Alle innlegg Sukkerforum

Eget kjøkken eller åpen kjøkkenløsning?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Renovering sø. 6 mai 2012 16:38

Jeg skal pusse opp ei leilighet. Nå er det eget kjøkken med plass til ett lite kjøkkenbord. Ville dere beholdt kjøkkenet slik det er eller åpne opp mot stua? Kommer uansett til å ha spisebord på stua om det er eget kjøkken eller åpent. Stua er forøvrig stor. Kom også gjerne med forslag til innredning alt fra vegger, gulv og skap:)

Skjult ID med pseudonym hilda sø. 6 mai 2012 16:43

Jeg ville beholdt kjøkkenet. Både med hensyn til matos, og at det er greit når man har gjester at man bare kan ha rotet/skitne tallerkner/gryter osv. på kjøkkenet uten at hele selskapet må sitte og se på det. Mens gjestene sitter i stua kan man stå i fred på kjøkkenet og rette opp maten som ble mislykket...ikke at jeg har den erfaringen, men panikken kan ta en om man ikke er så erfaren. Bare mine tanker. Har du ikke mye gjester er det kanskje ikke noe problem i det hele tatt.

Skjult ID med pseudonym Jeno sø. 6 mai 2012 16:45

enig med hilda :)

(mann 40 år fra Sogn og Fjordane) sø. 6 mai 2012 16:53 Privat melding

Om en kan få komme med et innspill.. jeg har hatt åpen løsning siden en bygde hus i 2007 og har faktisk aldri angret. en av grunnene er at kjøkkenet altid må holdes rent siden rotet viser mye bedre. om du ikkje er interessert i å faktisk holde det ryddig og rent er det selvfølgelig en dårlig løsning.
grunn nr 2. Det er mye mer sosialt da du kan lage mat og snakke med gjestene underveis... ved større selskap, konfirmasjoner etc fungerer det fint å bruke benker og kokeplate for plassering og varming av mat under servering. der er mange flere gode argument for en åpen løsning (og sikkert flere dårlige og) men eg har aldri angret hvertfall

kjør på med åpen løsning! :)

Skjult ID med pseudonym McCloud sø. 6 mai 2012 16:54

Separat.
Jeg for min del ville ikke ha ønsket matos, lukt, belegg etc på stueinventaret.

Skjult ID med pseudonym m30 sø. 6 mai 2012 16:56

Tegn en skisse over romløsningen som du legger ut her så er det lettere å komme med konkrete forslag og ideer. (Lag den i Paint, og legg den ut på http://imgur.com)

Jeg har nettopp fjernet veggen mellom stue og kjøkken, og fikk en mye større stue, men også mer benkeplass til rådighet på kjøkkenet. (Bor i en leilighet på noen og 60 kvadratmeter.)

Jeg er heller ikke redd for å lage mat mens andre ser på. Tvert imot vil jeg heller ha selskap av de besøkende enn å plassere de i stuen, og så isolere meg på kjøkkenet.

(mann 51 år fra Oslo) sø. 6 mai 2012 16:56 Privat melding

for meg har det mye med plass å gjøre. Har en plass til ett hyggelig kjøkken der folk kan være, er det det beste. Hvis jeg har mindre plass, synes jeg en åpen løsning er bedre.

Skjult ID med pseudonym Renovering sø. 6 mai 2012 16:57

til opplysning er jeg selvfølgelig singel, jente/dame uten barn, leiligheten er relativt stor "familieleilighet". Den bør pusses opp med tanke på evt mann flytter inn og barn blir til, eller med tanke på verdistigning der naturligvis de som flytter inn har barn.

Jeg tenkte umiddelbart åpen kjøkkenløsning selv, da kan man delta i samtalen viss gjestene kommer og maten ikke er ferdig, eller gjestene er med og lager mat, men kan også se for meg rothaugen på kjøkkenet;)

Hva tenker guttene? Jeg håper jo å pusse opp slik at det er veldig mannevennlig;-)

Kom gjerne med internettlinker til kjøkkenforslag.

Skjult ID med pseudonym Trulte sø. 6 mai 2012 17:07

Heller åpen løsning enn et lite trangt kjøkken.
Matlukt finnes det midler mot....

(mann 40 år fra Sogn og Fjordane) sø. 6 mai 2012 17:09 Privat melding

ja, og det heter kjøkkenvifte :)

Skjult ID med pseudonym m30 sø. 6 mai 2012 17:14

Mannevennlig?

Benkeplass, benkeplass, benkeplass!

