Alle innlegg Sukkerforum

Ereksjonsproblematikk

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym PeerGynt to. 1 mai 2008 08:54

...kanskje feil forum,men likevel....seriøst:
Hvis jeg har gått til sengs for kvelden og enten har hatt meg eller dratt meg, så våkner jeg etter et par timer med en kjempeerkesjon som faktisk er så voldsom at det gjør vondt, umulig å bli kvitt, og som ødelegger hele nattesøvnen... Som regel hjelper det om jeg later vannet før jeg sovner, men alle menn vet jo hvilket eneormt tiltak som skal til for å gjøre det. Og det er langt fra alltid at det hjelper også... Slik har det vært i en 10 års tid...
Sliter flere med tilsvarende, eller e det jeg som har en unormal tilstand? Er blitt 45, og ellers fungerer'n utmerket!

(mann 70 år fra Møre og Romsdal) to. 1 mai 2008 09:25 Privat melding

Ikke geit nei å ha en kompis som er den første av dere som står opp om morningen.

Skjult ID med pseudonym Zitelle to. 1 mai 2008 09:32

Hei PeerGynt

Jeg er jo jente, og kan ikke så mye om problemet ditt. Men jeg synes absolutt at det går an å lufte slike ting her på forumet.
Det høres både smertefullt og slitsomt ut. Har du snakket med noen lege om dette?
Uansett er jeg relativt sikker på at det er mange som kan føle noe liknende eller tilsvarende som deg, men kanskje ikke alle tør si det?

Skjult ID med pseudonym Bloomie to. 1 mai 2008 10:03

Og jeg er igjen enig med Zitelle: det går an å lufte slike ting her på forumet.

....og vi av motsatt kjønn får innblikk i guttas verden der også. Som jeg kan forstå er både slitsom og smertefull, til tider for enkelte, ofte for andre..

:-)

Skjult ID med pseudonym Morpheon to. 1 mai 2008 10:48

Priapisme er en alvorlig sak du absolutt bør gå til lege med. Fant denne artiklen på nett:

http://www.lommelegen.no/php/art.php?id=321146

Skjult ID med pseudonym Zitelle to. 1 mai 2008 10:55

Morpheon.
Noen ganger gjør du meg glad fordi du leser menneskers innlegg seriøst og prøver å bidra til endring ved å være løsningsorientert.
Det er en flott egenskap. Takk.

Skjult ID med pseudonym Morpheon to. 1 mai 2008 11:18

=). Uansett hvilken lidelse eller symptomer. Ikke vent for lenge med å oppsøke lege. Noen ganger kan en tidlig diagnose gjøre forskjellen mellom en lett kur og et komplisert inngrep. I ekstreme tilfeller bety forskjellen mellom liv og død.

Skjult ID med pseudonym løven to. 1 mai 2008 11:22

i dette tilfellet
forskjellen mellom liv og død
i sexlivet ???

Skjult ID med pseudonym Morpheon to. 1 mai 2008 11:30

@løven; Jeg nevner det av egen erfaring. Jeg tenkte ikke på sex (for en gangs skyld), men på en i familien som hatet å gå til lege. Da hun til slutt gjorde det, hadde kreften spredd seg. Hun døde et halvt år etterpå som en skygge av seg selv. jeg nevner dette kun for å understreke viktigheten av en tidlig diagnose. I trådstarters tilfelle kunne et tidlig legebesøk ha spart ham for 10 år med smerter.

Skjult ID med pseudonym gutt to. 1 mai 2008 12:45


Sånn helt generelt: SELVSAGT skal man ALLTID gå til legen hvis noe oppleves som unormalt med kroppen!

Skjult ID med pseudonym Bloomie to. 1 mai 2008 13:58

...leste nettopp linken Morpehon henviste til....


Lommelegen.no, doktoronline.no osv, har i utganspunktet selvfølgelig svar og teorier fra medisinsk personell, men gjennom faget jeg studerer (Ernæring) er vi i de fleste sammenhenger pålagt å søke informasjon som i ENDA større grad er kvalitetssikret, f.eks. gjennom Wikipedia og Pasienthåndboka.

