Alle innlegg Sukkerforum

Melk/laktoseintoleranse

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Melk on. 9 mai 2012 00:32

Heisann :)

Jeg har nettopp fått vite at jeg har laktoseintoleranse. Noen her som har noen glupe tips og råd? Jeg er helt blank, drukket melk omtrent hver dag siden livets start..

På forhånd takk for svar :)

Skjult ID med pseudonym R2_D2 on. 9 mai 2012 00:35

Hmm...eneste tipset jeg har i farten er: Slutt å drikk melk ;-P Smaker ikke godt uansett!

Skjult ID med pseudonym bønna on. 9 mai 2012 00:37

Det er jo bare å drikke laktosefri melk det! Gråt ikke over spilt laktose!

Skjult ID med pseudonym bønna on. 9 mai 2012 00:39

...ooog....husk at brystmelk har høyt innhold av laktose!

Skjult ID med pseudonym Trulte on. 9 mai 2012 00:56

Biola er fint :)

Skjult ID med pseudonym poppy on. 9 mai 2012 01:10

TS

Har det samme og drikker ikke melk. Om jeg skal bruke melk i mat er det enten laktosefri,laktoseredusert eller skummet melk. Men det er forskjell på hvordan jeg reagerer på melk og hvordan du reagerer på melk. Så gjelder nok å finne din egen balanse. Det nye laktosereduserte melken er ikke så værst. Nå drikker ikke jeg melk til vanlig, men prøvde den. Og den smakte nesten som vanlig melk!;)

@Trulte

Jeg reagerer veldig på biola. Så det er ikke å annbefale bestandig. Biola er bra fordi den inneholder mye av de gode melkesyrebakteriene (probiotika), men de kan en også får kjøpt på helsekost. Da slipper du unna melkeproteiner og laktose! :)

Skjult ID med pseudonym Snehvit on. 9 mai 2012 07:02

Biola er ikke laktosefritt..
Soyamelk kan drikkes. ...

(mann 34 år fra Oslo) on. 9 mai 2012 11:40 Privat melding

Finnes både laktosefri melk, rømme, smør og fløte i de fleste butikker. Eneste er ost:-/ Det har jeg kun funnet i tofu variant og det smakte høgg! Har til og med begynt å komme laktosefri yoghurt flere steder. Det smaker ok men prislappen er litt høyere enn vanlige melkeprodukter. Rema1000 har et godt tilbud på produkter mot de som har allergi og intoleranse, virker også som de fleste andre butikker fant konkurransen litt vel hard så de har satt ned visse produkter en del.

Er ganske mye billigere slike varer i Sverige enn i Norge, større utvalg også.

Skjult ID med pseudonym oslomann on. 9 mai 2012 11:56

De fleste med laktoseintoleranse tåler jo litt melk likevel da, opp til kanskje et glass om dagen eller kanskje litt ost eller smør. Så du kan jo prøve deg frem hvor mye du tåler før magen blir dårlig, om noe. Utover det selges det jo både latosefri og laktoseredusert melk i de fleste butikker. Det er relativt dyrt riktignok, fort rundt 20 kroner for en liter eller til og med mer, men alternativet finnes.

Skjult ID med pseudonym ella on. 9 mai 2012 12:31

Sønnen min på 9 tåler ikke melk på noen måte. Han har lært seg til å like Geitmelk. Ikke for å drikke, men til å ha i maten, enten på cornflakes o.l. eller i potetmosen. Ellers er det jo både soya- og rismelk. Kan tipse om Hollandsk hvit geitost og Snøfrisk hvit skjære ost. Veldig gode alternativer til gulost. Bruker Soft spesial som erstatning for smør.

Skjult ID on. 9 mai 2012 14:01

Prøv laktasetabletter (laktase er enzymet som bryter ned laktose). De kan kjøpes reseptfritt på apoteket, og gjør at du kan spise produkter som inneholder laktase uten større problemer, bortsett fra pengene det koster. Har vært en livredder for min del.
Hvis du noen gang er i Sverige, kan det lønne seg å kjøpe inn derfra, siden laktasetabletter er mye billigere der.

Skjult ID on. 9 mai 2012 17:18

Prøv laktose fri melk. Du kan bruke havremelk i foreks pannekaker soyamelk kan du bruke. Du finner opplysninger på nettet, samt vite mere av fastlegen. Lykke til.

Skjult ID med pseudonym kef on. 9 mai 2012 18:17

www.nhi.no
http://nhi.no/sykdommer/allergi/matvareallergi-og-intoleranse-kostra d/melkeintoleranse-kostrad-827.html

http://www.tine.no/ernaring/allergi-og-in toleranse/kostr%C3%A5d-ved-laktoseintoleranse

http://www.tine.no/ernaring/all ergi-og-intoleranse/_attachment/145918?=true&_ts=135ed696931

Sjekk alle dei laktosefrie produkta frå Tine. Kvitost inneheld minimale mengder laktose ser dykk, brunost er ei laktosebombe, så spørs heilt på kva ost du har tenkt å spise. Biola inneheld laktose, men tåles bedre.

Laktoseintoleranse ikkje farleg, berre ubehageleg ved inntak av laktose.