting helt av meg selv, men jeg åpner meg mye lettere hvis jeg føler at fyren faktisk er interessert i hvem jeg er som person... og dette vet jeg gjelder for mange (sikkert også for menn?). Og det er jo mye lettere å bli kjent hvis man stiller spørsmål, det kan jo være om alt mulig; familie, venner, hva vedkommende liker å gjøre, musikksmak etc etc etc. Snakker ikke om kryssforhør men om normal og høflig interesse.

Hva sier dere, menn?

Kan legg til at dette er noe som veldig ofte har fått meg til å miste interessen, blir jo lei av å være den eneste som spør ....!

Skjult ID med pseudonym Alene to. 3 mai 2012 09:04

Kan si at dette også gjelder dere jenter/damer... Det er stort sett eneste grunnen til at jeg velger å avslutte samtaler her inne... At jeg skriver en lang melding med utdypende tekst, legger opp til at det er mye som kan kommenteres på og kommenterer det som sto i meldinga jeg fikk samtidig som jeg prøver å holde samtalen igang med å finne på nye samtaleemner. Det man får tilbake er: "Åja, haha :P"

Takk for den liksom, da er det lett og inspirerende å ha en samtale gående. Tror dette kommer mer an på person enn kjønn. Jeg spør. Skulle ønske man ikke trengte det fordi begge partene i samtalen var interesserte i å holde den igang og selv bidrar ved å dele informasjon og opplevelser uten å bli spurt, men har jo skjønt at direkte spørsmål er det eneste som funker.

(mann 38 år fra Telemark) to. 3 mai 2012 09:08 Privat melding

vil jo ikke spørre og grave for mye heller...

(mann 38 år fra Østfold) to. 3 mai 2012 09:10 Privat melding

Det er veldig begrenset hvor godt kjent man blir med noen ved å stille spørsmål. Det er ved å over tid observere hva folk konkret gjør, reagerer på, kroppsspråk, osv, at man virkelig blir kjent med hvordan de er.

Skjult ID to. 3 mai 2012 09:27

En blir ikke kjent over tid og ser hvordan noen er om jenta går lei av å ikke føle seg interessant nok til at gutten spør henne om ting. Det handler om å vise at man bryr seg for at jenta skal orke å involvere seg over tid.

Skjult ID med pseudonym Sunev to. 3 mai 2012 09:47

@Alene: Det kan meget godt hende det gjelder damer også, men jeg kjenner bare greia fra den ene siden og er veldig lite klar for nok en kjønnskamp-tråd. Det var overhodet ikke intensjonen, selv om jeg setter pris på innspill altså. Jeg er ingen surmaga kritiker, jeg stiller spørsmål fordi jeg helt ærlig lurer på dette.

Som sagt, min interesse daler veldig hvis jeg føler at fyren ikke er interessert i meg som person (og da slutter jeg nok litt å spørre selv også, typisk ond sirkel, men det er først etter at jeg har spurt masse da ...)

Skjult ID med pseudonym Sunev to. 3 mai 2012 09:48

@tbird80: Så du mener det kan være noe der, at man ikke vil spørre og grave for mye? Er det fordi dere da kanskje ikke liker at man spør og graver etter svar fra dere?

Skjult ID med pseudonym Sunev to. 3 mai 2012 09:50

KongKebab: Jeg er ikke enig. Så klart har kroppsspråk osv. også mye å si, men du vet jo egentlig veldig lite om en (kanskje lite meddelsom?) person hvis du aldri spør? Det er jo enkelt med dem som babler i vei om seg og sitt konstant, dem blir man fort kjent med, men ikke alle gjør det ...

(mann 38 år fra Østfold) to. 3 mai 2012 10:38 Privat melding

@Sunev:

Du behøver jo ikke å være enig heller, du stilte et spørsmål om hvorfor spørsmål uteblir, og jeg hva jeg anser som en mulig forklaring på fenomenet. At disse som er slik ikke er enig med deg ang dette burde vel igrunn være innlysende, så enten kan du jo velge å høre hva noen som er "sånn" har å fortelle, eller fornekte =P. Opp til deg det.

Man vet jo ikke nødvendigvis noe mer hvis man spør heller. Hva slags musikk noen liker og hva de liker å gjøre på fritida forteller jo igrunn svært lite om hva slags menneske man er.

