Alle innlegg Sukkerforum

NSA. Norge i ferd med å bli USA?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Stern ma. 7 mai 2012 18:20

Nei, jeg både tror og håper ikke det, men syns det likevel er grunn til å skrive ned et par punkter til varsko.

Jeg personlig elsker mye av den amerikanske kulturen. Amerikanerne har jo i en årekke vært kjent for å lage eksepsjonelle filmer bla, de har vært ledende innen teknologi selv om Kina kommer hakk i hæl.

I Norge har det jo aldri vært produsert like mange gode filmer som nå, vi har mennene bak låtskriverselskapet Stargate som gjør stor suksess med artister i USA som Beyonce og Rihanna.

-Vi har også Sondre Lerche og Maria Mena som bla har spilt hos talkshowvert David Letterman, Jay Leno, Oprah osv så sånn sett er det mye bra med dette enorme riket. Det er jo tross alt her det ikke eksisterer noen form for jantelov, da tenker jeg spesielt på byer som Los Angeles, Las Vegas, Miami, hvor alt er fritt, du kan være som du er, ingen kritiserer deg for noe som helst og folk er ekstremt opptatt av å gi deg ros for det du får til. I byer som Chicago, New York osv. er det nok litt mer annerledes, her er folk litt mer nede på jorda. Men også her er folk veldig hyggelige og sjenerøse.

Her i Norge vet vel alle hvordan det er å stikke seg litt fram, da er de gamle dinosaurene på deg med en gang.

- Jeg ser også en stadig økende tendens for nordmenn som interesserer seg for den amerikanske valgkampen. Nordmenn flest var vel stort sett helt enig om at Bush var veldig ille men han oppnådde stor popularitet i Afrika, der han bidro sterkt i kampen mot Aids og malaria.

- Og nå er det jo snart duket for valgkamp igjen hvor de fleste vil at president Barack Obama skal få styre landet videre. Jeg tror de fleste nordmenn er uvitende til hvor konservativ denne enormt hippe og populære mannen er. Norske eksperter vil ha det til at politikken han fører er enda mer rettet mot høyre enn det Fremskrittspartiet er i Norge. Jeg tror vel denne voldsomme interessen for dett valget handler mer om popularitet, enn at politikken kandidatene fører er så revolusjonerende som man skal ha det.

- Folk som driter seg ut/ slankeprogrammer/ modellpress/ reality- tv aka Robinsonekspedisjonen, Paradise Hotel etc etc.

-Reality tv er jo også et amerikansk tv-sjanger som vi har hatt her i Norge de siste årene. Helt sidene tv3 kom på banen med Robinsonekspedisjonen i 1999 hvor Christer Falck ble den store riksklysa, har antall programmer eksplodert! Ja vi ler jo fremdeles j....g mye av disse programmene. Altfor unge, usikre, sexfikserte menn og kvinner tidlig i tjueårene so

Skjult ID med pseudonym Stern ma. 7 mai 2012 18:22

skal gjøre et siste desperat forsøk på å få en karriere innen media. For de aller fleste så blir det med den drømmen, de blir glemt kort tid etter at lysene er slukket og resten av deres liv ligger i hendene til en fastlege.

-Og vi sitter selvsagt hjemme og tenker at disse menneskene er utrolig naive, viser ingen samfunnsforståelse og er stort sett dårlige/ slemme mennesker. Det er de ikke. Men det er dyktige produsenter, regissører som lager en bra historie, deltagerne blir med andre ord manipulert. Jeg kunne aldri tenkt meg å delta i et realityprogram, jeg vil bare " være meg selv 110 prosent!" Nei vent! Der var jeg jo for slem...

-At 10, 11 åringer sitter å ser på disse programmene hjemme gjør vel ikke saken noe bedre? Nå som stort sett alle har tilgang på tv, Internett, whatsoever så mener jeg det er en farlig utvikling, spesielt for de unge, sårbare. Jeg kan vel forstå menneskers behov for å se på trash- tv og være opptatt av lett underholdning. Hvis alt som ble sendt på tv, spilt på radio, skrevet i tidsskrifter/ nettaviser skulle vært høykultur, ordentlige nyheter, så ville det blitt uutholdelig kjedelig! Det bor vel en amerikaner i oss alle mener jeg.