Jeg har funnet følgende linker til deg, Peer Gynt:

http://no.wikipedia.org/wiki/Priapisme

http://www.pasienthandboka.no/default.asp?mode=document&documentid=2362

:-)

Skjult ID med pseudonym Bloomie to. 1 mai 2008 14:15

Ingen av oss er vel særlig kvalifisert for å kunne stille en diagnose her, men et tankekors vedr. nevnte Priapisme mht. hva trådstarter beskriver av stimulering i forkant + langvarighet/10 år:

Wikipedia sier:
"Priapisme er en tilstand med vedvarende ereksjon uten verken fysisk, psykologisk eller erotisk stimulering, ofte ledsaget av tiltagende smerte. Tilstanden krever behandling etter omtrent fire timer fordi blodet i penis ikke skiftes ut med ferskt blod, slik at vevet i penis kan bli permanent skadet."

Pasienthåndboka opplyser:
"De fleste tilfeller lar seg behandle med avkjøling eller medisiner. Dersom priapismen ikke behandles, vil ereksjonen avta i løpet av dager eller uker. Etter dette vil ereksjonsevnen være ødelagt for alltid.
Priapisme som ikke glir over i løpet av 6 timer, eller hvor behandlingen ikke lykkes, fører altså til svikt av ereksjon og impotens."


Tankekorset:
....trådstarter sier at tilstanden oppstår ETTER at han har hatt "erotisk stimulering".......samt at han har slitt med problemet i ca. 10 år, noe som tilsier at ereksjonsevnen neppe er ødelagt....

Skjult ID med pseudonym Morpheon to. 1 mai 2008 14:19

@Bloomie; Det er riktig at ingen her inne kan stille en fullstendig diagnose på trådstarters situasjon. Det er derfor jeg mener han bør oppsøke lege, slik at riktig diagnose blir stillet.

Skjult ID med pseudonym Bloomie to. 1 mai 2008 14:21

Helt fullstendig enig, Morpehon!

..........men allikevel når vi diskuterer temaet, så kan det være nyttig lærdom å lese flere linker, som gir informasjon, teori, artikler, studier osv som er ENDA bedre kvalitetssikret som nevnt, samt å "tenke sjæl" ...... :-))))

Enig? Uenig?

Skjult ID med pseudonym Bloomie to. 1 mai 2008 14:25

Dessuten, Morpehon......du formulerte deg slik "priapisme er absolutt en tilstand du bør gå til lege med".......det tydet jo på at du var rimelig sikker på at det kunne være "diagnosen"........? :-))

Skjult ID med pseudonym Morpheon to. 1 mai 2008 14:28

Hjertens enig, Bloomie =) Det vil ihvertfall gi oss lærdom om priapisme generelt. Navnet priapisme stammer forresten fra den greske guden Priapos kjent for sin... jo, nettopp ; )

Skjult ID med pseudonym Bloomie to. 1 mai 2008 14:32

Alltid godt å være enige Morpehon ---- selv om det faktisk også er nyttig at man innimellom er uenige, med en påfølgende konstruktiv diskusjon ---- !!

...og du....jeg leste på Wikipedia hvor navnet stammet fra.... *ler!

En annen ting --- rent generelt; jeg synes det er flott at "litt vågale" temaer blir belyst her i forumet!

Skjult ID med pseudonym Morpheon to. 1 mai 2008 14:32

@14:25; Ut i fra symptomene, pekte jeg på en mulig diagnose, men uansett er det kun legen som kan si om det er rett eller ikke.

Skjult ID med pseudonym Bloomie to. 1 mai 2008 14:34

Vel, Morpehon....du pekte ikke på en mulig diagnose ved å si "Priapisme er en tilstand........" Ordlyden i seg selv konstanterer.

Men da snakker jeg om hvordan det du sier kan tolkes rent skriftlig --- det var helt sikkert din hensikt i å påpeke = det kan være sannsynlig :-)))

Skjult ID med pseudonym Morpheon to. 1 mai 2008 14:38

Det stemmer : ) For alt det jeg vet kan det være flere former (og behandlingsformer) for priapisme. Grunnen til at jeg kalte det priapisme var på grunn av definisjonen på ordet, nemlig langvarig, smertefull ereksjon.