Så kan man jo i tillegg ta høyde for potensiellt manglende selvinnsikt, og ikke minst det at folk gjerne har en tendens til å "glemme" de negative sidene/egenskapene sine når de skal beskrive seg selv, og muligens overdrive de positive. (Fasade).

Det tar faktisk lang tid å bli virkelig kjent med noen. At man FØLER at man kjenner noen, og at man faktisk kjenner de er ikke det samme. Selvfølgelig er det mye føleri involvert i dating og man burde jo ikke kimse av dette og heller bruke antennene og "spille med", men det er ikke alle som ser poenget i det, og dette er nå hva jeg anser som en sannsynlig mulighet for at spørsmål uteblir HVIS interessen er til stede. Det er jo selvfølgelig også mulig at spørsmål uteblir fordi interessen ikke er til stede, men det er altså ingen automatikk i det. Jeg ser jo den at folk som er litt mer opphengt i "føleriet" i det hele oppfatter motstridende signaler hvis vedkommende gjentatte ganger møter opp, tar initiativ osv, men tilsynelatende ikke gjør en innsats for å "bli kjent" ved å stille spørsmål... Men igjen, vedkommende hadde jo ikke giddet å møte opp hvis ikke interessen var til stede(!).

Så får man jo bare finne ut om det at vedkommende heller foretrekker å bli kjent på en annen måte enn du selv gjør er en dealbreaker eller ikke.

Skjult ID med pseudonym Sunev to. 3 mai 2012 10:42

Kebaben: OK, så du mener at manglende spm ikke nødvendigvis signaliserer manglende interesse?

Jeg mente ikke at man blir kjent med personens indre følelsesliv ved å spørre om musikksmaken hans ;), jeg bare mente at hvis man liker en person er man gjerne interessert i å vite alle mulige slags viktige og uviktige ting om vedkommende :) I min verden er det ihvertfall sånn, men jeg skjønner jo at ikke alle tenker som meg, derfor denne tråden.

(mann 38 år fra Østfold) to. 3 mai 2012 10:55 Privat melding

@Sunev:

Nei, det gjør ikke nødvendigvis det, og det er ikke bare noe jeg mener, det er jo fakta.

Ser jo den at det kan være litt problematisk hvis man fra før er vant med folk som spør om alt og ingenting, og at det er DER man av vane tar tempen på interessen.

Et greit tips når det gjelder "slike" er å nettopp se mer på hva de konkret gjør, og IKKE legge så mye i hva de IKKE sier (eller spør om).

Skjult ID med pseudonym fang to. 3 mai 2012 10:58

At overfladiskheten vi ser ellers også finnes i folks forhold?
Dessverre.

Men det konseptet kjører ikke jeg.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt to. 3 mai 2012 12:34

Jeg føler hvertfall at jeg ønsker å vite litt om ei jente før det måtte bli aktuelt å møtes.
Greia er at jeg føler det er lettere om ei jente forteller litt selv og at jeg heller spør om noe relatert til det fremfor å bare spørre om noe.

Men hva vet jeg. Jeg har hverken kjæreste eller driver med dating. :P

Skjult ID med pseudonym Sunev to. 3 mai 2012 12:39

Jeg tenkte mest når man allerede har møttes og er i en datefase, men skjønner hva du mener, Powpowgutt :)

Jeg vet jo tydeligvis ikke jeg heller, siden jeg er her ...

Skjult ID med pseudonym The One to. 3 mai 2012 13:18

@Sunev

For det første. Jeg tror ikke Alene prøvde å lage en kjønnskamp av innlegget sitt, men mer få frem at det er mer en personlighets ting enn en guttegreie :-)

Slik jeg forstår spørsmålet ditt så er det i den tiden hvor man prøver å bli kjentfasen du snakker om! Personlig så er jeg ikke så opptatt av hva du har gjort den dagen eller hva skal gjøre. Jeg snakker om alt og ingenting, men observerer deg. Hvordan du reagerer på ting, hvilke fakter du har osv. Det indre deg er ikke interessant før på et senere stadie. Ikke er jeg veldig glad i å utlevere så mye heller. Fokuser heller på hvordan han er mot deg for å se om han er interessert eller ikke.