Får du en mann som liker å leke på kjøkkenet må det være plass til utallige brett med croisanter, pizzabunner og annet som skal stå på heving. (Alle vet at en mann som skal leke trenger mye plass.)

I tillegg er dobbel stekeovn (gjerne en med damp-funksjon) er must. Og platetopp med seks varmesoner; fire induksjon og to med gass.

Og ting må være lett å holde rene.
Rette linjer og kanter, minimalt med utsmykking og annet tull. På kjøkkenet er funksjon viktigere enn form.

(mann 37 år fra Sør-Trøndelag) sø. 6 mai 2012 17:27 Privat melding

Skal renovere et kjøkken selv - her er det i utgangspunktet en slags halvveis åpen løsning med en lettvegg.
Men med mindre borettslaget setter seg på bakbena så blir det fram med motorsag og bort med veggen.

Planen er å ha en slags bar/benkeløsning mellom kjøkken/stue - det kommer til å bli veldig åpent, men med baren som "skille" mellom de forskjellige sonene.

At folk ser at det blir en del oppvask og søl er bare bra - da setter de mer pris på arbeidet som ligger bak maten.

Skjult ID med pseudonym Renovering sø. 6 mai 2012 17:35

jeg har aldri brukt paint, så dere kommer til å le:) Trykk flere ganger på bildet, så blir det iallfall forstørra;)

http://imgur.com/DcgyR#.T6aXtDw4Xxk.email

Kjøkkenet er grønt, har både inngang fra stue og fra gangen. Badet er blått- kommer til å rive det og kle igjen døra til kjøkkenet og ta areal fra gangen. Stua har utgang videre til stor veranda og til soverom. Flere soverom ut fra gangen.

Str på kjøkkenet aner jeg ikke. Nå er det ikke skap mot veggen mot stua, noe jeg kommer til å sette opp sannsynligvis derom arealet på kjøkken beholdes. Oppvaskmaskin vil settes opp der den ene døren til kjøkkenet kles igjen.

Skjult ID med pseudonym m30 sø. 6 mai 2012 17:42

Hva med å rive ned veggen mellom kjøkken/stue, blende døra mellom gang/kjøkken, og lag et U-kjøkken som tar følger langs veggene hele veien?

Gul er kjøkkenbenk:
http://imgur.com/gU9Tk

Skjult ID med pseudonym Høypåpæra sø. 6 mai 2012 17:45

Jeg ville ikke åpnet opp. Syntes det er en flott plass å sitte litt for seg selv noen ganger.

(kvinne 37 år fra Oslo) sø. 6 mai 2012 17:46 Privat melding

Du kan aldri få nok benkeplass!

Har selv åpen kjøkkenløsning. Ulempen er at det alltid hoper seg opp kjøkkenartikler (Kenwoodmaskin, blender, kaffemaskin) som kan være en eyesore for den som sitter i sofaen. Uansett hvor fin Kenwood og Nespresso maskinen er så virker det rotete. Og du må ha selvdisiplin til å rydde kjøkkenet etter hvert måltid.

Men åpen kjøkkenløsning veldig pratisk på fester, unngår at festen deler seg ved at flere er på kjøkkenet mens resten er i stua.

Velg selv det du liker og hvor mye du bruker kjøkkenet.

(kvinne 45 år fra Buskerud) sø. 6 mai 2012 17:55 Privat melding

Har hatt både åpen løsning og adskillt løsning. Jeg fortrekker å ikke ha åpen løsning. Liker å ha to adskilte steder.. Koselig å sitte på kjøkkenet og fint å sitte ved spisebordet i stuen:)) Blir smak og behag tror jeg...

Skjult ID med pseudonym hilda sø. 6 mai 2012 17:58

Ofte er det fint å sitte på kjøkkenet med en venninne og skravle der mens mannfolka sitter i stuen og har sine tema de ønsker å prate om.....

Eller sønnen min har besøk av venner og jeg sitter på kjøkkenet og skravler i telefon. Ingen sjenerer hverandre. Og når mamman kommer og henter tar hun og jeg en oppdatering uten at gutta behøver å høre det.

Skjult ID med pseudonym Renovering sø. 6 mai 2012 17:59

ja har tenkt på den U- fasongen ja. Men er litt usikker på om jeg får plass til sofa på en fornuftig måte dersom åpen kjøkkenløsning. Har ikke målene i prospektet. Arealet på innsiden av vinduet mot balkongen er litt "dødareal" med inngang til soverom og en peis. Personen som bor der nå har to lenestoler og TV med ryggen mot utsikten/vinduet.
Der det nå er stue er det plassert to store sofaer og veggseksjoner.