Skjult ID med pseudonym Bloomie to. 1 mai 2008 14:40

Yes, Morpehon, men "Priapisme" ER på latin selve sykdomsdiagnosen rent medisinsk.... :-)))

Skjult ID med pseudonym Bloomie to. 1 mai 2008 14:44

Priapisme ER langvarig, smertefull ereksjon ------ årsakssammenhengen til at det oppstår kan imidlertid sikkert være flere. Men det presiseres jo bl.a. at den oppstår UTEN verken fysisk, psykologisk eller erotisk stimulering i forkant. Da indikerer man i samme slengen at det muligens kan være nevrologiske årsaker vil jeg tro..........

Skjult ID med pseudonym Morpheon to. 1 mai 2008 14:50

Ok =) Grunnen til at jeg så vidløftig slengte rundt meg med ordet priapisme skyldes min dunkle fortid som direktør i hankattforeningen, stiftet1902 på Ås. Der inngår priapisme i "kurset til opprettelse av aspirantenes sexualmoral". Som administrerende direktør i foreningen var jeg også utstyrt med en klubbe formet av en bjørkerot. Denne klubben med et karakteristisk utseende ble kalt 'Priap', og er direktørens utøvende organ i møtevirksomhetene. Hadde jeg ikke hatt denne fortid, ville jeg nok a kalt en spade for en spade, og i dette tilfellet "langvarig, smertefull ereksjon" =)

(mann 47 år fra Telemark) to. 1 mai 2008 14:56 Privat melding

Høres ut som om det kan være Priapisme -smertefull og plagsom tilstand. Men uansett årsak, så er det lurt av deg å finne / lære noen praktiske metoder som "roer" ned ereksjonen. Bruk det som passer deg best, og som ikke skader penis, slag og klyping av forskjejllig slag er ikke å anbefale -men det skjønner de fleste av eg selv ;o) - kaldt vann funker på nesten alle menn. om du ikke gidder å stå i dusjen, så burde en ispose med håndklede rundt sansynligvis gjøre susen. Alle menn som har badet i kaldt vann vet hva dette gjør med penis. J

Den dagen/gangen ereksjonen ikke gir seg etter egeninnsats bør du absolut oppsøke legehjelp. Behandlingen er litt ubehagelig, men effektiv, og vil alltid kunne fjerene tilstanden. Går det for lang tid uten at blodet i penis skiftes ut, så risikerer du varig skade.

Skjult ID med pseudonym PeerGynt to. 1 mai 2008 15:36

Takker for mange velmenende og gode råd og diagnoser...
Tror neppe dette er Priapisme - ettersom det kun inntreffer ETTER erotisk stimulering. Det hjelper som regel med ytterligere vannlating, men som uttalt er jo det ganske tiltakskrevende midt på natten.... Den tid kommer tidsnok da vi uansett må opp!

Det jeg lurte på var om det er unormalt å ha det slik jeg har det, og jeg søkte å høre litt erfaring fra andre menn her inne. Nå er det ingen som har sagt hverken ja elller nei til at de opplever tilsvarende, og det må jeg vel da tolke som at de færreste har det tilsvarende.
Eller?
Jeg skal høre med legen min neste gang, men ettersom dette kun inntreffer etter å ha hatt meg eller dratt meg, så tror jeg jeg lar det vente til da...

Alle menn kjenner jo til begrepet "morrabrød" - som vel bare er sunt :-).
Den dagen det er gått en uke siden sist jeg våknet med morrabrød, ja da skal jeg ihvertfall til lege... :-|

Skjult ID med pseudonym Bloomie to. 1 mai 2008 16:00

Peer Gynt

.....som jeg var inne på tidligere, mht. faktateori fra Wikipedia og Pasienthåndboka, så tror heller ikke jeg at det er Priapisme, som nevnt med bakgrunn i at tilstanden hos deg oppstår ETTER erotisk stimulering, samt at du har hatt utfordringen i så mange år.