Skjult ID med pseudonym Sunev to. 3 mai 2012 13:25

@ The One: Skjønner hva du mener, men synes du ikke at ting har lettere for å utvikle seg "videre" hvis man er litt mer interessert i hva som rører seg inne i hodet på den andre? Jeg føler egentlig at ting "stopper litt opp" (kanskje det bare er for meg) når det virker som om fyren ikke er keen på å vite NOE om meg. Selvsagt skal man gjøre ting sammen og bare henge (og kose), men...

Skjult ID med pseudonym Sunev to. 3 mai 2012 13:26

@kommode1: Hehehe, dette skjer jo ofte, men heldigvis ikke alltid :) Er ikke nødvendigvis sånn at fyren bare snakker om seg sjøl selv om han ikke stiller så mange direkte spm om ME ME ME :)

Skjult ID med pseudonym Sunev to. 3 mai 2012 13:27

... men etter å ha hørt om hans liv og kommet med innspill til hva han sier og forteller i ganske lang tid, er jeg litt klar for at han spør litt om meg også ;)

(mann 38 år fra Oslo) to. 3 mai 2012 13:29 Privat melding

La oss gjøre en deal, dere svarer mer på brev, vi spør flere spørsmål! :D

*kremt*

Det jeg mente å si er at du må slutte å se på menn på den måten, for det er ikke alle menn som er sånt. Jeg vet at jeg ikke er slik, er jeg interesert i en jente så spør jeg og graver, ja nesten så det føles det kan bli for mye! Heldigvis så har ingen av de jeg har snakket med tatt det på den måten, de har forstått at det er fordi jeg er interesertert i å bli kjent.

Jeg tror det skyldes mer de mennene du omgåes med, eller prater med her på sukker. Jeg har mange venner som er som meg, og av en eller annen merkelig grunn så sliter vi med samme problem, å komme i kontakt og møte jenter...

Skjult ID med pseudonym Jente to. 3 mai 2012 13:38

Orker ikke å holde kontakten med sånne jeg... må ha noe som trigger. Og om det blir et pes å forsøke å holde en "samtale" så mener jeg at det ikke blir noe lettere IRL. så hvorfor kaste bort tid på dem tenker jeg da...
Enkelte her tror vist de kan holde interessen oppe ved å sende en god morgen/god natt meld eller bare en klem... Hva med å forsøke å spørre litt eller fortelle litt og gjerne med en klype humor... ikke så vanskelig det vel?

Skjult ID med pseudonym The One to. 3 mai 2012 13:41

For å si det slik. De beste datene er de jeg ikke husker hva som har blitt snakket om etterpå, men husker at personen og daten var bra. Blir det for mye spørsmål blir daten nærmest som et intervju å regne og det er fryyyyktelig stivt og klamt ;-)

hehe Kommode1...jeg forutsetter 2 veis kommunikasjon da

(mann 38 år fra Telemark) to. 3 mai 2012 13:46 Privat melding

Svarer på stort sett alt jeg blir spurt om, men det er ikke alle som er like komfortable med åpenhet. Særlig når man kun snakker om folk man har møtt på Internet.

Ser jo at jeg selv kunne vært flinkere til å spørre, så får prøve å ta lærdom av det. Selv har jeg fryktelig lite rutine på denne sjekkinga og lærer noe nytt omtrent hver dag :) Faller stadig tilbake på at folk er forskjellige uansett da, noen vil spørres, noen legger ut selv og flere liker å være litt mer mystisk og reservert.

(kvinne 45 år fra Buskerud) to. 3 mai 2012 16:12 Privat melding

Smiler når jeg leser tråden her:)) Vi er forskjellig ... kvinner og menn... kvinner og kvinner, menn og menn:)) Er du introvert eller ekstrovert, liker du prate mens du tenker eller liker du å lytte og få tid mens du tenker. Er du kognetiv og fokuserer på ord i samtalen, eller kanskje du er kineststetisk og kunn er opptatt av hva du føler:))
Visuell, .. eller digital ... kroppspråk eller stemme:))
Pluss masse masse mer ... Vi mennesker er forskjellige, og kommuniserer ulikt. Det kan bety det samme, men vi utrykker det forskjellig:)) Så kanskje de menn du møter er like intressert i deg men har en ulik måte å vise det på ??
Eller kanskje ikke...

(mann 45 år fra Aust-Agder) to. 3 mai 2012 17:09 Privat melding

20 fingre som berører hverandre sier gjerne mer enn 1 million ord.