Megler mener det er større verdi å beholde eget kjøkken, men veldig usikker på hva jeg vil. Har aldri bodd i noe nytt og moderne;)

(mann 46 år fra Akershus) sø. 6 mai 2012 19:15 Privat melding

Det kommer jo helt ann på hvor stor leilighet/hus man har. Personlig så foretrekker jeg å ha separat kjøkken, men da helst så stort kjøkken at man kan ha ett passe stort spisebord der. Helt åpne kjøkkenløsninger hvor jeg sitter og ser på kjøkkenbenken uansett hvor jeg måtte sitte i stua har jeg aldri vært glad i. Leier nå en leilighet med delvis åpen løsning, hvor man har denne u-en som andre nevner. Det fungerer fint i denne type leilighet.

Bor man alene, så spiller det kanskje ikke så stor rolle. Men som andre nevner her, så er kjøkkenet ett fint sted man kan sitte ned og skravle. I stua så har ofte tv-en lett for å bli ett forstyrrende moment (jada, det finnes avknapp på den).

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 sø. 6 mai 2012 19:19

Har pusset opp stua og kjøkken for foreldrene mine nå, og endte med å slå ned en betong mur for å få en mer åpen løsning.
Ville helt klart gjort dette hjemme hos meg selv visst det hadde vært mulig.
Kjenner mange som har en åpen kjøkkenløsning og etter min mening så er det helt klart det beste.
Matos trenger du ikke å bekymre deg for, kjøkkenvifte funker mot det, bare sørg for å få en god en, men dette kan de der de selger de.
Det som er viktig er at du legge opp nok stikkontakter, planlegger hvor du skal ha hvitevarer og vask.
Ville gått for en U-løsning fordi da får du mer benkplass, og bedre utnyttelse av rommet.
Jeg hadde blendet døra inn til gangen og heller lagd en ny en på andre siden av der veggen er i dag.
Vær sikker på at veggen mellom stue og gang ikke er en bæringsvegg FØR du eventuelt river den :)

Mål opp kjøkkenet ditt, å se for deg hvilke løsninger du vil ha, tegn de separat også finn ut åssen løsning du vil ha.

(mann 46 år fra Akershus) sø. 6 mai 2012 19:32 Privat melding

@Renovering.

Så litt på tegningen din. Hva med en mellomting mellom lukket kjøkken og helt åpen løsning? Dersom veggen mellom stue og kjøkken ikke er en bærevegg, så kan den fjernes. Fjern dør ut til gangen og lag en U mot badet og de 2 andre veggene. Her kan du ha både over og underskap. For å lage ett lite skille mellom kjøkken og stue, så kan du lage en kjøkkenøy, evt en kjøkkenbenk som går litt utfra veggen (kanskje en barløsning??). Spørs litt hvor stor bredde du har på den åpningen.

(mann 32 år fra Oslo) sø. 6 mai 2012 19:46 Privat melding

Jeg kunne godt tenkt meg lukket kjøkken, men har en åpen løsning pga plass. Har kjøpt en liten 3roms leilighet på 65kvm, men jeg har valgt et veldig fint kjøkken som blender godt inn og er en sånn spessiell vifte som vistnok skal være veldig bra i leilgheten. Tror det er like greit for da må jeg holde det rent hele tiden :)

(mann 36 år fra Oslo) sø. 6 mai 2012 19:56 Privat melding

Jeg ELSKER åpen løsning:-)

Skjult ID med pseudonym Renovering sø. 6 mai 2012 20:31

Takk for alle svar:) Det kan se ut som om bunnen i u-en er 3.48m og sidene er 2.40 (inkludert et vindu).

Kjekt å ha dere gitt når jeg ikke har noen mann å diskutere med;)

Skjult ID med pseudonym Kevin1985 sø. 6 mai 2012 20:40

Ceca83, når jeg får leiligheten kan du komme på middag ;) jeg lager middag, du desserten.... beste av alt med åpenløsning, god utsikt fra sofaen ;);)

Skjult ID med pseudonym Mr_Kent sø. 6 mai 2012 21:47

Jeg har vurdert åpent kjøkken selv. Synest det ser finere ut. Men valgte av praktiske grunner å ikke ha det.
da tenker jeg på all skap og benke plassen jeg mister. I tillegg til at man mister en vegg i stuen. Minker jo en del mulighetene til og om-møblerie
Kjøkkenet fungerer like mye som oppholdsrom som stuen. Har jeg gjester og vi er mindre enn 10 stykker så pleier vi alltid å ende på kjøkkenet etter en stund. Er mann flere enn det, så sprer folk seg mellom kjøkkenet og stuen.
Synest og det er lettere å få til kvalitets samtaler under festlgheter. Sitter alle på en plass, så blir det ofte til at folk blir mer å mer høylytt for å få ordet.
Så om man har plass, så er hvertfall min mening at om mann ser bort fra det estetiske, så har man mye mer nytteverdi igjen av å ha ett eget kjøkken.

