Alle innlegg Sukkerforum

Tror dere "Victoria" forhold ville funket idag?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym GhostPanda fr. 4 mai 2012 08:59

"Johannes er hovedpersonen, en møllersønn som i starten av sitt liv ville bli fyrstikkmaker. Han er forfatter og glad i naturen, men kan aldri få den han elsker, «rikmannsdatteren» Victoria. De to møtes første gang når Johannes er 14 år gammel, Victoria er fire år yngre. Vi følger dem helt til voksen alder, og ser særlig hvordan Johannes gjør alt for å imponere Victoria og for å klatre på den sosiale rangstigen. Han prøver å imponere i alt, men lykkes ikke. De møtes flere ganger og forteller om sine følelser, men hindres i å bli sammen på grunn av Victorias høyere stilling i samfunnet. Videre er Victoria nødt til å gifte seg med den rike Otto for at foreldrene hennes skal få de pengene de så sårt trenger. Til slutt dør Victoria av tuberkulose og etterlater seg kun et brev til Johannes der hun forklarer hvorfor hun har avvist Johannes og om det påtvungede ekteskapet med Otto."

Tror dere et slikt forhold ville ha funket i dagens samfunn? En fra rik familie og en fra fattig familie.

(mann 36 år fra Aust-Agder) fr. 4 mai 2012 09:05 Privat melding

Hvorfor skulle det ikke det?

Klassisk eksempel er jo Mette Marit og KP Haakon.
Nå har jo Mette Marit sklidd lett inn i rollen som rikmannskona med å bruke nok av skattepenger på forskjellige ting :-p

Men fra spøk til alvor.
Med mindre det er STORE kulturforskjeller så ser ikke jeg på dette som noe problem. Tror mange ser på dette som et problem i starten, men at heller jevner seg ut med tiden.

(mann 33 år fra Oslo) fr. 4 mai 2012 09:25 Privat melding

En veldig rik jente og en fattig gutt? Nei det skjer ikke, ikke i lengden og om det skjer har gutten alikevel en eller annen form for posisjon som betyr status om enn ikke direkte overført i penger.

Seksuelt ja.

Men de fleste forhold er bygget opp på alt annet enn tiltrekning, det er trygghet og dele utgifter på 2 og status, det er en grunn til at en hel generasjon mødre tar opp forbrukslån for å rulle den dyreste barnevognen osv og en lut fattig mann passer ikke helt inn der.

Forhold er nytteverdi, ingenting annet, alle vet det men folk later som de blir overrasket og sinte og kjører igang de sedvanlige herskerteknikkene om en sier det høyt, hva i alle dager slags mennesker kjenner du og hvilket miljø henger du i ??? blablabla bla.

Men om det gjaldt rå tiltrekning, altså den personen en aller mest vil ha sex med og det var slik forhold var bygget, så tror jeg det ikke spiller noen rolle hvilken side pengene er på.

Skjult ID med pseudonym MrGoose fr. 4 mai 2012 09:25

Men dette skjer jo sikkert hver dag rundt om i verden, bortsett at man kan skifte ut tuberkolose med f.eks kokain eller lignende.

(mann 57 år fra Oslo) fr. 4 mai 2012 09:36 Privat melding

Selvfølgelig kan det fungere. Mennesker er forskjellige, og dette er riktig for noen.

Man skal ikke ha lest mange eventyr før man ser at i de jevne lag av folket var målet å gifte seg over sin stand. Og tilsvarende vet vi godt at de bemidlede har benyttet diverse metoder for å sørge for å unngå opprykk til egen klasse. For stort opprykk betyr flere å dele godene på, og da får man ikke til den samme kapitaloppbyggingen. Borgerballene vi har hatt i mange norske byer helt opp til disse dager er et eksempel på det.

Vi har også uttrykk som at like barn leker best. Og sukkers matching er et resultat av samme tenkning i forhold til preferanser.

I dagens Norge har egentlig de aller fleste tilgang til nok penger til å leve et godt liv. Så da blir det til at man søker fellesskapet med en partner i andre verdier. Det kan være yrkesbakgrunn, kulturell bakgrunn osv.

(mann 33 år fra Oslo) fr. 4 mai 2012 09:40 Privat melding

Så skal en bare overse biologi? den som styrer ALT mennesker gjør, for å fremstå som politisk korrekt osv osv.

En Prins kan sikkert finne seg en vanlig jente, men en Prinsesse vil aldri finne seg en keitete gutt med boksemat og ilder fra studenthyblene i blokk sør.

Skjult ID med pseudonym watchersky fr. 4 mai 2012 10:21

Vi må nok regne med at ting som status og/eller karrieremessig nytte styrer valg av kjæreste for mange fremdeles, selv om det er i mindre grad enn før.