Hvis ikke Priapisme behandles etter få timer, samt hvis behandling ikke lykkes, så blir vevet i penis permanent skadet. Dette fordi blodet ikke skiftes ut med ferskt blod. MEN: dette er mine tanker og teorier utifra gitt informasjon, jeg er overhodet ingen lege, selv om jeg har hatt mye anatomi og fysiologi mht. studiene mine.

Jeg tror uansett du gjør lurt i å ta det opp med legen din, selv om tilstanden "bare" kommer etter stimulering. Det er som Morpheon sier; bedre "føre var en etter snar" ---- og problematikken har du allerede slitt med litt for lenge etter mitt syn..... :-)

Lykke til!

Og så evt. tilbake til TS opprinnelige tema: Er det andre menn som har erfaring med det samme?

:-))

Skjult ID med pseudonym Morpheon to. 1 mai 2008 16:32

@Peer Gynt;
Eneste som slår meg er at ereksjonen inntreffer hele to timer etter stimulering. Betyr det at penis er avslappet etter ferdig stimulering, og så på egen hånd stivner til etter et par timer? Full urinblære vil nok også virke inn som ubevisst stimuli, men uansett høres det såpass spesielt ut, at et legebesøk er lurt.

Skjult ID med pseudonym Ole 65 to. 1 mai 2008 16:39

Amputasjon er alltid en sikker greie på og bli kvitt problemer.

(mann 47 år fra Telemark) to. 1 mai 2008 17:00 Privat melding

kirugrisk løsning på problemet er et lite snitt i tuppen og blodet står som en fontene, ereksjonen gir seg i 100% av tilfellene sontant. -du får lokal bedøvelse om du ønsker dette ;o)

Skjult ID med pseudonym Bloomie to. 1 mai 2008 17:07

Nimbex

Peer Gynt opplever tilstanden svært ofte etter erotisk stimulering. Betyr det du sier vedr. kirurgiske inngrep at han evt. må gjøre dette hver gang? Eller blir han kvitt problemet for godt etter ett inngrep? (umiddelbart har jeg ikke logikken for å tro på det siste)

:-)

(mann 70 år fra Møre og Romsdal) to. 1 mai 2008 20:24 Privat melding

Skrem nå ikke livet av gutten, dette er en god gammeldags, som vi sier lokalt, Pisseriver. får han tømt blæren så går det nok over. Noen ganger kan det være litt vanskelig å få den til å peke nedover, det er vel det største problemet.men sammen med en voksende prosta kan broblemet oppstå hyppigere og være smertefult. Se på reklamen i TV å prøv med det medikamentet.

Men husk en ting, en fyrrig kvinne på morgenkvisten vil fryde seg over ( problematikken) ;-)

Skjult ID med pseudonym Bloomie to. 1 mai 2008 21:01

Tror ikke Peer Gynt lar seg skremme, Pirolo........ :-)

Skjult ID med pseudonym PeerGynt to. 1 mai 2008 23:22

xxxxx fra oven, xxxxx fra bunden, stangedes i samme stunden!
- Neida, som sagt er dette en greie som innntreffer KUN etter å ha hatt meg eller dratt meg... og nødvendigvis ikke hver gang. Trodde forøvrig at jeg ikke var alene om dette...
Er det ikke slik hos de fleste gutta om ikke de later vannet etterpå - før de sovner. Men akk - hvilket tiltak.... sove, sove, sove....
Jeg tror IKKE dette er et sykdomstilfelle... men tar det opp med legen ved neste korsvei. Og joda, det har kommet til nytte også, en sukkerdame her var henrykt ved flere anledninger for ekstranummer midt på natten :-)

Skjult ID med pseudonym Bloomie to. 1 mai 2008 23:37

Se der ja, Peer Gynt....."aldri så galt at det ikke er godt for noe"......

hehe.....

Skjult ID med pseudonym Morpheon to. 1 mai 2008 23:41

...eller "aldri så godt at det ikke er galt for noen" : )

Skjult ID med pseudonym Bloomie to. 1 mai 2008 23:48

Nææææææææææææææææææsj, Morpehon, tullegutten!

;-))