Skjult ID med pseudonym Renovering sø. 6 mai 2012 21:52

Målene på kjøkkenet står over, så det er den plassen som er til disposisjon:) Så kanskje litt lite?

Skjult ID med pseudonym SnekkerA. sø. 6 mai 2012 21:57

Husk å ikke kappe ned bærende konstruksjoner!

Skjult ID med pseudonym Badboy sø. 6 mai 2012 22:02

Delt løsning så fruen kan sitte på kjøkkenet og furte for seg selv når det trengs.

Skjult ID med pseudonym Nref sø. 6 mai 2012 22:09

Hvis jeg noen gang får mulighet/"makt" til å velge kjøkkenløsninga mi, skal den modelleres etter Hitlers bunker i Berlin, med tjukke murvegger og fullstendig atskilt fra resten av huset som sådan... HATER matlukt i hele huset (det nytter ikke med vifte i lengden), "stille ut" oppvask og rot (og dermed må totalrenovere kjøkkenet hver gang noen bare stikker innom i 5 minutter), etc, etc. Fysjom!

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 sø. 6 mai 2012 22:10

@Nref

Er jo bare å sette igang, kommer og hjelper deg jeg, er ferdig med et kjøkken nå trenger et ny prosjekt.
Det å støpe er jo bare moro!

Skjult ID med pseudonym Nref sø. 6 mai 2012 22:14

Grimstad; Må bare få begynt med å flytte ut av den plassen jeg har (ÅPEN løsning, seff...) og finne meg en ny leilighet først, skal uansett ha "delt kjøkkenløsning" øverst på kravlista når jeg nå skal ut og lete utover sommeren, ja... Men blir det umulig, så skal du få troppe opp med lecablokker, armering og sement! :)

Skjult ID med pseudonym Unicon sø. 6 mai 2012 22:16

Leca holder ikke som bunker,Nref.

Slås ned på null komma niks.

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 sø. 6 mai 2012 22:17

@Nref

haha ser frem til det! Men leca da mann, skal vi gjøre det skikkelig så blir det forskalingskassetter, armering også fyller vi opp den! 40cm med betong og noe isolasjon, og brannsikker dør!

Skjult ID med pseudonym Nref sø. 6 mai 2012 22:21

Omtrent noe sånt jeg faktisk tenkte på, Grimstad; Eneste rommet i byen som vil stå imot en atomkrig! :-) Bare det er så atskilt fra resten av leiligheten som det er teknisk mulig å få til, er det ikke slettes nøye om det blir så jævlig "pent" (ja, innrømmer glatt at det har begynt å gå meg på nervene, dette VIDåpne kjøkkenet jeg har nå)...

Skjult ID med pseudonym Renovering sø. 6 mai 2012 22:26

skulle huka av for "seriøs" tråd skjønner eg, men tenkte det var unødvendig;)

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 sø. 6 mai 2012 22:29

@Nref

Helt greit da har vi en deal! :-p

@Renovering
Nå har du jo fått svarene dine har du ikke?
Så nå kan jo vi gutter leke oss litt :)

Skjult ID med pseudonym Renovering sø. 6 mai 2012 22:42

Les teksten en gang til da? Har jeg fått svar? Dvs tips om gulv, interiør, vegger, internettadresser, interiørtips, kjøkkenløsninger. Hva som passer til de oppgitte målene på kjøkkenet. Lag din egen tråd Grimstad;)

(kvinne 37 år fra Buskerud) ma. 7 mai 2012 12:22 Privat melding

Jeg er egentlig veldig fornøyd med min åpne løsning, selv om jeg fra tid til annen kunne tenkt meg en dør-løsning for å avgrense rommet iblandt.

Skjult ID med pseudonym Renovering ti. 8 mai 2012 16:08

Noen som vet om internettsider for å se forskjellige kjøkken, åpne eller eget rom?

Skjult ID med pseudonym Peter pan ti. 8 mai 2012 16:39

Åpen løsning med en øy, sosialt og trivelig.........

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 ti. 8 mai 2012 17:33

@Renovering

Ikea har vel noen, ville tro at samtlige kjøkken produsenter har sider med bilder.