Men at MTV har blitt trash er forferdelig trist.

Er dagens søppel/ amerikaniserte kultur en fare for vår neste generasjon?

Skjult ID med pseudonym Stern ma. 7 mai 2012 19:56

Jeg har visst fått svaret allerede. Folk er likegyldig.

Skjult ID med pseudonym Likegyldig ma. 7 mai 2012 21:39

Eller kanskje det er noe med deg?

(mann 38 år fra Buskerud) ma. 7 mai 2012 21:44 Privat melding

Hvor vil du egentlig?

Skjult ID med pseudonym Amboss ma. 7 mai 2012 21:51

@LMAOROTF
Mer naturlig å overføre det spørsmålet til deg.. Hvor vil du egentlig ikke?

Skjult ID med pseudonym Stern ma. 7 mai 2012 21:52

" Eller kanskje det er noe med deg?"
Begynner å bli en gjenganger på forumet her...

Skjult ID med pseudonym Stern ma. 7 mai 2012 21:53

Å omtale folk som hyggelige er jo helt på trynet!

Skjult ID ma. 7 mai 2012 21:55

Klart det, Stern, ...drøss med Likegyldig-duster her som bare må skrive ett eller annet vås.

Skjult ID med pseudonym Stern ma. 7 mai 2012 21:56

@LMAOROTF

Jeg ville bare provosere litt vel, det skal jo ikke mye til tydeligvis...du snakker som jeg kritiserer alt og alle i tråden min, da tror jeg du bør lese mer nøye;)

Skjult ID ma. 7 mai 2012 21:56

Hva er en zombie?

Skjult ID med pseudonym Nref ma. 7 mai 2012 22:51

Neste gang, TS; Prøv å provoser litt "kortere" og mindre intrikat... :)

(mann 33 år fra Oslo) ma. 7 mai 2012 23:11 Privat melding

@Stern - Det er en veldig vanlig ting du får i fjeset i Norge om du sier noe som du tenker over, har observert eller lignende.
"Hva slags miljlø henger du i??" "hva slags mennesker omgir du deg med??" "kanskje det bare er deg?"
Jesus Krist de eldgamle herskerteknikkene ser ut til være nedarvet, de forsvinner aldri.
Det slår meg at observasjon av mennesker ser ut til å være noe som ikke er vanlig i Norge, og nesten ikke akseptert å si noe om...veldig spesielt.
F.eks jeg skrev her for noen dager siden i en tråd som nå er slettet at jeg synes det var rart mennesker som betaler 1million over takst for å sikre seg hvite naboer synger barn av regnbuen for full hals på youngstorget, det er en observasjon....altså de vil på død å liv ikke bo nærme brune mennesker men later gjerne som om alt annet.
En enkel observasjon om menneskegrupper, ala høyst teoretisk sosiologi.

Så svarer 4 personer at de mener jeg henger med feil mennesker og befinner meg i feil miljø eller lurer på hvordan verden jeg tilhører.
Altså de mener at det er min omkrets som jeg stort sett ikke velger selv i hverdagen, som er forklaring og ikke at ingen nordmenn vil bo på søndre nordstrand, altså det er jeg som henger i feil miljø og ergo det er god nok forklaring til å unngå å forholde seg til min observasjon og gi et motargument.

Jeg liker konseptet bak reality show, jeg mener anonymitet på internett fullstendig ødelegger forhold mellom mennesker, kjønn og kulturer.
Grunnen til at jeg liker konseptet er at mennesker kan stå for den de er, hva de mener og hvorfor uten å gjemme seg back et eller annet nick tatt fra en sci-fi roman eller japansk tegnesserieporno som en eller annen asbergshviting bruker for å hamre løs på andre som en sykdom.